» »

Naj stabilna,bolsa,SDR plata.Kdo je?

Naj stabilna,bolsa,SDR plata.Kdo je?

LordWorm ::

Torej rad bi eno dobro in predvsem STABILNO!!!!!! plato za sdr ram in thinderbirda.Naj ima veliko IRQjev in najmanj 6PCIjev(pac rabim). Pa nej ima 3 prostore za ram ce je pa kriza pa tut 2 bo ok. Naj ima se kake dobrote ampak ne za navijanje ker NE mislim navijat...;((

Torej rad bi en globok nasvet.

AAA!!!Pizda!!
:));((

SLOWWWeb.net ::

Jaz bi ti predvsem priporoču ABIT KT7A, nikakor pa ne ASUSove->tud najdražje ne. ABIT KT7A bo poskrbel tudi za prihodnje procesorje. Ima pa tudi vse to kar ti hočeš. Na kaj nižjega, lahko pozabiš na prihodnje nadgadnje in zlasti stabilnost, kar je tudi povezano z ceno:\!

piek ::

Sam imam Iwill KK266 in sem z njo izredno zadovoljen. Je pa tudi bila izbrana za najboljso SDRam plato v primerjavi 21 plat na Anandtechu. Njene odlike so predvsem stabilen 160+MHz FSB (sam laufam na 155, ker ram vec ne pusti) in dobro delo s pomnilnikom. Sicer je dokaj draga, ampak denarja gotovo ne vrzes stran.

LP

Piek
--- Finish it off if you started it! ---

danielka84 ::

Tukaj pa bosta na izbiro Abit KT7A in Epox 8KTA3 Pro
Obe plati sta stabilni, in namenjeni "resnemu" delu :)
Abitko dobiš pri Mlacomu (skoraj vsepovsod), Epoxko pa v Megahitu. Razlika v ceni je 5-7k vprid epoxu, tako da samo zberi katero hočeš!

Lp

Sam še tole, se v celoti strinjam z piek-om! Sem prej pozabu ument. Vsekakor pa ne razmišlaj o Epoxu, saj če odšteješ programski del [5-10.000 sit] dobiš dejansko vrednost plate,....velja tudi za druge plate:D.

danielka84 ::

TY-Team: zakaj nebi razmišlal o Epoxu 8KTA3, na slo-techu "obstaja" test plat z VIA KT-133A chipsetom, in kolkor sem jas videl ta test je bila Epox8KTA3 absolutni zmagovalec!

BTW: Luni kje je ta test?!?

Lp

VASkO ::

kaj si mislo s tem rect: ce odstejes programski del?

OldSkul ::

Ta test je kar zginu.Sem že vprašal!Pa je reku Sergio da bo uštimov pa ni blo nič!;(

Hehe, ze mogoce, da je zmagal Epox. Ampak, ali je bila Iwill-ka zraven? Guess not. Glej, jaz sem imel enako dilemo pred tremi meseci, kaj kupiti. Sem pregledal nesteto review-jev in podobnih zadevic; obiskal mnogo hardveraskih forumov in potem sem se odlocil za to plato. In ni mi zal. Studiram celo, da bi naredil se voltage mod in potem gremo pod nebo. :D
No, kakorkoli ze, odlocitev je samo tvoja in denar je takisto samo tvoj.

Srecno

Piek

Hmm, s tem, da če odštejemo programski del od matičnih plošč, dobimo dejansko ceno plate.
OBRAZLOŽITEV: Moramo se namreč zavedati, da tudi proizvajalci plačajo določen znesek licenčnine, da jih lahko prilagajo matičnim ploščam.
Primer: Symantec za protivirusni program Norton računa [BOX verzija] cca. 14.000, proizvajalci pa dobijo na OEM verzijo določen popust in jih tako stane cca. 5.000 sit,...ja? Drugo vprašanje je, zakaj prilagati programsko opremo ploščam? In zakaj bi to prozvajalci plošč delal? Predvsem zato, da bi se kupci lažje odločili za njih. Kar spomnite se proizvajalcev, ko vam nakladajo kaj vse boste dobili zraven.

Zakaj ne priporočam matične plošče Epox: ker mi je po 13 mesecih nehala delovati, oz. krajše: izkušnje.
P.S.: Nevem ko je sedaj s temi matičnimi ploščami, ampak spomnim se, da so jih uvozniki ravno zaradi slabe kakovosti 8-O nehali uvažati.To je mimo grede potrdil tudi en od zaposlenih pri Megahitu [ki so glavni uvoznik] Zdaj jih spet. Sicer ne vem ali zaradi izboljšane kakovosti ali zaradi dobička :\

Jebiveter ::

Po mojih izkusnjah so Epox plate zelo vredu! Osebno imam EP-BX6 in mi ni zal niti tilarja od tistih 28k! Plato sem nabavil pri mlacomu in je zelo zelo vredu!
Zelo stabilna, veliko moznosti, debug screen,... Sicer pa si poglejte lunijev test! Edino kar me moti je, da nima UATA66/100 kontrolerja, ampak to bom v kratkem odpravil!:D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

bastadu ::

piek, kje v sloveniji se da dobiti Iwill plate?

epox tudi prilozi programe kot so norton utilities, norton ghost, in ostale potrebscine, tako da ne vem, kje si pobral, da je cenejsi zaradi neprilozenih programov. kvaliteta pa je tudi dobra - nimam niti ene tezave pa je ze to druga (boljsa) plata od epoxa, ki jo mam - 8kta3+.

8kta3+ pro pa je se izboljsana verzija, ne vem, zakaj je potem dobila skoraj na vsaki strani nagrado za najboljsi izdelek:\

krucymucy ::

Vasko: A ti je kej znano ce se bo dal nadragradit z bios-om, da bo plata podpirala tud SSE?

bastadu:
Iwill maticne plosce dobis pri Kotarju ali pri Eventus computers.

LP

Piek

LordWorm ::

Ej hvala za vse tele nasvete.
Odlocitev je bila teska ampak na koncu sem se odlocu za KT7a. Epoxka je bolj za navijanje, pa tut imam SBlive5.1...se dobr da obstaja bios upadate za 1.4thund, ker si omisljam definativno vec kot 1.2G.

Tenks vsem!
:)):)):))

bastadu ::

A ma kdo podatke o ceni Iwill platk, DVD266 in DVD266-R? A se to pri nas že sploh dobi?

Če se nemotem je cca. 48.000 sit z DDVjem. Vendar ne me držat za besedo.

krucymucy: poglej na epoxov forum, mislim, da podpora za palominove SSE ukaze bo vdelana, ko bo procesor naprodaj.

Binji ::

Garrett33: sej KT7A je tudi v zelu za navijat BTW:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

krucymucy ::

Vasko: Gledu sem pac uradni doc - o priporocenih procih za doloceno plato!! Pa 8kta3+ ni oznacena za palomino in morgan proce!! Le 8kta3pro!!!
Sicer pa so AMD-ji z SSE ze zuni - novi Duron - morgan jedro!!!
Upam pa da bo res kot pravis!!!

sem malo pogledal naokoli in zvedel (od profijev), da bi za SSE podporo inzenirjem vzelo 1 minuto casa, da jo vkljucijo v BIOS. treba samo vklopit neke registre v procesorju in to je to. upam, da bo. zakaj ne, ce pa ima plata vse kar rabi, se voltaza gre najnizje od vseh socketA plat - 1.145V.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

menjava plate...

Oddelek: Kaj kupiti
171384 (1133) LordKnedl
»

Kater motherboard?

Oddelek: Kaj kupiti
8991 (802) Sergio
»