» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
123 / 664
»»

Voip ::

Stroj gledam podobno zadevo kot ti. :)
300 EUR je veliko, še posebej samo za zaslon. Res je pa, da je zraven še nekaj večji disk.

Pa resolucija, 1600X900 ti bo ustrezala?

Ta tudi ni slab - če ne iščeš multimedije.

http://www.vshop.si/115/podrobnosti/VGN...

Stroj ::

Resolucija bo v redu, če bi bil Full HD, bi bil premajhen desktop, če bi pa bila nižja ločljivost, pa ne bi bilo primerno za Blu-Ray-e gledat. Zdaj, ta FW serija se mi zmeraj bolj dopade, ker ima tudi zelo varčne komponente in zmogljivo baterijo ter zato zdrži dosti dlje od primerljivih prenosnikov. Razlika med FW11M in FW11S je seveda zaslon, disk je pri FW11S 50GB večji, ampak tudi počasnejši za 1200 obratov (jaz bi raje manjšega pa hitrejšega) in pa FW11S ima še možnost zapisovanja na Blu-Ray-e, ampak tega mislim, da ne potrebujem. Torej v bistvu pridem spet na vprašanje, koliko je ta double-lamp boljši od navadnega X-Black zaslona? Kakšna sta oba v primerjavi z zasloni drugih prenosnikov (Dell, Asus, Apple...)?

bajsibajsi ::

mlavta1, glede na to da ne bos igral iger, je IBM Lenovo 3000 N200 cisto soliden prenosnik (s solidno ceno) za vsakdanje delo. Verjetno eden redkih, s tako kapaciteto diska glede na ostale komponente in ceno.

pirlo, ah dej no, ti se kr javljal. Sej zato pa mamo forume. Mogoce bo ravno moj naslednji prenosnik na platformi Puma (ce ne bo takrat kaj cisto drugega). Trenutno sem povsem zadovoljen z Dell 1720, ki sem ga kupil ne dolgo nazaj. Osebno si nisem zelel ne Turiona, ne T2xxx in ne T5xxx. Peace;)

Hardstyle ::

V roku meseca dni si mislim nabavit nov prenosnik in ker nekih drastičnih sprememb na trgu prenosnikov ni (kar se HW tiče) me zanima katerega bi mi priporočili, da ima ceno cca 1000€ +-100€.

Potrebujem ga za:
Programiranje (Visual Studio,Dreamweaver)
Oblikovanje (Photoshop, nič kaj zahtevnega)
Kak film (divx)
Starejše igre (trackmania)

Torej to so zahteve, ki si sledijo od najpomembnejše do najmanj pomembne.

billy ::

Stroj, v računalništvu je marsikaj tako, da "high tech" razlike ne upravičijo višjih stroškov, če se zadeva pretvori v €/performance...ampak ljudje vseeno kupujejo high tech robo. Tako da..če se splača..je bolj relativno vprašanje. Probaj najt kak review...zaslon v tem modelu ni ravno kaj dosti drugačen kot recimo v AR ali pa FZ seriji z dual lamp.

Razlika bi naj bila v vsem naštetem + manjši odboj svetlobe.

hardstyle...na trgu prenosnikov se bo dokaj koretirno vse spremenilo...intel centrino 2 platforma je zunaj šele par dni, tako da bo v roku par mesecov malo morje prenosnikov narejeno na tej platformi. Hkrati pa bodo starim fajn spustili cene, da bodo odprodali zaloge.

tt2 ::

Torej a s tem prenosnikom ne bom nič falil? http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

vem, da drugje stane ceneje ampak teh nekaj evrov ni ne vem kaj in sem iz prekmurja ter nočem naročiti preko interneta, ker se že veliko slišal kako se lahko stvari poškodujejo. v bigbangu pa tudi nimajo prenosniko, ki bi vseboval 3650 ali 9500 grafično tako, kaj mislite vi?

kanzyani ::

bdw tt2 ta prenosnik, ki si ga prilimu sem, je možno naročiti "samo" preko spleta... :)
nevem kdo ti je pravil o tem da se stvari lahko poškodujejo, samo če dobiš stvar ki ne deluje jo enostavno pošlješ nazaj....
jst osebno še nikoli nisem imel težav z nakupovanjem preko spleta, pa sm že full robe naroču...

lopov ::

tt2 ... men se tole zdi *super*; mam Acer 5920G z enakimi specifikacijami, le da ima ta Dell vecjo resolucijo (1650x1050).
Ce bi kaj taksnega obstajalo v casu ko sem kupoval, bi se odlocil za to.

Taksna konfiguracija je redkost!

