» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
126 / 662
»»

liee ::

Tale Dell prenosnik bom najverjetneje kupila.
Zdaj me pa še nekaj zanima. Ko sem govorila s prodajalcem, mi je omenil, da se na tem prenosniku ne bo dalo gledati neke HD filme oz. ne vem kaj točno je rekel, nekaj v tem smislu. Mi lahko kdo pove kaj je pravzaprav prodajalec mislil? Da ne bi to slučajno pomenilo, da bo šla zdaj vsa tehnologija in filmi v tej smeri (v smeri te HD tehnologije ali karkoli že to je :) ) in tako tale Dell prenosnik, ki ga imam namen kupit, ne bi bil več uporaben za gledat filme čez 3 leta?:O :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: liee ()

bajsibajsi ::

@Sascha Sigurno tretji DELL 1520. Prebrskan stran, dve nazaj. Smo ze pisali o njem. Se je v drugi trgovini prodajal za vec kot 50 evrov ceneje. Mimogrede, ce ne igras iger in ti je pomembna baterija, potem raje kupis kaksnega z integrirano grafiko (GMA x3100), ceprav ima ta DELL 1520 9 celicno baterijo; kar seka.

@El Nino Vse si ok povedal, le modri zob pri prenosniku dandanes ni vec bonboncek. Ima ga namrec prakticno ze vsak.

@liee Koliko High-definition filmov/muske pa gledas/imas?

Vedno mi je zanimivo brati (tudi na Slo-techu), ko ljudje pisejo kako prenosnik nima HDMI. Da potem ne mores gledat v HD tehnologiji (resoluciji). HD video ni nic druzga, kot video v visji resoluciji kot SD (Standard-definition) video. HDMI je samo konektor za prenasanje nekompresiranih digitalnih prenosov. Koliko slovenskih gospodinjstev pa ima HDTV, Blu-ray..itd? Vecina danasnjih racunalniskih sistemov (vkljucno s prenosniki) so v resnici bolj "HD ready", kot sama HD ready karakteristika zahteva. Ampak se ne morejo kvalificirat za HD ready, ce nimajo zato ustreznega konektorja - HDMI. Medtem, ko je prakticno vsak zadosti hiter prenosnik, z resolucijo 1280x720 ali visjo, zmozen prikazovati HD video, pa kljub temu racunalnike ne oglasujejo prevec s tem, kot (predvsem v tujini) (D)TV. Mi prakticno ze gledamo tu pa tam HD video preko interneta; razne trailerje filmov in iger. Pa nimamo vsi HDMI konektorja.

tmedve4 ::

Lep pozdrav!

Tudi jaz se odločam za nakup prenosnika in zanj ne mislim odšteti več kot 600€.

Prosil bi vas za kakšen uporaben nasvet. Sem povprečni uporabnik; filmi, šola, itd, morda občasno kakšna lahkotna igrica.

Kaj si mislite o tem primerku

http://www.in-sert.si/product_info.php?...
Vem, da nima bluetootha, ga niti ne potrebujem.

in o tem

http://www.notesniki.si/artikel/282/HP-...

LAhko mi svetujete tudi katerega drugega uporabnega.

Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tmedve4 ()

Še eno vprašanje o tem dell-u.

Najprej sem mislila, da ima 802.11 n, pa sem se verjetno prehitro veselila? Kaj je to kar ima ta Dell, a je ta Wireless-N Mini-Card le kak približek od 802.11n?
Zdaj sem točno pogledala in ima tole:
Brezžično omrežje : Dell™ Wireless 1395 Wireless-N Mini-Card, Dell Wireless 360 Bluetooth® Module

Sem po googlu brskala, da preverim kaj je ta zadeva in naletim na tole. Nekaj piše, da ima Dell te svoje stvari slabe in je bolje nadgraditi prenosnik z zadevo od Intela. Angleško sicer razumem, ampak tehnične stvari mi v tekstu niso nič jasne, tako da sem lahko vse pomešala. :)

Glede na to, da si pri Dell prenosniku lahko izbereš komponente, a bi bilo glede tega pametno kaj spremeniti komponente, ko naročim prenosnik. Tukajle piše katere vrste komponent so na voljo za ta prenosnik - za wirelles ponujajo tole:

