» »

baterije pri prenosniku

baterije pri prenosniku

abakus ::

Pozdravljeni, zaradi prostorske stiske se navdušujem za nakup notesnika pa nimam pojma...malo sem že prebral vaše starejše poste pa se mi je porajala kopica vprašan in bi rad nekaj razčistil. Torej: potrebujem notesnik za 99% domačo rabo, Word , Wexcel, brskanje po spletu, email, MP3 glasba, JPEG slike iz digitalca pa WIFI povezavo mora imeti da ga povežem v mrežo s starim desktopom in printerjem.......

-na bolhi se za 150 ksit dobi P4, 512mb, 30Gb disk z nekoliko sreče že DVD pekač, a je ponavadi baterija že bolj.....zanima me ali se da batery pack naresti iz NiMh akku baterij?? Če bom imel notesnik vedno priklopljen na 220V, ali so baterije sploh potrebne??
Ali imaš lahko prenosnik vedno vklopljen (ali je to kaj slabega!!)-pregrevanje!?!
Recimo da ga priklopim na ojačevalc pa MP3 je poslušam in LCD zaprem-a se potem tudi tako greje?!?!

Kaj pomeni celeronM ? a je to isto kot pentiumM ? to pa je seveda slabše od centrinota ?!

Kaj mislite o nakupu rabljenega prenosnika preko SOdoo 160ksit(HPze4945), ali novega do 300ksit(precej podobni preformansi) ala solonote, tronote, acer,......zakaj ne porajtate fujitsu-siemens prenosnikov?

Vem da se b o nekaterim zdelo smešno ali zbegano, pa vendar me zanima.......

Hvala za odgovore, LP
computer is like box of chocolade, you never know what you get!

neoto ::

Glede segrevanja: Segreva se predvsem procesor, ki ob zaprtem monitorju ravno toliko deluje. Moraš pa vedet, da se pri zaprtem monitorju vse skupaj še bolj segreva...
Centrino je skupek tehnologij, to ni samo procesor. Celeron M se ne splača, ker se mu ne da spreminjat frekvence glede na porabo procesorskega časa in se zato bolj segreva.
Starejše baterije v prenosnikih so sestavljene iz NiMH celic, ki se jih včasih da zamenjat ob pogoju, da elektronika poleg baterij še deluje. Če boš imel notesnik vedno priklopljen na omrežje ne vem kako je. Predvidevam, da nekateri računalniki delujejo brez problema, ampak tega ne bi posploševal! Brez kakšnega programa za spreminjanje frekvence procesorja in primernega procesorja se ti bo takšen računalnik definitivno zelo segreval!
Glede nakupa novega/rabljenega prenosnika se moraš pa sam odločit.

abakus ::

Na kaj je treba paziti pri kupovanju rabljenega prenosnika?!'
A obstaja kakšna fora da zaženeš obsežen program in da pogledaš če šteka ali kaj takega, ali mislite da se da dogovorit za kao 3 dni vrnitvene možnosti, ima kdo med vami izkušnje z kupovanjem rabljenega prenosnika.

LP
computer is like box of chocolade, you never know what you get!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916890 (7851) Seb4
»

Rabljen prenosnik do 70k

82976 (2673) R33D3M33R
»

Kater prenosnik?

472735 (1903) OwcA
»

Kaksni so ti SOLOnote prenosniki? (strani: 1 2 3 )

14114073 (8357) Damjan Jagar
»

Lahko notesnik gori non-stop ?

Oddelek: Strojna oprema
192187 (1930) link_up

Več podobnih tem