Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

tomaz- ::
problemov s prehodom na xp je ne boš imel. lepo daj not cd z xp-ji, sformatiraj in driverje za xp snemi s hp-jeve strani

Mat3v7 ::
Zagledal sem se v Lenovo 3000 N200:
Intel Core 2 Duo T7300 (2,0 GHz/ 4 MB/ FSB800 Merom 64 Bit) Santa Rosa
2 GB DDR2-667 PC2-5300
120GB S-ATA, 5.400 U/min
15,4 WSXGA+ 1680 x 1050 Pixel VibrantView TFT with integrated camera
nVidia Geforce Go 7300 PCI-E , 128/256MB Turbocache RAM
Bluetooth
4x USB 2.0
1x Firewire IEEE1394
1x S-Video/TV-out
4-in-1 Cardreader (SD/XD/MMC/MS)
Integrated fingerprint reader
6 Cell Lithium-Ion 2.8Kg
Microsoft Windows Vista Business ...
Testi
S poštnino iz DE znese 919,95 € ima pa enoletno Customer Carry-in garancijo. Kaj pravzaprav to pomeni in ali se jo da podaljšati na 3 leta naknadno v Sloveniji ?
Intel Core 2 Duo T7300 (2,0 GHz/ 4 MB/ FSB800 Merom 64 Bit) Santa Rosa
2 GB DDR2-667 PC2-5300
120GB S-ATA, 5.400 U/min
15,4 WSXGA+ 1680 x 1050 Pixel VibrantView TFT with integrated camera
nVidia Geforce Go 7300 PCI-E , 128/256MB Turbocache RAM
Bluetooth
4x USB 2.0
1x Firewire IEEE1394
1x S-Video/TV-out
4-in-1 Cardreader (SD/XD/MMC/MS)
Integrated fingerprint reader
6 Cell Lithium-Ion 2.8Kg
Microsoft Windows Vista Business ...
Testi
S poštnino iz DE znese 919,95 € ima pa enoletno Customer Carry-in garancijo. Kaj pravzaprav to pomeni in ali se jo da podaljšati na 3 leta naknadno v Sloveniji ?

J.P. ::
Eno vprasanje:
Ve kdo mogoce, kdaj pridejo HP Pavilion serije v slovenske stacune ? (ene par sm jih sicer nasel na netu, sam je se zlo okrnjeno glede na ZDA recmo).
Ve kdo mogoce, kdaj pridejo HP Pavilion serije v slovenske stacune ? (ene par sm jih sicer nasel na netu, sam je se zlo okrnjeno glede na ZDA recmo).

Zheegec ::
Pavillion serija je na trgu že zelo dolgo, v Slo je ni, ker je lokalizirana.
En od distributerjev za Slo obljublja, da bodo v naslednjem letu začeli delati na tem, da bi bil uradni support za Pavillion serijo tudi v Slo, samo to je potrebno vzeti zelo z rezervo.
Matev - za Lenovo v Slo je tako, da imaš 1 leto garancije, za fizične osebe pa je v škatli kupon, katerega izpolniš in pošlješ na Lenovo HQ v EU, pa imaš potem 2 leti.
Če je pri teh isto (najbrž bi moralo biti), moraš pa vprašati prodajalca.
Drugače je cena huda, sploh glede na ekran.
En od distributerjev za Slo obljublja, da bodo v naslednjem letu začeli delati na tem, da bi bil uradni support za Pavillion serijo tudi v Slo, samo to je potrebno vzeti zelo z rezervo.
Matev - za Lenovo v Slo je tako, da imaš 1 leto garancije, za fizične osebe pa je v škatli kupon, katerega izpolniš in pošlješ na Lenovo HQ v EU, pa imaš potem 2 leti.
Če je pri teh isto (najbrž bi moralo biti), moraš pa vprašati prodajalca.
Drugače je cena huda, sploh glede na ekran.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

pingec ::
Mat3v7 hud prenosnik, če boš kupil definitivno poročaj, če je šlo vse lepo in prav.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Čakam samo še odgovor glede garancije, če je zastonj plus eno leto s kuponom za fizične osebe ga bom naročil. Drugače je pa še en bonbonček, pri naročilu se vnese Gutscheincode 07NBAKT in odbijejo še 20 €, torej v totalu s poštino je cena 899,95 €

