» »

Umetna megla

Umetna megla

Adrijan ::

Umetno meglo ni teško naredit. Mi smo jo naredili sami doma (kupljena je crknila) ;( . Stvar je zelo preprosta, vzeli smo bakreno cev, jo velikokrat ukrivili, zalili z kovino (nevem kero) in postavili na likalnik. Aja, na koncu cevi smo dali nastavek, ki ga dobiš pri tistem za rože špricat. Za pumpico smo vzeli od Yugota za šipe pucat, tekočina ki gre skozi pa je glicerin+voda (več glicerina, bolj gosta megla, manj glicerina, bol redka megla).

No tko malo na kratko o našem ustvarjanu.

Zdej me pa zanima, če kdo ve, kaj je treba dodat tekočini, da megla nebi šla gor, ampak da bi se po tleh plazila? Tako kot v kakšnih filmih.

Hvala!

Adrijan
Carpe diem

snow ::

Kaj pa če majo tam meglo z CO2?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

keber ::

Kolikor vem, imajo v diskotekah meglo z CO2 (zato pa je tako zadušljiva), čeprav mora verjetno biti še kak dodatek, ker CO2 je brezbarven in nedišeč, ta megla pa ni.

perci ::

Adrijan, dej ti to mal posliki, da vidmo.

snow ::

Mislim da je po diskotekah bolj voda + smrdljivi 'parfumi', ki jo brizgajo na neko pregreto zadevo. Cenej kot CO2.. CO2 bi bil tak lep hladen... tista kvazimegla v diskotekah pa po partijih je pa živa groza.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Adrijan ::

Stvarca je trenutno v enem boxu, kjer je 12 zvočmikou in to use skupi pr frendu, kjer smo naredil privat diskač. Sej lahko se spravim, pa use skupaj poslikam. Edin problem je, k na slikah ne bo slisat, kok hudo igrajo zvočniki.

A ta CO2 mgla se plazi po tleh al je tko kot ta z glicerinom, ki gre najprej gor in nato počasi pada, dokler se ne razkadi.

To z glicerinom pa lahko tud komot doma probate. V kemotu kupite Glicerin, ga zmešate mau z vodo in par kaplic polijete po likalniku, ali pa električni plošči pri štedilniku.

(Glicerin je uporaben tudi za negovanje raznih gum, še posebi če želite, da se vam gume pri avtu črno svetijo, prijazen je koži, v kremah je navadno glicerin, sladek je...)
Carpe diem

Nejc Pintar ::

CO2 je težji od zraka, torej gre po tleh (radensko zmešat)
Lahko je biti prvi, če si edini!

CCfly ::

Klor ? :)
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

snow ::

CO2 maš v nekaterih gasilnih aparatih. Igraj se s tistim. :) Nima ti kej bit... no sam ne sebe gasit.. ker CO2 ko se razširi se ohladi (tud tja do -78, kjer se spremeni v trdno stanje.. ga imenujemo tud suhi led, ker ne prehaja v tekoče stanje pri zračnem tlaku)... in boš mel težko pri tleh meglo.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Tear_DR0P ::

za tisto v diskačih se uporabljajo eterična olja - voda bi uničla aparat. Bit more zadeva, ki se upari pri manj kot 50oC - sm delu včas pri ozvočenju in sm celo vedu kakšno bi nej blo to olje, sam ne vem več - bom prašu kolega ki še dela tam, če šef kej pove.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Adrijan ::

To z eteričnimi olji me zanima. Js bi neki rabu, k se upari prej k pr 50oC. Tist z CO2 (radensko) bom pa tkoj probu (no jutr, momr radensko kupt).
Carpe diem

Adrijan ::

A je mogoce kej novega s temi eteričnimi olji?????
Carpe diem

Gandalfar ::

kako je slo z radensko? :)

Blowme ::

ja jest sm mglo obdržu na tleh tko da sm za svojo homemade mašino dau na izhod še eno široko cev k sm jo ohlaju z ledom ( al vrečke z ledom al pa cev speleš skoz kakšno posodo pa daš u posodo led) aja pa temu se reče fog chiller če boš isku na you tubu
evo kle sm jst dobu taprvič idejo


P.S. odgovoru sm usen čeprov je to 4 leta str post


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tekočine za avto, kje najceneje

Oddelek: Na cesti
367255 (5579) B-Stard
»

Nabava glicerina

Oddelek: Kaj kupiti
187255 (4301) radmannsdorf
»

Brisalci na vozilu

Oddelek: Na cesti
4610184 (7572) ...:TOMI:...
»

proizvodnja brizganega lesa v SLO?

Oddelek: Znanost in tehnologija
111791 (1420) dzinks63
»

Aparat za meglo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
172625 (2146) madboy

Več podobnih tem