Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
fl0w ::
Zanima me, kdaj se bo začela prodaja prenosnikov s centrino 2 in amd ultra procesorji pri nas?
Za nakup prenosnika še imam čas do septembra, potem ga sigurno kupim kakega zaradi študija v tujini.
Za nakup prenosnika še imam čas do septembra, potem ga sigurno kupim kakega zaradi študija v tujini.
Woop-woop! That's the sound of da police!
sidd ::
@flow: sma zgleda na istem :)
wait and we'll see - v enem mescu se morda že kaj premakne.
Če pa potem kakšnemu HP 9890ew pade cena zaradi tega, pa bo še bolje. Edino baterijo bo potrebno dokupiti kakšno boljšo.
Tolko konfiguracij pa možnosti na trgu, pa ni enga laptopa ko bi mel vse kaj rabiš not. No, al pa tak laptop pride 2 ali pa 3 k €€
wait and we'll see - v enem mescu se morda že kaj premakne.
Če pa potem kakšnemu HP 9890ew pade cena zaradi tega, pa bo še bolje. Edino baterijo bo potrebno dokupiti kakšno boljšo.
Tolko konfiguracij pa možnosti na trgu, pa ni enga laptopa ko bi mel vse kaj rabiš not. No, al pa tak laptop pride 2 ali pa 3 k €€
no idea for signature
signed
I
signed
I
rontajzel ::
Pozdravljeni!
Kupujem prenosni računalnik za malo bolj zahtevnega uporabnika. Zanj odštejem tam do 1000 EUR! Malo sem že preletel tole temo in prišel do mnogih koristnih nasvetov, vendar me vseeno zanima kaj pravite na ta model: Asus F7Se-7T075 2,5GHz - http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Se mi izplača to kupiti? Predlagate kaj drugega?
Hvala in lep pozdrav.
Kupujem prenosni računalnik za malo bolj zahtevnega uporabnika. Zanj odštejem tam do 1000 EUR! Malo sem že preletel tole temo in prišel do mnogih koristnih nasvetov, vendar me vseeno zanima kaj pravite na ta model: Asus F7Se-7T075 2,5GHz - http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Se mi izplača to kupiti? Predlagate kaj drugega?
Hvala in lep pozdrav.
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
A ni boljše če je večja resolucija?
Disk mi ne igra tako pomembne vloge, ker imam v načrtu kupit še zunanji disk.
V čem je prednost tega N wlana?
Ta primer ima slabši procesor in pa manj rama. A lahko ram sam dogradim, brez da bi prekinil garancijo?
Kako je z baterijo? Kako dolgo bi po vaših izkušnjah glede na konfiguracijo zdržala z normalno uporabo (beri: brskanje po netu, glasba)?
Disk mi ne igra tako pomembne vloge, ker imam v načrtu kupit še zunanji disk.
V čem je prednost tega N wlana?
Ta primer ima slabši procesor in pa manj rama. A lahko ram sam dogradim, brez da bi prekinil garancijo?
Kako je z baterijo? Kako dolgo bi po vaših izkušnjah glede na konfiguracijo zdržala z normalno uporabo (beri: brskanje po netu, glasba)?
~rontajzel~
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rontajzel ()
KandazaR ::
A je nuja 17"? Rama imata oba modela isto količino. Rama se nahajata na dveh lokacijah en je pod tipkovnico drug pa je dostopen na zadnji strani preko loputce (ne prekineš garancijo ob menjavi če ničesar ne polomiš). Drugače pa je model, ki si ga ti predlagal veliko boljši (disk lahko zamenjaš za večjega, displeju pa ne moreš povečati ločljivosti).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
Razmišljal sem glede velikosti zaslona in ker bo to pač moj edini računalnik naslednjih nekaj let na študiju in v LJ kjer bom nastanjen, sem prišel do zaključka, da ob gledanju filmov ali dela s photoshopom oz. flashom potrebuješ malo bolj pregleden oz. večji zaslon. Tako sem nekako predvidel, da bi bilo bolje kupiti 17".
~rontajzel~
bajsibajsi ::
Asus F7Se je bil pri meni v ozjem izboru, a lahko trdim, da trenutno na SLO trgu med 17" prenosniki v rangu 1000€ +/-, ni boljsega kot DELL 1720. V mislih imam verzijo s CPU T8100 (ce mas sreco celo T8300), RAM 3GB, 320GB HDD, Graf. 8600m GT..., ki stane malcek cez 1000 evrov in ne podhranjeno verzijo za T7500, 2GB in 160GB. Skratka kaj takega npr. DELL 1720.
