Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
hamurabi ::
Bi lahko malo razložil zakaj? Kako pa je s tem "n" standadom Wlan?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamurabi ()
KandazaR ::
To sploh ni res da ima previsoko resolucijo. Imam 15.4" z 1680x1050 in moram reči da je to majka (če se po domače izrazim) proti manjšim resolucijam (ala 1280x900). Torej za 17" bi vsekakor vzel tega z 1920x1200.
No je pa res, da moraš to videti v živo in tako boš najlažje videl kaj ti ustreza.
No je pa res, da moraš to videti v živo in tako boš najlažje videl kaj ti ustreza.
Zheegec ::
Vsekakor vzemi tistega z boljšo ločljivostjo. Sploh ni dileme glede tega.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
bajsibajsi ::
Seveda je podpora visji locljivosti boljsa, a roko na srce, za nemalo uporabnikov, bosta resoluciji 1.6x1.0@15" in 1.9x1.2@17 enostavno previsoki. Tako bo mogoce marsikdo, ki sedaj se omahuje, le odsel na pregled k okulistu.
edit: slovnica
edit: slovnica
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Brane2 ::
Ne razumem, kako je lahko ločljivost previsoka, razen če recimo ljudje tožijo, da je zaradi tega update slike prepočasen.
Če bi za isto ceno dobil zadevo z zaslonom 1.000.000 x 1.000.000 s pripadajočo grafikuljo, bi ga takoj vzel.
Če so ti predmeti/ikone itd predrobni, jih pač povečaš. Tako se razmerja velikosti ohranijo, pridobiš pa detajle, ko jih rabiš.
Če bi za isto ceno dobil zadevo z zaslonom 1.000.000 x 1.000.000 s pripadajočo grafikuljo, bi ga takoj vzel.
Če so ti predmeti/ikone itd predrobni, jih pač povečaš. Tako se razmerja velikosti ohranijo, pridobiš pa detajle, ko jih rabiš.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Brane tako bi 1kk x 1kk 15" monitor uporabljal za povecevalnim steklom, verjetno kar pod mikroskopom.
hamurabi ::
Hvala za odgovore...torej je drugi boljši. Kaj pa kakšna alternativa v tem cenovnem rangu (do 1000€). Digitalni video izhod je obvezen.
Brane2 ::
Brane tako bi 1kk x 1kk 15" monitor uporabljal za povecevalnim steklom, verjetno kar pod mikroskopom.
Takrat, ko to rabiš, zakaj ne ?
Na takem monitorju bi lahko prikazal recimo poskenirano CDjko v 3D in bi jasno videl ali je na njej kaj posneto ali ne in verjetno bi se tudi posvetila v mavričnih barvah, če bi jo nagnil glede na svetilo v kakem OpenGL.
On the journey of life, I chose the psycho path.
liee ::
Primerjam prenosnike in sem v dilemi glede izbire:
1.) Oba prenosnika imata pomnilnik 2GB (razširljiv do 4 GB) - pri enem je 1x prosta reža, pri drugem ni proste reže.
A je dosti bolje, da ima prosto režo?
2.) Ali je Intel pentium Core 2 duo (cpu 2.0 GHz) dosti boljši od Intel pentium dual core (cpu 1.8 GHz)? Če se že kupuje prenosnik je bolje kupiti kar Core 2 Duo, ker je novejši?
Aja, prenosnik bom rabila za internet, word in podobne pisarniške programe. Namenjen bo tudi sprostitvi: za downloudat in pogledat filme, glasbo. Nobenih računalniških igric.
1.) Oba prenosnika imata pomnilnik 2GB (razširljiv do 4 GB) - pri enem je 1x prosta reža, pri drugem ni proste reže.
A je dosti bolje, da ima prosto režo?
2.) Ali je Intel pentium Core 2 duo (cpu 2.0 GHz) dosti boljši od Intel pentium dual core (cpu 1.8 GHz)? Če se že kupuje prenosnik je bolje kupiti kar Core 2 Duo, ker je novejši?
Aja, prenosnik bom rabila za internet, word in podobne pisarniške programe. Namenjen bo tudi sprostitvi: za downloudat in pogledat filme, glasbo. Nobenih računalniških igric.
Glede na to, da najbrz nikoli ne bos menjavala/dodajala ram, je vseeno. Drugace pa je dodatna prosta reza vedno dobrodosla. 2GB je vec kot dovolj, da z lahkoto prebavi vsa nasteta opravila.
C2D! Ne zato, ker je novejsi, ampak ker je zmoglivejsi od DC. Prenosnik, ki ga gledas z DC ima verjetno procesor T2350/2400, ki v osnovi deluje na nekaj cez 1.8GHz in je bil res narejen ze dve leti nazaj oz. predstavljen v zacetku 2006. Obicajno je res, da so novejse stvari v racunalnistvu boljse. A ni vedno tako. Ce samo pogledamo nazaj v zgodovino in se spomnimo nekaterih delov, ki so zmagovali v svojem obdobju in se vedno zelo solidno konkurirali poznejsim - novejsim delom (npr. graficna kartica R9800XT)..no uglavnem.