Wireless
Wi-Fi Options:
Dell Wireless 1395 802.11g Mini Card Wireless
Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini Card
Intel® Pro/Wireless 3945 802.11 a/g Mini Card Wireless
Intel® 4965AGN Wireless-N Mini Card

Bluetooth Options:
Dell Wireless 360 Bluetooth® Module (2.0 + Enhanced Data Rate)

bajsibajsi, tebi pa full hvala za odgovore, nešteto stvari glede računalništva mi je postalo jasnih iz tvojih odgovorov. Vidim da obvladaš te zadeve. :)

El Nino ::

No, veliko govorite o 1000+ € prenosnikih, jaz pa se bom verjetno odločil za nakup enega 'budget' laptopa. Sem dokaj nezahteven uporabnik (starejše, nezahtevne igre, kak film, internet, e-mail), moji kriteriji so:

- dvojedrni procesor, dovolj bi bil že tak alla T2310
- 15,4'' display
- vsaj 1GB RAM
- disk mi je dovolj 80GB, ne rabim dosti prostora ker na njemu ne bo dosti krame (eventuelno si pozneje omislim prenosni disk)
- vsaj 3 USB porti, mam večkrat ful stvari hkrati na USB priključeno
- grafična, ki je vsake toliko sposobna poganjati starejše in grafično ne toliko zahtevne igre (npr. COD 1 + UO, RTCW, GTA VC, še anjbolj zahtevna - PES 2008), vsake toliko bom kak divX pogledal
- baterija naj ne bi bila ravno poden
- 450€ max. cena

Zaenkrat sem gledal prenosnik HP G7010eb) pri Second option. Kaj se vam zdi glede na nizko ceno? Bi bila grafična sposobna poganjat zgoraj navedene igre, bi požrla kak film vsake toliko časa? Visto bi tako al tako bek vrgel, in bi XP-je inštaliral.
In pa kake izkušnje imate s second option trgovino? Kako je s servisom, glede na to, da prodajajo rabljene/predstavitvene prenosnike?

Vesel bom tudi vsakršnega drugega predloga za to ceno (ne začet da je to nizek budget, ker vem, da nekega bog-i-batina prenosnika za to ceno en bom dobil.

Hvala, LP

P.S.: Seveda so opcija rabljeni/predstavitveni laptopi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: El Nino ()

sidd ::

Pozdrav!

Grafično kartico preveri tule:
klik!
Procesor preveri tule:
klik!
Pri disku je tako ali tako več/bolše, za ostalo pa po željah.
Tam ko so grafične nanizane v seznamu, če klikneš da ime grafične ti poda še teste ter kaj se okvirno da z njo počet in kaj ne.

2 minuti branja, pa boš videl ali je sposobna prebaviti kak divx ali dvd ter kak špil.

Jaz pa sem v rahli dilemi. Ali se splača kupiti prenosnik z boljšim procesorjem ter slabšo grafično, če bo v uporabi za recimo modeliranje in podobno. Igre niso ravno kriterij. Ali se bolj splača nabaviti boljšo grafično kartico ter slabši procesor (za kaj druga kot za špile sploh lahko uporabiš grafično kartico?).
Ker obstaja recimo kombinacija:

HD3650 z AMD Turion 64 X2 Dual-Core TL-64

ali pa:

HD 3470 z Core 2 Duo T9300.

pa potem je recimo:
T9300 z 8600M GS

Kako bi se vi odločili?
Dilema dilema :(

lp
no idea for signature
signed
I

1000% sem prepričan, da s kombinacijo HD3470 in T9300 misliš ta prenosnik: http://www.mimovrste.com/artikel/275009...
Pomoje bo bolje, da vzameš prenosnik z boljšim procesorjem, se pravi zgoraj linkanega. Pri modeliranju in raznem grafičnem oblikovanju pa ti prav pride tudi velika resolucija, zgornji prenosnik ma 1920x1200. Vzami tega, pomoje ne boš obžaloval. pa hvala za tvoj odgovor ;)

No, procesor bo prosto po zgornjih linkih v redu, grafična bi pomoje tudi mogla prebavit zgoraj omenjene igre, če gre skozi tudi BF2 na 800x600 z 28fps. Še kako mnenje?