Ce bi zivel blizje nasim severnim sosedom, bi najraje kupil kaj takega za "samo" 1200 evrov pri hoh.de:
Toshiba P300-172
• Intel Core 2 Duo T9300 - 2x 2.50GHz
• 4096MB (2x 2048MB) RAM
• 640GB HDD (2x 320 GB)
• DVD+/-RW DL
• ATI Mobility Radeon HD 3650 512MB
• 4x USB 2.0/FireWire/Modem/LAN/WLAN 802.11abgn/Bluetooth 2.1
• HDMI
• ExpressCard Slot
• 5in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD)
• Webcam (1.3 Megapixel)
• 17" WXGA+ glare TFT (1440x900)
• Windows Vista Home Premium
• Li-Ionen-Akku
• 3.35kg
Zalostno, da pri nas kaj takega sploh ni na voljo, ce pa bi ze bilo, pa bi cena najbrz mocno presegala 1500 evrov. Grrr...
Ce bi zivel blizje nasim severnim sosedom, bi najraje kupil kaj takega za "samo" 1200 evrov pri hoh.de:
Toshiba P300-172
• Intel Core 2 Duo T9300 - 2x 2.50GHz
• 4096MB (2x 2048MB) RAM
• 640GB HDD (2x 320 GB)
• DVD+/-RW DL
• ATI Mobility Radeon HD 3650 512MB
• 4x USB 2.0/FireWire/Modem/LAN/WLAN 802.11abgn/Bluetooth 2.1
• HDMI
• ExpressCard Slot
• 5in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD)
• Webcam (1.3 Megapixel)
• 17" WXGA+ glare TFT (1440x900)
• Windows Vista Home Premium
• Li-Ionen-Akku
• 3.35kg
Zalostno, da pri nas kaj takega sploh ni na voljo, ce pa bi ze bilo, pa bi cena najbrz mocno presegala 1500 evrov. Grrr...
Infinity ::
Zanima me ali se splača vzeti tega http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
Rabil se bo predvsem za službo in fax (programiranje, obdelava 3D elementov, občasna obdelava videa), ob prostem času pa se bo pogledal kak film in pa mogoče odigrala kakšna starejša igra.
Rabil se bo predvsem za službo in fax (programiranje, obdelava 3D elementov, občasna obdelava videa), ob prostem času pa se bo pogledal kak film in pa mogoče odigrala kakšna starejša igra.
lambda ::
@Infinity
Resolucija je po mojem mnenju prevelika za 15,4" ... sam imam 8710p, ista resolucija na 17" in moram rečt, da mi je to najmanjša sprejemljiva velikost pike.
Bi imel pa še eno vprašanje za ostale - kakšni so Sony Vaio prenosniki, je zadeva res tako kvalitetna, kot se govori?
Resolucija je po mojem mnenju prevelika za 15,4" ... sam imam 8710p, ista resolucija na 17" in moram rečt, da mi je to najmanjša sprejemljiva velikost pike.
Bi imel pa še eno vprašanje za ostale - kakšni so Sony Vaio prenosniki, je zadeva res tako kvalitetna, kot se govori?
KandazaR ::
Nič ni prevelika resolucija. Imam sam hp-ja s tako resolucijo in pa 15.4" in je to majka proti 1280x800.
Infinity ::
Sam sem tudi mnenja da resolucija ni prenizka, občasno uporabljam očetov prenosnik, ki ima ravno tako resolucijo in se mi zdi zelo uporabno saj imam zato veliko večjo "površino". Zanima me tudi komentar na ceno in konfiguracijo.
Voip ::
So kar dobri o tem ni debate. Res pa je, da za podobno ceno Vaio-tu dobiš zmogljivejši prenosnik druge znamke.
@bajsibajsi:
pri nas za že 1050€
Core 2 Duo T9300 2.5Ghz, 6MB Level 2 cache
4GB DDR2 677Mhz Ram (2x2048MB)
500GB hdd SATA, 5400rpm,
17" WXGA+ Bright Wiew LCD 1440x900,
BluRay ROM z DVD+RW Double Layer enoto,
NVIDIA Geforce 8600M GS do 1791MB,
modem 56k High Speed,
mrežna 10/100BT,
Wlan Intel PRO/Wireless 4965AGN
Webcam z integriranimi mikrofoni,
Bluetooth,
Priključki:4xUSB 2.0, HDMI konektor, IEEE 1394,
Cardreader,
Vista H Premium!!
Gre za HP Pavilion dv9890ew Notebook, ki je zelo blizu po specifikacijah glede Toshiba P300-172 ali DELL 1720.
Pa me zanima v čem (če je) je razlika, razem pri enem modelu malce manj diska, pri drugem malce slabši procesor ter pri tretjem malce slabša grafična?
