» »

slojoomla vprasanja

slojoomla vprasanja

Kleemen ::

Sem začetnik v webdesignu in postavljam svojo prvo spletno stran z slojoomlo. Naložil sem slojoomlo na server, inštaliral in sedaj počasi spoznavam in urejam stran v zvezi z motošportom (motogp, itd.).
Imam začetni problem z meniji, malo težko je razložiti, ampak upam, da se bomo razumeli...priložil sem tudi sliko za lažjo predstavitev.
Imam standart predlogo joomle, kot vidite na sliki in v top meniju (zgornji meni) imam razporejeno po panogah, kot vidite (Domov, MotoGP, Moto2...) in bi želel imeti tako, da ko bi kliknil v meniju Domov, bi bile spodaj prikazane vse novice iz vseh panog, ko bi kliknil v meniju MotoGP bi želel imeti spodaj prikazane samo novice iz motogp panoge, ko bi kliknil na moto2 samo novice iz moto2 panoge, itd. Ko bi pa kliknil domov pa vse novejše novice, in potem dol naprej starejše..upam da razumete.
V nadzorni plošči, pod Menije nevem kaj izbrat, da bi imel tako...izbral sem top meni in potem tam ko imam funkcije, grem naprimer pod motogp in pod Spremeni tip, nevem kateri tip izbrati, da bi imel tako (sedaj imam Izgled bloga (dnevnika) kategorije in je vse mešano...). Hvala za pomoč, splodaj pa še slikca, da vidite top meni in da si lažje predstavljate..

Gost ::

Narediš sekcije in kategorije, kakor ti najbolje odgovarja. Novice potem kategoriziraš po posameznih kategorijah in na vsakem elementu menija narediš blog layout stran. Preveri malo navodila.

Kleemen ::

Uff nisem še ravno tako domač z joomlo, da bi razumel vse kar si povedal :D
Najprej moram izbrat tip vsake panoge v meniju, ne? Kateri? In zatem ko bom objavljal novice, tam pri vsaki novi novici izberem kategorijo, če sem prav razumel?

Hvala.

KoMar- ::

Kaj, ko bi popravil naslov teme?

Gost ::

Netrunner ::

Nikoli ne bom razumel zakaj ful začetnikov izbere crap cms kot je jomla ... pa kaj jo učijo v šolah al kaj?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Gost ::

Najbolj pogost in "userfriendly" odprtokodni php cms je še vedno Joomla. Pa tudi najbolj predlagana je po forumih med mojstri. Tisti, ki se potem resneje lotijo zadev pa itak hitro presedlajo na kaj drugega. Po mojem ni s tem nič narobe. Vsaj vidiš en precej konkreten in izjemno dobro dokumentiran primer spletne aplikacije od blizu. Slabosti joomle opaziš pa šele, ko malo podrobneje pogledaš v njen motor. Takrat pa že toliko znaš, da greš na boljše rešitve.

hruske ::

Slabost Joomle je, da ima vsak teden vsaj en plugin varnostno luknjo. Vsaj en.

To pa pomeni, da je idealna stvar, če hočeš pohekan server.
Rad imam tole državico. <3

Vice ::

hruske ti rad malo prodajaš jabolka.

hruske ::

Rad imam tole državico. <3

Vice ::

Ne bi si mislil... zanimivo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moto GP (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17827904 (579) val46
»

MotoGP 2016 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
506631 (3820) Map
»

MotoGP 2013 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
689081 (6641) Sriple Tix
»

MotoGP 2012 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10013360 (10619) Qrents

Več podobnih tem