» »

Problem (spet)

Problem (spet)

matej_jack ::

Toraj, spet se vam oglašam :D
V glavnem. Imam novi računalnik. In ker je stari še uporaben sem obadva zvezal na router. Sedaj pa na novem zaženem mozillo, ne odpre strani, (IE pa jo!) MSN Messenger mi napiše da trenutno nekaj ne dela,... V čem je problem?
edit: +tega ne morem poslušati več radia preko interneta (winamp) :@

gfighter ::

Imaš pravilno nastavljene DNS-je? IP najbrž dobiš prek DHCP-ja? Napiši malo več o svojih mrežnih nastavitvah.

matej_jack ::

Največja finta pa je to, da ko naženem winse mi vse normalno dela (Mozilla, MSN,...) čez nekaj časa pa kar ven vrže dostop do njih, pa se več ne odzivata.
Kak to misliš mrežnih nastavitvah...? :8)

gfighter ::

Najbrž imaš Windows XP, kajne? No, pojdi v Nadzorno ploščo(control panel), najdi Omrežne povezave (Network Connections), klikni na Local Area Connection z desnim gumbom in izberi Lastnosti (Properties). Klikni še na Internet Protocol (TCP/IP) in nato na Lastnosti (Properties). No, in tu si nastaviš IP in DNS številke. Nastavitve pa so sledeče: IP je lahko nastavljen na "Obtain IP automaticly", ampak samo, če je na routerju vklopljen DHCP (kar pomeni, da router sam dodeli IP naslov tvojemu računalniku), če DHCP ni vklopljen, moraš te številke vpisati sam. Nastavitve so drugače take: IP Adress je IP naslov tvojega računalnika. Pomembno je samo to, da ni isti kot IP naslov starega računalnika ali routerja (IP naslov je ponavadi oblike 192.168.1.x). Subnet Mask je ponavadi 255.255.255.0, Default gateway pa je IP naslov tvojega routerja. Ampak ker praviš, da ti stvar enkrat dela, enkrat pa ne, predvidevam, da imaš tisti DHCP na routerju že vklopljen zato najbrž lahko IP-je pustiš pri miru in se spraviš samo na DNS številke. :) Če imaš internet preko SIOLA, potem sta DNS številki 193.189.160.11 in 193.189.160.12.

Malo se igraj in povej, če je kaj pomagalo...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

matej_jack ::

Nič ne pomaga. Sem to že prej delal nekaj. Ne razumem, zakaj mi internet explorer normalno dela, medtem ko mozilla sploh ne dobi povezave. Isto se zgodi v WinAmpu. Kliknem recimo tam, ko se refreshajo radijske povezave. Mi jih pokaže, ko hočem poslušat se ne zgodi nič., isto z Winamp TV. Messenger se mi auto zažene ob startupu, se lahko vpišem, čež 5 minut že ni več povezave. Nevem, nevem....
Edit: mora bit Static al Dynamic IP Address označeno?

Zgodovina sprememb…

gfighter ::

Hm, saj najbrž si potem tudi že pregledal firewall pa to? Pa če ti stari računalnik dela normalno, potem je problem zagotovo v novem računalniku in ne v routerju. Zgleda, da so tukaj windowsi krivec. Lahko pa poskusiš še s tem (če seveda že nisi :) ): Z desno klikni na Local Area Connection in daj Repair pa potem poglej, če stvar dela. Drugače se mi čudno zdi, ker še nisem imel takšnih problemov, kot jih imaš ti. Pač, zmerom vpišem tistih pet številk in stvar dela. Povsod. Veliko sreče.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

matej_jack ::

Ammm.... Winsi so isti kot na starem računalniku (sem jih pravkar updateal). Firewal....
edit: Repair sem že probal.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475844 (2827) OmegaBlue
»

Ne dela internet na enem računalniku

Oddelek: Omrežja in internet
133871 (3667) imagodei
»

ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
251947 (1301) KTr1sk
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222165 (1939) TribesMan
»

KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??

Oddelek: Omrežja in internet
211816 (1401) kajak33

Več podobnih tem