Ali se zelo motim? Ker iščem in izbiram med temi in podobnimi modeli, samo je trenutno tale hp še vedno na prvem mestu.
@overlord_tm:
kdo bi vedel....valda vzameš tistega pol ceneje :)
pri nas za že 1050€
Core 2 Duo T9300 2.5Ghz, 6MB Level 2 cache
4GB DDR2 677Mhz Ram (2x2048MB)
500GB hdd SATA, 5400rpm,
17" WXGA+ Bright Wiew LCD 1440x900,
BluRay ROM z DVD+RW Double Layer enoto,
NVIDIA Geforce 8600M GS do 1791MB,
modem 56k High Speed,
mrežna 10/100BT,
Wlan Intel PRO/Wireless 4965AGN
Webcam z integriranimi mikrofoni,
Bluetooth,
Priključki:4xUSB 2.0, HDMI konektor, IEEE 1394,
Cardreader,
Vista H Premium!!
Gre za HP Pavilion dv9890ew Notebook, ki je zelo blizu po specifikacijah glede Toshiba P300-172 ali DELL 1720.
Pa me zanima v čem (če je) je razlika, razem pri enem modelu malce manj diska, pri drugem malce slabši procesor ter pri tretjem malce slabša grafična?
Ali se zelo motim? Ker iščem in izbiram med temi in podobnimi modeli, samo je trenutno tale hp še vedno na prvem mestu.
@overlord_tm:
kdo bi vedel....valda vzameš tistega pol ceneje :)
no idea for signature
signed
I
signed
I
marko123456 ::
@bajsibajsi:
Zakaj se ti zdi dell 1720 boljši od asusa f7se. Boljše ima samo kapaciteto hdd in pa malenkostno grafično,vendar ostalo je pa vse slabše...?
Zakaj se ti zdi dell 1720 boljši od asusa f7se. Boljše ima samo kapaciteto hdd in pa malenkostno grafično,vendar ostalo je pa vse slabše...?
Osebno (poleg ostalih zelja in potreb) zame glavni razlog ravno zaradi graficne kartice. Razlika med mobilnima Radeon 3470 in GF8600 GT ni tako malenkostna. Ce bi imel Asus f7se notri vsaj R3650, bi ga verjetno kupil. Vse je odvisno od posameznikovih zelja in potreb (ter seveda financnih zmoznosti). Ce preberes kaksno stran ali dve nazaj, bos videl, da jaz enostavno nisem zelel prenosnika z R3470, nic drugega kot le 17", ne prenosnikov s cpujem serij T2xxx, T5xxx, Turion..itd., tudi ce bi bil 200 evrov cenejsi.
Naj se povem, da sem pred nakupom "stestiral" oba prenosnika; poleg nekaterih drugih. Asus f7se je vsekakor zelo soliden prenosnik a mene nekako ni preprical. Nenazadnje je DELL 1720 tudi podizajnu lepsi, ima lahko aluminijasto ohisje, zelo prijazno tipkovnico... Seveda pa ima tudi nekatere pomanjkljivosti kot so: touchpad se ne odziva baje vedno ok (ceprav ga sam ne uporabljam dosti), precejsnja teza, manjkajoc DVI..itd.
Pred nakupom prenosnika najprej razmislis, cemu bo sploh namenje in kaj zelis na njem uporabljati. Konec koncev, ce npr. ne bos igral iger, vseeno pa zelis 17" prenosnik, ki ti bi nekako nadomestil namizni racunalnik, lahko kupis 17" prenosnik z integrirano GMA x3100 ali R13xx serijo za cca. 700 evrov. In se vedno bos lahko nemoteno srfal po internetu, pisal seminarske, urejal slikice v Photoshopu, programiral, gledal filme...
Vse je stvar kaj zelis. In jaz zase vem, da slabse od GF 8600GT (mogoce navadne 8600) ali R 3650 enostavno ne zelim. Meni 1720 pomeni zamenjavo z namiznim racunalnikom (ceprav imam se dva popolnoma delujoca PCja) in kljub tezi ter velikosti se vedno mozno mobilnost. Za vsakdanje delo na terenu, bi lahko uporablljal manj kot 600 evrov vreden HP prenosnik serije "S", z DC procesorjem, 120GB diska, 3GB rama.. kateri ima pri meni tudi tak namen.
Naj se povem, da sem pred nakupom "stestiral" oba prenosnika; poleg nekaterih drugih. Asus f7se je vsekakor zelo soliden prenosnik a mene nekako ni preprical. Nenazadnje je DELL 1720 tudi podizajnu lepsi, ima lahko aluminijasto ohisje, zelo prijazno tipkovnico... Seveda pa ima tudi nekatere pomanjkljivosti kot so: touchpad se ne odziva baje vedno ok (ceprav ga sam ne uporabljam dosti), precejsnja teza, manjkajoc DVI..itd.