C2D je T5750/5870? Ze ta dva sta za kar nekaj procentov hitrejsa od DC, ki deluje na 1.8GHz. Ce pa dobis kaksnega od ostalih C2D procesorjev, ki delujejo na 2.0GHz (T7200/7250/7300), za ugodno ceno, si pa sploh zmagala. ;)
C2D! Ne zato, ker je novejsi, ampak ker je zmoglivejsi od DC. Prenosnik, ki ga gledas z DC ima verjetno procesor T2350/2400, ki v osnovi deluje na nekaj cez 1.8GHz in je bil res narejen ze dve leti nazaj oz. predstavljen v zacetku 2006. Obicajno je res, da so novejse stvari v racunalnistvu boljse. A ni vedno tako. Ce samo pogledamo nazaj v zgodovino in se spomnimo nekaterih delov, ki so zmagovali v svojem obdobju in se vedno zelo solidno konkurirali poznejsim - novejsim delom (npr. graficna kartica R9800XT)..no uglavnem.
C2D je T5750/5870? Ze ta dva sta za kar nekaj procentov hitrejsa od DC, ki deluje na 1.8GHz. Ce pa dobis kaksnega od ostalih C2D procesorjev, ki delujejo na 2.0GHz (T7200/7250/7300), za ugodno ceno, si pa sploh zmagala. ;)
Pentium dual-core je NOVEJŠI od Core 2 Duo :) Razen seveda novejše serije Core2Duo (T8x00, T9x00).
To pa zato, ker se gre za isto jedro, samo Pentium Dual-core ima manj predpomnilnika in pa nima virtualizacije. Torej sam procesor v tvojem primeru niti nima veze. Bolj je važno ohišje, ekran, izdelava, garancija. RAM je poceni in 3GB ali 4GB se splača vzeti ravno zaradi tega.
To pa zato, ker se gre za isto jedro, samo Pentium Dual-core ima manj predpomnilnika in pa nima virtualizacije. Torej sam procesor v tvojem primeru niti nima veze. Bolj je važno ohišje, ekran, izdelava, garancija. RAM je poceni in 3GB ali 4GB se splača vzeti ravno zaradi tega.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
S.Dreamliner ::
pozdravljeni,
zanima me vaše mnenje glede tega prenosnika. spletna trgovina
najlepša hvala v naprej.
LP,
zanima me vaše mnenje glede tega prenosnika. spletna trgovina
najlepša hvala v naprej.
LP,
El Nino ::
S.Dreamliner, zakaj ga boš pa rabil? Meni se zdi zelo v redu reč, edino mogoče grafika mal šepa, vendar je še vedno solidna zadevščina. Če ga misliš prenašat dost, je fajn ker je 15,4''.
ALIEn3001 v bistvu ne, saj govorimo o mobilnih verzijah le teh procesorjev. Ce se prav spomnim je bil T2400 izdan cca. vec kot 2 leti nazaj, tako kot vecina mobilnih CD procesorjev - v letu 2006. Rekla je, da C2D cpu v prenosniku, ki ga gleda leti na 2.0GHz, torej je eden izmed moznih T5750, ki je bil najavljen dokaj pozno in izdan sele letos. Ali razlicice T7xxx, ki letijo tak isto na 2.0GHz, a imajo L2 4MB, letijo na fsb 800MHz in so luc sveta zagledali kaksno leto za vecino CD mobilnih procesorjev. Sicer pa to sploh ni vazno. ;)
Seveda se splaca kupiti prenosnik s C2D, se posebej ce ima ostalo vec al manj enako, cena pa je podobna. Kar se pomnilnika tice je pa ze tako napisano, da imata OBA 2GB, sprasuje o prosti rezi in ne o 3 oz. 4GB rama. ^^
edit: se kar strinjam z El Ninom glede M51Se, soliden prenosnik. Ima se numericni del tipkovnice, kar ni pogosto za 15".
Seveda se splaca kupiti prenosnik s C2D, se posebej ce ima ostalo vec al manj enako, cena pa je podobna. Kar se pomnilnika tice je pa ze tako napisano, da imata OBA 2GB, sprasuje o prosti rezi in ne o 3 oz. 4GB rama. ^^
edit: se kar strinjam z El Ninom glede M51Se, soliden prenosnik. Ima se numericni del tipkovnice, kar ni pogosto za 15".
Zgodovina sprememb…
lopov ::
... in v paketu je ze 4Gb spomina, ima eSata prikljucek, edino glede sistema ne vidim da bi bil prilozen.
Numericna tipkovnica na 15.4" je definitivno plus (vsaj zame :)
Numericna tipkovnica na 15.4" je definitivno plus (vsaj zame :)
Torej, če ni proste reže, to še ne pomeni, da pomnilnika ne bo možno nadgraditi, ampak bo potrebno za razširitev na 4 GB: kupiti ram v velikosti 4 GB (torej, odstraniš star ram v velikosti 2 GB in vgradiš nov ram v velikosti 4GB). Če pa bi imel prosto režo, pa bi se lahko dokupilo le 2 GB.
Ok, vem, da tega verjetno res ne bom rabila, ampak raje vprašam, kaj pa vem kaj bo čez kakšno leto, mogočle bom pa rabila ...
Ok, vem, da tega verjetno res ne bom rabila, ampak raje vprašam, kaj pa vem kaj bo čez kakšno leto, mogočle bom pa rabila ...
