» »

Mašina za sladoled

Mašina za sladoled

Mr_Globus ::

Od sošolke sem dobil recpete za gelat. Zdej bi mi rabla nekaka mašina z lopaticami ki meša maso v frižiderju, da ne nastanejo grudice. Se komu sanja kje kupit kaj tacega?

merihuana ::

bedna tema!poglej na :P mercur al pa na matkurjo.:)

mescaline9 ::

Čimveč proteinov v sladoled in zalit s tekočim dušikom. Garantirano najboljši gelat pod soncem. Proteini preprečujejo kristalizacijo vode, hitra ohladitev pa tudi in tako poskrbi za čimbolj amorfen zmrz vode:) Ni treba niti mešat:) Tako dobiš lep in na jezik gladek gelat. Pa dober tek.

Mr_Globus ::

A z dušikom praviš? Hmm kantico ma kolega pa baje dajo zastonj na jožefu štefanu :D

Nejc Pintar ::

meni je brez te mašine nastal zelo lep in dober sladoled, najprej ločiš beljake in rumenjake, narediš sneg, zmešaš s smetano, rumenjake zmešaš s sladkorjem da nastane gladka masa, pol pa dodaš tisto po čemer naj bi imel sladoled okus v rumenjake, zmešaš, vmešaš med beljak in smetano ter daš v skrinjo
Lahko je biti prvi, če si edini!

barbarpapa1 ::

Mr_Globus, ali imate doma kakšno "kuhinjsko mašino" (multipraktik)? Če ja, se pozanimaj, ali obstaja za ta stroj posoda za delanje sladoleda. Sam vem, da tovrstna zadeva obstaja za BOSCH MUM4 serijo strojev.

V bistvu je to dvostenska posoda (podobno kot termovka, vendar je v notranjosti med stenama namesto vakuuma takšna tekočina, kot v vložkih za hladilno torbo), ki jo daš v zamrzovalnik za toliko časa, da omenjnena tekočina zmrzne. Nato zadevo vzameš ven, nabiješ na stroj, ki poganja posebno mešalo preko vzmetne sklopke. Dolivaš sestavine in čakaš da se zadeva zgosti (delčki sestavin zmrznejo na steni, odkoder jih mešalo postrga). Ko je zmes dovolj gosta, začne sklopka v mešalu preskakovati (mešalo se ustavi vsled gostote sladoleda, kar se sliši kot pokanje) in sladoled je pripravljen (brez kristalčov ledu, ki se navadno pojavijo v "nemešanih" sladoledih). Edino težavo predstavlja pri tem kavni sladoled, ker voda (glavna sestavina kave) takoj močno primrzne na steno in ustavi mešalo.

Tako, to je to

In da bi vam sladoled pasal...

LP

Jože


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti sladoled brez okusa

Oddelek: Loža
394953 (3192) techuser
»

Kreativne jedi

Oddelek: Loža
131825 (1156) betmen
»

Aparat za izdelavo sladoleda Delimano...

Oddelek: Loža
1913765 (13277) Sims
»

Kup jajc - kaj naj skuham?

Oddelek: Loža
335115 (3575) DimmniBurek
»

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

Oddelek: Sedem umetnosti
2213763 (9854) St@jler

Več podobnih tem