Sem enakega mnenja. Ce mi ne bi bil pogoj 17", bi skoraj zagotovo kupil DELL Inspiron 1520, tako sem vzel 1720. Edina malenkost, ki je nima, je DVI, ima pa VGA, S-Video. Ce ze gledas v "Shitronu" tudi ASUS F3SG ni slab za svojo ceno.

Zgodovina sprememb…

tt2 ::

Kaj pa je v bistvu DVI? vem da je nek izhod za TV ali kaj že LCD?

Shegevara ::

Digital video input (pomoje) Ko sem ga zamenjal namesto prejšnega VGA je bila razlika prikaza slik kot noč in dan.

Billy : Kot si napisal se tehnologija menja. Torej tisti, ki kupuje prenosnik in nima nevem kakšne sile naj počaka? Kakšen mesec ali dva ali kaj več?
Vem, da lahko počakaš še leto ali več, pa imaš še ceneje, ampak če se to zgodi v mesecu ali dveh potem trenutno ni smotrno kupovati prenosnika.

marko123456 ::

jaz bi pa tudi imel eno vprašanje.Kupujem namreč lap top za cca 1000 eurov. Oklevam med različnimi,trenutno sta mi ta dva najbolj primerna:http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... Zanima me,če se splača dati več denarja za hp-ja zaradi boljše baterije,garancije,kvalitete,ki se mi zdi pri hp-jih kar dobra.A ma kdo kakšen drug predlog.oz kakšen nasvet?
Hvala

marko123456 ::

Sam, če bi izbiral med tema dvema, bi vzel Asusa.
Zato ker
1. ima 1gb rama več,
2. ima boljši proc,
3. zraven dobiš še miško + torbico
4. ima boljšo resolucijo ekrana
5. je kar občutno cenejši

Res pa da je na strani HPja Nvidia, 3 letna garancija in magnezijevo ohišje.

Pa še, tudi HP ni več to kar je bil.

Odloči se pa sam.

jap. Če igraš igre absolutno HP med tema dvema. Če ne, pa asus, simple

billy mi lahko kaj več poveš o prihajajočih platformah?

Zheegec ::

Centrino2 tehnološko ne bo nič posebnega, bo pa najbrž pocenil dosedanje modele, ampak ne veliko. Dobro, teh par dni se že splača čakati.

Drugače se Asus F7SE seveda najbolj splača. 2 leti garancije je za prenosnik čisto dovolj. Če ti je že premalo, pa podaljšaš na 3 leta (50€ doplačilo), čeprav jaz tega ne bi naredil.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

billy ::

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/in...

Tule je zelo veliko napisano. Bistveno je zajeto tukaj:

and battery life should improve slightly thanks to lower voltage on the 25W TDP CPUs, the lower GM45 TDP and lower DDR3 operating voltage - but don't expect huge gains.

Ampak kar je pomembno za vse, ki hočejo kupit poceni robo....stare zaloge se znajo s tem bistveno pocenit, ker bodo morala podjetja odprodati zalote. Kako bo pa to zajelo slovenijo pa ne vemo, morda se zna obetat kakšen hud nakup, ali pač ne...

Tistemu, ki prenosnik resnicno potrebuje, se mu ne splaca cakati. Tudi upati, da bo platforma Puma ali Centrino2 revolucija, je nesmiselno. Se pa ne strinjam z ALIEn3001, da je za prenosnik 2 leti garancije cisto dovolj. Cisto dovolj je mogoce zanj (ali zame), ki smo "na sceni" in prenosnike najbrz menjavamo vsaki 2 leti. Za povprecnega Janeza, ki prenosnik kupi 2x na desetletje, pa je podaljsanje garancije precej smotrno. Se zlasti za drazje prenosnike. Npr. tistemu ki kupi prenosnik za 1100 evrov, se vsekakor splaca doplacati se par deset evrov za leto ali 2 garancije vec. Se posebno za garancijo ala "Se zgodi", kot jo ponuja BigBang. Sam sem jo podaljsal, in me zato prav nic ne skrbijo "domnevne napake" na serijah mobilnih GF8xxx graficnih kartic. Ravno tako ne bi imel nic proti, ce moja mobilna GF8600 GT crkne v naslednjih letih. >:D

@tt2, v BigBangu (BOFu, a ni to isto?) imajo prenosnik in z R3650 in GF9500. Vsaj kaksen mesec nazaj so imeli. Z 3650 je bil, TOSHIBA A300-15A T8100/ 2GB/ 250GB/ HD3650/ VISTA HP. Z 9500, pa mislim da Acer, vendar se ne spomnim 100%. Sem se odlocal med njimi in mojim Dellom. A na koncu uvidel, da boljsega kot Dell1720, glede na ceno/performance (pri 17") enostavno ni blo na SLO trziscu.