Tocno tako. Jaz sem trenutno na 3Gb, na slikci imas kako zgleda: zgornji modul je nov za 2Gb, spodnji pa original za 1Gb:
Menjavo lahko opravis sama, naceloma gre brez problema. S prodajalcem se dogovori, da lahko v primeru nekompatibilnosti vrnes oz. menjas za drug tip.
Pa se to -- laptopi z Intel 965 chipsetom podpirajo najvec 4Gb rama @ 667 MHz. Cipset po specifikacijah podpira vec rama in 800 MHz, a je pac implementacija taka
Menjavo lahko opravis sama, naceloma gre brez problema. S prodajalcem se dogovori, da lahko v primeru nekompatibilnosti vrnes oz. menjas za drug tip.
Pa se to -- laptopi z Intel 965 chipsetom podpirajo najvec 4Gb rama @ 667 MHz. Cipset po specifikacijah podpira vec rama in 800 MHz, a je pac implementacija taka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
ja, sej sem ga že kupil. grafika je kar v redu. kot si rekel, ni špica, vendar se da dihat. kako je pa kaj z zamenjavo le-te? (zamenjat je ne mislim, dokler je garancija).
aja, brez zamere, vendar sem zelo zarjavel, kar se tiče znanja iz računalnika. v oglasu omenja Chipset. kaj je to?
aja, brez zamere, vendar sem zelo zarjavel, kar se tiče znanja iz računalnika. v oglasu omenja Chipset. kaj je to?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: S.Dreamliner ()
Ce si vzel Asusa, katerega link si prilimal si dobro kupil. Itak je tko, da ce bi zelel mocnejso grafiko bi moral kupiti tudi vecji laptop, ker so zmogljivejse le v 17" ali vec (8600 GT, ki se najde v 15.4" ni biser zmogljivosti :)
Se strinjam z LuGU-jem, na menjavo grafike pozabi. Vprasanje je, ce sploh lahko menjas (le v primeru da je na MXM modulu), pa se potem bi imel probleme z modanjem BIOS-a na grafiki, da bi sploh delalo.
Uglavnem, uzivaj v tem kar imas!
Se strinjam z LuGU-jem, na menjavo grafike pozabi. Vprasanje je, ce sploh lahko menjas (le v primeru da je na MXM modulu), pa se potem bi imel probleme z modanjem BIOS-a na grafiki, da bi sploh delalo.
Uglavnem, uzivaj v tem kar imas!
Zgodovina sprememb…
S.Dreamliner to pomeni, da tvoj prenosnik bazira na Intelovem mobilnem PM965 chipsetu, ki podpira dual-channel DDR2 ram, fsb ma do 800MHz, PCI-E 16x, S-ATA, USB 2.0..itd. Ta cipset nima integrirane grafike, ampak potrebuje diskretno(ce te zanima kaj je to preberi moj post v tej temi malo nazaj) graficno kartico, v tvojem primeru je to mobilni R3470.
Prilepila sem dva prenosnika hp, serije 6820s.
Zanima me ali se splača kupiti drugi prenosnik in dati 100 evrov več? Torej ali je drugi prenosnik dosti boljši?
Prenosnik bom večinoma rabila za internet, word in ostale pisarniške programe. Namenjen bo tudi sprostivi: downloudanje in ogled filmov, glasbe.
1.)
cena: 680 evrov
Osnovne tehnične lastnosti:
Procesor: Intel® Pentium Dual Core T2390 Cpu 1.86 GHz, FSB 533MHz, predpomnilnik L2 1MB
Mobile Intel 965PM nabor vezja
Pomnilnik: 2GB DDR2 667MHz (razširljiv do 4GB, 1x prosta reža)
Trdi disk 250GB SMART SATA 5400 rpm
Optična enota: DVD+/- RW DL super multi, light scribe
Grafika: Ati Mobility Radeon X1350 128MB do 512MB hyper memory, directx 9
Zaslon 17 WXGA+ (1440 x 900) Anti Glare
Mrežna kart. 10/100 NIC, modem v921
WLAN 802.11a/b/g do 54mbit
Bluetooth v2.0, čitalec kartic SD/MMC
Vmesniki: 1x VGA, 3x USB 2.0
1x ExpressCard/54 reža, 1x RJ-11, 1x RJ-45
High Definition Audio support w/24-bit DAC
Li-Ion baterija (do 3 ure) 6-cell 55WHr
Dimenzije: 3,23(spredaj)x28.5 x39.6cm
Teža: 2.95 kg
Microsoft Windows Vista Home Basic SLO/ANG
MS Office 2007 ready, 60 day trial version
Garancija 1 leto (1/1/0)
2.)
cena: 780 evrov
Procesor:Intel Core 2 Duo T5870 2.0GHz 800MHz FSB, 2MB L2 cache
Pomnilnik: 2GB DDR2 667MHz (razširljiv do 4GB, ni proste reže !)
Zaslon 17 WXGA+ WVA (1440 x 900) Anti Glare
Mrežna kart. 10/100 NIC, modem v92
Intel WLAN 802.11a/b/g do 54Mbit
Teža:2.95 kg
Operacijski sistem: Windows Vista Business SLO
Priloženi XP Professional downgrade mediji
Garancija 1 leto (1/1/0)
Zanima me ali se splača kupiti drugi prenosnik in dati 100 evrov več? Torej ali je drugi prenosnik dosti boljši?
