» »

Katero zvočno kartico?

Katero zvočno kartico?

msms ::

Gledal sem dve novi kartici. SB LIVE 5.1 digital(5k sit) in Creative Live 24 bit 7.1 OEM(6k sit). Kartica bo za 2.1 sistem. Katera je po kvaliteti bolša?

Geo ::

Isto je sam rajse vzemi ta drugo, ker je bol fancy, ker ma 7.1 :D
SHIT!!! I did it again...

zavajon ::

Zanima me, če so sodobne zvočne kartice bolj kvalitetne od teh AC97, ki so navadno vgrajene v osnovnih ploščah. Opazil sem, da se sedaj prodajajo 24 bitne. Rabim samo stereo, XX.1 me ne zanima.
Je pri dražjih karticah boljša kvaliteta zvoka kot pri npr, Creative Live 24-bit za 6K, ali imajo le dodatne funkcionalnosti? Katere karakteristike so relevantne za kvaliteto zvoka?

Sprašujem zato, ker vedno več muzike poslušam iz kompa speljano na hišni stereo. Če se na kvaliteti kaj pozna, bi bil pripravljen žrtvovati nekaj jurjev za to.

lp

Dr Evil ::

Seveda je razlika v kvaliteti zvoka.Dražje je,boljše je.Seveda pa od creativa ne boš dobil neke super kvalitete.Boš moral po čem "exsotičnejšem" posečt.

Lahko našteješ nekaj firm? V naših trgovinah prodajajo skoraj samo creative.

lp

Dr Evil ::

Lahko.Jaz mam Terratec.Dobi se pa po naročilu vse.Če ne nameravaš kaj dosti več kot 20k porabit,pa hočeš kvaliteten zvok,te kupi terratec aureon sky ali space.Teh se pri nas dobi največ. aureon sky.

Aureon FUN ne kupovat,ker je dosti slabša od sky in space modelov,kljub ceni,ki je zelo zavajujoča,ker jo prodajajo drugje za 10k,tu pa kar 19k.

Hvala za nasvet.

Pa je FUN res toliko slabša? Tukaj jo namreč prodajajo za 13 jurjev, na strani od Terrateca pa tudi nisem zasledil kakšnih razlik v karakteristikah. Ne piše pa, kateri čip ima.

lp

Se oproščam, so razlike, vsaj po tech-spec iz Terratec strani:

Sky:
Digital Audio
24 Bit/96 kHz Recording
24 Bit/192 kHz Playback

Fun:
Digital Audio
8/16 bit recording & playback at up to 48 kHz (mono/stereo)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.1 zvok v PC igrah?

Oddelek: Zvok in slika
384973 (1389) KTr1sk
»

Katera zvočna

Oddelek: Kaj kupiti
202321 (1739) Fatboyslim
»

Test Creative X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
355520 (3536) Gregor P
»

[Hi-Fi] Zvočne kartice (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
18012751 (8639) OwcA
»

Kero zv.kartico nj kupim?ali audigy 2 a teratech...

Oddelek: Kaj kupiti
131620 (1455) Spajky

Več podobnih tem