Forum » Navijanje » Previsok FSB
Previsok FSB
mmilos ::
V BIOSU sem nastavil FSB na 200MHz in sistem se sploh več ne zažene! Kakšna je rešitev glede na to da je sistem še v garanciji in ima nalepko na ohišju?
Lp
Lp
gfighter ::
Poskusi držat reset tipko nekaj časa ali pa jo pritisni večkrat zaporedoma... Na nekaterih platah s tem BIOS resetiraš na default nastavitve. Za kaj več pa navedi konfiguracijo. Če pa ne bo šlo z reset tipko, potem pomaga le še odprtje kište in uporaba CMOS clear jumperja (ugasneš kišto, jo odpreš, najdeš CMOS clear jumper in ga prestaviš za par sekund na drugo pozicijo ter nato nazaj ter prižgeš nazaj). To, kaj in kje je CMOS jumper, pa piše v knjigi od matične plošče.
SavoS ::
Če imaš osnovno ploščo, ki ima NFORCE2 čipovje je še ena bljižnica:
Izklopiš pc, pritisni in drži tipko INSERT, z drugo roko vklopi svoj pc in pc se zažene....potem moraš OBVEZNO V BIOS in si nastavi pravilne nastavitve in shrahi....
Izklopiš pc, pritisni in drži tipko INSERT, z drugo roko vklopi svoj pc in pc se zažene....potem moraš OBVEZNO V BIOS in si nastavi pravilne nastavitve in shrahi....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
Sami ::
mmilos: Postopoma višaj voltažo dokler ne bo sistem stabilen, glej pa da proc ne preseže 60 stopinj.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
mitjaje ::
Druga varjanta pri Asus ploščah, pa je še bolj preprosta. PC izklopiš iz el. napajanja in ponovno zaženeš. Bios ti bo samodejno zazanal napako na FSB injavil error. Tako boš lahko ponovno prišel v BIOS in zadevo popravil. Če pa to ne deluje, potem pri nekaterih ploščah pomaga, da daste baterijo ven!! Sicer si že rešil problem zato je tu moje sporočilo za tiste ki se jim še bo to zgodilo
LP, pa veliko uspehov pri navijanju
LP, pa veliko uspehov pri navijanju
www.ultrasplet.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | biosOddelek: Pomoč in nasveti | 2045 (272) | yayo |
» | racunalnik se noce zagnat , nujnoOddelek: Pomoč in nasveti | 1347 (1266) | oemdzi |
» | "flashanje" BIOS-ovOddelek: Pomoč in nasveti | 1988 (1563) | cultko |
» | Kaj sem pokvaril?Oddelek: Navijanje | 2174 (1873) | podbevna |
» | nesreča!!!Oddelek: Navijanje | 1786 (1232) | OwcA |