Prenosnik bom večinoma rabila za internet, word in ostale pisarniške programe. Namenjen bo tudi sprostivi: downloudanje in ogled filmov, glasbe.
1.)
cena: 680 evrov
Procesor: Intel® Pentium Dual Core T2390 Cpu 1.86 GHz, FSB 533MHz, predpomnilnik L2 1MB
Pomnilnik: 2GB DDR2 667MHz (razširljiv do 4GB, 1x prosta reža)
Zaslon 17 WXGA+ (1440 x 900) Anti Glare
Mrežna kart. 10/100 NIC, modem v921
WLAN 802.11a/b/g do 54mbit
Teža: 2.95 kg
Microsoft Windows Vista Home Basic SLO/ANG
Garancija 1 leto (1/1/0)
2.)
cena: 780 evrov
Garancija 1 leto (1/1/0)
pozdravljeni,
ja, tega sem kupil. hvala vsem za podane informacije. res ste mi veliko povedali. so bili časi, ko sem bil na tekočem na računalniškem področju, vendar je to še za časa, ko je bil najhitrejši procesor tako hiter, kot moji RAM-i sedaj,... pol veste, da ne vem nič ;) hvala
ja, tega sem kupil. hvala vsem za podane informacije. res ste mi veliko povedali. so bili časi, ko sem bil na tekočem na računalniškem področju, vendar je to še za časa, ko je bil najhitrejši procesor tako hiter, kot moji RAM-i sedaj,... pol veste, da ne vem nič ;) hvala
Aiya ::
Živjo.
En lep vroč pozdrav.
Pišem vam, ker ker sem se odločila, da si končno kupim prenosnik. Nekaj sem si že ogledala, vendar se nikakor ne morem odločiti kaj izbrati. Tako da vas lepo prosim, če bi mi lahko pomagali pri dokončni izbiri.
Ker so mi do zdej drugi štimali PC, se sedaj malce lovim sama, kaj dokončno izbrat. Tako da se vam za vse predloge najiskrenejše zahvaljujem.
Prenosnik bom drugače rabila za študij, kot tudi za vsakdanje zadeve, tako da bi bilo zelo dobrodošlo, če sam prenosnik ne bi bil prevelik in ne pretežak (tam do 3kg bi bilo ok), tako da najazličnejši 17palčni zasloni odpadejo.
Drugače bom na njem delala vse - delo za faks, gledanje in zahtevnejše editiranje videjev, poslušanje glasbe, obdelava s photoshopom, gor ne bo nobenega špila,... skratka vse, kar sem do zdej delala na namiznem PCju (lahko rečem da sem bolj zahteven uporabnik). Tko, da nočem kupit neko prepocenjeno robo oz. želim da je tudi samo ohišje trdno, ker bom nenavsezadnje prenosnik veliko prenašala.
Ubistvu pri procesorju se nagibam na Dual 2 Core T8x00, ločena grafična (Nvidia), disk mi niti ni tolko pomemben (čeprav bi najrajše vidla enih 160GB), kamera mi ni niti pomembna, pomnilnik najmanj 2GB,...
Po pregledanih prenosnikih (po zgoraj naštetih kriterijih), sem se najbolj zagrela za Dell oz. Lenovo Thinkpad (slednjega so mi tudi že predlagali), v top 4 so prišli naslednji:
- http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
- http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=8...
- http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
- http://www.mimovrste.com/artikel/275008...
Kateri od teh je najboljša izbira zame?
Že v naprej se zahvaljujem za vašo pomoč in vseh vaših predlogov bom vesela.
Lp, A.
En lep vroč pozdrav.
Pišem vam, ker ker sem se odločila, da si končno kupim prenosnik. Nekaj sem si že ogledala, vendar se nikakor ne morem odločiti kaj izbrati. Tako da vas lepo prosim, če bi mi lahko pomagali pri dokončni izbiri.
Ker so mi do zdej drugi štimali PC, se sedaj malce lovim sama, kaj dokončno izbrat. Tako da se vam za vse predloge najiskrenejše zahvaljujem.
Prenosnik bom drugače rabila za študij, kot tudi za vsakdanje zadeve, tako da bi bilo zelo dobrodošlo, če sam prenosnik ne bi bil prevelik in ne pretežak (tam do 3kg bi bilo ok), tako da najazličnejši 17palčni zasloni odpadejo.
Drugače bom na njem delala vse - delo za faks, gledanje in zahtevnejše editiranje videjev, poslušanje glasbe, obdelava s photoshopom, gor ne bo nobenega špila,... skratka vse, kar sem do zdej delala na namiznem PCju (lahko rečem da sem bolj zahteven uporabnik). Tko, da nočem kupit neko prepocenjeno robo oz. želim da je tudi samo ohišje trdno, ker bom nenavsezadnje prenosnik veliko prenašala.
Ubistvu pri procesorju se nagibam na Dual 2 Core T8x00, ločena grafična (Nvidia), disk mi niti ni tolko pomemben (čeprav bi najrajše vidla enih 160GB), kamera mi ni niti pomembna, pomnilnik najmanj 2GB,...
Po pregledanih prenosnikih (po zgoraj naštetih kriterijih), sem se najbolj zagrela za Dell oz. Lenovo Thinkpad (slednjega so mi tudi že predlagali), v top 4 so prišli naslednji:
- http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
- http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=8...
