Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

patricijak3 ::

N-E-O ::
Pa saj model A200-1m8 ima disk s 5400 obrati. Dodaš mu še 1GB rama in dejansko dobiš ven model A200-1AX. Razlika je potem le v manjši kapaciteti diska (160 namesto 200).
Follow the white rabbit.

Tatanka ::
Po daljšem spremljanju tega in še kakšnega foruma sem tik pred nabavo sledečega prenosnika: Mlacom
Zanima me vaše mnenje o tej izbiri, ali je kaj na kar bi moral biti opozorjen pri tem modelu (segrevanje, ipd.), če ga ima pa kdo v lasti bi bil pa še posebej vesel komentarja.
Pa še to: od HPjev za ta denar ne morem dobiti boljšega oz. enakega ceneje?
Hvala za odgovore!
Zanima me vaše mnenje o tej izbiri, ali je kaj na kar bi moral biti opozorjen pri tem modelu (segrevanje, ipd.), če ga ima pa kdo v lasti bi bil pa še posebej vesel komentarja.
Pa še to: od HPjev za ta denar ne morem dobiti boljšega oz. enakega ceneje?
Hvala za odgovore!

parasit ::
Ceneje še lahko dobiš HP 8710p tu.
Drugače mnenje glede prenosnika:
Izredno zmogljiv novejši Santa procesor, 2 gb rama, huda grafika, 17", bluetooth, HDMI izhod, XP PRo, kar se mi najbolj dopade. Mislim da boljšega v tem razredu ne moreš dobiti po tej ceni, mogoče pa se tudi motim. Če bi ga jaz kupoval in bi imel toliko denarja, bi ga zagotovo vzel. Pri tem res nimaš kaj zgrešiti.
Drugače mnenje glede prenosnika:
Izredno zmogljiv novejši Santa procesor, 2 gb rama, huda grafika, 17", bluetooth, HDMI izhod, XP PRo, kar se mi najbolj dopade. Mislim da boljšega v tem razredu ne moreš dobiti po tej ceni, mogoče pa se tudi motim. Če bi ga jaz kupoval in bi imel toliko denarja, bi ga zagotovo vzel. Pri tem res nimaš kaj zgrešiti.

To je to!

Tatanka ::
Hvala!
Ta je pa dobra, Partners so imel še nekaj dni nazaj ceno za ta model 1574,40 in so jo tolko znižal, da so na prvem mestu...
Sedaj je razlika 2 eura
Ta je pa dobra, Partners so imel še nekaj dni nazaj ceno za ta model 1574,40 in so jo tolko znižal, da so na prvem mestu...

