» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
96 / 670
»»

T0RN4D0 ::

HM jst pa mislim da bom kr vzel tega lenova. Sam da mi dogovorijo kako je s pošiljanjem, poštnino in plačilom...

pol pa pač stavim na to da nima kej crknat :P

porcupine ::

Lahko še v tej temi porečete kaj na Dell 1520, ki je po novem na voljo v Big Bangu? Je še kakšna slabost razen nizke resolucije (glede na ceno)?

Jaz se tudi odlocam za nakup Dell 1520 Inspiron vendar me mami tudi Acer 5920G katerega ima tudi moj cimer. Sam iscem racunalnik za studij Arhitekture, se pravi dosti rama, procesorja in dobre grafike. Oba prenosnika staneta 1200 € ter sta si po specifikacijah skoraj enaka (grafa, procesor ter ram). Vidnejsa razlika je le v disku- Acer ma 250Gb, Dell pa le skromnih 160Gb, kar me niti ne toliko moti saj bom potreboval portable disk.

Ne vem za kaj naj se odlocim ker se mi zdi da Acer- usaj na prvi pogled ponuja vec, ceprav ko gres u detajle ma Dell bolsi akumulator, zvok, vec USB-jev ter baje tudi ekran, ker uporablja drugacne matrike.

Zgodovina sprememb…

Mat3v7 ::

Medtem sem prejel še odgovor od naše podružnice Lenovo glede tega modela iz Nemčije. Pravijo: garancija je mednarodna in velja v vseh državah kjer imajo pooblaščen IBM oz. Lenovo servis, tudi pri nas. Poštnina je lepo razvidna v postopku naročanja, plačaš pa vnaprej z nakazilom kupnine na njihov račun (Vorkasse), šele nato pošljejo. Pa ne pozabi vnest Gutscheincode za popust.

Zheegec ::

porcupine: Dell ima boljše ohišje in tipkovnico, malo boljši ekran in pa boljšo baterijo ter Bluetooth.

Izbira je čisto preprosta, seveda da Dell.

P.s.: pa lepši 8-)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

T0RN4D0 ::

Mat3v7- moja nemščina je "mal" u p*** (ne kapiram nič čeprav sm mel 4 leta :D ) tko da nism zasledil... če je tako pol je pa že napol moj...

A ma kdo izkušnje kolk časa traja da pride do nas?

ALIEn3001: Hvala za hiter odgovor. Mam se eno uprasanje:

Bof mi ponuja 3 oziroma 6 letno ''dodatno zavarovanje'' ki stane 70 oziroma 130€ Ubistvu mi tako podalsa osnovno garancijo plus tega pa mi tudi krije poskodbe zaradi neriodnosti, strele, poplav, itd. Uglaunem use mozno.
Ce je moja krivda da poskodujem PC mi bof v tem obdoju krije 66% stroskov. Se mi zdaeva splaca? Premislujem namrec da bi uzeu kar 6 letno zavarovanje, ker se mi zdi dokaj poceni glede na to da 6 let imam free popravilo, razen ce seveda cesa ne sam zakuham.

Kaj mislis?

sailorman86 ::

http://www.notebooksbilliger.de

Ali je ze kdo kupoval na tej strani. Kolko vem je poštnina do nas 50 €
Me zanima če je že kdo tukaj kupoval naj prosim pove proceduro

ta_pravi ::

KAj ve mogoče kdo še kak link do driverjev za ASUS prenosnike za Windows XP???

LP
ta_pravi

aja pa mi zna kdo razložit, zakaj ne dela nič na tej strani??

http://support.asus.com/download/downlo...
ta_pravi

hooger ::

meni v FF dela vse

kihc ::

Vem, da je podobnih vprašanj že bilo na tone, ampak vseeno, sem si nagledal par prenosnikov, pa rabm kakšen komentarjev.

