Forum » Strojna oprema » Premestitev trdega diska
Premestitev trdega diska
miguel ::
Zanima me, če lahko premestim trdi disk na katerem je inštaliran WinXP in cel kup programja iz starega v nov računalnik in bodo potem programi normalno delovali, ali je v tem primeru potrebno formatiranje diska in vse naložit na novo, kar je dokaj zamudno opravilo?
matjash ::
Ne ostane ti nič druzga kot vse na novo inštalirat od windowsov pa do programov
... bolje pozno kot nikoli.
Timmah ::
lahko to nardis, pa gres pol delas sistem repair sam useeno priporocam novo instalacijo
donde esta francesca
meatwaad ::
Naredis Ghost image ali pa uporabis Acronis True Image in vse skupaj preneses na nov disk.
Je pa en problem, novejsi XP si zapomnejo diskid in potem moras no novem disku narediti ' fdisk /mbr ', preden se XP zazenejo. Drugace pa je vec o tem napisano tukaj: http://www.goodells.net/multiboot/partsigs.htm
Najboljsa varianta je #2:
Je pa en problem, novejsi XP si zapomnejo diskid in potem moras no novem disku narediti ' fdisk /mbr ', preden se XP zazenejo. Drugace pa je vec o tem napisano tukaj: http://www.goodells.net/multiboot/partsigs.htm
Najboljsa varianta je #2:
If we plan ahead, we can clear the registry's drive letter table before cloning the partition, then let 2000/XP rebuild it the next time it boots. To clear the table of partitions and drive letter assignments, use regedit to navigate to [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices]. This key will contain a bunch of values like "\??\Volume{...}" and "\DosDevices\C:", etc. (See illustration above.) Deleting all values will induce Windows to regenerate all signatures and assign fresh drive letters the next time it boots. Thus, we clear the registry values, make the clone, and then the clone will rebuild the table the first time it boots.
perci ::
Vsi driverji, ki so instalirani bodo pa kar veselo naprej delali z novimi komponentami al kako?
Če hočeš, da dobr dela, da je clean sistem, moraš pač naložiti stvari na novo.
Če hočeš, da dobr dela, da je clean sistem, moraš pač naložiti stvari na novo.
meatwaad ::
AHAHAA, nisem videl da je finta v novem PCju lol. Seveda potem na novo instalirat, obvezno. Tudi ce ti slucajno dela bo lahko delalo pocasneje (to sem ze dozivel) ali pa se bo rebootalo v nedogled.
Morm priznat da o tem nisem mel ravno pojma, zato sem pa tut vprašal in se mi ni treba smejat.
OK?
OK?
perci ::
Ok, čeprav je dela velik se mi vseen zdi bol pametna varianta "z nule".Če si organiziran in če imaš vse driverje in softwer na kupu, je dela minimalno. Sicer pa mislim, da ti bo za 5-10 jurjev marsikdo na forumu to z veseljem izvedel .
DominusSLO ::
seveda moraš naložit sistem na novo, če hočeš kolikor toliko stabilen sistem ;)
Podatke lahko shraniš na nesistemskih particijah..
Podatke lahko shraniš na nesistemskih particijah..
jest10 ::
Jz ga nikoli nisem na novo nalagal.
Zaženem v varnem načinu, odstranim vse naprave in nato jih znova instaliram.
Zaženem v varnem načinu, odstranim vse naprave in nato jih znova instaliram.
DominusSLO ::
jest10
Ma vsak ima svoje prijeme ;)
Jst u glavnem pri menjavi osnovne plošče ne rabim 2x razmislit pred formatiranjem c particije, ker sem prepričan, da je to najboljše
Ma vsak ima svoje prijeme ;)
Jst u glavnem pri menjavi osnovne plošče ne rabim 2x razmislit pred formatiranjem c particije, ker sem prepričan, da je to najboljše
Imam še eno vprašanje glede diska.
V računalniku sta dva diska - na prvem je nameščen sistem (WinXP), na drugem pa so samo avdio in video posnetki. Ali bi bili podatki s tega drugega diska (avdio-video datoteke) še vedno berljivi oz. bi računalnik disk normalno zaznal, če se sistemski disk formatira in se sistem naloži na novo ali pa bi bilo treba ta drug disk formatirati in tako izgubiti vse podatke (več kot 100 GB)?
Hvala za odgovore.
V računalniku sta dva diska - na prvem je nameščen sistem (WinXP), na drugem pa so samo avdio in video posnetki. Ali bi bili podatki s tega drugega diska (avdio-video datoteke) še vedno berljivi oz. bi računalnik disk normalno zaznal, če se sistemski disk formatira in se sistem naloži na novo ali pa bi bilo treba ta drug disk formatirati in tako izgubiti vse podatke (več kot 100 GB)?
Hvala za odgovore.
GrimReaper ::
Drugega ti ni treba formatirat. Le kaj ima video in audio skupno z gonilniki, na drugem disku nima veze kaj maš gor.
frudi ::
odvisno od razlike med starim in novim sistemom...
nforce2 -> nforce3 in nforce3 -> nforce4 iz izkušenj vem, da s primerno pripravo ne potrebuje reinštalacije windowsev. primerna priprava pomeni, da pred menjavo sistema deinštaliraš in temeljito počistiš vse glavne gonilnike (chipset, grafična, zvočna...).
nforce2 -> nforce3 in nforce3 -> nforce4 iz izkušenj vem, da s primerno pripravo ne potrebuje reinštalacije windowsev. primerna priprava pomeni, da pred menjavo sistema deinštaliraš in temeljito počistiš vse glavne gonilnike (chipset, grafična, zvočna...).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
V glavnem ..... tudi če disk z avdio-video datotekami prestavim v drug sistem oz. drug računalnik, bo disk delal normalno naprej kot do sedaj in bodo podatki ki so na njem še vedno berljivi tudi na drugem compu, brez formatiranja. Drži?
Se opravičujem za dolgovezenje, ampak raje večkrat vprašam in sm pol sigurn v svoje početje, kot pa da se prenaglim in pošljem vse podatke v tri krasne.
Se opravičujem za dolgovezenje, ampak raje večkrat vprašam in sm pol sigurn v svoje početje, kot pa da se prenaglim in pošljem vse podatke v tri krasne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5573 (4579) | gruntfürmich |
» | ah ja=)well help me for crying out loud=)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1319 (1316) | BigWhale |
» | razložitev nekaterij elementov v visual studio 05Oddelek: Programiranje | 2101 (1906) | darkolord |
» | "Safety browser" oziroma nov IM napadOddelek: Novice / Varnost | 2892 (2631) | MrStein |
» | Kako v Win2k premakniti mapo Documents and Settings?Oddelek: Operacijski sistemi | 1875 (1841) | Mercier |