Pred nakupom prenosnika najprej razmislis, cemu bo sploh namenje in kaj zelis na njem uporabljati. Konec koncev, ce npr. ne bos igral iger, vseeno pa zelis 17" prenosnik, ki ti bi nekako nadomestil namizni racunalnik, lahko kupis 17" prenosnik z integrirano GMA x3100 ali R13xx serijo za cca. 700 evrov. In se vedno bos lahko nemoteno srfal po internetu, pisal seminarske, urejal slikice v Photoshopu, programiral, gledal filme...
Vse je stvar kaj zelis. In jaz zase vem, da slabse od GF 8600GT (mogoce navadne 8600) ali R 3650 enostavno ne zelim. Meni 1720 pomeni zamenjavo z namiznim racunalnikom (ceprav imam se dva popolnoma delujoca PCja) in kljub tezi ter velikosti se vedno mozno mobilnost. Za vsakdanje delo na terenu, bi lahko uporablljal manj kot 600 evrov vreden HP prenosnik serije "S", z DC procesorjem, 120GB diska, 3GB rama.. kateri ima pri meni tudi tak namen.
Yap, sidd HP Pavilion dv9890ew za 1050 evrov je res bomba. A v Sloveniji za to ceno prakticno ni dobavljiv (ce odstejes nekredibilno ponudbo na Bolhi). Cena pri nas se vrti cez 1250 evrov (abacus.si), ce ga sploh dobis.
zvarurb ::
Mene pa zanima če mate kkšn predlog za nakup prenosnika za circa 800 E. Uredu bi biu 15.4 ekran kr ga bom tut okol nosu pa grafična more bit zmožna procesirat 3D programe kot npr.CAD. Kako pa je kej s cenami po tujini (avstrija, italija)? hvala
lambda ::
So kar dobri o tem ni debate. Res pa je, da za podobno ceno Vaio-tu dobiš zmogljivejši prenosnik druge znamke.
Malce dražji so, to je res. Moj izbor:
Odličen za svojo ceno, vendar je problem prenosljivost (16.4"), zato kar odpade.
Najboljša izbira v tem cenovnem razredu se mi zdi ta
Glede tega imam pa malo mešane občutke, ni 3GB rama, slabši procesor, ni podpore "draft-n"
Grafična kartica nima nobenega pomena zame, važno da poganja Vista Aero, to je pa tud zadosti.
Ogledal sem si tudi CR 14.1" serijo, pa mi tipkovnica in kvaliteta ohišja ni bila všeč.
Primerjava med FZ in NR serijo, je kateri bistveno boljši od drugega? Še kakšna trgovina z ugodnimi vaioti?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lambda ()
Stroj ::
Eno vprašanje: v trgovini, kjer prodajajo Vaio-te, so mi po zanimanju za model, ki ga nimajo na zalogi, ponudili možnost, da mi ga uvozijo iz Nemčije. Tipkovnica mi je najmanjši problem, bolj me skrbi nemški OS. Gre se za Vista Home Premium - a je to samo z nemškim language packom in se da potem po želji inštalirati drug language pack ali bi moral celoten OS dat drugi?
Se oproščam da se nisem prej javil. HP 9890, katerega je bil tudi oglas na bolhi, ima ena trgovina second option, katera pač prodaja predstavitvene laptope (torej kot testni avto v avtodomu), seveda če sem jaz to pravilno razumel. Pa glede na to da en znanec pozna to, nisem ravno dvomil v kredibilnost te trgovine. Samo danes oglasa ni več, bom pa jim pisal kako je na stvari. Pa še kakšni trgovini bom malo zatežil okoli, ker za tako ceno je laptop ponujal res veliko.
Čeprav pa sem zdaj pri nubes pogledal prvi link, in mi zadeva tudi ne zgleda slabo, sploh ko se gre za sony vaio
Je pa tak na stvari, da bom sam nabavil laptopa komaj čez kake 3 tedne, tako da zdaj res gledam vse možne varijante, ker navsezadnje 1000€ ni mali denar, vsaj za mene ne.
Čeprav pa sem zdaj pri nubes pogledal prvi link, in mi zadeva tudi ne zgleda slabo, sploh ko se gre za sony vaio
Je pa tak na stvari, da bom sam nabavil laptopa komaj čez kake 3 tedne, tako da zdaj res gledam vse možne varijante, ker navsezadnje 1000€ ni mali denar, vsaj za mene ne.
no idea for signature
signed
I
signed
I
sidd vem kaj mislis, ampak ti iz zanesljivih virov povem, da pri so-doo.si prenosnika HP Pavilion dv9890ew za 1050 evrov ne bos dobil. Mogoce vec srece cez tri tedne.