@tmedve4, oba prenosnika sta hardversko solidna glede na price/performance. Za HP Compaq Presario V6660ed ne morem kaj vec reci, ker ga ne poznam. ASUS X51RL ima dobro konfiguracijo za svojo ceno. Najslabse pri njem ni to, da nima bonbonckov ( bluetooth, camera,..), ampak ima zaslon izjemno ozke vidne kote; se posebej navpicno. Ce imas moznost, ga prej preveri v zivo. Ce se ti gre za nizjo ceno, poglej se tega Samsung R60P - 489.60 ali Style Note M660 - 399,00. Primer podobnega pri nasih severnih sosedih Acer Extensa 5620Z - 476,00.

@liee Malenkost, sej zato pa mamo forume^^ Glede Wlan ne vem, mam feeling da so se pri fmc.si "zmotili". DELL 1710N je prakticno, kar novejsa serija od DELLa in res ma najvec prenosnikov 1710 Wireless N kartico. Ampak je pa tudi res, da je tvoj (naj)cenejsi iz te serije. Kot jaz vem, Dell™ Wireless 1395 Wireless-N Mini-Card sploh ne obstaja (tukaj me ne drzat za besedo), ampak 1395 b/g in pa 1505, ki ima n standard. So se pa nekateri pritozevali, da ravno Dell Wireless 1505 Wireless-N kartica ne deluje ok. Glede na to, da bos prenosnik vecinoma uporabljala doma, se ti ni treba prevec obremenjevati s tem. Ce doma uporabljate WiFi (brezzicni usmerjevalnik) in ne zivis v velikem gradu, sta glede na razdaljo (ruter-pc) protokola b/g povsem dovolj. Glede uporabe interneta je protokol g v danasnjem casu za obicanje uporabnike vec kot dovolj, saj dovoli prenos (ce se nisem zmotil pri racunanju) vse tja do 6.5MB/s, v praksi obicajno raje pol manj; kar je se vedno vrh glave. Glede na to, da slovenska gospodinjstva nimajo hitrejsih linij kot max. 20Mbit/s (optika Telekom, T-2, UPC Telemach). Geeki, ki imajo zmogljivejse internetne povezave, bodo pa ze sami vedeli kakso opremo potrebujejo. >:D Povsem drugace je za tiste, ki ruterje uporabljajo tudi za lokalno mrezo (LAN). Tam zna novi protokol n se kako koristiti. Ammm.. Ce ti je to zelo pomembno, najboljs da poklices fmc.si in jih vprasas, katero brezzicno kartico ima tocno ta prenosnik (itak ne bojo vedl :p). Aja, pa na spremembo komponent lahko kar pozabis. Wireless kartica sicer ni integrirana (vsaj kolikor vem), a menjali je najbz ne bi.

@El Nino, HP G7010eb za 370,00€ se mi zdi ok za low budget nakup. Se celo Polkna Home Basic dobis zraven, ze to je skor cetrtina cene. GMA X3100 preverjeno ok poganja COD(1) z dokaj konstantno visokimi FPS. Celo dvojko sem zagnal, ampak ne bi blo ravno uzitek igrati dalj casa. FarCry je delal na minimum settings presenetljivo gladko. Kar se tice filmov; nobenga ne bi smela pozreti (karkoli to pomeni^^). Filme (dvix) sem zadovoljivo gledal ze leta 1998 z NVidia RivaTNT 16MB graficno kartico na Pll/lll.

Za orientacijo, kako oz. katere igre delajo na X3000 LINK. X3100 je samo mobilna verzija X3000.

Zgodovina sprememb…

@sidd, osebno bi se odlocil za T9300 z 8600M GS.

No, super, tvoj link, bajsibajsi mi je polepšal jutro. :D Ker tudi sam mislim, da bi za tako nizko ceno našel kaj pametnega. Ali obstaja pri nas še kakšna trgovina alla so-doo, ki prodaja predstavitvene prenosnike?

Hvala, LP

Pa še nekaj me zanima; v čem je razlika med HP G7010eb in HP G7018eb? Sam namreč ne najdem nobene, pa vendar sta to po oznaki sodeč 2 čisto razična modela. Bi mi znal kdo pomagat pri tej dilemi? Hvala.

Zgodovina sprememb…

@tmedve4, pozabil sem dodati, da se ASUS X51RL najbolje razume (le) z Visto. Kar po domace pomeni, da bi znal met probleme z gonilniki na WinXP...

