» »

Katri mobilni telefon/dlančnik

Katri mobilni telefon/dlančnik

mitjaje ::

Pozdravljeni,

Po tehnem razmisleku, sem se odločil, da si bom kupil mobilni aparat, ki ima tuch screen in podpira či več "programov".

Takole: Rad bi imel en telefon, ki bo podpiral dober pregled obveznosti ... Z mojim telefonom (simemens cx65) sem se naveličal samo nekaj klikati pa vse dluje tako počasi... Nekega ekstra dobrega pregleda nad kolendarčkom nima... (sicer pa tudi ne bom rekel da je slabi). Želim si tudi čim boljše grafike, seveda pa tudi velikost ni zanemarljiva...

POVZETEK: Mnogo koristnih programov, hitrost, dober kolendarček (oz kako se pač to reče.. organizator), solidno baterijo (polnjenje na dva dni me ne moti), dober zaslon, tuch screen

Finančne zmožnosti tudi niso nevem kake, zato bi rad predloge cena/kakovosti

Stvari ki sem jih gledal:

Motorola a925
Sony Ericsson p900/p800
Kakšen qtek
ali kaj podobnega....

LP
www.ultrasplet.net

Primoz78 ::

O tem je bilo že govora pred par meseci po lastnih izskusnjah ti pa svetujem tako...imel sem ze precej pametnih telefonov od N7650..N3650...N6600...SE P900...Qtek S100...sedaj imam N6680 in sem vec kot zadovoljen z njo! Mal pogresam touchscreen amapak se da prezivet predvsem zaradi lazjega upravljanja z eno roko. Ce res zelis dlancnik/GSM bo verjetno najboljsa izbira zate Qtek 9090 ali 2020 seveda ce te ne moti velikost...drugace pa lahko posezes po kakem Qtek-u S100, ki je predvsem manjsi in ima daljso avtonomijo baterije. So pa pri teh zadevah pojavljajo razni problemi kot so nedosegljivost in slaba audio kvaliteta, ki se deloma popravijo z novimi verzijami SW-ja. Jaz sem bil sicer z S100 precej zadovoljen motile pa so me zgoraj navedeni napaki. Je pa zadeva taka, da imas trenutno na trgu dlancnike z funkcijo GSM-ja (qtek-i, Ipaq Serije 6,...) in pa GSM-je z funkcijami dlancnika...to so razme motorole A serije in pa SE P800/900/910...za obe obliki telefonov/dlancnikov obstaja malo morje programov, osebno pa ti raje priporocam kakega SE-ja ali pa Nokio (brez touchscreena!) predvsem zaradi stabilnosti sistema...symbian je po mojih izkusnjah precej stabilnejsi od PPC-ja. Qte-ka sem moral vsak dan vsaj po 2X restartat, kar pri SE-ju in pa Nokiji se zgodi lahko enkrat na mesec...Za dober organizator skrbi siroka paleta programov, ki je zaenkrat malo bolj razsirjena pri dlancnikih/GSM-jih...ker je bila tudi osnovna funckija dlancnikov organizator...drugace pa so telefoni z Symbian operacijskim sistemom opremljeni z solidnim koledarjema, katerega se da seveda nadomestit z raznimi drugimi...jaz uporabljam Papyrus, ki opravlja svoje delo odlcino (na N6680). Glede nato, da nimas nevem kakih financnih sredstev na razpolago, ti predlagam kakega iz M@ akcije, lahko pa posezes tudi po tujini, kjer so take zadeve precej cenejse...drugace pa Bolha ;)

Ce rabis se kako informacijo kar vprasi!

Vse funkcije, ki si jih nastel razen touchscreena ima N6680...P900/910 sta mal pocasnejsa, za motorole nevem tocno, Qtek-i so precej hitri (S100 ima 416mhz xscale proscesor!)...za programe pa mislim, da je poskrbljeno tako za PPC kot tudi za Symbian!

Lp Primoz

mitjaje ::

Najlepša ti hvala, za tvoje izčrpne informacije... Če te zanima kaj o oni Motoroli, potekajo debate na mobisux.com na njihovem foromu... Zadevo kar hvalijo... Podpira tudi GPS sistem (TUDI V SLOVENIJI!!!) sicer to mene nekako ne zanima... Kompatibilna je z skoraj vsemi programi ki obstajajo za SE P900..

Jaz pa bom še malo pogledal in se nato odločil kak in kaj ... Res hvala lepa za informacije ...

LP
www.ultrasplet.net

tec ::

Jest se vedno trdim, da je smartphone + pda dosti boljsa stvar, kot pa tile hibridi.

mitjaje ::

Kaj pa kakšen SE K700i , ki je trenutno v kar veliki akciji... 40k sit + 12 mesecov naročnine.

Imel sem priliko z njim opravljati par sekund in mi je zadeva kar bila všeč.. Sploh grafika in baje vzdržljivost baterije. Dimenzije so solidne (malo debel sicer). Da bi pa preveril kakšen ima organizator in druge zadeve in kaj se da gor naložit pa nisem uspel takrat pogledat.. bom pa zdaj na internetu malo pobrskal.. SIcer ne vem če je to glih to, kar bi jaz rabil.. Kaj meniš ti?

