Forum » Pomoč in nasveti » Keyboard Layout (tipkovnica)
Keyboard Layout (tipkovnica)
W33D ::
Ker sem prvič tu na forumu vas vse lepo pozdravljam!
Imam problem z tipkovnico od laptop-a, simboli/črke na tipkah se ne izpisujejo pravilno v word-u, textu,... kot da so tipke zamenjane ( K=1, L=2, Č=3, U=4, I=5, O=6, itn...) leva polovica tipkovnice pa ni spremenjena.
Laptop je TroNote 2.8, [QWERTZ] tipkovnica, WinXP o.s., dodal sem tudi driverje od "multimedia keyboard" ki so priloženi v CD-ju skupaj z laptopom. Keyboard layout je naštiman na SLOVENŠČINA, Slovenski, itd. .. in vse kar sem probal v > regional and language options < ne pali! Dodajal sem tudi serbian, croatian, US, GB, itn.. in problem se še zdaleč ni rešil.. pri vseh "KB layout" reagira enako.. ( K=1, L=2, Č=3, U=4, I=5, O=6, itn...)
..ne svita mi se kaj je šlo po zlu.. in zakaj tako reagira sistem na tipkovnico? Prvič ki imam laptopa in že takoj problemček
..any idea and suggestion?
Imam problem z tipkovnico od laptop-a, simboli/črke na tipkah se ne izpisujejo pravilno v word-u, textu,... kot da so tipke zamenjane ( K=1, L=2, Č=3, U=4, I=5, O=6, itn...) leva polovica tipkovnice pa ni spremenjena.
Laptop je TroNote 2.8, [QWERTZ] tipkovnica, WinXP o.s., dodal sem tudi driverje od "multimedia keyboard" ki so priloženi v CD-ju skupaj z laptopom. Keyboard layout je naštiman na SLOVENŠČINA, Slovenski, itd. .. in vse kar sem probal v > regional and language options < ne pali! Dodajal sem tudi serbian, croatian, US, GB, itn.. in problem se še zdaleč ni rešil.. pri vseh "KB layout" reagira enako.. ( K=1, L=2, Č=3, U=4, I=5, O=6, itn...)
..ne svita mi se kaj je šlo po zlu.. in zakaj tako reagira sistem na tipkovnico? Prvič ki imam laptopa in že takoj problemček
..any idea and suggestion?
Life is endless adventure.
ql000 ::
ehm, maš vklopljeno numerično tipkovnico. Običajno jo lahko vklopiš/izklopiš s kako kombinacijo tipke med levima Ctrl in Alt pol pa kak F2, F3,... Na tipki, ki jo pritisneš skupaj s tipko med Ctrl in Alt (običajno je ta tipka Fn, lahk, da ma še kako drugo ime) bi moralo pisat Num Lock.
enough98 ::
si popravil?
pri meni (compaq) je `num lk' na `end'. se pravi: Fn+end
lahko pa priklopis navadno tipkovnico in tam izklopis Num Lock
pri meni (compaq) je `num lk' na `end'. se pravi: Fn+end
lahko pa priklopis navadno tipkovnico in tam izklopis Num Lock
W33D ::
Hehe :D ..sem bil nestrpen in sem naštimal WinXP na novo in deluje..
Sem pa zagledal da je neka --> [Fn] tipka gor ja ..zdaj pa se je ne upam pritisnit lol
Hvala za pomoč! ;)
Sem pa zagledal da je neka --> [Fn] tipka gor ja ..zdaj pa se je ne upam pritisnit lol
Hvala za pomoč! ;)
Life is endless adventure.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Permanentni izklop NumLock tipke ?Oddelek: Programska oprema | 4407 (919) | murrieta |
» | A koga motijo različne oblike nekaterih tipk?Oddelek: Strojna oprema | 3377 (2381) | Ribič |
» | Potrjen nov standard slovenske tipkovnice (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Diski | 30497 (18898) | Phantomeye |
» | Problem s tipkovnicoOddelek: Strojna oprema | 1488 (1427) | prenasalec |
» | Enaka tipkovnica za laptop in desktopOddelek: Kaj kupiti | 2694 (2302) | mojca |