T0RN4D0 ::
Mat3v7, tole me pa res zanima, dej poroči ker mislim kupit čimprej prenosnika...
Kako pa je s tipkovnicam (šumniki) pri teh prenosnikih?
Kako pa je s tipkovnicam (šumniki) pri teh prenosnikih?

urko99 ::
Odločam se za nakup prenosnika, pa bi rabil nekaj za študij na fri-ju, internet, običajna pisarniška dela, in izdelavo spletnih strani, pa mogoče kakšen film. Za proračun sem zastavil 800€, 900€ (zadovoljiv?), pričakujem pa da mi stvar vsaj približno služi 4, 5 let. Igric ne bo, zato ne bi rad preplačeval tehnologij. Kakšne specifikacije mi priporočate, mogoče kakšen best buy?
Mogoče kaj takšnega:
www.mimovrste.com/artikel/2750059937/prenosnik-hp-compaq-6710s-20ghz-2gb
Kakšne so kaj izkušnje pri izdelavi spletnih strani in podobnem? Je 17 palcev nuja ali je 15 dovolj?
www.mimovrste.com/artikel/2750066632/prenosnik-hp-compaq-6820s-16ghz-2gb
Hvala!
Mogoče kaj takšnega:
www.mimovrste.com/artikel/2750059937/prenosnik-hp-compaq-6710s-20ghz-2gb
Kakšne so kaj izkušnje pri izdelavi spletnih strani in podobnem? Je 17 palcev nuja ali je 15 dovolj?
www.mimovrste.com/artikel/2750066632/prenosnik-hp-compaq-6820s-16ghz-2gb
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urko99 ()

TribesMan ::
HPjevi prenosniki označeni s črko "s" na koncu oznake so precej skopo opremljeni. Samo 2 USBja, brez s-video izhoda, brez Bluetootha, brez čitalca kartic...
Po mojem mnenju veliko bolje da izbereš katerega od prenosnikov opremljenim z AMD Turion procesorjem in črko "b" v oznaki. Boš bolj zadovoljen.
Recimo tale 6715b z boljšim ekranom za malce več denarja...
Ali tale cenejši model 6715b z nižjo ločlivostjo ekrana in manj diska in RAMa...
Za tvoj zastavljeni cenovni razred ne dobiš spodobno opremljenega prenosnika z intelovim procesorjem.
Po mojem mnenju veliko bolje da izbereš katerega od prenosnikov opremljenim z AMD Turion procesorjem in črko "b" v oznaki. Boš bolj zadovoljen.
Recimo tale 6715b z boljšim ekranom za malce več denarja...
Ali tale cenejši model 6715b z nižjo ločlivostjo ekrana in manj diska in RAMa...
Za tvoj zastavljeni cenovni razred ne dobiš spodobno opremljenega prenosnika z intelovim procesorjem.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Medena to kar si ti nalimal je neslana šala :D

gkovac ::
Za punco kupujem prenosnik. Ni nek blazno zahteven uporabnik in računalnik bo uporabljala predvsem za "pisarniška dela", internet, MSN chat, mail pa mogoče (poudarjam mogoče) kdaj kakšen film ali kaj podobnega.
Skratka... zagledal sem se v Toshiba A200-1MB pa me zanima ali bi za ta denar lahko dobil več oziroma ali bi lahko dobil kaj boljšega tudi za manj €
hvala za pomoč
Skratka... zagledal sem se v Toshiba A200-1MB pa me zanima ali bi za ta denar lahko dobil več oziroma ali bi lahko dobil kaj boljšega tudi za manj €
hvala za pomoč
lp,

TribesMan, a veš za kaj podobnega kot je tisti ta boljši 6715b samo da bi imel še mal močnejšo grafo?

