» »

ASUS K8N občasno rahlo piska...

ASUS K8N občasno rahlo piska...

Maxtor ::

Imam omenjeno plato. Ko vklopim računalnik (ko je hladen običajno) prihaja iz plate čist rahel čuden cvrčeč piskajoč zvok. Čez nekaj časa se stvar umiri. Podobno se dogaja, ko priklopim kakršnokoli USB napravo v USB vhode, ki so speljani iz plate na ohišje, le da je tedaj ta zvok še nekoliko glasnejši in prav moteči. A ima kdo še podobne izkupnje? Sicer pa temperature plate, ohišja, stabilnost sistema, vse je OK.

Kaj menite?

LP

AirDevil ::

A ti prihaja ta zvok iz zvočnika na plati ali iz kakšnega ventilatorja ali kake komponente.
Prosim malo bolj podrobno opiši iz kje prihaja zvok.

Ker meni je recimo cvrču ventilator pa zamenaš in to je to.

Tako da prosim bolj podrobne inforrmacije o tem cvrčanju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AirDevil ()

Maxtor ::

Zvok ne prihaja ne iz zvočnika na plati, ne iz ventilatorjev, ampak direkt iz palte tam nekje v okolici procesorja - pa ni kriv ventilator od procesorja. Bomo videli sčasoma, kaj bo...

AirDevil ::

No lej če ti je vseen za te zadeve je men tut ane.

Sam moj predlog je da nardiš po mojem načinu.

Razstavi računalnik in ga sestavi vendar tokrat izven ohišja. Recimo na neki ravni mizi in priklopi najnujneše brez CD-romov pa disketnika. In boš imel mir in tišino da boš lahko poslušal. Pa še priložnost boš imel da spucaš rač. prašnih delcev.
To je samo moj predlog. Sem že kar nekajkrat to naredil in ni nobenih problemov. Samo upam, da se po vklopu elektrike ne boš kaj preveč dotikal osnovne plošče (Samo poslušaj in to bo to).

Če pa nočš pa tut prov. Oz prosi prijaznega pijatelja, ki je to že počel.

rkb2 ::

Cvrčanje izvira iz tuljav/kondenzatorjev regulatorja napetosti na matični plošči. Pomoči verjetno ni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik piska ob premikanju miške

Oddelek: Pomoč in nasveti
11893 (698) Duhec
»

Cvrčanje v kišti (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
505233 (4430) Pyr0Beast
»

Ko nekaj časa igram Mi začne piskat v kišti

Oddelek: Strojna oprema
71544 (1454) M-XXXX
»

Statika v zvocnikih (pri maticni A8N-e) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
544190 (3701) Mac Gyver
»

Logitech Z-5500 ali Creative S750 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
746129 (4921) ganzi

Več podobnih tem