- http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
- http://www.mimovrste.com/artikel/275008...
Kateri od teh je najboljša izbira zame?
Že v naprej se zahvaljujem za vašo pomoč in vseh vaših predlogov bom vesela.
Lp, A.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Aiya ()
moowy123 ::
Vsekakor bi jaz vzel ali dell-a D630 ali pa Lenovo-ta. Drugače pa na žalost podatek o trajanju baterije pri lenovo-tu še zdaleč ne drži .
Edina stvar ki me moti pri obeh prenosnikih je odsotnost hdmi-ja... ostalo je pa ql.
Edina stvar ki me moti pri obeh prenosnikih je odsotnost hdmi-ja... ostalo je pa ql.
Aiya ::
@moowy123
Prav ta 2 sta mi bila tud najbolj všec, dell predvsem, ker naj bi njegova baterija kr dolgo držala (menda do 6 ur).
Tko da bom verjetno med tema dvema na koncu izbirala, razen ce ne bom kj bolšga na koncu našla.
Hvala za tvoje mnenje.
@bajsibajsi
Nažalost imaš res prav :(. Mogoce veš za kakšno boljšo ponudbo? Ker je res, da sem se sama bolj ozirala po Dellu in Lenovu (te 2 firmi so mi najbolj predlagali), medtem ko sem druge samo bolj površno pogledala. Ubistvu najbolj so mi odsvetovali Acer in Asus, nevem tocno zaradi kerga razloga že.
Meni se gre predvsem da bi bil prenosnik vzdržljiv (zaradi nenehnega nošenja), seveda tudi avtonomija baterije dolga, ter da bi lahko z njim delala tudi najbolj zahtevne stvari (nocm da mi vse steka).
Hvala že za vnaprej.
Prav ta 2 sta mi bila tud najbolj všec, dell predvsem, ker naj bi njegova baterija kr dolgo držala (menda do 6 ur).
Tko da bom verjetno med tema dvema na koncu izbirala, razen ce ne bom kj bolšga na koncu našla.
Hvala za tvoje mnenje.
@bajsibajsi
Nažalost imaš res prav :(. Mogoce veš za kakšno boljšo ponudbo? Ker je res, da sem se sama bolj ozirala po Dellu in Lenovu (te 2 firmi so mi najbolj predlagali), medtem ko sem druge samo bolj površno pogledala. Ubistvu najbolj so mi odsvetovali Acer in Asus, nevem tocno zaradi kerga razloga že.
Meni se gre predvsem da bi bil prenosnik vzdržljiv (zaradi nenehnega nošenja), seveda tudi avtonomija baterije dolga, ter da bi lahko z njim delala tudi najbolj zahtevne stvari (nocm da mi vse steka).
Hvala že za vnaprej.
@Aiya -- Dell Latitude D630 je 14.1", se pravi manjsi kot ostali. Je bolj prenosljiv, a po specifikacijah sodec dvomim, da zdrzi baterija do 6 ur. Morda s kaksno drugo, katero lahko kupis, po vsej verjetnosti je prilozena kar standardna 6-celicna, tko da ima avtonomijo podobno kot ostali, okoli 3h20m.
bajsibajsi ima prav -- vsi so odlocno predragi in to zaradi znamke ter graficnih kartic. Glede na napisano menim, da si raje oglej Asuse, omenjene na tej in prejsnji strani in dokupi podaljsano garancijo.
Tudi sam sem misli, da kupujem prenosnik za vsaj 3 leta, pa z uporabo vidis kaj te moti ali zelis drugace in tako zdaj iscem nekaj bolj primernega. Imam podobne zahteve kot ti, le da poganjam arhitekturne programe, laptop pa ves cas prenasam naokoli. Acer, katerega imam sedaj se je z zanesljivostjo vec kot dovolj izkazal, a sodec po komentarjih uporabnikov na domacih in tujih forumih nimajo vsi te srece. Na drugi strani pa imam kolege, kateri so kupili "priznano znamko", pa imajo/so imeli ogromno problemov in prakticno nikoli zadovoljivo delujoci prenosnik.
Bolj kot na znamko glej na tezo, kvaliteto tipkovnice, dober zaslon z ustrezno locljivostjo in ce je moznost, da dobis dodatno ali boljso baterijo. In ne pozabi na podaljsano garancijo :)
bajsibajsi ima prav -- vsi so odlocno predragi in to zaradi znamke ter graficnih kartic. Glede na napisano menim, da si raje oglej Asuse, omenjene na tej in prejsnji strani in dokupi podaljsano garancijo.
Tudi sam sem misli, da kupujem prenosnik za vsaj 3 leta, pa z uporabo vidis kaj te moti ali zelis drugace in tako zdaj iscem nekaj bolj primernega. Imam podobne zahteve kot ti, le da poganjam arhitekturne programe, laptop pa ves cas prenasam naokoli. Acer, katerega imam sedaj se je z zanesljivostjo vec kot dovolj izkazal, a sodec po komentarjih uporabnikov na domacih in tujih forumih nimajo vsi te srece. Na drugi strani pa imam kolege, kateri so kupili "priznano znamko", pa imajo/so imeli ogromno problemov in prakticno nikoli zadovoljivo delujoci prenosnik.
