» »

mp3 na strani

mp3 na strani

mte ::

živjo
že lep cajt se ubadam s tem vprašanjem, pa nisem ravno najbolj zadovoljen najdenimi možnostmi..na spletno stran bi namreč rad vgradil nek mp3 player (za točno določene komade). V mislih sem imel več možnosti:

  • navaden streaming (slabost je vidna lokacija datoteke, torej omogočen direkten download, kar ne bi rad)

  • flash - že narejen player (zastojnski so preveč neprilagodljivi, tako grafično kot funkcionalno)

  • flash - doma narejen (glede na to da ne poznam flasha bi moral vložiti precej truda za vsako malenkost ki bi mi prišla na pot)


Lahko vidite da ima vsaka metoda svoje slabosti in mi nobena od njih ni preveč všeč. Zato me zanima če obstaja kakšna druga metoda? Recimo ali je možno narediti kako streaming varianto tako da ni vidna lokacija? Ali pa player napisati v html/php?
Sedaj mi je padla na pamet možnost uporabe Jave, kar bi mi verjetno bilo lažje kot učenje flasha. Kako je pa s podporo brskalnikov? Je procentualno podobna kot flash ali je slabša? Spet ne bi rad prisilil uporabnikov da si na novo vlečejo cel JRE samo zaradi ene malenkosti. Imate kakšne ideje, komentarje, priporočila, ....?
hvala,
lp Matej

BM_God ::

flash 100 po 100. pa, doma narejeni je boljši. Pa lažje ga narediš. Če bo zelo dober, idi na www.Newgrouds.com, pa registriraj in ga dodaj.

PS: če iščeš pomoč, jaz sem Gladolock (tam)
Svet se spreminja. Premočno.

BM_God ::

rabiš pomoč? na omenjeni strani so nasveti v angleščini!
Svet se spreminja. Premočno.

Ziga Dolhar ::

> navaden streaming (slabost je vidna lokacija datoteke, torej omogočen direkten download, kar ne bi rad)

To ni ravno pravi "streaming" :-). Če imaš Windows 2003 Server, imaš notri že Media Server; njegovih streamov se ne da kar-tako "podownloadat".
https://dolhar.si/

Tody ::

smeh :) Lažji ti se bilo naučit JAVO kot pa donwloadat kak player ki je open in ga potem prilagoditi svojim potrebam. Če mene vpraša java dela večje probleme kar se uporabnikov tiče kot pa FLASH. Če delaš sam musko nevem zakaj je nebi dal folku da posluša,tud ko so offline (saj gre za tvojo reklamo), če predvajaš musko od drugih imaš licenco za to ? In če da si pač lepo ubodi še kak stream kot ga imajo internetni radi in konec debate

mte ::

Tody: hm ja, sem tudi sam potem ugotovil da je bila neumna ideja.. no mogoče sem premalo iskal kake open playerje, mislim da sem sedaj nekaj našel..moram še pogoje uporabe najt.. hja kar se tiče možnost downloada (so lastni komadi) moramo še uskladiti mnenja in malo preštudirati zadeve, mogoče bo tudi to padlo - ampak raje vidim že na začetku vse možnosti da lahko potem izbiramo. Recimo kak flash "music button" način podajanja glasbe se mi zaenkrat zdi precej nevsiljiv..
hvala
lp matej


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Download video (flash) iz rtvslo (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9756310 (18720) Pizzicato
»

kako film, ki se predvaja v brskalnuki prenesti na disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6717329 (10346) SLO_Matej
»

rtv - download posnetkov

Oddelek: Zvok in slika
4313690 (6947) Valvoline
»

YouTube še naprej podpira Flash (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7223954 (22358) Icematxyz
»

Adobe je jezen na Apple, Apple odgovarja? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
11431178 (28091) sirotka

Več podobnih tem