drola ::
Odločam se za nakup prenosnika v rangu do 1100€. Trenutno imam ogledana naslednja modela:
HP 6175b
- Procesor: mobile AMD 64 X2 TL-60 (2.0GHz)
- AMD M690T Chipset
- Pomnilnik: 2048MB DDRII (667MHz) do 4096MB (ni prostega slota)
- 160GB SMART SATA HDD 5400rpm
- DVD+/-RW enota, SM DL
- Grafična kartica: ATI Radeon Xpress 1250 do 512-MB shared
- Zaslon 15.4" TFT 1680X1050 WSXGA +WVA
- Modem 56k V.92, Bluetooth, mrežna karta 10/100/1000, WLAN
802.11a/b/g
- Baterija: High Capacity LiON 6 Cell
- Integriran TPM Security Chip
- Vmesniki: 4xUSB 2.0,1x RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, 1x PCMCIA I/II
TV OUT, Firewire 1394,6 v 1 čitalec kartic, čitalec prstnih odtisov
- Dimenzije: 34.9X35.7X26.5 TEŽA 2.59KG
- Garancija: 12 mesecev
HP 6710b
- Procesor Intel Core 2 Duo T7100 (1.83GHz) L2 2MB, FSB 800MHz
- GM965 chipset
- Pomnilnik 1024MB DDRII (667MHz) do 4096MB (1slot prost)
- 120.0GB SMART SATA HDD 5400rpm
- DVD+/-RW enota, SM DL
- Grafična kartica Intel Media Graphics Accelerator X3100 do 384MB shared
- Zaslon 15.4'' TFT WXGA 1280x800
- Modem 56k V.92, mrežna karta 10/100/1000
- Baterija High Capacity LiON 6 Cell
- Integriran 802.11a/b/g wireless Lan, Bluetooth
- OS WINDOWS VISTA BUSINESS 32/64 SLO/ANG + OFFICE READY 2007
- Vmesniki: 4xUSB 2.0, 1x RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, 1x PCMCIA I/II
- S-Video TV-out, Firewire 1394, 6 in 1 media reader, čitalec prstnih odtisov
- Dimenzije: 34.9x357.0x256.0, teža: 2,59Kg
- Garancija 1 leto
Prioritete so delovanje Ubuntuja (vključno z dobro podprtim nadziranjem porabe), dolgo delovanje na baterijo in veliko diska. Dobro bi bilo, če bi grafična kartica bila sposobna pogona Compiza(-fusion), tu pa tam pa tudi kake igre v rangu UT2004, Wolfenstein:ET, TrackMania Nations,...
Zgoraj omenjena modela naj bi izpolnjevala vse moje zahteve, edino ne vem, kako je z Linuxom. Ima kdo kakšne izkušnje?
HP 6175b
- Procesor: mobile AMD 64 X2 TL-60 (2.0GHz)
- AMD M690T Chipset
- Pomnilnik: 2048MB DDRII (667MHz) do 4096MB (ni prostega slota)
- 160GB SMART SATA HDD 5400rpm
- DVD+/-RW enota, SM DL
- Grafična kartica: ATI Radeon Xpress 1250 do 512-MB shared
- Zaslon 15.4" TFT 1680X1050 WSXGA +WVA
- Modem 56k V.92, Bluetooth, mrežna karta 10/100/1000, WLAN
802.11a/b/g
- Baterija: High Capacity LiON 6 Cell
- Integriran TPM Security Chip
- Vmesniki: 4xUSB 2.0,1x RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, 1x PCMCIA I/II
TV OUT, Firewire 1394,6 v 1 čitalec kartic, čitalec prstnih odtisov
- Dimenzije: 34.9X35.7X26.5 TEŽA 2.59KG
- Garancija: 12 mesecev
HP 6710b
- Procesor Intel Core 2 Duo T7100 (1.83GHz) L2 2MB, FSB 800MHz
- GM965 chipset
- Pomnilnik 1024MB DDRII (667MHz) do 4096MB (1slot prost)
- 120.0GB SMART SATA HDD 5400rpm
- DVD+/-RW enota, SM DL
- Grafična kartica Intel Media Graphics Accelerator X3100 do 384MB shared
- Zaslon 15.4'' TFT WXGA 1280x800
- Modem 56k V.92, mrežna karta 10/100/1000
- Baterija High Capacity LiON 6 Cell
- Integriran 802.11a/b/g wireless Lan, Bluetooth
- OS WINDOWS VISTA BUSINESS 32/64 SLO/ANG + OFFICE READY 2007
- Vmesniki: 4xUSB 2.0, 1x RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, 1x PCMCIA I/II
- S-Video TV-out, Firewire 1394, 6 in 1 media reader, čitalec prstnih odtisov
- Dimenzije: 34.9x357.0x256.0, teža: 2,59Kg
- Garancija 1 leto
Prioritete so delovanje Ubuntuja (vključno z dobro podprtim nadziranjem porabe), dolgo delovanje na baterijo in veliko diska. Dobro bi bilo, če bi grafična kartica bila sposobna pogona Compiza(-fusion), tu pa tam pa tudi kake igre v rangu UT2004, Wolfenstein:ET, TrackMania Nations,...
Zgoraj omenjena modela naj bi izpolnjevala vse moje zahteve, edino ne vem, kako je z Linuxom. Ima kdo kakšne izkušnje?
https://drola.si

ferjan ::
Sem se že skoraj odločil za nakup Lenova T61 vendar sem opazil, da nima s-video konektorja. S-video nujno potrebujem zaradi priklopa na TV. A ma kdo kakšne izkušnje z temi konvertorji? Ali pa če slučajno poznate Lenovotove Docking statione - a ma kater izmed njih s-video?