Bolj kot na znamko glej na tezo, kvaliteto tipkovnice, dober zaslon z ustrezno locljivostjo in ce je moznost, da dobis dodatno ali boljso baterijo. In ne pozabi na podaljsano garancijo :)
Zgodovina sprememb…
"vsi so odlocno predragi in to zaradi znamke ter graficnih kartic. Glede na napisano menim, da si raje oglej XY, omenjene na tej in prejsnji strani in dokupi podaljsano garancijo. "
Sam ne bi mogel boljse povedati^^ Mislim wtf bi placal 1300 evrov tezak prenosnik, ki ima NVS140M? oO
Po drugi strani pa je res da so vsi zgoraj nasteti prenosniki, ze dokazali svojo kvaliteto. In da je magnezijeva zlitina res primerna za mobilnost, saj vzdrzi prenekateri udarec, kar bi tebi prislo zelo prav, glede na to da bos prenosnik dosti nosila naokoli.
Vsi stirje prenosniki so zelo dobri. Vsak izmed njim ima se kak bonboncek, npr. visoko resolucijo zaslona, spet drugi N-wlan standard, tretji 8600GT..itd Po drugi strani pa ko pogledas "glavne" komponente, 2GB rama, 160GB diska, NVS135/140... razen procesor je ok. Se vse skupaj zdi mocno predrago.
edit: kej tazga ne bi blo slabo, a kaj ko ni SLO MSI gx600.
Sam ne bi mogel boljse povedati^^ Mislim wtf bi placal 1300 evrov tezak prenosnik, ki ima NVS140M? oO
Po drugi strani pa je res da so vsi zgoraj nasteti prenosniki, ze dokazali svojo kvaliteto. In da je magnezijeva zlitina res primerna za mobilnost, saj vzdrzi prenekateri udarec, kar bi tebi prislo zelo prav, glede na to da bos prenosnik dosti nosila naokoli.
Vsi stirje prenosniki so zelo dobri. Vsak izmed njim ima se kak bonboncek, npr. visoko resolucijo zaslona, spet drugi N-wlan standard, tretji 8600GT..itd Po drugi strani pa ko pogledas "glavne" komponente, 2GB rama, 160GB diska, NVS135/140... razen procesor je ok. Se vse skupaj zdi mocno predrago.
edit: kej tazga ne bi blo slabo, a kaj ko ni SLO MSI gx600.
Zgodovina sprememb…
keba ::
jst nevem zakaj je 8600gt bombonček, sama grafična ni nič posebnega, in obstaja veliko zmogljivejših!
Aja? Potem pa mi nastej nekaj zmogljivejsih mobilnih graficnih kartic, ki se dobijo v SLO prenosnikih. Mimogrede, pametni gledajo na price/performance.
btw: odstopam od teme, ki jo je napisala Aiya, saj sem nekako prevec subjetivno ocenjeval. Gledal svojo namembnost glede na ceno. In premalo namembnost Aiye. In s tem nekako spregledal, da so nasteti prenosniki zelo dobri "delovni" prenosniki, ki so extremno zanesljivi. Ravno tako NVS140, ne bazira na neki surovi moci, pac pa na zanesljivosti in stabilnosti ter prihranku energije. A vseeno 1000€+ za NVS140, grrrr. Raje neham.
btw: odstopam od teme, ki jo je napisala Aiya, saj sem nekako prevec subjetivno ocenjeval. Gledal svojo namembnost glede na ceno. In premalo namembnost Aiye. In s tem nekako spregledal, da so nasteti prenosniki zelo dobri "delovni" prenosniki, ki so extremno zanesljivi. Ravno tako NVS140, ne bazira na neki surovi moci, pac pa na zanesljivosti in stabilnosti ter prihranku energije. A vseeno 1000€+ za NVS140, grrrr. Raje neham.
Kateri izmed teh dveh je boljši, kajti cena obeh je ista 850 evrov. HP je sicer cenejši, ampak ima le 1 leto garancije, ki pa jo bom podaljšala na 3 leta. In tako pridem na ceno 850 evrov, kolikor stane DELL, ki pa že ima vključeno 3 letno garancijo.
1.)
Dell Vostro 1710 N
Procesor : Intel Core 2 Duo T5670 (1.8 GHz, 2 MB L2 Cache, 800 MHz FSB)
Matična plošča : Intel 965PM
Operacijski sistem : Brez OS
Zaslon : Široki TFT LCD 17 palčni WXGA+ (1440 x 900)
Pomnilnik : 2048 MB (1x2048) DDR2 667 Mhz
Trdi disk : 160GB (7200rpm) SATA
Optična enota : 8 x DVD+/-RW z možnostjo dvoslojnega zapisovanja
Grafična kartica : Intel® vgrajena grafična kartica X3100
Zvočna kartica : Integrirana HD
Žično omrežje : 10/100/1000 Mbps LAN
Brezžično omrežje : Dell™ Wireless 1395 Wireless-N Mini-Card, Dell Wireless 360 Bluetooth® Module
Tipkovnica : Slovenska
Kazalna naprava : Drsna ploščica
Zvočniki : Interni
Razširitvene reže : 1 x Express Card, 8v1 čitalec kartic, 2 x RAM, 2 x HDD
Priključki : 6 x USB 2.0, RJ-45, VGA, izhod za slušalke in mikrofon
Baterija : 6 celična Li-Ion
Napajalnik : 90W (110V/220V)
Varnost : Čitalec prstnih odtisov
Mere (v/š/g) : 3.36 - 4,05 x 3.93 x 28.6 cm
Teža : Od 3,21 kg
Barva : Glossy Black
Garancija : RTD 36 mesecev
2.)