Drugace pa, jaz sem prenosnik "kupoval" vec tednov. In v danem trenutku ni bilo v SLO nic boljsega kot DELL 1720 v rangu prenosnikov s ceno okoli 1000 evrov. Vedno lahko cakamo, cakamo.. ker zelimo nekaj vec. Dejstvo pa je, da tako lahko cakamo v nedogled. Tudi sam sem zelel prenosnik, ki bi imel cpu serije T9xxx in obenem graficno kartico R3650/GF8600GT ali boljso. A kaj takega enostavno ni bilo.
ps: ne pozabi, karkoli bos kupil v svetu racunalnistva, pa naj si bo tisti trenutek se tako dobra ponudba glede na price/performance, vedno bo ze cez nekaj mesecev za podoben denar nekaj boljsega, hitrejsega, inovativnejsega...
Drugace pa, jaz sem prenosnik "kupoval" vec tednov. In v danem trenutku ni bilo v SLO nic boljsega kot DELL 1720 v rangu prenosnikov s ceno okoli 1000 evrov. Vedno lahko cakamo, cakamo.. ker zelimo nekaj vec. Dejstvo pa je, da tako lahko cakamo v nedogled. Tudi sam sem zelel prenosnik, ki bi imel cpu serije T9xxx in obenem graficno kartico R3650/GF8600GT ali boljso. A kaj takega enostavno ni bilo.
ps: ne pozabi, karkoli bos kupil v svetu racunalnistva, pa naj si bo tisti trenutek se tako dobra ponudba glede na price/performance, vedno bo ze cez nekaj mesecev za podoben denar nekaj boljsega, hitrejsega, inovativnejsega...
liee ::
Se ne spoznam toliko na računalnike, pa me zanima kakšna je razmika med velikostjo trdega diska in velikostjo delovnega spomina (pomnilnik).
Izbiram med dvema prenosnikoma, ki imata oba 2GB pomnilnika, vendar eden ima trdega diska le 160 GB (drugi pa 250 GB).
Torej, zanima me, a je ta prenosnik, ki ima 250 GB diska, full boljši od tistega z 160 GB diska? Ostale lastnosti pa imata prenosnika (skoraj) čisto enake.
Hvala.
Izbiram med dvema prenosnikoma, ki imata oba 2GB pomnilnika, vendar eden ima trdega diska le 160 GB (drugi pa 250 GB).
Torej, zanima me, a je ta prenosnik, ki ima 250 GB diska, full boljši od tistega z 160 GB diska? Ostale lastnosti pa imata prenosnika (skoraj) čisto enake.
Hvala.
Voip ::
Pač na prvega boš pospravil 160Gb podatkov na drugega pa 250Gb.
Načeloma več je bolje, še posebej za enako ceno.
Če bi napisal bolj po avtomobilsko je drugi prenosnik karavan, prvi pa navadni osebni avtomobil.:)
Načeloma več je bolje, še posebej za enako ceno.
Če bi napisal bolj po avtomobilsko je drugi prenosnik karavan, prvi pa navadni osebni avtomobil.:)
liee cist tko preprosta razlaga. Delovni spomin (pomnilnik ali ram) in trdi disk (hdd) sta dve cisto loceni komponenti v racunalniku/prenosniku. Pomnilnik uporabljas za trenutne operacije (in ti nanj oz. vanj nicesar ne shranjujes), medtem ko trdi disk uporabljas za shranjevaje svojih datotek ( tekstov, muske, filmov, slikic..itd). Sodobni prenosniki imajo od 1GB do 4GB spomina, najveckrat 2GB (kar zadostuje za vsako opravilo povprecnega uporabnika). Trdi dist pa je prostor, kjer shranis svoje podatke in jih lahko naslednjic spet uporabljas, ko prizges racunalnik. Za povprecnega (odraslega) uporabnika je 160GB povsem dovolj.. za primerjavo res povprecno. En dvix film zasede cca. 1GB, pomeni da na 160GB lahko shranis 160 filmov... eh moram it. Be back.
edit: najboljs da prilimas oba prenosnika.. bb
edit: najboljs da prilimas oba prenosnika.. bb
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Kako veš, da je pri prenosniku grafična kartica ločena in ni integrirana?
Npr. za prenosnik ku331es, na ceneje.si piše, da je integrirana, vendar so mi v dveh trgovinah rekli, da je ločena.
Za prenosnik ku332es, ki pa je prvemu prenosniku, kolikor jaz vidim, identičen (le da nima naloženega operacijskega sistema), pa na ceneje.si piše, da ima ločeno grafično kartico.
