Forum » Znanost in tehnologija » foot pounds enota Kinetična energija
foot pounds enota Kinetična energija
sanchin ::
a kdo ve?
Zanima me kako lahko formula, ki je po SI za kinetično energijo Ke=mxv2/2, in je v angleškem metričnem sistemu izražena v foot pounds v imenovalcu nosi dimenzionalno konstanto g (32,16 ft/s). Od kje je to? Kakšna je povezava med obema obrazcema v teh dveh merskih sistemih.
Ke = m v2/ (Z x 32,16 x Y) ?
Zanima me kako lahko formula, ki je po SI za kinetično energijo Ke=mxv2/2, in je v angleškem metričnem sistemu izražena v foot pounds v imenovalcu nosi dimenzionalno konstanto g (32,16 ft/s). Od kje je to? Kakšna je povezava med obema obrazcema v teh dveh merskih sistemih.
Ke = m v2/ (Z x 32,16 x Y) ?
antonija ::
ce konvertiras ft v m je faktor problizno 3,2 (3,3).
Tvoja stevilka je pa direkt faktor za konvertirat 9,81m v feete. 9,81 je caelno stevilka za g (gravitacijski pospesek) samo tam je enota m/s^2.
Tvoja stevilka je pa direkt faktor za konvertirat 9,81m v feete. 9,81 je caelno stevilka za g (gravitacijski pospesek) samo tam je enota m/s^2.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
antonija ::
ft/s je kvecjemu enota za hitrost, ne za pospesek.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S kakšno silo se mora objekt odriniti če želi doseči višino 2m?Oddelek: Šola | 1472 (1077) | mojca |
» | 6 nalog za fiziko ... prosim pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 12280 (9975) | lebdim |
» | bar=kil?Oddelek: Šola | 2154 (1843) | Ancalagon |
» | Toshiba z novim 2,5" diskomOddelek: Novice / Diski | 4454 (3636) | MrStein |
» | Hitrost prostega pada (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 23668 (22013) | Thomas |