@El Nino No super^^ Vendar ne prezri dejstva, da so novejse igre pognane v nizji resoluciji z nizjimi nastavitvami in delujejo z malo FPS. Ter da se mogoce moras malo poigrati z razlicnimi gonilniki in nastavitvami (v WinOS). Je pa to dobra novica, saj to pomeni, da bo tako delalo dosti malo starejsih iger z mid/high nastavitvami, da le imajo spisano podpori temu graficnemu cipu.

Večkrat sem slišala, da je kdo rekel, da si kupi rajši manjši prenosnik, namesto 17", pa ima raje doma še dodatni zaslon. Torej za okoli prenašati manjši prenosnik, za delo doma pa na prenosnik priključiš dodaten zaslon.

A mora imeti prenosnik kakšen poseben (vgrajen?) priključek, da se bo dalo na ta način uporabljati prenosnik (torej priključiti dodatni zaslon)?

Starejsi D-sub (vga) ali novejsi DVI-D.

Aha, torej če piše da ima VGA (se mi zdi, da sem to praktično pri vsakem prenosniku videla napisano, da ima VGA), je torej možno priključiti drug zaslon? Torej, je možno nov zaslon priklučiti tudi na tale Lenovo prenosnik?

A lahko poveste mnenje o tem Lenovu, a je uredu - ima kakšne slabosti/prednosti?
Ima mat zaslon?
Se bo dalo na njem gledati in downloudati filme, glasbo? Uporabljala ga bom za word in podobne pisarniške programe, internet, za sprostitev tudi pa za kakšen film pogledat in glasbo.

Dosedaj sem skozi gledala 17" inčne, pa sem si premislila, tako, da zdaj nimam pravega občutka kako dober/slab je ta prenosnik, zato prosim, če lahko drugi ocenite ta prenosnik.

Zgodovina sprememb…

Pri zgornjem Lenovo prenosniku je pri zaslonu napisano: Zaslon: 15,4'' WXGA+ TFT (1280x800) + Camera
Kaj ta TFT pomeni? Ok, sem pogledala razlago na wikipedii, ampak me skrbi, saj to ni slučajno kaj v zvezi z glossy zaslonom? :)

Pa še dva pomisleka oz. vprašanja:
- ločljivost 1280x800 je uredu za povprečnega uporabnika?
- zakaj so pa tole tako čudno napisali: bluetooth modul - saj to pomeni, da ima bluetooth, ane?

Zgodovina sprememb…

Lenovo 3000 N200 ima D-sub in tudi predpotopni S-video (TV out). Ce imas doma novejsi LCD zaslon na katerega mislis priklopiti prenosnik, bi bil zazeljen DVI-D na prenosniku; ni pa pogoj. Na njem bi povsem zadovoljivo delovalo vse, kar si napisala da uporabljas. Lenovo 3000 je prenosnik, kjer prakticno brez problema lahko zamenjas skoraj vse glavne komponente (cpu, ram, hdd, wifi) v minuti, brez da bi ga bilo za to treba razmontirati na prafaktorje. Ima solidno Thinkpad tipkovnico, ohisje je baje trdno narejeno. Ima (pre)glasno hlajenje...
Ja, ločljivost 1280x800 je ok za povprecnega uporabnika in ima bluetooth. Pa pusti ze enkrat pri miru vse kratice :p TFT je samo tip matrike pri LCD zaslonih in nima z glossy nic skupnega. Ceprav ne gre za isto rec, danes nekateri pravjo LCD zaslonom kr TFT zasloni. No, TFT nima nic skupnega z glossy, ima pa ta prenosnik najverjetneje (nisem 100%) VibrantView zaslon. Kar je Lenovova trzna oznaka za glossy.

Ok, zmenjeno, bom pustila pri miru vse kratice. :)
Bom glede tega ali ima glossy zaslon jutri poklicala v EnaA (upam, da mi povejo pravilno, nekdo je tu na forumu napisal, da so mu, sicer pri neki drugi znamki prenosnika, ravno glede tega ali ima glossy zaslon na EnaA narobe povedali), ker na uradni strani od Lenova sploh ni tega modela predstavljenega.

Meni se sicer zdi, da ni glossy, ker nima nič napisano. Ker pri malo dražjih dveh Lenovih, ki jih tudi EnaA prodaja, pa imajo napisano Vibrant Wiev. Tole sta druga dva:

prvi
drugi

Zgodovina sprememb…

janwoolf ::

Rad bi kupil računalnik Alienware Area-51 m15x. kje se da dobit? vem da je na www.alienware.com. Ali tudi prodajajo u slo?
hvala
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: janwoolf ()

kmetek ::

vi boste doktorat napisal.

