Forum » Zvok in slika » Priporočite 17" LCD za filme
Priporočite 17" LCD za filme
Utwig ::
Pozdrav, prijatelj me je prosil, da mu sestavim budget mašino z monitorjem, printerjem, etc... za office, internet, gledanje filmov, ljubiteljsko digitalno fotografijo. Igric ne igra.
Trenutno je najboljša budget opcija rabljen 22" CRT pri XS-computer (15 dni garancije, lahko probaš preden kupiš) za 24.000 SIT (z DDV). Vendar pa misli prijatelj prej ali slej, morda celo takoj kupiti LCD.
Zanima me kako poceni je lahko LCD (vedno je težje kupovati budget mašino kot high performance - pač izbereš najboljše in plačaš).
Po preliminarnih pregledih so cenovni razredi nekje:
- 60.000 SIT - 12-25ms refresh (ti podatki niso ravno primerljivi med proizvajalci), D-SUB
- 75.000 SIT - 16ms refresh, imajo DVI-D priključek
- 85.000 SIT - 8-12ms, DVI-D, dobre barve (nekateri so 6-bitni z interpolacijo, drugi 8-bitni)
Problem je ker je primerjati monitorje težko, ogromno strani proizvajalcev z nekonsistentnimi podatki, ocene na netu pa subjektivne
Ali je kdo pred kratkim raziskoval 17" monitorje, mi lahko kaj svetuje?
Zahteve:
- ni drag
- 17"
- dovolj dober odziv za filme (16ms)
- 8 bitne barve (16.7, ne 16.2 oziroma 6-bitne)
- po možnosti DVI priključek
Trenutno je najboljša budget opcija rabljen 22" CRT pri XS-computer (15 dni garancije, lahko probaš preden kupiš) za 24.000 SIT (z DDV). Vendar pa misli prijatelj prej ali slej, morda celo takoj kupiti LCD.
Zanima me kako poceni je lahko LCD (vedno je težje kupovati budget mašino kot high performance - pač izbereš najboljše in plačaš).
Po preliminarnih pregledih so cenovni razredi nekje:
- 60.000 SIT - 12-25ms refresh (ti podatki niso ravno primerljivi med proizvajalci), D-SUB
- 75.000 SIT - 16ms refresh, imajo DVI-D priključek
- 85.000 SIT - 8-12ms, DVI-D, dobre barve (nekateri so 6-bitni z interpolacijo, drugi 8-bitni)
Problem je ker je primerjati monitorje težko, ogromno strani proizvajalcev z nekonsistentnimi podatki, ocene na netu pa subjektivne
Ali je kdo pred kratkim raziskoval 17" monitorje, mi lahko kaj svetuje?
Zahteve:
- ni drag
- 17"
- dovolj dober odziv za filme (16ms)
- 8 bitne barve (16.7, ne 16.2 oziroma 6-bitne)
- po možnosti DVI priključek
iso2000 ::
Utwig ::
To je vse lepo in prav, a bojim se, da se prijatelj bolj nagiba k cenovnemu razredu 55.000-60.000 SIT, kjer so paneli večinoma starejši, pocasnejši in brez DVI vhoda (podobno pri večini proizvajalcev) - včeraj sem pregledal in v Excel vnesel cirka 30 različnih 17" LCD monitorjev.
Verjamem, da je Neovo panel za 80.000 SIT OK a tudi Samsung, LG,... paneli v tem cenovnem razredu so primerljivi. Za 55-60k SIT pa lahko dobiš samo statičen monitor (video slab) brez DVI vhoda.
Bojim se da bo naredil napako, ki jo naredi večina ljudi ki kupuje računalnike - sestavijo konfiguracijo, po možnosti s čim hujšim procesorjem, kar ostane pa porabijo za najcenejši monitor, ki se ga da dobiti. Veliko bolje je plačati dosti več za monitor oziroma potrpeti kak mesec s staro 15 ali 17ko, saj je to komponenta, ki traja dlje od večine ostalih in z njo interaktiramo večino časa.
Verjamem, da je Neovo panel za 80.000 SIT OK a tudi Samsung, LG,... paneli v tem cenovnem razredu so primerljivi. Za 55-60k SIT pa lahko dobiš samo statičen monitor (video slab) brez DVI vhoda.
Bojim se da bo naredil napako, ki jo naredi večina ljudi ki kupuje računalnike - sestavijo konfiguracijo, po možnosti s čim hujšim procesorjem, kar ostane pa porabijo za najcenejši monitor, ki se ga da dobiti. Veliko bolje je plačati dosti več za monitor oziroma potrpeti kak mesec s staro 15 ali 17ko, saj je to komponenta, ki traja dlje od večine ostalih in z njo interaktiramo večino časa.
iso2000 ::
Ne, vem koliko si gledal povezavo, ki sem ti jo podal, vendar imaš tam 17 col z DVI, vgrajenimi zvočniki, USB hub-om in 10 ms odz. časom za 65.000 sit. To je pa že blizu zastavljene cene? Ne vem, pa kako se ta zadeva obnese v praksi. Sam sem še vedno zagovornik CRT-jev - kvalitetnih seveda.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4 … 165 166 167 168 )Oddelek: Kaj kupiti | 1038890 (34288) | KTr1sk |
» | Sempron 64bit 3000+?Oddelek: Kaj kupiti | 1672 (1058) | Jan987 |
» | LCD 17'' za 80k ali 19'' za 100k?Oddelek: Kaj kupiti | 3111 (1995) | milica |
» | Lg 1915sOddelek: Kaj kupiti | 3805 (2445) | Oldi |
» | ker LCD monitor? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4484 (3267) | boštjan |