ta_pravi ::
Lepo pozdravljeni.
Zanima me vaše mnenje o tem prenosniku:
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=E...
Predvsem pa me zanima vaše mnenje o celeron M procesorjih??
Preosnik bom uporabljal za običajna dela kot so: pisarniška dela, gledanje filmov, tu pa tam izdelava kakšne spletne strani, programiranje(java),
igric ne bom igral, vsaj tistih zahtevnih ne!
Hvala za vaše odgovore. LP
Preosnik bom uporabljal za običajna dela kot so: pisarniška dela, gledanje filmov, tu pa tam izdelava kakšne spletne strani, programiranje(java),
ta_pravi

urko99 ::
Tale mogoče deluje kaj bolje?
http://trgovina.partners.si/product_info.php?products_id=4100
http://trgovina.partners.si/product_info.php?products_id=3004
Kaj pa če si omislim kakšen acer? Kako se obnese na kilometrino (bo namreč moj edini pc)
http://trgovina.partners.si/product_info.php?products_id=4100
http://trgovina.partners.si/product_info.php?products_id=3004
Kaj pa če si omislim kakšen acer? Kako se obnese na kilometrino (bo namreč moj edini pc)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urko99 ()

IceIceBaby ::
Mene pa zanima kakšne so razlike med C2D in Turion X2 procesorji. Gledam malo toshibe za okoli 1000eur in ravno tista, ki mi najbolj ustreza po specifikacijah ima AMD procesor. Hitrost mi niti ni toliko pomembna, glavno mi je tiho in relativno hladno delovanje.

teddy81 ::
Najbrž je že bila tema, mene zanima ali je velika razlika pri prenosnikih med procesorjema:
INTEL CORE2 DUO 2.0ghz
in
AMD TURION 64x2 2.0ghz
NUJNO to moram vedet, ker namreč kupujem prenosnika in imam na razpolago ta dva procesorja, ostalo je pa popolnoma enaka konfiguracija.
HVALA!
INTEL CORE2 DUO 2.0ghz
in
AMD TURION 64x2 2.0ghz
NUJNO to moram vedet, ker namreč kupujem prenosnika in imam na razpolago ta dva procesorja, ostalo je pa popolnoma enaka konfiguracija.
HVALA!

Mea culpa.
pingec: poznam... sam ne v tem cenovnem rangu :)
pingec: poznam... sam ne v tem cenovnem rangu :)

Mja, jaz sem našel tole. Čeprav se mi pa zdi, da za tolk več denarja pa ne nudi dosti več kot tisti Lenovo 3000 N200 za 899 € ali pa 6715b z boljšim ekranom, če bi našel kaj takega kot sta tista dva, samo z malo močnejšo grafo bi blo super. Čim je ločena grafična kartica(mal močnejša) pa visoka ločljivost LCDja, cene kar poskočijo...

Glede tistega N200 za 899€, garancija je 1 leto, brez kupončka za brezplačno podaljšanje +1 in velja samo v Nemčiji in Avstriji. Če crkne ga je treba na lastne stroške poslati nazaj, popravljenega pošljejo na njihove. Za 3 letno worldwide garancijo hočejo debelih 219,9 EUR. Potem je tukaj še nemška tipkovnica za kar mi je vseeno ter dvokratno neuporabni OS, ker je nemški in ker je Vista.

Lepo pozdravljeni.
ta_pravi
ta_pravi
ta_pravi

MEDENA ::
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
ta_pravi dober je pač pisarniški...nima pa čitalca kartic....podporo ima samo za visto mislim, da gonilinkov za xp sploh ni na acerjevi spleteni strani.
ta_pravi dober je pač pisarniški...nima pa čitalca kartic....podporo ima samo za visto mislim, da gonilinkov za xp sploh ni na acerjevi spleteni strani.

Type-R ::
bom kr tukaj vprasal. Kje se da nastaviti na prenosniku HP Compaq 6715s, ki ima grafično
radeon x1250. zdaj je nastavljeno na 128mb, jaz paq bi nastavo na 256mb. v biosih ne najdem nobene opcije, ker na netu se piše do 512mb shared.
Hvala za odgovore.
radeon x1250. zdaj je nastavljeno na 128mb, jaz paq bi nastavo na 256mb. v biosih ne najdem nobene opcije, ker na netu se piše do 512mb shared.
Hvala za odgovore.