Jackass ::
patricijak3: Za pisalni stroj z Win XP je načeloma vsak prenosnik dober. To je tko kot pri avtomobilih. Za dnevno 3km je vsaka petka dobra, sam morš pa vedt da je pč petka (ni nekih pospeškov, ni glih ful udobna...). Podobno je s prenosniki. Za mal denarja je mal muske. Za ta denar ne pričakuj nič podobnega kvaliteti.
jAcKaSS

ferjan: Jaz imam Lenovo Z61m. Zelo podobna zadeva, bistvana razlika je le v ohišju (in ceni
). Imam tudi docking station, sam moj za 130€ ima od nobel priključkov samo DVI, S-videa pa ne. Poleg tega, če nimaš TV-ja zraven računalnika je docking station precej trapasto okol nosit. Drugače se pa skor ziher dobi docking station tut z S-videom, sam vprašanje kolk je pr ns kej dobavljivo.
Poleg tega bi te pa še rad opozoril, da je z Lenovo (ThinkPad) več težav kot jih je bilo nekdaj pod IBM (vsaj tako mi je zatrdil znanec, ki dela na nekem uvozništvu nekdaj za IBM sedaj za Lenovo). Z njegovimi besedami: "Prej ni blo vsa leta nobenih okvar, zdej pa v zadnje pol leta 6 okvar matičnih plošč".
Čeprav verjetno še vedno ni boljšega.

Poleg tega bi te pa še rad opozoril, da je z Lenovo (ThinkPad) več težav kot jih je bilo nekdaj pod IBM (vsaj tako mi je zatrdil znanec, ki dela na nekem uvozništvu nekdaj za IBM sedaj za Lenovo). Z njegovimi besedami: "Prej ni blo vsa leta nobenih okvar, zdej pa v zadnje pol leta 6 okvar matičnih plošč".
Čeprav verjetno še vedno ni boljšega.
jAcKaSS

TribesMan ::
ferjan tale pretvornik ne deluje na vseh grafičnih karticah. Mora kartica prav posebej podpirati TV over VGA... to pa mislim da majo sam Matroxi.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ja thx ...sm že uspel prebrat, da ne dela. Očitno ne bom kupil Lenovota t61 ker tud noben docking-station nima s-video priklopa. Kar ne morem verjeti da prenosnik s takim renomejem in kakovostjo ne podpira priklopa na TV. A ma kdo kakšen dober nasvet kaj naj kupim.
hiter disk
vsaj 1280x resolucija
pod 2.5kg
kakovostna izdelava
santa-rosa
...
hiter disk
vsaj 1280x resolucija
pod 2.5kg
kakovostna izdelava
santa-rosa
...

ferjan mogoče HP 6910p? Zlo podoben T61. Klik.

euro ::
Oj,
jaz kupujem prenosnik...pa me zanimajo razni triki pri nakupu...
torej rad bi si kupu prenosnik z 2gb rama, dual core procesor, 160-250gb diska, dobro grafično...
prenosnik bom rabu za šolske zadeve, photoshop, filme, muziko...
zanima me na kaj morem bit pozoren pri nakupu...rad bi kupil tudi udoben in na izgled lep prenosnik...vem da so HP-jevi prenosniki dobri ampak videz me ne prepriča....dosti lepši so mi od Acerja...
torej na kaj morem bit pozoren...kakšen ram more vsebovat, vrsto procesorja, grafično??...
Hvala
jaz kupujem prenosnik...pa me zanimajo razni triki pri nakupu...
torej rad bi si kupu prenosnik z 2gb rama, dual core procesor, 160-250gb diska, dobro grafično...
prenosnik bom rabu za šolske zadeve, photoshop, filme, muziko...
zanima me na kaj morem bit pozoren pri nakupu...rad bi kupil tudi udoben in na izgled lep prenosnik...vem da so HP-jevi prenosniki dobri ampak videz me ne prepriča....dosti lepši so mi od Acerja...
torej na kaj morem bit pozoren...kakšen ram more vsebovat, vrsto procesorja, grafično??...
Hvala

roli ::
Acer je pač firma, ki daje v svoje prenosnike dobre koponente vendar malo pošpara na ohišju. Razpadel se najbrž ne bo nobenemu vendar ima par stvari, ki lahko motijo - malo škripajoče ohišje na nekaterih delih (ne pretirano slišno, če ne poslušaš), platika se malo uvija... Ampak kljub temu sem jaz z svojim Acerjem zelo zadovoljen in nimam nobene želje, da bi imel HP ali Lenovo.
http://www.r00li.com

kanzyani ::
jst tud čakam na mojga acerja 5920g
doma mam zdej na testu 7520g in mi deluje kul. izdelava ohišja je videt uredu, je kvalitetno. malo me moti edino tipkovnica sam, ko se je enkrat navadiš ni take panike.
doma mam zdej na testu 7520g in mi deluje kul. izdelava ohišja je videt uredu, je kvalitetno. malo me moti edino tipkovnica sam, ko se je enkrat navadiš ni take panike.