No sej pravim, za prenosnik bom dal največ 1100€ in tako kot vsi hočem za ta denar dobiti čim več, seveda da bo ustrezal mojim zahtevam.

Najbolj me odbijajo grafične z deljenim pomnilnikom in pa ekrani resolucij 1200x800. No, o resoluciji nisem čisto prepričan, če me moti, ker si morem prej dobro pogledat wide in xwide ekrane, da vidim kateri mi bolj paše. Seveda pa mi vlogo igra tudi mobilnost oz. neodvisnost saj bi rad, da mi prenosnik deluje več kot 2-3ure dela v Visual Studiu ter manjšimi programi v ozadju. Seveda mora zdržat tudi, da pogledam kak film brez priklopa na napajanje. Torej neke acer variante z 8600 odpadejo, ker 2uri delovanja zame ni mobilnost. Pravijo, da so 9 celične baterije dosti bolj vzdržljive ampak koliko gledam po spletu je prenosnikov z tako baterijo dokaj malo.

Najbolj bi me veselilo, če bi lahko kje dobil prenosnik brez naloženega OSa in bi le ta znižal ceno ter morda dobil kak gb rama/diska več, saj imam licenčno Visto zapakirano doma.

Miran ::

Pozdravljeni!

Sem totalno ven iz trenutnih trendov na področju prenosnih računalnikov, pa se obračam na eksperte po pomoč. Tudi sam kupujem prenosnik za profi uporabo, kar pomeni da si bom z njim služil kruh, torej hočem res zanesljivo in zmogljivo zadevo. Ukvarjam se z vzdrževanjem in programiranjem industrijskih krmilnih sistemov, zato bi mi robustnost (ohišje) in recimo vgrajen serijski port prišla zelo prav. Vem da takih prenosnikov na trgu ni nevem koliko. V drugi temi sem zasledil tole: http://www.rolan.si/katalog/26177/PRENO...
Prosim za kakšno mnenje. Kaj pomeni številka zraven označbe procesorja npr. T8300?? Sicer sem se bolj nagibal h kakšnemu zmogljivemu HPju z 17' a mi velik ekran ni bistven. Za prenosnik bi bil pripravljen zapraviti tam do 1600€. Prosim če mi lahko predlagate kakšne po vašem mnenju ustrezne opcije.
Overclock yourself !

Uff, glede vgrajenega serijskega porta zal ne morem pomagat, ker mislim da takih prenosnikov ze nekaj casa ne izdelujejo vec, tudi ce nekatere plate to se vedno podpirajo.
Core 2 Duo T8300 je oznacba. Deluje na 2400 MHz in ima 3MB L2, FSB 800 MT/s, mnozilnik 12x, poraba pa je standardna za mobilni cpu 1.00 - 1.250 V 35 W. T8300 je trenutno med samim vrhom mobilnih procesorjev.

KandazaR ::

Glede na to da ti je pri prenosniku pomembno ohišje je latitude serija kar vredu. Ohišje d830 je narejeno iz magnezija. Ozri se še na lenovo T61 (zelo dobro ohišje) vendar pa ta nima serijskega porta. Osebno se mi hp-jeva ohišja ne zdijo kaj preveč robustna.

Tudi sam bi dal prednost Dell-u oz. mogoče Asus-u pred HPjem.

lilavati ::

Živjo!

Tudi sama se odločam za nakup prenosnika, ki ga zaenkrat potrebujem za naslednje programe:
Matlab, Mathematica, SPSS, Photoshop, nekaj malega programiranja in seveda standardni programi (Office, Firefox, P2P programje, multimedia).

Moje prioritete so: 17' zaslon, čimveč RAM-a in čimhitrejši procesor, kakovostna izdelava in ohišje ter cena nekje med 800 in 900 eur.

Zaenkrat mi je padel v oči HP Compaq 6820s 2,4GHz (KU285TC), zanima pa me
- uporabniška izkušnja morebitnih lastnikov
- splošno mnenje o konfiguraciji
- predlogi podobnih/boljših/ugodnejših prenosnikov :-)

Hvala ;-)

Zgodovina sprememb…

• spremenila: lilavati ()

Leks ::

@Miran
Še cenejši DELL D830.

Že nekaj postov nazaj je bilo napisanih nekaj slabosti HPja "s" serije. Nima zatiča za zapiranje, slaba plastika-izvedba, manj priključkov,...

