Forum » Pomoč in nasveti » rac se prizge in takoj ugasne
rac se prizge in takoj ugasne
Easx ::
ola,
danes sem zamenjal mat. plosco.Staro gigabytko ga-7vaxp za 8rda3g od epoxa in pa 40gb disk za 120gb ter dodal se en ventilator. Ko rac. prizgem mi debug led dioda pokaze ff( Boot attempt [INT 19]) in potem se vse ugasne. Konfiguracijo mam pa sledeco: athlon 2400, 2x265 333 rama, r9800aiw, 120gb disk, cdrom, dvdrom, vodno hlajenje in 300w napjalnik :)
Lahko je edin kj narobe z plato ali pa je moj napajalnik presvoh, ker drugo je vse delalo bp se pred eno urco
danes sem zamenjal mat. plosco.Staro gigabytko ga-7vaxp za 8rda3g od epoxa in pa 40gb disk za 120gb ter dodal se en ventilator. Ko rac. prizgem mi debug led dioda pokaze ff( Boot attempt [INT 19]) in potem se vse ugasne. Konfiguracijo mam pa sledeco: athlon 2400, 2x265 333 rama, r9800aiw, 120gb disk, cdrom, dvdrom, vodno hlajenje in 300w napjalnik :)
Lahko je edin kj narobe z plato ali pa je moj napajalnik presvoh, ker drugo je vse delalo bp se pred eno urco
Azrael ::
Če sumiš napajalnik potem odklopi vse diske, CD ROM enote, skratka vse razen plate in če bo isto potem napajalnik ni.
Preveri:
- CMOS Clear, baterija OK?
- morebitni jumperji na pravih mestih?
- poskusi vklopiti samo z grafično kartico, vse ostale kartice poberi ven (HW konflikt).
- grafična je dovolj porinjena v AGP slot?
- kovinski podstavki na pladnju samo tam kjer so pritrdilna mesta (luknje) na plati?
- ni mogoče kakšen izgubljen vijak ali kaj dugega iz kovine med matično in pladnjem?
- priklopljeni vsi napajalni kabli in to dobro (včasih kakšna žica zleze malo ven iz konektorja in zadeva ne dela)?
- kabli za LEDike, tipke za reset in vklop priklopljene na prava mesta?
- IDE kabli pravilno priklopljeni (obrnjen IDE kabel lahko naredi take težave)?
- RAM dobro vstavljen?
- vodni blok pravilno montiran (če je postrani se ti izklpi zaradi pregrevanja!)?
- procesor neokrušen?
Če je vse OK potem je plato nekaj narobe.
Preveri:
- CMOS Clear, baterija OK?
- morebitni jumperji na pravih mestih?
- poskusi vklopiti samo z grafično kartico, vse ostale kartice poberi ven (HW konflikt).
- grafična je dovolj porinjena v AGP slot?
- kovinski podstavki na pladnju samo tam kjer so pritrdilna mesta (luknje) na plati?
- ni mogoče kakšen izgubljen vijak ali kaj dugega iz kovine med matično in pladnjem?
- priklopljeni vsi napajalni kabli in to dobro (včasih kakšna žica zleze malo ven iz konektorja in zadeva ne dela)?
- kabli za LEDike, tipke za reset in vklop priklopljene na prava mesta?
- IDE kabli pravilno priklopljeni (obrnjen IDE kabel lahko naredi take težave)?
- RAM dobro vstavljen?
- vodni blok pravilno montiran (če je postrani se ti izklpi zaradi pregrevanja!)?
- procesor neokrušen?
Če je vse OK potem je plato nekaj narobe.
Nekoč je bil Slo-tech.
Easx ::
Evo stvar sem zrihtal. Stos je bil v tem da sem narobe prebral manual in obrnu pine za reset bios tako da sem imel skozi nastavljeno na clear cmos namesto na normalno Jah se zgodi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5716 (4652) | svetetko |
» | Računalnik se ne zažene!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2760 (2506) | s1e2x3y |
» | Samo resetiranje.........biosOddelek: Strojna oprema | 1399 (1252) | scythe |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12243 (11630) | k0lar |
» | A sem skuril grafičnoOddelek: Strojna oprema | 1378 (1183) | Azrael |