Budget je do 1000€, rajši manj kot več, iščem pa nek best buy glede na (performance * kvaliteta)/cena. Ker bo prenosnik 90% časa na mizi priključen na elektriko, avtonomija baterije ni preveč važna (zato sem tud večinoma gledal AMDje).

TOSHIBA SATELLITE A210-127 AMD TL52 //tale mi najbolj všeč, edin škoda je ker ni na zalogi

Fujitsu Siemens Amilo Pa1538 AMD TL-52 //na žalost samo 1 giga rama, drgač mi je všeč

TOSHIBA SATELLITE A210-128 AMD TL56 //malo dražji, disk je 4200rpm, majo pa zalogo

HP prenosnik 6715b TL-60 GB835 //močnejši procesor, slabša grafa

HP prenosnik 6715b TL-56 GC003 // poceni varianta HP

FUJITSU SIEMENS PA2510 TK-53 1GB/160G/VISTA HOME //poceni varianta FS

Najbolj me zanima, če kdo tukaj katerega ima in ga ODSVETUJE. Ker nimam pojma kaj naj vzamem, tudi če je razlika v ceni med njimi 300€. (Nekak mi še najbolj smrdita HPja, ker FS in Toshiba preprosto za manj ponudita več - vsaj na papirju).
x

djem ::

Torej kaj se da najbol dobit za ta denar cca 1000€

računalnik bi mel zgolj za srfanje po netu, gledanje filmov in morda kako igrco gdaj pa gdaj.. zato mi prosim svetujte kako in kaj... malo sem gledal pri funtech-u prenosike pa tut pojma nimam kaj pomenijo vse te cure duo itd..

namreč sedaj imam pentiuma 3.0 pentium 1G rama grafična ati radeon x550 itd..

se pravi nekaj s temi performancami ali bolšimi

najlepša hvala za nasvete

lp

meni v FF dela vse

ja ampak a ti najde kake driverje za dol dat??
ta_pravi

N-E-O ::

Zanima me, če je resolucija 1280x960 pri 15,4'' Dell 1520 fejst premala za recimo kakšno programiranje in resnejše delo na faksu informatike? Se je bolje ozreti po kakšnem modelu z višjo resolucijo in slabšo grafiko?
Follow the white rabbit.

KAj ve mogoče kdo še kak link do driverjev za ASUS prenosnike za Windows XP???
ta_pravi

mihec87 ::

Kdo ve če v bofu lahko izbiras barvo della 1250 inspiron?

Ker ne morem prejsnjega posta popravit ker ni gumba uredi bom se dodal eno vprasanje ce bo ta dell inspiron 1520 dlje casa v ponudbi za isto ceno..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Mihec87 - za barvo sem že vprašal, bom povedal, če kaj izvem.

V ponudbi bo, dokler dogovorjena zaloga ne bo pošla... ne skrbeti, ne bo to čez noč 8-)
Janez Janša, 29.04.2014

Kaj res? Se da tudi barvo zbrat... tega pa ne vidis usak dan da bi ble slovenske trgovince tko dobro zalozene :D

Js ga grem u pondelk iskat, mislm da bom uzeu unga tarjauga, ceprav mi je tudi rdec lep :))

Porcupine če bi prebral bi videl da se še ne ve če se lahko izbere barva..Vse je še v zraku..
Jst ga bom kr verjetno v lokalnem bb narocu...

porcupine porocaj če boš nabavil..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

ThinMan ::

Kako je pa kaj z nadgradnjami procesorjev na prenostnikih ?

Recimo en z C2Duo T5300 zamenjaš z T7300.

lp,
TM
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

IceIceBaby ::

A o tem HP 6715b je že bilo govora ?

Meni se zdi prenosnik zelo zanimiv. Zelo všeč mi je resolucija in cena. Ima kdo ta model in lahko pove kakšen je ekran v praksi, koliko drži baterija itd.

drola ::

Jaz sem kupil tale model (Turion X2 1,8GHz / 120GB / 1GB / 1280x800 / Vista Home Basic).