Sicer je on imel prej SE P800 in je rekel, da je bil kot organizator SE P800 boljši.. edina težava so bila vratica, katera je imel najmanj 3x na propravilu.. sej so se konstantno odlomla... (telefon je bil službeni)
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

Primoz78 ::

Jaz bi ti raje priporocal N6630 ali 6680 kot pa SE S700i...predvsem zaradi tega ker sta ti dve Noki-ji smart phones...in vec ne rabis...PDA-ja zraven takega telefona pa po mojem mnenju tudi ne rabis. Nekaj casa sem rabil, da sem se navadil na N6680...ker sem bil prej navajen na touchscreen ampak sedaj sem super zadovoljen...pa za 59.900 SIT ne mores boljsega dobit! Drugace pa ti lahko pride prav kombinacija GSM + dlancnik mislim dve posamezni zadeva...samo nikakor ne smart phone + dlancnik...ker naj bi smart phone nekako nadomestili in zdruzili gsm in dlancnik v eno...

Lp Primoz

p.s. Najboljse bo ce gres v kak M@ center pa probas motorole, Qtek-e in pa Noki-e...pa tudi SE-je...se vedno zalujem za mojim P900 ki je padel po stopnicah :'(

[MYTiX] ::

Jst ti priporočam Motorolo A1000, na kateri laufa isti OS kot na SE P910. Vsi programi delajo tudi tuki. Pač symbian. Ima pa res vse kar si želiš >:D . UMTS, GPRS, GPS (A-GPS), touchscreen, razširitveno mesto za kartice t-flash ...

In sedaj je v akciji pri mobitelu za 70k SIT.
podpis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [MYTiX] ()

Primoz78 ::

Tale Motorolca zgleda kar fajn ja, mal si jo primerjaj z kakim drugim telefonom, pa bos videl kaj ti pase :D

Lp Primoz

adrian007 ::

Qtek 2020 ali pa 9090. Huda zadeva (400 MhZ procesor, 128 Ram + SD kartica), pa še telefon ima, ter odlično sinhronizacijo z računalnikom (outlook, če imaš toliko zapiskov v koledarju npr.) Jaz imam 2020 in raztura.

mitjaje ::

Strokovnjaki, povejte mi, kaj pravite na dlančnik HP IPAQ H3970 in HP IPAQ H3950. Če sta modela vredu, povejte katerega raje vzet in v čem so osnovne prednosti enega ali drugega. No sicer sta modela skoraj identična, samo ne vem kaj vsebuje h3970 več!! Cena je res ugodna in sicer za h3950 36k SIT (novo zapakirano, v trgovini, garancija 1 leto-popolnoma nov). Ali se to še splača?! SIcer mislim da sta se ta dva modela odmaknila iz prodaje.

Hvala in LP
www.ultrasplet.net

tursiops ::

Lahko poveš kje prodajajo ta dlančni za 36k.
In kolko stane drazji model

ganzi ::

nokia 6680
LP

mitjaje ::

Na kadarkoli.net (firma: BuyITC inovativne internet rešitve d.o.o. MB), sicer ne vem, ampak tega produkta ni več tam vmes, en od zaposlenih pa mi je rekel, da lahko naročim in da je 14 dni dobavni rok!! Cena dražjega je: 46k sit (oz nekaj prek ne vem točno morem pogledat)

Kaj zdaj poznavalci, kak je kaj s to zadevo, ker meni se zdi smešno poceni glede na to da ima 400Mhz procesor... Link
www.ultrasplet.net

mitjaje ::

Uppsss... (read the mail first) :D :D

MAIL:
Pozdravljeni

Dobavitelj me je pravkar obvestil, da teh ne bo več za dobiti. So pa dobavljivi HX in RX serija! V kolikor se odločite za nakup vam dam isti procent popusta, kot bi ga imeli pri drugem modelu. Za nastalo situacijo se vam iskreno opravičujem!

Lep pozdrav
www.ultrasplet.net

igor0203 ::

mene tud zanima kater dlančnik/mobitel je najboljši tam do ene 40-50k SIT?

sonysony: a daš lahko link do te trgovine, ker google nič ne najde v povezavni z kadarkoli.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dlančnik + telefon ??

Oddelek: Kaj kupiti
121280 (1051) pinx
»

Dlančnik in GSM

Oddelek: Kaj kupiti
51100 (1019) fogl
»

Dlančniki se poslavljajo. Prihajajo drugi.

Oddelek: Novice / Windows Mobile
124028 (3493) Primoz78
»

kateri gsm z mp3 predvajalnikom?

Oddelek: Kaj kupiti
151399 (1184) ombre
»

Sony Ericsson P900

Oddelek: Mobilne tehnologije
212179 (1930) PrimozR

Več podobnih tem