Zheegec ::
Za to ceno se dobi drugače model s T7500 procesorjem.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Kakšno je vaše mnenje o prenosniku HP CQ 8510p T7500 (GB955EA#AKN)?
Še LINK do trgovine? Mimogrede, pozna kdo to mojotrgovino? So zanesljivi in ali je možno uveljavljanje garancije pri njih in ne samo pri pooblaščenih serviserjih?
Hvala
Še LINK do trgovine? Mimogrede, pozna kdo to mojotrgovino? So zanesljivi in ali je možno uveljavljanje garancije pri njih in ne samo pri pooblaščenih serviserjih?
Hvala
Follow the white rabbit.

Garancijo lahko uveljavljaš pri njih, tako kot povsod.
To pač pomeni, da zadevo dostaviš/pošlješ njim in oni to naprej pošljejo pooblaščenemu servisu.
To pač pomeni, da zadevo dostaviš/pošlješ njim in oni to naprej pošljejo pooblaščenemu servisu.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

N-E-O: Tole je kr turbo mašina! Če je tist podatek o Wh pravi, ma kr konkretno baterijo.
ferjan: Kr nism mogu verjet, da nima S-videa in sm šou na uradno stran pogledat in sm opazu še neki. Da večina sploh nima bralnika kartic, nekateri pa niti reže za docking station.
To je pa totaln podn za tak dnar...
ferjan: Kr nism mogu verjet, da nima S-videa in sm šou na uradno stran pogledat in sm opazu še neki. Da večina sploh nima bralnika kartic, nekateri pa niti reže za docking station.

jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

"Prej ni blo vsa leta nobenih okvar, zdej pa v zadnje pol leta 6 okvar matičnih plošč".
O nemejebat... kako pa da je potem na mojem IBM ThinkPadu odletela plata? Verjetno popolnoma osamljen problem?
Ali pa tudi ne?
Temu se rece fucked up by design.

globe ::
se enkrat se oglasam, ker me res zanima ka si mislte o temle Sony Vaio c2d 2gb rama. Bi se spalcalo to kupit, s tem da bi zamenjal disk? Nasel sem se to novico o tej nr seriji. Kaj pravte?

A kdo slučajno ve kakšna je razlika v porabi štroma med 7200 in 5400 diski in kolk se to pozna v avtonomiji prenosnika. En prodajalc mi je zatrjeval, da je rezlika precejšna in da naj bi uporaba 7200 diska zmanjšala avtonomijo za 30% sam bi raj še kakšno drugo mnjenje slišal oz dobil link do kakšnega testa.

dwinxp ::
Pozdravljeni!
Notebook za lepo ceno ter dobre specifikacije:
Intel FL 90:
-Procesor Intel Core 2 DUO T7100, 1.83 Ghz, 2MB
-Trdi disk 2.5" Samsung, 160GB, SATA
-2 x Spominski modul DDR2 1GB 667 za notesnike
-Zaslon15.4TFT WXGA 1280 x 800 Glare TFT Display
- Njanovejši Intel® GM965 Express Chipset, Intel® GM965 GMCH, Intel® ICH8M
-DVDRW zapisovalnik Dual Layer
-Grafična kartica NVIDIA® GeForce® Go 8600 256M
-Interni Modem z MDC 1.5, V.92/56K bps; V.90/56K bps
-Mrežna kartica 10/100/1000MB, Bluetooth
- Wireless LAN (WLAN) Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN/AG
-Camera 2.0 Megapixel,
- Fire Wire 1394a, Express Card 34/54mm x 1
- Hi-Speed USB 2.0 x 2, Power USB x 2 (1A),RGB; VGA port x 1, 15pins, S-Video out x1, Microphone-in x ,1Headphone-out x 1, DC-in jack x 1,RJ-45 jack x 1,RJ-11 jack x 1,
Kensington lock x 1
-Čitalec spominskih kartic
-Zvočna kartica Realtek ALC268
-LI-ION baterija
teža: 2.7kg
-Garancija 2 leti (baterija 6 mesecev)
Cena tega je okoli 960€...
Notebook za lepo ceno ter dobre specifikacije:
Intel FL 90:
-Procesor Intel Core 2 DUO T7100, 1.83 Ghz, 2MB
-Trdi disk 2.5" Samsung, 160GB, SATA
-2 x Spominski modul DDR2 1GB 667 za notesnike
-Zaslon15.4TFT WXGA 1280 x 800 Glare TFT Display
- Njanovejši Intel® GM965 Express Chipset, Intel® GM965 GMCH, Intel® ICH8M
-DVDRW zapisovalnik Dual Layer
-Grafična kartica NVIDIA® GeForce® Go 8600 256M
-Interni Modem z MDC 1.5, V.92/56K bps; V.90/56K bps
-Mrežna kartica 10/100/1000MB, Bluetooth
- Wireless LAN (WLAN) Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN/AG
-Camera 2.0 Megapixel,
- Fire Wire 1394a, Express Card 34/54mm x 1
- Hi-Speed USB 2.0 x 2, Power USB x 2 (1A),RGB; VGA port x 1, 15pins, S-Video out x1, Microphone-in x ,1Headphone-out x 1, DC-in jack x 1,RJ-45 jack x 1,RJ-11 jack x 1,
Kensington lock x 1
-Čitalec spominskih kartic
-Zvočna kartica Realtek ALC268
-LI-ION baterija
teža: 2.7kg
-Garancija 2 leti (baterija 6 mesecev)
Cena tega je okoli 960€...