Baterija pod Ubuntujem 7.04 zdrži okrog 3 ure z WLANom oz. okrog 4h brez WLANa.
Z gonilniki za Linux nisem imel problemov, edino zelo neprijetno pa je, da se po prebujanju iz hibernacije jedru nekaj zmeša glede upravljanja porabe in se ventilator ne prižge več ne glede na temperaturo (ni dobro, da se pozabi na to).
Pri Visti pa me je zmotilo, da pri prvem zagonu rabi celo večnost, da se namesti cel kup HPjevih zadev.

Sicer gre pa za odličen prenosnik.
https://drola.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drola ()

No, 1520 Inspiron se sicer da dobiti v drugih barvah, je pa rok dobave 3-4 TEDNE!!
Možne barve so pa na Dell strani... Toliko traja, ker je pomanjkanje LCD panelov, in je pač treba toliko vnaprej naročiti.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

_bambus ::

3-4 tedne, kakšne barve pa ga lahko dobiš takoj, predvidevam da črnega. Če sem lahko čakal sedaj en mesec da bi mi poslali iz kup.si ( pa sem naročilo preklical, ker so mi rekli da bo v dveh tednih) bom pa še en mesec na della.:))

Tole je prišlo v ožji izbor:

Macbook
FS Amilo
FS Esprimo

Ne igram igric, ne programiram, ne oblikujem itd......se pravi nezahteven uporabnik.

Zaenkrat se nagibam k applu, ampak želim slišati še kakšno mnenje.

ps. Cene so nizke, ker so brez davka (kupljeno bo na podjetje)

Bambus - črna takoj, da. Če želiš drugo barvo moraš pa najprej naročiti - torej kakšen avans, od takrat pa 3-4 tedne.
Janez Janša, 29.04.2014

pingec ::

Nekako sem se odločil za Z61P za to ceno se mi zdi zelo zelo ugodna ponudba zato me zanima če ima kdo kako pripombo čez ta model?

LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Skankulja ::

hooger: wooow... nice one. Že lep čas iščem trgovino z ugodnimi cenami macov v Nemčiji. Upam, da prav razumem in zzgl. gesetzl. MwSt. pomeni z DDV.
Ker v tem primeru se dejansko ne splača čakat, da mi ga nekdo lifra čez lužo. Nemško tipkovnico bi že nekak pretrpel (žal resno dvomim, da lahko dobavijo macbooka z angleškim keyboard layoutom - jim bom pa vsekakor pisal).
V vsakem primeru se splača počakat najmanj do konec oktobra, da apple lifra leoparda oz. govori se celo o prenovljeni macbook seriji (kar pa dvomim - link).
Lp, Blaž.

MAX34216 ::

a ima kdo že kakšne izkušnje z novimi modeli HP-jev?
HP 6720s

Melanholija ::

Sam sem danes dobil 6715b TL60, in mislim da je za to ceno res zmaga, zaslon je res super tud resolucija ubija. Kvaliteta je na nivoju, pomoje zelo blizu tecra toshibe katero ima sestra. Tipkovnica mi je boljša kot tista pri toshibi in ima tudi dosti bolje razporejene vse priključke ki jih je več in so bolje razporejeni! V primeru da koga zanima kaj, naj vpraša pa bom poskušal odgovoriti! Aja pa Vista mora pod mus dol, ker ni za zdržat smo nekaj nadgrajuje za brez veze!

Oriane ::

Po dolgem primerjanju in iskanju sem se nekako odločila za Toshibo Satellite p200-199 in kolkr sm pregledala mislim, da je najboljša cena na superstore.si. Pa me zanima mnenje o tem prenosniku, še najbolj pa izkušnje s kupovanjem na superstore.si ! Hvala :\

damirez ::

Rabil bi čimcenejši laptop z nvidia DVi izhodom.