Zakaj pa ne? >:D

@kmetek Mogoce sem ga pa ze?!? :P

@janwoolf Si na lotu zadel? Hehe. To bos pa tezko dobil verjtno. Lahko povprasas tu good luck :). Poglej se ta oglas iskreno dvomim, da se je to res prodajalo za ta denar. Mislim da je cca. 2 leti nazaj DELL kupil Alienware. Tko bos imel najvec moznosti, ce kontaktiras fmc.si, ki je pooblasceni zastopnik za DELL v Sloveniji.

Zheegec ::

Res ne vem, zakaj bi vzel Alienware. Imaš zelo dobre gaming kompe od Della (XPS), še raje pa Asus in pa Toshiba.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

hehe, meni se tudi sline cedijo, pol pa ceno pogledaš pa si jih kr v slinček obrišem.....:))

Ja tale asus se mi kr dopade, pač največ dobiš za ta denar. Videl ga tudi v živo pa ni slab. Edino kar je je to, da je res ogromen :D
Sicer pa še mam 2 tedna časa...izbor se pa prav lepo oži.

@bajsibajsi:
ja, tisto kombinacijo z T9300 pa 8600 čakam če bo spet mogoče dobit, drugače pa T9300 z 3470.
no idea for signature
signed
I

Ja res ni slab. Asus f7se je bil tudi pri meni v ozjem izboru. Glavna stvar, ki me je zavirala, da bi ga kupil je bila graficna kartica, saj R3470 nisem zelel, kljub temu da je bil dobrih 100 evrov ceneje, kot sem dal potem za DELL 1720. Pa tudi sam dizajn ni tko sexy kot je 1720. I love pinky laptops. :p

keba ::

A ma mogoče kdo kakšne izkušnje z MSI prenosniki. Trenutno se mi najblj dopadejo, pa nevem kok se obnesejo, pa če mogoče kdo ve kje bi jih lahko v živo vidu?

hamurabi ::

bajsibajsi...kaj pa je narobe z grafično od Asusa? Namreč tudi sam se odločam za nakup tega prenosnika. Dell pa ima 8600 GT. Torej je 8600 boljša grafična od R3470? Kakšne video izhode pa ima?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamurabi ()

definitivno je boljša 8600...poglej višje link ki sem ga podal!!
Sej, edino, zakaj še nisem letel v trgovino po tega asusa je grafična, zato pa še čakam. Morem še preštudirati kaj potrebujem močneje, za igrice pa mi tak kratkomalo dol visi na laptopu.
Samo da bomberan laufa :D
no idea for signature
signed
I

hamurabi ::

Saj men tudi dol visi za igrice. Sam da mi HD vsebine vredi tečejo.

Fatboyslim ::

Mi lahko poveste kje se pri nas da kupiti nove HP Pavilione, naprimer kaj takšnega
http://www.notebooksbilliger.de/product...

WhiteWolf ::

1. Obstaja kakšen poceni prenosnik 15,4 (500-600€), ki ima HD izhod (torej, da bi ga lahko uporabljal tudi na plazmi za HD ripe)?

2.
@moat, ce to se beres. V nekaterih Tusovih trgovinah lahko kupis prenosnik Acer (cpu CM550 2.0GHz, ram 1GB ddr2, 80GB diska, Intel GMA x3100 grafika..) za 340 evrov.

Je zadeva vredna svojega denarja, ali je bolje kupiti kaj za 500-600€?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Zgodovina sprememb…

Hmm, kaj pa pravite na tale kupček plastike?:
asus-a7sn
Sicer za 120€ dražji, malo slabši procesor, ima pa wi-fi n standard ter večji disk, in boljšo grafično(kar fajn). Pa 8 celično baterijo ma.
Vprašanje: ali je res tako velika razlika med T9300 in T8300 procesorjema. Po moje ni. Cena pa ravno nekje v rangu dell-a 1720 :))
Kakšen nasvet? :)

@WhiteWolf:
za 500-600€ že dobiš kar nekaj. Koliko pa je potrebno, da bodo hd ripi laufali pa pojma nimam.
Tukajle na tej strani lahko pogledaš kakšen test laptopa, če premore tisto za kar ga kupuješ.

lp
no idea for signature
signed
I

Blaz90 ::

Kok so ti Pavilioni lepi napram Compaq seriji, res škoda, da jih ni pri nas.