HP 6820s
Garancija 1 leto (1/1/0)
1.)
Dell Vostro 1710 N
Procesor : Intel Core 2 Duo T5670 (1.8 GHz, 2 MB L2 Cache, 800 MHz FSB)
Matična plošča : Intel 965PM
Operacijski sistem : Brez OS
Zaslon : Široki TFT LCD 17 palčni WXGA+ (1440 x 900)
Pomnilnik : 2048 MB (1x2048) DDR2 667 Mhz
Trdi disk : 160GB (7200rpm) SATA
Optična enota : 8 x DVD+/-RW z možnostjo dvoslojnega zapisovanja
Grafična kartica : Intel® vgrajena grafična kartica X3100
Zvočna kartica : Integrirana HD
Žično omrežje : 10/100/1000 Mbps LAN
Brezžično omrežje : Dell™ Wireless 1395 Wireless-N Mini-Card, Dell Wireless 360 Bluetooth® Module
Tipkovnica : Slovenska
Kazalna naprava : Drsna ploščica
Zvočniki : Interni
Razširitvene reže : 1 x Express Card, 8v1 čitalec kartic, 2 x RAM, 2 x HDD
Priključki : 6 x USB 2.0, RJ-45, VGA, izhod za slušalke in mikrofon
Baterija : 6 celična Li-Ion
Napajalnik : 90W (110V/220V)
Varnost : Čitalec prstnih odtisov
Mere (v/š/g) : 3.36 - 4,05 x 3.93 x 28.6 cm
Teža : Od 3,21 kg
Barva : Glossy Black
Garancija : RTD 36 mesecev
2.)
HP 6820s
Garancija 1 leto (1/1/0)
Uh, ne bi vedel kako se odlociti, ce bi sam izbiral med tema dvema. Po komponentah je HP malenkost v prednosti, saj ima malcek hitrejsi procesor, vec diska, rahlo boljso graficno resitev. Pa se Polkna Vista Business dobis zraven. :p HP serije "s" res veljajo za slabse prenosnike, a imajo npr. dokaj kvalitetno in udobno tipkovnico. Ker si malo visje sprasevala, ta Dell ima najbrz prosto rezo, kjer lahko dodas vec spomina.
Zgodovina sprememb…
tomso ::
Mene zanima kateri izmed teh dveh je boljša izbira
HP6820s http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
ali
Asus x50sl http://www.nakupovanje.net/prenosnik-as...
HP6820s http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
ali
Asus x50sl http://www.nakupovanje.net/prenosnik-as...
sonac ::
Zanima me, če je kdo že kupoval pro podjetju Second Option d.o.o. So v redu?
HP Pavillion dv66xx in 67xx so pri njih precej ugodni...kakšne so kaj vaše izkušnje s temi modeli?
HP Pavillion dv66xx in 67xx so pri njih precej ugodni...kakšne so kaj vaše izkušnje s temi modeli?
Trgovina so-doo.si prodaja rabljene in predstavitvene prenosnike, zato so tudi cene nekaterih nizje od obicajnih.
@moat, ce to se beres. V nekaterih Tusovih trgovinah lahko kupis prenosnik Acer (cpu CM550 2.0GHz, ram 1GB ddr2, 80GB diska, Intel GMA x3100 grafika..) za 340 evrov.
Leks ::
@Aiya
Ja Lenovo so zelo trpežni, jaz svojega sploh ne pazim in do sedaj deluje brez pripomb.
Kupil sem ga pa pri In-Sert, so bili takrat najugodnejši z Lenovom.
Ja Lenovo so zelo trpežni, jaz svojega sploh ne pazim in do sedaj deluje brez pripomb.
Kupil sem ga pa pri In-Sert, so bili takrat najugodnejši z Lenovom.
@keba -- v 15.4" prenosnikih ne srecas mocnejsih grafik kot je sedanja 8600GT, katera je tipa MXM II. Vse mocnejse (8700, 8800) so MXM III in fizicno prevelike, da bi jih lahko vstavil v 15.4" prenosnike. Ce je 9500GS MXM II, potem bi to bila trenutno najmocnejsa grafika. NVS140 je modificirana 8400GS in kot taka tudi afektirana glede tezav, ki se omenjajo zadnje case. Mnja ... Moja 8600GS se dela (tok tok :)
Se to -- kdor kupuje laptop z 8600 GT in zeli poganjati igre na vecji locljivosti kot je 1280x800 se mora zavedati, da bo dozivel drasticen upad zmogljivosti -- omenjena kartica je optimizarana za delo pri tej locljivosti in je to tudi glavni razlog, zakaj ni v prodaji vec modelov s to kartico in zasloni z vecjo locljivostjo.
@bajsibajsi -- super laptop ta MSI, zdaj moram le obstojecega prodati, pa ce bo sreca ubodem tega.