Pa še en vprašanje za kaj so gericomi iz hoferja tako poceni, pa prosim brez špekulacij ampak če kdo lahko poda konkretna dejstva.

OK zadeva, zdi se mi malo predrag, mogoče bi se bolj splačalo počakati na podobno zadevo od HPja (ta teden se že pojavlja po trgovinah, nekateri imajo že kakšen teden);

Procesor: Intel® Core2™ Duo T7250
Mobile Intel 965PM nabor vezja
Pomnilnik: 2x1024MB 667 DDR
Trdi disk 160GB SMART SATA 5400 rpm
DVD+/- RW DL super multi, light scribe
Grafika: Ati Mobility Radeon X1350 128MB
do 512MB hyper memory, directx 9
Zaslon 17 WXGA+ (1440 x 900) BrightView
mrežna kart. 10/100 NIC, modem v92
WLAN 802.11a/b/g
Bluetooth v2.0, čitalec kartic SD/MMC
Vmesniki: 1x VGA, 3x USB 2.0
1x ExpressCard/54 reža, 1x RJ-11, 1x RJ-45
High Definition Audio support w/24-bit DAC
Li-Ion baterija (do 3 ure) 6-cell 55WHr
Operacijski sistem: Windows Vista Home Basic SLO

Za superstore.si pa prvič slišim...
Janez Janša, 29.04.2014

@Skankulja

Cene so brez DDv, zato ker bom sam zadevo kupil na podjetje. Za fizične osebe prištej še 19% davka.

Po dolgem primerjanju in iskanju sem se nekako odločila za Toshibo Satellite p200-199 in kolkr sm pregledala mislim, da je najboljša cena na superstore.si.

Meni so te 17" Toshibe tudi všeč, ampak meni osebno je prevelika ker že imam torbo za 15" laptop :) Drugače bi verjetno kupil ta isti model.

Kar se pa tiče Superstore.si imam pa zaenkrat dobre izkušnje, je pa res, da sem malo pristranski :8) (btw...na vrhu strani je banner za to trgovino, ampak zgleda, da ni ravno opazen :) )

zcetrt ::

Gericom je "izdelal" model prenosnika ekskluzivno za Hofer oz Aldi, ki je isti šmorn, le v nekaterih državah se imenuje drugače.

Resnega Gericoma že dolgo nisem videl. Glede na resolucijo ekrana, ram in grafiko, pa je dejansko nesramno poceni. O izdelavi pa se boš moral prepričati sam. Prav tako o garanciji in možnostih servisiranja v Sloveniji.
4.

kborut ::

http://www.bof.si/product.cp2?guid=09E1...

pozdravljeni!
zanima me,kaj mislite o tem prenosniku? a je cene primerna za to kar ponuja? kakšna boljša izbira.

hvala

lp

Mamaplata ::

Sedaj mi je izgleda uspelo poštimat driverje , vse deluje tako kot mora razen integrirane web kamere . Zanima me zakaj mi v system properties kaže da je procesor 803MHz , če v specifikacijah piše , da teče na 1,6Ghz?
Zanima me tudi kako naj naložim driver za kamero , ker kljub temu , da ga naložim mi kaže v lastnostih , da je driver od Microsofta leto 2001.
Hvala.

Edit : typo :P

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::

Everybody lies!

Blaz22 ::

LP!

Zanima me kakšen prenosnik bi bil primeren zame... prenosnik bi potreboval tudi za oblikovanje (Photoshop) zato sta ram in proc dokaj pomembna... Včasih zaženem tudi kako igro, a ne tistih preveč zahtevnih (fifa itd. ). Zato me zanima kaj bi si lahko omislil in kje bi lahko kupil temu primerem računalnik za do 850€?
Lepo bi bilo če bi bil prenosnik brez windowsov... :P

LEP POZDRAV

Blaz22, imaš še en zunanji monitor ali misliš delati samo na notebooku ? V prvem primeru je skoraj vseeno kakšen ekran ima računalnik, v drugem primeru pa bi na tvojem mestu vzel 15" ekran z resolucijo 1680x1050 ali 17".