Zheegec ::
Kolikor vem je RAM pri X1250 sharan dinamično - torej po potrebi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Mamaplata ::
Danes sem dobil prenosnika Pavilion DV6000 series model 6261 .
Zaenkrat ne morem dati neke ocene vendar se mi vedno bolj dopade . Tipkovnica po kateri tole tipkam je kar kvalitetna . Greje se tudi lepo vendar je to v teh mrzlih dneh kar dobrodošlo :P
Prenosnik je prišel brez operacijskega sistema in kakršnihkoli driverjev dobil sem samo free dos cd .
Zanima pa me kje bi lahko dobil driverje za geforce go 7200 grafo ki je v prenosniku . Sem našel par gonilnikov na nvidi-ini strani vendar za XP pro (32bit) ne najdem gonilnikov . Ali bom moral naožiti 64 bitne ali celo visto?
Hvala za pomoč
Zaenkrat ne morem dati neke ocene vendar se mi vedno bolj dopade . Tipkovnica po kateri tole tipkam je kar kvalitetna . Greje se tudi lepo vendar je to v teh mrzlih dneh kar dobrodošlo :P
Prenosnik je prišel brez operacijskega sistema in kakršnihkoli driverjev dobil sem samo free dos cd .
Zanima pa me kje bi lahko dobil driverje za geforce go 7200 grafo ki je v prenosniku . Sem našel par gonilnikov na nvidi-ini strani vendar za XP pro (32bit) ne najdem gonilnikov . Ali bom moral naožiti 64 bitne ali celo visto?
Hvala za pomoč

J.P. ::
Smem vprašat kje si kupu HP Pavilion dv6000 ?
Pol mam pa še eno tehnično vprašanje:
Razlika med Li-Ionen-Akku (6 celna) in Li-Ion (6 celna) ? Predvsem kako se odraža zadeva v praksi ?
Thx
Pol mam pa še eno tehnično vprašanje:
Razlika med Li-Ionen-Akku (6 celna) in Li-Ion (6 celna) ? Predvsem kako se odraža zadeva v praksi ?
Thx

Melanholija ::
Odločam se za nakup manjšega prenosenga računalnika, potreboval bi ga za službo ter kot drugi računalnik doma...ne rabim dobre grafične kartice zaželjena je čim nižja teža, hiter disk, 2gb rama, dobra baterija...dobim kaj za 1300€ povezava lahko je tudi manjši!

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...
ASUS M2N SLI DLX // X2 3600+ BRISBANE
2*1GB CRUCIAL D9GMH
LC 550W GP// 7950GT
ej sam kako pa to da ni driverjev za windows xp???? se jih da sploh kje dobit???
LP
ASUS M2N SLI DLX // X2 3600+ BRISBANE
2*1GB CRUCIAL D9GMH
LC 550W GP// 7950GT
ej sam kako pa to da ni driverjev za windows xp???? se jih da sploh kje dobit???
LP
ta_pravi

MEDENA ::
http://support.acer-euro.com/drivers/no...
ni podpore žal. samo vista.
Kako spremeniti linux particijo za namestitev windows xp?
probaš tole
http://www.driverpacks.net/DriverPacks/
ni podpore žal. samo vista.
Kako spremeniti linux particijo za namestitev windows xp?
probaš tole
http://www.driverpacks.net/DriverPacks/

Pozdravljeni.
Zanima me, će gredo zdej počasi vse firme ki delajo prenosnike na isto in sicer za vse novejše prenosnike ki jih gledam, sploh ni več driverjev za windows xp??
Ve kdo če se da dobit kakšne neuradne driverje??
LP
Zanima me, će gredo zdej počasi vse firme ki delajo prenosnike na isto in sicer za vse novejše prenosnike ki jih gledam, sploh ni več driverjev za windows xp??
Ve kdo če se da dobit kakšne neuradne driverje??
LP
ta_pravi

casiouss ::
Jaz bi pa rabil prenosnik za cca. 900€ (1000€ max.)
Pa ne bi rad imel Viste, raje XP.
Karakteristike:
- 2 giga ram-a
- 2.0 procesor
- vsaj 120 GB disk 5400 rpm
- bluetooth, kamera
- čitalec kartic
- ...
Če lahko prilepite kakšen link.
Hvala!
Pa ne bi rad imel Viste, raje XP.
Karakteristike:
- 2 giga ram-a
- 2.0 procesor
- vsaj 120 GB disk 5400 rpm
- bluetooth, kamera
- čitalec kartic
- ...
Če lahko prilepite kakšen link.
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: casiouss ()

Melanholija ::
Sam sem se na koncu odločil za HP 6715b TL60 menim da bo dovolj in si premislil o nakupu 14,1" zadeve, saj je tudi ta 15,4 zame dovolj prenosljiva...bom ga kar danes naročil, kako je pa s podalšanjem garancije pri hp lahko tudi kasneje dokupiš ali je potrebno to storiti takoj?