Pri 6820s KU285TC je načeloma vredo, ima slabo grafiko, brez gigabitne mreže, nekdo bi pogrešal "n" wifi standard, ne omogoča docking, skopi priključki.
Seveda se pa vsak sam odloči kaj potrebuje in kaj ne. Mene osebno bi najbolj motila slaba izvedba plastike in zapiranja, ter malo priključkov.

moat ::

Pozdravljeni!

Sicer trenutno ne kupujem, toda ali kdo ve kaj več o tej akciji na anni.si spletni strani, kjer se prodaja poceni prenosnik Style Note?
Koliko je iz slikic razvidno, prenosnik nima slo tipkovnice, ali pač?

LP, moat.

Ne, ta na sliki nima SLO tipkovnice. Vendar je lahko to samo predstavitvena slika. Ampak Celeron, uff. Sem skoraj preprican, da ima dejanski prenosnik SLO tipkovnico. Najbolje, da poklices na Anni in vprasas.

moat ::

bajsibajsi: hvala za odgovor; lep dan še naprej, moat.

Elemen_T ::

imam eno vprašanje glede nakupa prenosnika IBM TP R61 s specifikacijami:

15,4" WSXGA+ TFT (1680x1050)
Intel Pentium Dual Core T2330 (1,6 MHz, 1 MB L2, 533 MHz)
2 GB (2x 1 GB) DDR2 SDRAM (667 MHz) (max: 4 GB)
160 GB Serial ATA, 5400 obr/min
nVidia Quadro NVS 140M s 128 MB VRAM
.
.
.

zanima me predvsem kako bodo na tem procesorju laufale aplikacije adobe-a (cel komplet): kako velika razlika je med dualcore in core2duo?
se splača dodat 200-300eur samo za boljši, core2duo procesor?

hvala za nasvete!

ronaldo ::

Ne splaca se dodat, ker to je C2d le da ima 1mb cache namesto 2/4mb, razlika v adobe aplikacijah bo nekje 0-2% v igrah pa do 5%.

sidd ::

Pozdrav,

mene pa zanima če ima kdo izkušnje o tehle prenosnikih:
Prenosnik Asus F7Se-7T075 2,5GHz
AKCIJA - HP Pavilion dv9890.ew
Acer Aspire 6920G-6A4G25Mn

Nekako gledam, da bi na prenosniku laufalo 3D programje, ker ostala zadeva (multimedia, filmi, kak špil) bo vrjetno laufala če bodo laufali programi recimo za modeliranje. Cena je nekje 1000€ +/- kak ojro :)
Zanima pa me predvsem kako dolgo drži baterija, ker tega podatka ni, ali pa ni točen.
Pa ker izmed teh bi bil najboljša izbira, ali pa če se še kje skriva kaj boljšega.
Bom pa šel po nakupih šele konec avgusta, tako da se ne mudi.

Aja, pa še nekaj me zanima. Ponekod je zraven oznaka za draft-n ali pa samo n za brezžično povezavo. To je že ta novi standard?

lp
no idea for signature
signed
I

nurmaln ::

tega acerja pozabi, HP in Asus sta si pa kar blizu
sam bi za 3d programje definitivno vzel Asusa zaradi visoke ločljivosti zaslona
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Jaz bi vzel Asusa, ker je res dobra konfiguracija za tako ceno. Vsi trije imajo 6 celično baterijo kar ni nekaj s čim bi se lahko hvalil zato povprašaj prodajalce, če lahko dobiš 9 ali več celično baterijo, katero boš seveda doplačal.

Ma dej ausus my ass, HP-ja bi jaz vzel

aha,torej acer gre stran :)
asus mi je kar všeč, sploh tale, samo kot je Hardstyle napisal bi bilo treba doplačati boljšo baterijo.
Edino tega nevem kako je z n standardom za brezžično. Je vredno v ta nov standard investirati ali se lahko ta malenkost spregleda? Ker zraven laptopa bom dokupil nov router, ki bo podpiral wireless.
HP ima več rama, n standard za wi-fi, kar pa ima Asus. HP ima celo blu-ray enoto, Asus pa večjo ločljivost.

Hudič se je odločit pri taki izbiri na trgu.

Kot kaže pa bo potrebno v vsakem primeru dokupiti večjo baterijo.

Oziroma še malo raziskovati kaj trg ponuja.
Tale HP pa Asus ostaneta torej do nadaljnega v ožjem izboru.

hvala!

lp
no idea for signature
signed
I

liee ::

Kupujem prenosnik in bi prosila, če ima kdo kakšno mnenje o prenosniku, ki je v bigbangu najbolj prodajan prenosnik (če doplačaš le 1 euro, pa dobiš še zaščito se zgodi za tri leta).

http://www.bigbang.si/?kat=10-racunalni...