Npr. za prenosnik ku331es, na ceneje.si piše, da je integrirana, vendar so mi v dveh trgovinah rekli, da je ločena.
Za prenosnik ku332es, ki pa je prvemu prenosniku, kolikor jaz vidim, identičen (le da nima naloženega operacijskega sistema), pa na ceneje.si piše, da ima ločeno grafično kartico.
@bajsibajsi:
ja, sej se zavedam tega, popolnoma. Pač, zdaj še bom počakal2 ali 3 tedne, tako ali tako še ne rabim prenosnika, vem pa tudi da med tem časom ne bo nekega čudeža. Pa nažalos vem tudi, da bom na koncu moral sprejeti nek kompromis, kot si ga bil primoran ti. Življenje ni potica, upanje pa vedno ostaja
ja, sej se zavedam tega, popolnoma. Pač, zdaj še bom počakal2 ali 3 tedne, tako ali tako še ne rabim prenosnika, vem pa tudi da med tem časom ne bo nekega čudeža. Pa nažalos vem tudi, da bom na koncu moral sprejeti nek kompromis, kot si ga bil primoran ti. Življenje ni potica, upanje pa vedno ostaja
no idea for signature
signed
I
signed
I
SebaR ::
Moja punca kupuje prenosnik do 800€. Videla je nekega ACERja v big bangu vendar ne vem specifikacij. Ampak to sedaj ni pomembno.
Zanima me kater prenosnik je best buy za 800€. Ali imate vi kakšnega favorita? Edina stvar, ki je pomembna je to, da je monitor 17".
LP
Zanima me kater prenosnik je best buy za 800€. Ali imate vi kakšnega favorita? Edina stvar, ki je pomembna je to, da je monitor 17".
LP
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
:>
lopov ::
@lilee
Oba prenosnika imata Intel chipset in v opisu pise, da imata graficno kartico "Ati Mobility Radeon X1350 128MB do 512MB hyper memory, directx 9" --> to ni integrirana grafika.
Laptop s taksnim cipsetom ima kot integrirano grafiko ponavadi navedeno navedeno "Intel GMA3100", kar pa ni v opisu.
Je pa ta ATI kartica nezamenljiva -- pritrjena na maticno plosco. "Boljsi" laptopi imajo moznost zamenjave grafike in imajo grafiko na posebnem modulu, imenovanem MXM. Taksne graficne kartice so od nvidie GF8600 in boljse; GF8400 je tudi prilotana na plosco.
Oba prenosnika imata Intel chipset in v opisu pise, da imata graficno kartico "Ati Mobility Radeon X1350 128MB do 512MB hyper memory, directx 9" --> to ni integrirana grafika.
Laptop s taksnim cipsetom ima kot integrirano grafiko ponavadi navedeno navedeno "Intel GMA3100", kar pa ni v opisu.
Je pa ta ATI kartica nezamenljiva -- pritrjena na maticno plosco. "Boljsi" laptopi imajo moznost zamenjave grafike in imajo grafiko na posebnem modulu, imenovanem MXM. Taksne graficne kartice so od nvidie GF8600 in boljse; GF8400 je tudi prilotana na plosco.
Hm, preprosto. Mobilna Radeon X13xx v resnici ni ne integrirana ne locena. Je nekaj vmes, temu recemo "diskretna graficna kartica" ali "diskreten graficen cip". Diskretna graficna je locena kartica, ki se vstavi na/v plato a ima locen oz. samostojen spomin in svoj procesor - GPU. Obicajno je mocnejsa od integrirane in na podlagi tega tudi porabi vec energije. Vsak "gamer" naj bi imel vsaj diskretno graficno kartico, ce ne ze loceno.
Najvecja razlika je predvsem v 3D izvrsitvah. Performansi so boljsi s tem dolocenem (dedicated) GPUjem, ker ne bo kradel rama sistemu. Ram na kartici (loceni al pa diskretni) je pa itak dost hitrejsi. Ker ce mora GPU kradit sistemski ram, mora ta iti cez vodilo do GPUja, medtem ko je Vram ze na GPUju. Integrirane kartice upocasnjujejo racunalnik/prenosnik, ker kradejo ram, da ga uporabljajo kot lasten "graficni" Vram. Skratka mobilna graficna R X13xx nekako ni ne eno ne drugo. Teoreticno je to locena graficna kartica, v praksi pa integrirana na plato.
