Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu - nastavitev prikaza datuma v Gnomu
Ubuntu - nastavitev prikaza datuma v Gnomu
zee ::
Živjo.
Mogoče kdo ve, kako in kje se nastavi prikaz datuma v Gnome okolju, ki je vključun v Ubuntu. Mene namreč od sile jezi, da imam sicer nastavljeno slovensko tipkovnico, ne vem pa, kako naj prepričam Gnome, da bo datum prikazal v obliki dd.mm.llll, sedaj mi ga namreč prikazuje tako: ned jun 26, ura.
hvala za odgovore,
zee
Mogoče kdo ve, kako in kje se nastavi prikaz datuma v Gnome okolju, ki je vključun v Ubuntu. Mene namreč od sile jezi, da imam sicer nastavljeno slovensko tipkovnico, ne vem pa, kako naj prepričam Gnome, da bo datum prikazal v obliki dd.mm.llll, sedaj mi ga namreč prikazuje tako: ned jun 26, ura.
hvala za odgovore,
zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
- spremenilo: zee ()
Zaspan ::
Jest sem zadevo uspešno rešu z "Configuration Editor"-jam. V katerem se prebrskaš do: "/apps/panel/applets/clock_screen0/prefs/" in tam pol spreminiš value
custom_format v (za tvoj primer): %d.%m.%y %H:%M (ekstra parametre mas na tej strani)
format v custom
Kšne klikajoče rešitve pa na žalost nisem našel.
custom_format v (za tvoj primer): %d.%m.%y %H:%M (ekstra parametre mas na tej strani)
format v custom
Kšne klikajoče rešitve pa na žalost nisem našel.
zee ::
prav to sem hotel.
lepa hvala.
zee
lepa hvala.
zee
zee
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Jutri se lahko GPS-u zatakneOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4779 (2437) | Cr00k |
» | Nekaj vprašanj pred nakupom iPhoneOddelek: Mobilne tehnologije | 6637 (5508) | r0ker |
» | ISO zavrnil pritožbe glede standardizacije OOXML (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Tožbe | 8321 (6370) | darkolord |
» | Ubuntu 5.04 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 9268 (7603) | Tarzan |
» | Ubuntu - par vprašanjOddelek: Operacijski sistemi | 2436 (1854) | 64202 |