Forum » Izdelava spletišč » MySQL & SQL
MySQL & SQL
Poldi112 ::
sql je jezik, mysql pa konkreten program/baza/implementacija.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
branc ::
torej, če prav razumem, če se želiš kaj naučiti, je prvi korak SQL in potem to upgrejdaš z MySQL?
zavajon ::
To je isto, kot da bi rekel, da se moraš najprej naučiti vozit in potem to upgrejdaš z avtom
Za učenje vožnje je najbolje, da se usedeš v avto. Sicer obstaja možnost s simulatorji, ampak vseeno ...
Za učenje vožnje je najbolje, da se usedeš v avto. Sicer obstaja možnost s simulatorji, ampak vseeno ...
3p ::
torej, če prav razumem, če se želiš kaj naučiti, je prvi korak SQL in potem to upgrejdaš z MySQL?
Nekako tako ja. Najprej se naučiš slovenščino (SQL), potem pa štajerski dialekt (MySQL-ov dialekt SQL), s katerim lahko seveda narediš nekaj specifik - (recimo naročiš 3 hladne pire z eno besedo).
branc ::
hvala za dbestične odgovore! : )
Nekak želim osvojiti osnovno znanje SQL jezika, da lahko gradim naprej. Kaj mi priporočate? Snel sem si video tutorial (www.lynda.com), verjetno bi blo pametno še kakšno bukvo/pdf v roke vzet?
mimgrede, kako na štajerskem naročiš 3 hladne pive z eno besedo?:)
Nekak želim osvojiti osnovno znanje SQL jezika, da lahko gradim naprej. Kaj mi priporočate? Snel sem si video tutorial (www.lynda.com), verjetno bi blo pametno še kakšno bukvo/pdf v roke vzet?
mimgrede, kako na štajerskem naročiš 3 hladne pive z eno besedo?:)
bluefish ::
Najbolje je, da si zastaviš nek projekt (recimo CMS ali knjigo gostov,...) in ga potem izpelješ, vmes pa iščeš pomoč za določene dele.
dolenc ::
TALE stran je kar fejst. Tam pod 'using' si izbereš v katerem SQLu želiš delat, potem pa rešuješ naloge. Če ne znaš rešit, pogledaš na to stran/internet/knjigo in s tem se učiš. Za začetek je super zadeva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHPBB FORUM (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 15801 (11283) | mmorph |
⊘ | mySQLOddelek: Programska oprema | 1081 (975) | CCfly |
» | ASP in direktni query v MySQLOddelek: Programiranje | 1702 (1596) | BBB |
» | Webshop in MySQL?Oddelek: Izdelava spletišč | 1400 (1375) | madmitch |
» | MySQL pomočOddelek: Izdelava spletišč | 1671 (1535) | [SkA] |