Pomoje bi bil tisti HP6715b dobra izbira, čeprav je dobrih 100 eur dražji od tvojega budgeta. Jaz sem se skoraj že odločil za tega, večinoma tudi zaradi resolucije. Nisem našel drugega prenosnika za tako ceno, ki bi imel 1680x1050 in podobno konfiguracijo.

parasit ::

Pozdravljeni

Kaj pravite na tale prenosnik HP 6820s T5470 z 2GB rama, meni se zdi nekam mala cena za to konfiguracijo. Še je kdo zasledil ta model GR709EA?
To je to!

coldman ::

Tudi sam kupujem prenosnik in trenutna izbira je DELL 6400 v posebni akciji za študente link - ali obstaja boljša alternativa v tem rangu?

Specifikacije:
Procesor : Intel Core 2 Duo T5600 (1.83 GHz / 2 MB L2 Cache / 667 Mhz FSB)
Matična plošča : Intel 945GM
Operacijski sistem : Windows Vista Home Premium angleški
Zaslon : Široki TrueLife TFT LCD 15.4 palčni (1280 x 800)
Pomnilnik : 2 x 1024 MB DDR2 667 Mhz
Trdi disk : 160 GB SATA 5400 RPM
Optična enota : 8 x DVD+/-RW z možnostjo dvoslojnega zapisovanja
Grafična kartica : Integrirana Intel Media Accelerator 950 (do 224 MB dodeljenega pomnilnika)
Žično omrežje : 10/100 Mbps LAN, 56K V92 modem
Brezžično omrežje : Dell TrueMobile 1390 Wireless 802.11b/g, Bluetooth
Tipkovnica : Slovenska
Razširitvene reže : 1 x Express Card, 5v1 čitalec kartic, 2 x RAM, 1 x HDD
Priključki : 4 x USB 2.0, 1394 firewire, RJ-11, RJ-45, VGA, S-Video, izhod za slušalke in mikrofon
Baterija : 6 celična Li-Ion (do 4 ure)
Teža : Od 2.8 kg
Barva : Artic Silver and Alpine White

Zanima me tudi (seveda se točno ne more vedeti) za koliko se bodo cene spustile tam nekje do novega leta (šele takrat bom namreč nujno rabil prenosnik) oziroma koliko boljši bodo za enako ceno takrat prenosniki - ker akcije, za katero sem dal povezavo zgoraj ne bo več.

Melanholija ::

Će ga rabiš ga kupi sedaj drugače pa počakaj, ker ni to edina akcija do novega leta.

euro ::

preko spleta sem si naročil prenosnik acer Aspire 5920g z 250gb diska...vendar so mi sporočili da ga trenutno ni na zalogi...v nobeni trgovini se ga ne dobi...kaj mogoče kdo we kje bi ga lahko naročil??

zanima pa me če kdo mogoče pozna kakšen podoben model Acerja...z 250gb diska...in 15" zaslonom...

Tnx

Ja Della raje vzemi... Bistveno boljši prenosnik.
Acerja pa je trenutno težko dobiti.
Janez Janša, 29.04.2014

MAX34216 ::

duleman, lahko malo komentiras baterijo, ce si jo ze kaj testiral?
thnx

MEDENA ::

parasit: nope čisto ok cena je.

malo boljši proc in več diska

Compaq 6820s GR710EA

smirnof ::

mene pa zanima, kaj priporočate od majhnih prenosnikov- recimo toshibina u200 serija z 12.1 lcd, 80GB disk...

toshiba u200

je še kakšna alternativa? ker potrebujem en kompakten prenosnik, ne neke velke kište z 17". Zanima me še kateri je trenutno najtanši prenosnik?
EJ6
««
96 / 670
»»