Glede performansov pa je R X1350 podobna graficnim karticam, kot je bla recimo X700, nekje boljsa od X700 in GF6200, pa slabsa od GF6600. X1350 je le nadgrajena X1300, vsekakor pa boljsa kot npr. integrirana Intel GMA X3100. Za povprecnega uporabnika cist OK, za gamerja ne
Se par fotk, kjer je jasno vidno, da ima lasten Vram in pa kako izgleda, graficna je tisti zelen kvadratek:
v biosu
V polknih
Na mobilni plati
Najvecja razlika je predvsem v 3D izvrsitvah. Performansi so boljsi s tem dolocenem (dedicated) GPUjem, ker ne bo kradel rama sistemu. Ram na kartici (loceni al pa diskretni) je pa itak dost hitrejsi. Ker ce mora GPU kradit sistemski ram, mora ta iti cez vodilo do GPUja, medtem ko je Vram ze na GPUju. Integrirane kartice upocasnjujejo racunalnik/prenosnik, ker kradejo ram, da ga uporabljajo kot lasten "graficni" Vram. Skratka mobilna graficna R X13xx nekako ni ne eno ne drugo. Teoreticno je to locena graficna kartica, v praksi pa integrirana na plato.
Glede performansov pa je R X1350 podobna graficnim karticam, kot je bla recimo X700, nekje boljsa od X700 in GF6200, pa slabsa od GF6600. X1350 je le nadgrajena X1300, vsekakor pa boljsa kot npr. integrirana Intel GMA X3100. Za povprecnega uporabnika cist OK, za gamerja ne
Se par fotk, kjer je jasno vidno, da ima lasten Vram in pa kako izgleda, graficna je tisti zelen kvadratek:
v biosu
V polknih
Na mobilni plati
Uff, zdej morm pa nazaj sestavit prenosnik Joke
SebaR, poglej kakso stran ali dve nazaj.
liee, vecina trgovcev tega dejansko sploh ne ve. Pa tudi informacije trgovcev naj ti ne bodo vodilo. Raje vzemi s seboj kaksnega/o, ki se na stvar dejansko spozna *hintmemehint* Another joke ;)
SebaR, poglej kakso stran ali dve nazaj.
liee, vecina trgovcev tega dejansko sploh ne ve. Pa tudi informacije trgovcev naj ti ne bodo vodilo. Raje vzemi s seboj kaksnega/o, ki se na stvar dejansko spozna *hintmemehint* Another joke ;)
LOL sidd glej to masinco, pra**i -.- Natanko tok sem dal jaz za svojga DELLa 1720. Acer Aspire 7720G-933G64MN - 1099 evrov
Ja samo tisti(m), ki kupijo(mo) 17" prenosnike z npr. GF 8600 GT mobilnost ni ravno na prvem mestu. Se vedno pa je prenosni, mar ne? ^^
mimogrede, Acer Aspire 7720G-933G64MN ima 8 celicno baterijo. Naceloma ne bi smel imeti nic krajsi cas delovanja na baterijo, kot DELL 1720. Procesorja T9300 in T8100 po defoltu oba delujeta z 35W, 9500GS pa ni nc druzga kot 8600GT v novi preobleki. 8600GT rabi 20W, za 9500GS pa Nvidia trdi, da naj bi celo malenkost manj porabla; zaradi par "izboljsav".
edit: LOL Brane ^^
mimogrede, Acer Aspire 7720G-933G64MN ima 8 celicno baterijo. Naceloma ne bi smel imeti nic krajsi cas delovanja na baterijo, kot DELL 1720. Procesorja T9300 in T8100 po defoltu oba delujeta z 35W, 9500GS pa ni nc druzga kot 8600GT v novi preobleki. 8600GT rabi 20W, za 9500GS pa Nvidia trdi, da naj bi celo malenkost manj porabla; zaradi par "izboljsav".
edit: LOL Brane ^^
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Brane2 ::
Mah, ne vem. Jaz sem s svojim Inspironom 1720 kar zadovoljen.
Sem se privadil tudi na bleščeč ekran. kateremu sem našel celo eno bistveno prednost pred mat verzijo.
Po kakem tednu se nabere na njem ravno toliko prahu in svinjarije, da je glih lepo mat ;o)
Sem se privadil tudi na bleščeč ekran. kateremu sem našel celo eno bistveno prednost pred mat verzijo.
Po kakem tednu se nabere na njem ravno toliko prahu in svinjarije, da je glih lepo mat ;o)
On the journey of life, I chose the psycho path.
Spet je nekdo omenil mat ekran. Kaj pravzaprav je to? In kateri so boljši za oči?
Npr. tale hp prenosnik - ima mat ekran ali ne?
Npr. tale hp prenosnik - ima mat ekran ali ne?
Jan987 ::
Kupujem prenosnik nižjega-srednjega cenovnega razreda.
Malo sem gledal, in HP-jevi prenosniki za okrog 500€ mi, kar se tiče konfiguracije povsem zadoščajo.