Okej, eno vprašanje!
Kaj je res, da je za Hp servis samo na Nizozemskem?
Toti Hp Pavi so res lepi drugače, ja :)
no idea for signature
signed
I

Za HP imaš v Sloveniji cel kup servisov. Imaš pa potem lokalizirane verzije (imenujejo se HP Pavillion), za to pa so najbližji servisi v Avstriji in Italiji.
Janez Janša, 29.04.2014

Sascha ::

Vsem hvala za odgovore...vendar mam zdej en problem.
Rekli ste da je najboljš Dell 1520 (se strinjam), vendar mi je navdušenje minlo ko sem si ga mal boljš ogledala - na zadnji strani je ful čudn, ne vem točno čemu služi ono ampak ful grdo "štrli" ven iz prenosnika. Mogoče se čuje mal čudno sam men je vseen pomembno kk prenosnik zgleda...

Zdj bi vas pa prosla če lahka še enkrat primerjate ta dva prenosnika:
Dell: http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...
Toshiba: http://www.solo.si/novo-v-trgovini/tosh...

Aja, pa še nekaj. Vem, da je ločena grafična boljš kot integrirana, ampak ne tolk zahtevne igrce bi pa vseen lahka igrala, kajne (npr. gta San Andreas)?

No, to bo vse - že vnaprej hvala za odgovore! Lp

o_O Kaj strli iz 1520? :\

Od zgornjih dveh bi rekel Dell. Boljši procesor odtehta svoje. Kar se tiče iger, maš pri vrhu strani siddov post, ko je dal linke s testi grafičnih. Mislim, da bi moral delat SA. Kaj bolj zahtevnega pa težko.

Ampak, če daš še tiste 20€ več, dobiš tole: http://www.mimovrste.com/artikel/275009...
Ta mislim da poseka zgornja dva na celi črti :)

EDIT: Ja, tudi mene to zanima :))

Zgodovina sprememb…

Ven štrli velika 9-celična baterija, namesto navadne 6-celične. Super zadevica :)
Janez Janša, 29.04.2014

Kateri prenosnik od spodnjih dveh je boljši?

Kako je glede grafičnih kartic (ima kateri boljšo/slabšo) - saj ne da mi je grafična kartica pomembna, ker bom le filme gledala, ne bom igrala iger - ampak vprašam, ker glede grafičnih kartic pa res nič ne vem?

Kakšna je sploh kvaliteta teh Style Note prenosnikov?

Style Note

Lenovo

Sascha ::

Ja, ven verjetno res štrli baterija... No, sj ga bom šla pogledat pa bom pol vidla kk zgleda v živo. Sicer pa ne rabim ne vem kakšne baterije, ker ga bom večinoma uporabljala tam, kjer je elektrika :) Asus mi pa žal ni preveč všeč...ne vem zaka ne morjo nardit prenosnika z mal več občutka za estetiko :D

@liee: Grafična kartica je pri obeh, sklepam, da identična (pri Style-note piše samo integrirana, zato sklepam da ima tudi tisti X3100).

Kar se tiče primerjave obeh, bi jaz kljub slabšemu procesorju ostal pri Lenovu. Razni xxxx-Note prenosniki mi nekako ne dišijo preveč.

Kaj je boljša znamka pri istem cenovnem razredu: HP ali Lenovo? Nekako mi je bolj všeč konfiguracija pri Lenovo, samo imam občutek, da je HP bolj kvalitetno izdelan. Se motim?

Konkretno me zanima primerjava med tema dvema modeloma? Cena je približno enaka 500-550€. Kolikor vidim ima Lenovo, bojlšo baterijo, 2 leti garancije, tmogljivešji procesor, bluetooth...