kanzyani ::
ALIEn3001: Za to ceno se dobi drugače model s T7500 procesorjem.
dobiš, vendar je not grafa 8400 GS, ki naj bi bla dosti slabša od 8600 gt
dobiš, vendar je not grafa 8400 GS, ki naj bi bla dosti slabša od 8600 gt

A kdo slučajno ve kakšna je razlika v porabi štroma med 7200 in 5400 diski in kolk se to pozna v avtonomiji prenosnika. En prodajalc mi je zatrjeval, da je rezlika precejšna in da naj bi uporaba 7200 diska zmanjšala avtonomijo za 30% sam bi raj še kakšno drugo mnjenje slišal oz dobil link do kakšnega testa.
ferjan, kdor ti je to reku nima pojma. Sicer se malce pozna na porabi, samo to je blo pri meni namesto 5 ur, samo še 4:45... Ni neke blazne razlike, se pa veliko bolj pozna na odzivnosti sistema. Vsekakor must have če hočeš res zmogljiv prenosnik.

euro ::
ej,
jaz sem se full zagledal v Acer Aspire 5920g
Link: http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
wem da ste že full powedali o tem prenosniku...ampak bi postavu še nekaj dodatnih vprašanj...
torej je v redu ta grafična ki jo vsebuje: NVIDIA® GeForce™ 8600M 256M-GD2??
v bistvu prenosnik ne rabim za neke znanstvene namene...temveč za domačo, šolsko rabo...muzika, filmi, mogoče kakšna igrica...nix zahtevnega...
Hvala
jaz sem se full zagledal v Acer Aspire 5920g
Link: http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
wem da ste že full powedali o tem prenosniku...ampak bi postavu še nekaj dodatnih vprašanj...
torej je v redu ta grafična ki jo vsebuje: NVIDIA® GeForce™ 8600M 256M-GD2??
v bistvu prenosnik ne rabim za neke znanstvene namene...temveč za domačo, šolsko rabo...muzika, filmi, mogoče kakšna igrica...nix zahtevnega...
Hvala

Kenzyani - z 8600GS, ne 8400GS.
Razlika med 5400 in 7200rpm je cca 3W-5W ob delovanju, tako da če disk stalno melje to pomeni 10% manj avtonomije, ker pa ne melje stalno je pa to na koncu res 10min.
Razlika med 5400 in 7200rpm je cca 3W-5W ob delovanju, tako da če disk stalno melje to pomeni 10% manj avtonomije, ker pa ne melje stalno je pa to na koncu res 10min.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

3-5W?
Js sm našu na Seagete-ovi strani naslednje podatke:
-5400: Seek: 2.0W, Read: 2.0W, Write: 1.6W
-7200: Seek: 2.3W, Read/Write: 2.1W, Idle: 0.8/0.25W
Tko da res ni skor nobene razlike.
Js sm našu na Seagete-ovi strani naslednje podatke:
-5400: Seek: 2.0W, Read: 2.0W, Write: 1.6W
-7200: Seek: 2.3W, Read/Write: 2.1W, Idle: 0.8/0.25W
Tko da res ni skor nobene razlike.
jAcKaSS

Uh ja, sem šel malo gledat - to dejansko velja za razliko med 7200Rpm diskom in Raptorjem
No, kot rečeno, razlika je cca 10min ob povprečni uporabi, oziroma več, če se veliko dela z diskom, 30% pa nikoli.