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=2...

Prenosnik bom uporabljala namesto namiznega. Rabim pa ga za običajno rabo: word in podobni pisarniški programi, poslušanje glasbe, gledanje filmov, internet, downloudanje filmov, glasbe... Ne bom igrala računalniških iger, bom pa gledala filme.

Lepo prosim za mnenja!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: liee ()

aja, še to: ne bom igrala nobenih računalniških iger.

ronaldo ::

Ce bos gledala HD filme potem je bolje vzeti kak prenosnik z ATI ali Nvidia graficno, ker te znajo dekodirat full hd.

Sem istih misli, malo pomisli na HD filme, ker je tega vedno več, ter na kak izhod na grafični kartici, da lahko naprimer še kak film pogledaš na televiziji in podobno.
no idea for signature
signed
I

Mogoče sem preveč poudarila, da bom gledala filme. Predvajanje filmov na prenosniku ne rabim za kakšno profesionalno rabo.

Prenosnik bom rabila večinoma za pisarniške programe, internet... potem za sprostitev pa mislim tudi kak film downloudat iz interneta in ga pogledat.

Še kakšno mnenje bo dobrodošlo.

Zgodovina sprememb…

Jaz bi na tvojem mestu gledal za cenejšimi prenosniki.

Vsekakor tista dva ki si prilepila bi zadostovala - še premočna sta. :)

Če boš potrebovala večji disk si boš lahko kupila zunanjega, da boš imela gor filme.

Premislil bi samo o tem ali boš vzela 15.4 ali 17 inch prenosnik. Pač malo vidiš koliko ga boš prenašala...

Pri tem me moti samo WiFi, ker ni podatkov kaj podpira. Tudi tisti 56k modem je kr neki... VGA pa je verjetno mišljeno za webcam?

@liee
TOSHIBA L350 za 720 evrov je predraga glede na to kaj ponuja. Ne rabis bit strokovnjak, da primerjas komponente/ceno s tem Klikni tukaj. Ali ce se zadovoljis z manjso kapaciteto diska a boljsim procesorjem s tem (c) lick me.. Za preostalih 120 evrov razlike pa si lahko kupis se dodatnih 500GB prostora - Moja knjiga za ostalih 40 evrov pa peljes koga bliznjega na Klik.

@sidd
Poglej se za DELL Inspiron 1720 (ali cca. 250 evrov mlajsi brat, 1520). Stane cca. 1050 evrov. Sam ga imam, in sem zaenkrat zelo zadovoljen z njim.

edit: ceprav hp-pavilion-dv9890-ew ne zgleda slab.

Zgodovina sprememb…

Sem pobrskala po internetu in sem našla bolj podrobne podatke za toshibo iz bigbanga. Upam pa, da če imajo na toshibini strani napisane podatke za nek model prenosnika, da potem tudi v bigbangu prodajajo tak prenosnik z istimi tehničnimi lastnostmi - da ne bi v bigbangu kaj spreminjali?!

evo, tukajle je več tehničnih podatkov za TOSHIBA L350-10B

Voip: Jst sem prilepila samo en prenosnik. Ti si omenil, da sem prilepila dva? :) Prilepila sem samo najbolj prodajan prenosnik v Bigbangu.

Zgodovina sprememb…

@bajsibajsi: Ampak ta toshiba L350-10B, ki jo jst gledam, ima 17 inčni zaslon. Ti si mi pa prilimal za primerjavo same prenosnike z 15,4 inčnim zaslonom. Si morda spregledal, da ima toshiba, ki jo gledam 17 inčni zaslon ali pa res ni vredna 720 evrov?

Rada bi pa imela 17 inčni prenosnik, ker ga bom večinoma prenašala le doma po stanovanju, včasih pa tudi kam ven iz stanovanja.

Cene za 17 inčne prenosnike, pa kolikor sem gledala, se začnejo pri 650 evrov. Če pa je kdo kje videl kakšno dobro ponudbo, jo lahko prilima sem.

Zgodovina sprememb…

My bad, spregledal velikost>:D

edit: Mah verjetno res tezko najti boljsi 17" prenosnik ceneje. Mogoce ta HP 6820S. Manj diska, a cenejsi z malenkost hitrejsim procesorjem in "boljso" graficno kartico.

edit2: ceprav HP serija "S" sux

Zgodovina sprememb…

@bajsibajsi: kaj pa ni uredu s HP serijo"s"?

Zgodovina sprememb…

Nima zatiča za ekran, kvaliteta ohišja ni ok...
««
123 / 664
»»