Mamaplata ::
Pavilioncka sem dobil v SO doo . Stvar je koštala 580€ , kar se mi zdi glede na konfiguracijo kar ugodo .
Na žalost še nisem uspel dobit vseh driverjev za 32bitne XPje. Nekaj sem sicer našel vendar mi je začelo kazat neke čudne zelene črte po zaslonu in puščica od touchpada se je kar izgubila , pa sem zbrisal. Na srečo mi sedaj vsaj zvok deluje in brezžična mrežna.Če kdo rabi kak driver ali pa mogoče ve kje dobit za geforce go 7200 driverje za 32bit Xp pa naj piše.
Čudim se da so se pri HPju odločili z tako čudno potezo brez podpore za še vedno aktualne XPje.
Na žalost še nisem uspel dobit vseh driverjev za 32bitne XPje. Nekaj sem sicer našel vendar mi je začelo kazat neke čudne zelene črte po zaslonu in puščica od touchpada se je kar izgubila , pa sem zbrisal. Na srečo mi sedaj vsaj zvok deluje in brezžična mrežna.Če kdo rabi kak driver ali pa mogoče ve kje dobit za geforce go 7200 driverje za 32bit Xp pa naj piše.
Čudim se da so se pri HPju odločili z tako čudno potezo brez podpore za še vedno aktualne XPje.

RobertoSlo ::

ronaldo ::
Turion X2 je dvojedrni procesor in bo dvakrat hitrejsi pri nekaterih opravilih (pri teh ki si ti nastel ne bos opazil razlike, razen ce so filmi v hd kvaliteti)
Sam sebe vprasaj ce se splaca dati 120eu vec za nekaj kar bos ali ne bos opazil.
Sam sebe vprasaj ce se splaca dati 120eu vec za nekaj kar bos ali ne bos opazil.

Ne pozabit še nekaterih drugih stvari. Prenosnik s Turiono procesorjem ima samo 2 USB priključka (kar je velikokrat premalo), nima S-Video izhoda, nima FireWire priključka, nima čitalca prstnih odtisov in nima čitalca spominskih kartic.
Po drugi strani pa Sempron porocesor nima tako naprednih načinov varčevanja z energijo kot Turion, tako da bo prej pojedel baterijo.
Vedeti moraš kaj iščeš. Oziroma kaj ti je več vredno.
Mogoče pa bi si pogledal še tale model... ki ima samo nekoliko manjši disk in je še cenejši, zraven pa dobiš še Windows Visto.
Po drugi strani pa Sempron porocesor nima tako naprednih načinov varčevanja z energijo kot Turion, tako da bo prej pojedel baterijo.
Vedeti moraš kaj iščeš. Oziroma kaj ti je več vredno.
Mogoče pa bi si pogledal še tale model... ki ima samo nekoliko manjši disk in je še cenejši, zraven pa dobiš še Windows Visto.

za Acerje, ki kao podpirajo samo Visto se XP driverje dobi TUKAJ
EJ RES FUL HVALA ZA TO:):):):)
EJ RES FUL HVALA ZA TO:):):):)
ta_pravi

N-E-O ::
Lahko še v tej temi porečete kaj na Dell 1520, ki je po novem na voljo v Big Bangu? Je še kakšna slabost razen nizke resolucije (glede na ceno)?
Follow the white rabbit.

Ajnstajn` ::
A mi lahko kdo pove, kdo je zastopnik za Fujistu_siemens prenosnike v sloveniji?
komu ga lahko vnovcim za garancjo, pri nas, ce ga kupim v tuiji?
komu ga lahko vnovcim za garancjo, pri nas, ce ga kupim v tuiji?
//