No, kot rečeno, razlika je cca 10min ob povprečni uporabi, oziroma več, če se veliko dela z diskom, 30% pa nikoli.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Jah 7200 disk je kr fajn zadeva. Še posebi kšn Seagate Momentus 7200.2 200GB z 16MB predpomnilnika, ki naj bi imel notranjo hitrost prenosa do 69MB/s. To pomen, da je povprečna hitrost prenosa verjetn skor 50MB/s.
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

Naj še povprašam mnenje za Lenovo TP Z61p T7200? Zdi se mi kr dobra mašina za ta denar. Sicer grafična kartica verjetno ni ravno na nivoju za igranje iger, je bolj namenjena 3D oblikovanju.
Sicer bi vzel HP Compaq 8510p (link je malo višje), a me moti nizka resolucija (1280x800). Priporočate še kaj dobrega v tem rangu?
Sicer bi vzel HP Compaq 8510p (link je malo višje), a me moti nizka resolucija (1280x800). Priporočate še kaj dobrega v tem rangu?
Follow the white rabbit.

gfighter ::
Hm, bi bil kdo tako prijazen in nalimal link do kakšnega 2,5" 7200RPM diska? Me je stvar začela zanimat. razmišljal sem namreč o tem, da bi kupil 2,5" prenosni disk za backup, pa bi ga vzel kar iz svojega laptopa, zanj pa bi kupil novega 7200rpm.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Seagate 7200 200GB
Maš tud 160GB (150€) in 120GB (110€).
N-E-O tale Z61p je kr konkretno opremljen... Za podobno ceno boš težko dobil karkoli boljšega. Res je malce težji kot HP 8510p, sam je pa zato precej cenejši. Dobiš tud tega HPja z višjo resolucijo (1680*1050 za 1750€) ali pa 8510w ki ima resolucijo do 1920*1200 (za okoli 2100€)
Grafična v tem thinkpadu pa je nekje v rangu Radeona X1600...
Maš tud 160GB (150€) in 120GB (110€).
N-E-O tale Z61p je kr konkretno opremljen... Za podobno ceno boš težko dobil karkoli boljšega. Res je malce težji kot HP 8510p, sam je pa zato precej cenejši. Dobiš tud tega HPja z višjo resolucijo (1680*1050 za 1750€) ali pa 8510w ki ima resolucijo do 1920*1200 (za okoli 2100€)
Grafična v tem thinkpadu pa je nekje v rangu Radeona X1600...

gfighter ::
Tnx, TribesMan, sem kar naročil 200Gb verzijo...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

LojzePek ::
Če je imel kdo možnost primerjat 7200 in 5400, če lahko pove še kakšno izkušnjo o glasnosti delovanja? Če je sploh...

Kako pa kaj v praksi zgleda, če se ti kaj polije po tipkovnici pri Lenovu z61p? PIše, da je odporna proti politjem

Follow the white rabbit.

N-E-O tist je mislim da odporno do 1dcl tekočine.. al še manj. Tko da ne se preveč zanašat na to. Je pa drgač dost kompaktno narejena mašina. Edin mal večjih dimenzij kot T serija.

okfec ::
Tale se mi zdi tudi ok..
Core 2 duo
1Gb rama
120GB
15,4"
Kaj mislite? V glavnem za normalna opravila, iger ne igram.
Acer prenosnik
Core 2 duo
1Gb rama
120GB
15,4"
Kaj mislite? V glavnem za normalna opravila, iger ne igram.
Acer prenosnik

Mamaplata ::
Mene pa zanima ali je TOLE kaj uporabno.
Rabil bi predvsem za internet , filme , kako igro v stilu Q3 in Enemy territory več ne.
Zanima me predvsem kakšno ohišje imajo Pavilijoni kolko se to greje , kakšno podporo in ali obstaja servis za te zadeve v Sloveniji.
Hvala za pomoč.
Rabil bi predvsem za internet , filme , kako igro v stilu Q3 in Enemy territory več ne.
Zanima me predvsem kakšno ohišje imajo Pavilijoni kolko se to greje , kakšno podporo in ali obstaja servis za te zadeve v Sloveniji.
Hvala za pomoč.