Se to -- kdor kupuje laptop z 8600 GT in zeli poganjati igre na vecji locljivosti kot je 1280x800 se mora zavedati, da bo dozivel drasticen upad zmogljivosti -- omenjena kartica je optimizarana za delo pri tej locljivosti in je to tudi glavni razlog, zakaj ni v prodaji vec modelov s to kartico in zasloni z vecjo locljivostjo.
@bajsibajsi -- super laptop ta MSI, zdaj moram le obstojecega prodati, pa ce bo sreca ubodem tega.
Zgodovina sprememb…
bmatko ::
Mene pa zanima ce kdo ve kdaj pridejo novi hp-jevi prenosniki in a majo trgovci v nacrtu kej spustit cene prenosnikov v bliznji prihodnosti?
Trgovci bodo cene najbrž spustili pojutrišnjem. Če jih takrat ne bodo, vprašaj še enkrat.
Novi modeli HPjev so v prihodu (recimo model 6730, 6830,...), samo ne bo neke velike razlike. Praktično ista ohišja, malo izboljšana S serija, pa nova (brezvezna) Centrino2 Platforma. Pride pa v Q4 menda v Slovenijo. Mogoče vidimo tudi kakšno zanimivo Puma platformo, moram pogledati kdaj točno to sploh pride na trg :)
Novi modeli HPjev so v prihodu (recimo model 6730, 6830,...), samo ne bo neke velike razlike. Praktično ista ohišja, malo izboljšana S serija, pa nova (brezvezna) Centrino2 Platforma. Pride pa v Q4 menda v Slovenijo. Mogoče vidimo tudi kakšno zanimivo Puma platformo, moram pogledati kdaj točno to sploh pride na trg :)
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Prenosnike z AMD Pumo v Italiji že dobiš: http://www.cobrapub.it/offerte_coop/ipe...
ACER AS5330G
AMD 'Griffin' Turion 64 x2 rm70 2,0GHz
4GB RAM
HDD 250GB
ATI Radeon HD3470 256MB
TFT LCD 15'4''
Blu-ray enota + snemalnik DVD +/- RW
WLAN 802.11b/g
OS Win Vista Home Premium SP1
2 leti garancije
zgleda zanimivo, še bolj 'igračka' je pa ona stvarca spodaj desno:
HP Pavilion TX2560EL
3GB RAM
250GB HDD
LCD TFT 12,1'' touchscreen, vrtljiv (!)
ATI Radeon HD3200 do 1470MB
DVD +/- RW DL pekač
WLAN 802.11b/g/n
bralnik prstnih odtisov
Teža 1,9kg
Priložena dodatna baterija
2 leti garancije
Oba po isti ceni = 799€
Zanimiva ponudba, bi jaz rekel.
ACER AS5330G
4GB RAM
HDD 250GB
ATI Radeon HD3470 256MB
TFT LCD 15'4''
Blu-ray enota + snemalnik DVD +/- RW
WLAN 802.11b/g
2 leti garancije
zgleda zanimivo, še bolj 'igračka' je pa ona stvarca spodaj desno:
HP Pavilion TX2560EL
3GB RAM
250GB HDD
LCD TFT 12,1'' touchscreen, vrtljiv (!)
ATI Radeon HD3200 do 1470MB
DVD +/- RW DL pekač
WLAN 802.11b/g/n
bralnik prstnih odtisov
Teža 1,9kg
Priložena dodatna baterija
2 leti garancije
Oba po isti ceni = 799€
Zanimiva ponudba, bi jaz rekel.
Sascha ::
Zdravo!
Potrebujem vašo pomoč oz. nasvet pri nakupu prenosnika. Rabila ga bom predvsem za potrebe študija, vendar sem se vseeno odločila, da zanj odštejem okoli 850 €.
Ker mi je poleg procesorja in ostalih tehničnih stvari pomemben tudi videz, izbiram med Toshibo Satellite A300 (17" je že malo prevelik) in Dellom Inspiron 1525 oz. 1520.
http://www.mimovrste.com/artikel/275009...
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
Zaenkrat se bolj nagibam k Dell Inspiron 1525, ker mi je večina trgovcev zatrdila, da je boljši kot Toshiba (baterija), vendar je tudi tukaj toliko različnih modelov in cen.
Hvala vsem že v naprej! Lp
Potrebujem vašo pomoč oz. nasvet pri nakupu prenosnika. Rabila ga bom predvsem za potrebe študija, vendar sem se vseeno odločila, da zanj odštejem okoli 850 €.
Ker mi je poleg procesorja in ostalih tehničnih stvari pomemben tudi videz, izbiram med Toshibo Satellite A300 (17" je že malo prevelik) in Dellom Inspiron 1525 oz. 1520.
http://www.mimovrste.com/artikel/275009...
Zaenkrat se bolj nagibam k Dell Inspiron 1525, ker mi je večina trgovcev zatrdila, da je boljši kot Toshiba (baterija), vendar je tudi tukaj toliko različnih modelov in cen.
Hvala vsem že v naprej! Lp
Od teh treh bi vzel Inspiriona 1520. Ima edini od teh treh ločeno grafično kartico, procesor je dober, RAM-a dovolj, monitor s 1680x1050 resolucijo, trdega diska bi lahko bilo malce več, vendar tudi 160GB bi bilo emni osebno dovolj. Kot bombonček je tu še vgrajen bluetooth in pa 2,0 mpx webcam.
LP
LP