Lenovo 3000 N200 T2390
Procesor: Intel Pentium Dual Core Processor T2390 (1.86 GHz; 533MHz FSB; L2 1MB Cache)
Pomnilnik: 2GB (do 4GB); 667MHz PC2-5300 DDR2 SDRAM
Trdi disk:160GB Serial ATA 5400rpm
Optična enota: DVD+/- RW Dual Layer
Grafika: Intel Graphics Media Accelerator X3100 256MB
Zaslon: 15,4'' WXGA+ TFT (1280x800) + Camera
Vmesniki:
Modem 56Kbps , Integrated Ethernet 10/100
Wi-Fi 802.11abg, Bluetooth modul
Baterija: 6 Cell Lithium-Ion
Operacijski sistem: Free Dos
Priključki: External Display (VGA); Headphone;
Microphone; RJ-11; RJ-45; 5 in-1 Multi-card reader
(SD/MMC/MS/MS Pro/XD); čitalec prstnih odtisov
USB2.0 x4; FireWire IEEE 1394; S-Video
Teža: 2,8KG
Dimenzije: V׊×G; 31,4×360×267mm
Mednarodna GARANCIJA: 1 leto, fizične osebe 2

Prenosnik HP 530 1,6GHz (FH542AA)
model 530
zaslon 15,4" WXGA (1280x800) BrightView
procesor Intel Core2 Duo T5200 (1,6 GHz, 2 MB L2 predpomnilnika, 533 MHz FSB)
pomnilnik 2 GB (2x 1 GB) DDR2, 667 MHz (ni proste reže)
trdi disk 160 GB SMART SATA, 5400 obr/min
grafična kartica Intel Media Graphics Accelerator 950, do 224 MB deljenega pomnilnika
optična enota DVD+/-RW (dvoslojni) Super Multi
zvočna kartica Conexant High Definition SmartAudio HD2
modem V.92
mrežna kartica 10/100 NIC
brezžično omrežje 802.11a/b/g
št. USB priključkov 2
drugi priključki 1 x VGA
1 x PCMCIA tip I/II
operacijski sistem Free Dos
baterija 4-celična Li-Ion, 32 W/uro
avtonomija baterije do 2,5 ure
masa 2,54 kg
dimenzije 30 x 260 x 357 mm

N200 ima bistveno, bistveno boljše ohišje. HP530 ima od vseh HP prenosnikov najslabše ohišje, pa tudi manjšo 4-celično baterijo ima, kar je katastrofa. Ima tudi manj priključkov, tako da tukaj sploh ni dileme. vsekakor N200.
Janez Janša, 29.04.2014

HP je razen boljsega procesorja jajcek proti Lenovu. 4 celicna baterija, samo 2x USB, starejsa GMA950...

edit: ti je ze ALIEn povedu :)

Zgodovina sprememb…

Hvala!

Potem je tole dejansko Best buy za ta denar, glede na to, da ne maram imeti Tronote in podobniih znamk?

SebaR ::

Mene pa zanima ali zaupate trgovini partners.si. Tam bi priporočal tale prenosnik punci. Če pa imajo kakšne svoje muhe potem pa raje vzamem tu tega.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Kaj pa menite o prenosniku Fujitsu Siemens Amilo Li2735? : http://www.dabs.com/productview.aspx?qu... (specifikacije so bolj spodaj)
Imam ga namreč možnost dobiti novega (!) za 470€ v Italiji. ima kdo izkušnje z Fujitsu Siemens prenosniki?

Hvala, LP

SpecialX ::

Si že kdo lasti prenosnik Dell Studio 15? Lahko kdo iz prve roke pove kakšen je kaj ta LED zaslon in koliko mu zdrži baterija? Čez kak teden dobim tole:
Base
Intel® Core™ 2 Duo Processor T8100 (2.1 GHz, 800 MHz FSB, 3 MB L2 Cache,)
Memory
4096MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2x2048]
Keyboard
Internal UK English Qwerty Keyboard
Video Card
256MB ATI Mobility RADEON HD 3450
Hard Drive
320GB (5.400rpm) SATA Hard Drive
Microsoft Operating System
Genuine Windows Vista SP1™ Home Premium - English
Optical Devices
Fixed Internal 8X DVD+/-RW Slot Load Drive including Software
Wireless Networking
Dell Wireless 1510 Half Mini Card (802.11n)
Bluetooth
Dell Wireless 370 Bluetooth Module
Primary Battery
Primary 9-cell 85 WHr Lithium Ion battery
Camera
2.0 Mega pixel Integrated Web Camera - LED
Colour Choice
Jet Black Colour with Matte Finish
Labels
Wireless Label (Dell Wireless Cards)- Core 2 Duo
LCD
15.4" Widescreen WXGA+ WLED (1440x900) TFT Display with TrueLife™