TeraSonic++ ::
Rabu bi en kvalitetn laptop za net, filme, text, kšn starejši špil. More met dobr zaslon (15,4"), bluetooth, po možnosti neintegrirana grafična, 1 GB ram ali vsaj nadgradljiv.
Budget: 850 EUR
hvala
Budget: 850 EUR
hvala
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"

fras ::
To, da ima disk samo 4200rpm še ne pomeni, da je počasen. Nova tehnologija perpendikularnega zapisovanja na disk plošče omogoča mnogo večjo intenziteto podatkov, kar tudi pomeni, da se pri isti hitrosti vrtljajev berejo podatki hitreje. Odzivni časi so sicer še vedno slabši pri počasnejših diskih, a do 50% večji prenos podatkov odtehta izgubo hitrosti, poraba pa je manjša.
Spodnji link kaže kako samsungov 5400rpm 250GB disk prehiti v transfer speed skoraj vse 7200rpm diske, razen najnovejšega Seagata in Fujitsinega modela.
http://www.tomshardware.com/2007/08/02/speed_or_capacity/page8.html
Še porabe posameznih diskov
http://www.tomshardware.com/2007/08/02/speed_or_capacity/page9.html#energy_requirements
Hitrost Toshibinovega 200GB 4200 diska je nekje na ravni povprečnih 5400rpm diskov
http://www.everythingusb.com/toshiba_200gb_usb_2.0_portable_hard_drive_13047.html
Zase bi kupil, ali Samsung HD250JI 5400rpm 250gb, ali pa Seagate Momentus 7200.2 160gb.
Spodnji link kaže kako samsungov 5400rpm 250GB disk prehiti v transfer speed skoraj vse 7200rpm diske, razen najnovejšega Seagata in Fujitsinega modela.
http://www.tomshardware.com/2007/08/02/speed_or_capacity/page8.html
Še porabe posameznih diskov
http://www.tomshardware.com/2007/08/02/speed_or_capacity/page9.html#energy_requirements
Hitrost Toshibinovega 200GB 4200 diska je nekje na ravni povprečnih 5400rpm diskov
http://www.everythingusb.com/toshiba_200gb_usb_2.0_portable_hard_drive_13047.html
Zase bi kupil, ali Samsung HD250JI 5400rpm 250gb, ali pa Seagate Momentus 7200.2 160gb.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fras ()

T0RN4D0 ::
OK jutr al pa v pondelk sm se odloču da grem pogledat v eno trgovino, da vidim mal kakšne so razlike med firmami, zasloni, ohišji in tako naprej, pa me zanima katero(e) trgovino(e) priporočate da majo kej razstavlen ker bom ta tedn neki ubodu po vsej verjetnosti. :)
Najbolj me pa zanimajo HPji in Acerji, mogoče kakšna toshiba...
Najbolj me pa zanimajo HPji in Acerji, mogoče kakšna toshiba...

TeraSonic++ ::
MEDENA hvala ti !
Ali mogoče veš kolikšen je vidni kot lcd-ja? Koliko se kej greje ohišje (posledično kako glasni so ventilatorji)
Ali mogoče veš kolikšen je vidni kot lcd-ja? Koliko se kej greje ohišje (posledično kako glasni so ventilatorji)
...........................................................
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"

no-limits ::
Sem kupil HP 6715b TL-56, pa bi rad prešel iz Viste na XP Pro.
Zanima me, če so kakšni problemi s prehodom na XP-je? SATA problemček mi je že poznan.
A tisti dve particiji, kjer so backup datoteke lahko zbrišem in ali se bodo v XP-jih nove naredile?
Hvala
Zanima me, če so kakšni problemi s prehodom na XP-je? SATA problemček mi je že poznan.
A tisti dve particiji, kjer so backup datoteke lahko zbrišem in ali se bodo v XP-jih nove naredile?
Hvala
Naredi ali ne naredi. Poskušanja ni.

hooger ::
najbolje, da vse skupaj zbrišeš. Za backup uporabi svoj program (sam imam acronis true image) .