Forum » Kaj kupiti » platka
platka
Neo32 ::
Kaksno platko nej si prbavm za AMD(900mhz), neki ne prevec dracga pa neki kar ni prevec zanic. Tko ene srednje kakovosti. Hvala ze vnaprej!
Jah zej trenutno mam eno asusovo platko P5A-B pa enga Amdja(350mhz), pa 40 GB disk (IBM), pa GeForca, pa Abit AU 10 zvocno kartico. In zej mene zanima, ker je vse razen platke kr dost novo (vec al manj) in zej bi si pa jest prbavu enga TB-ja 900 mhz-jev in kaksna plata bi bila najbol??? (ce pa zravn napisete cene je pa se tulk bol)
DavidJ ::
jas bi ti priporocal msi k7 turbo
to imam jas - v megahitu stane 30.000 SIT
link tukaj
podpira procesorje do 1.4 (baje tudi 1.5)
ima vgrajeno zvocno, a lahko zamenjas
to imam jas - v megahitu stane 30.000 SIT
link tukaj
podpira procesorje do 1.4 (baje tudi 1.5)
ima vgrajeno zvocno, a lahko zamenjas
krucymucy ::
Kt7E je dobra plata - vendar raje poglej za kt7a ker le-ta podpira 133Mhz!!! Uradno!
Al pa Epox 8kta3...+ al pa pro!!!
Al pa Epox 8kta3...+ al pa pro!!!
ChiefThunder ::
če že ne greš na ddr, pol si ubod eno na kt133a, rečmo kt7a, ki stane le 1k več kot kt7e...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Ok sej vem kva boste zej rekl, sam kr se tice novejsih kratic in njihovih obrazlozitev nimam pojma, tako da me strasno zanima kva je ddr pa raid? Sej sm prebral clanek od raida ampak po tem ko sem ga prebral sem imel se manj pojma tko da bi bil zlo vesel ce bi mi kdo razlozil ddr pa raid tko mal bl po domace, plis.
ChiefThunder ::
ddr je naslednik sdr rama, ki naj bi teoretično deloval dvakrat hitreje (to ni res), se pa pozna pri performansih, in ker naj bi bila v njem prihodnost, je bolje če posežeš po taki plošči ki podpira ddr, poleg tega se je pocenil in se skoraj spustil na cenovni razred sdr rama (poglej cenike), proizvajalci pa zdej skoz mečejo neka izboljšana čipovja pa plate, k podpirajo ddr ram. Vendar tud čipovja ki delujejo na sdr ramu niso za odmet sploh... torej poglej kva rabš pa kolki dinar maš.
Raid ti pride prav če imaš več diskov, saj ti jih poveže v enega navideznega (hitrost zapisovanja/branja se poveča- torej gre tu za hitrost), če nimaš večih diskov in ne rabiš diskovne hitrosti pusti raid pr miru... edino če je razlika v ceni med "brez" in "z raidom" majhna, kupiš raid in pridobiš dodatna 2 ide kanala ( za navešenje dodatnih ide naprav- cd- rom cdrw....), po potrebi...
Raid ti pride prav če imaš več diskov, saj ti jih poveže v enega navideznega (hitrost zapisovanja/branja se poveča- torej gre tu za hitrost), če nimaš večih diskov in ne rabiš diskovne hitrosti pusti raid pr miru... edino če je razlika v ceni med "brez" in "z raidom" majhna, kupiš raid in pridobiš dodatna 2 ide kanala ( za navešenje dodatnih ide naprav- cd- rom cdrw....), po potrebi...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
totimato ::
Se strinjam s hornetom, msi je prava stvar za moj okus.
izkušnje koga drugega, so lahko drugačne.
lp
totimato
izkušnje koga drugega, so lahko drugačne.
lp
totimato
Ja sej to, rajsi sem vzel slabsi procesor pa se mal rama dokupu ker mi ga mal primankuje, sicer pa procesor sploh ni tak preoblem (no ja), pa ko bom imel spet dinarcke bom TB-ja vzel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bad News for ABIT KT133/E/A Owners!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4178 (3299) | ChiefThunder |
» | ABIT KT7 RAID-ATHLON1300Oddelek: Strojna oprema | 1571 (1097) | ijatebi |
» | Proc & plata ?!Oddelek: Kaj kupiti | 1559 (1175) | Daishi |
» | AMD Tbird 1.33ghz pa DDR Ram ? Kera plata ?Oddelek: Kaj kupiti | 1696 (1466) | evoice |
» | 5.000dem, dobro masin kdo jo najdeOddelek: Kaj kupiti | 1950 (1553) | Kovax |