Naprimer ta:
http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
Večinoma bi tako ali tako ga uporabljal na enem mestu, tako da ne potrebujem kakšno ekstremno močne baterije, vendar pa mora zdržati vsaj kakšne 2 ure brskanja po internetu. Je ta prenosnik to sposoben?
Kakšno je kaj ohišje in kakšna je kaj tipkovnica? Kakšen je monitor?
Se v tem cenovnem rangu oz. do max. + 250€ dobi kaj takega, za kar bi se splačalo dati več, glede na to, da bom prenosnik uporabljal za več ali manj nezahtevno rabo?
Gledal sem prenosnik IBM R61, ki je prvi prenosnik nekako malo višjega cenovnega ranga, tako da ima že malo boljše ohišje in pa tudi višjo resolucijo, boljšo grafično itd... bi bila razlika ob nezahtevnem delu velika?
Koliko se pozna višja resolucija?
Skratka napišite čim več o prenosnikih tega ranga (prejšnih 124 strani nisem šel brati, prebral sem le zadnjo stran in glede tega nisem našel nič), kaj se splača kupiti in česa ne?
Malo sem gledal, in HP-jevi prenosniki za okrog 500€ mi, kar se tiče konfiguracije povsem zadoščajo.
Naprimer ta:
Večinoma bi tako ali tako ga uporabljal na enem mestu, tako da ne potrebujem kakšno ekstremno močne baterije, vendar pa mora zdržati vsaj kakšne 2 ure brskanja po internetu. Je ta prenosnik to sposoben?
Kakšno je kaj ohišje in kakšna je kaj tipkovnica? Kakšen je monitor?
Se v tem cenovnem rangu oz. do max. + 250€ dobi kaj takega, za kar bi se splačalo dati več, glede na to, da bom prenosnik uporabljal za več ali manj nezahtevno rabo?
Gledal sem prenosnik IBM R61, ki je prvi prenosnik nekako malo višjega cenovnega ranga, tako da ima že malo boljše ohišje in pa tudi višjo resolucijo, boljšo grafično itd... bi bila razlika ob nezahtevnem delu velika?
Koliko se pozna višja resolucija?
Skratka napišite čim več o prenosnikih tega ranga (prejšnih 124 strani nisem šel brati, prebral sem le zadnjo stran in glede tega nisem našel nič), kaj se splača kupiti in česa ne?
Jan987 ::
Našel sem še enega, ki mislim da je kar ok v tem cenovnem rangu:
Mnenja?
Mnenja?
Jan987:
Tebi pa bi se splačalo pogledati semle za prenosnik.
No, nove zaloge pridejo čez 14 dni, tako da bom definitivno počakal, če se mi mogoče nasmehne sreča glede HP-ja. Ali pa že prej uletel v avstrijo :)
lp
Tebi pa bi se splačalo pogledati semle za prenosnik.
No, nove zaloge pridejo čez 14 dni, tako da bom definitivno počakal, če se mi mogoče nasmehne sreča glede HP-ja. Ali pa že prej uletel v avstrijo :)
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sidd ()
tomso ::
Zanima me ali je ta prenosnik http://www.mimovrste.com/artikel/275010... zmožen poganjati 3d programe (3dMax, SolidWorks...)? Se splača kupiti ali je stran vržen denar? Je mogoče v tem cenovnem rangu kakšen boljši?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomso ()
hamurabi ::
Bo dolgotrajnem tuhtanju sem v najožji izbor uvrstil Asus F7se. Kaj rabim? Obvezno digitalni video izhod (HDMI oz DVI), dovolj močan procesor, dovolj rama in...to so glavne prioritete. Na spletu sem našel dve različici istega modela, prvi je tale
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
ki ima malenkost šibkejši procesor (2,4) vendar večji disk (320 GB) in pa "n" Wlan.
Drugi je pa tale
http://www.mimovrste.com/artikel/275009...
ki ima pa malenkost boljši procesor (2,5), manjši disk (250 GB) in pa nima "n" Wlan. Je pa cca 80€ dražji od prve različice.
Torej katerega vzeti, oziroma se za takšen denar dobi kaj boljšega?
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
ki ima malenkost šibkejši procesor (2,4) vendar večji disk (320 GB) in pa "n" Wlan.
Drugi je pa tale
http://www.mimovrste.com/artikel/275009...
ki ima pa malenkost boljši procesor (2,5), manjši disk (250 GB) in pa nima "n" Wlan. Je pa cca 80€ dražji od prve različice.
Torej katerega vzeti, oziroma se za takšen denar dobi kaj boljšega?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamurabi ()
Brane2 ::
Definitivno bi vzel zadevo z WUXGA zaslonom.
On the journey of life, I chose the psycho path.