» »

motherboard za AMD Athlon

motherboard za AMD Athlon

49er ::

Rabim pomoc!!!!!!!!!!! :| Kolegica kupuje povprecen racunalnik za studij arhitekture pa me zanima katero plosco naj vzame za Athlona 900. Po moznosti ce mi lahko svetujete eno iz palete MlacoM-ovih. Pa naj ne bo prevec draga. 10x
_________________________________________________
<br>
sis: PC-DL Deluxe, 2xXeon 2.8, 2GB ECC Ram, Quadro FX 3000
  • spremenilo: 49er ()

Stripy ::

Jaz bi vzel MSI K7T Turbo. Zelo dobra platka in relativno poceni. Lahko pa vzame tudi LuckyStarjevo, odvisno zakaj bo racunalnik uporabljala in kaksno konfiguracijo bo imela. Samo je ta plosca nekaj slabsa in ne podpira raznih nastavljanj, prav tako ne podpira 133MHz FSB (in ne 100MHz diskov, ampak teh itak ni).
Ce bi mi se kdo razlozil, zakaj ima K7T Pro2A se vedno tako visoko ceno?

kuntek ::

Jaz tudi pravim MSI K7T Turbo.
K7T Pro 2a je pač odlična plata po kateri je še vedno veliko povpraševanje, zato tudi visoka cena.

NightHawk ::

Mislm d bi za TB 900 blo pametno met kaksno Epox al pa Abit KT7A .

ChiefThunder ::

MSI Turbo ali Epox8KTA3. Obe imata novejše A čipovje.

Stripy ::

KT133A ima tudi Soltek. Ampak kolikor jaz vem, MSI slovi po najboljsi stabilnosti in tudi na testih (npr. Anandtech) je dobila boljse ocene kot Epox, cena je pa enaka.
Abit je pa mogoce boljsa plata za navijanje, ampak je predraga za normalnega uporabnika, pa tudi po stabilnosti zaostaja za MSIjevo.

DirectZ ::

Po mojem EPOX 8KTA3
Zadeva ma KT133A (200/266)
UATA 100. SOFT menu, vse se da štelat, mamaplata je stabilna do konca, fino se jo da navijat. Tko da po mojem je to plata za vikat. Pa še krepko cenejša je od kakšne ABIT-ove :))

Stripy ::

Ah, clovek govori, a oni ne poslusajo. Ne da bi delal reklamo za MSI (sam imam abitko), ampak ne bos verjel, tudi MSI ima ATA100 in SOFT bios. Kar se pa stabilnosti tice, pa citat z Anandtecha:

MSI is still the king of stability. Once again, during our 24-hour stress tests, the K7T Turbo system did not crash once. Compared to the two crashes by the ABIT and EPoX boards, the K7T Turbo definitely earns some points here. Since we didn’t encountered any crashes at all for 24 hours, we decided to run the stability tests even longer on the K7T Turbo to see how long it would take the board to fail. Surprisingly, after running the system non-stop for more than 48 hours, we still did not encounter a single crash.

CCD ::

Jah, kar se tiče nepristranskosti ocenjevalcev, se da na precej straneh zasledit kej tazga:

XYZ has allways been my favourite...
...so I would recomend...XYZ...

Najbolje je pregledat forum in specifikacije posameznih plošč, kar se tiče ocenjevanja naj bi pa nepristranski ocenjevalec v bližnji prihodnosti tu na slo-techu objavil test matičnih plošč, če se ne motim...:D


P.S. Kar se mene tiče definitivno EPOX.

Aggressor ::

Akhem, mene pa zanima, koliko sta kaj Epox 8KTA3 in pa MSI K7T Turbo učinkoviti pri navijanju? Torej, vse od spreminjanja množilnika do obsega spreminjaja voltaže.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

miha ::

Moj odgovor je ASUS. dobra je za navijanej in je tudi stabilna plata.

CCD ::

Miha: Kje si pa to staknu?

Vse tle se godi okol Abitk pa Epoxovk pa k'kšna MSIjevka se najde. Asus je zadnje kar bi uporabil za osnovo za dober računalnik. Za navijanje je vsekakor Abitka vendar ji manjka stabilnosti. Malo ampak malo slabše se navija na Epox-u, ker so koraki vnaprej določeni (ampak kdo res ne zdrži brez 1Mhz korakov?). In epox so vsekakor najbolj stabilne plate.

Sicer pa če pogledate osnovno vprašanje in čemu bo služil računalnik lahko vidite, da gre verjetno za resno delo v kakšnih CAD-ih ki potrebujejo Thunderbirde (itak 900Mhz) in ne superoverclockabilne Durone za špilanje igric.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mama plate za AMD procesorje in Vas izkušnje ?!?

Oddelek: Strojna oprema
301434 (1002) gorazd
»

Kaj kupit AMD osn. plošča

Oddelek: Kaj kupiti
161591 (1326) morphling1
»

Kaj kupt (proc., plata, ram)?

Oddelek: Kaj kupiti
382116 (1460) Enzo77
»

MS K7TPRO2A : MS K7T TURBO

Oddelek: Kaj kupiti
71118 (972) ADF
»

Kaj kupiti? Duron

Oddelek: Navijanje
91397 (1250) msmiha

Več podobnih tem