» »

ADSL povezava se prekinja

ADSL povezava se prekinja

subby ::

Formatiral sem disk, ponovno naložil xpje in sp2 in ko hočem na internet, se mi povezava prekine v nekaj minutah. Če se hočem ponovno povezati, moram rebootati sistem.

!Help needed!

MaCoFaCo ::

Kaj pa izklop modema iz elektrike za nekaj sekund?

Nautilus78 ::

živjo!

sem mel enak problem... kar na enkrat se net zasiči in .. konec.. potem pa po kakšnih 15 min.. spet vse dela.

V postavljanju računalnika na novo ni rešitev, zato sem veselo poklical našega providerja... Fora je v tem, da je nekaj kako "na liniji", tako da je potrebno izklopit modem, nato ruter.. in čakat 5 minut. Ko priklopiš nazaj (najprej modem, nato ruter... moraš spet čakat, da te tam v svetem templju ponovno povežejo...

V glavnem.. če bo veliko problemov ti predlagam, da enostavno napadeš ponudnika ADSL..

lp

N

pviran3 ::

>>enostavno napadeš ponudnika ADSL

Jaja oni pa tebe napadejo z računi saj servis na dom stane pa le ti komaj čakajo, da se bodo oglasili. Večinoma pravijo da že drugi dan.

Ponavadi izklop modema iz elektrike za nekaj časa reše veliko problemov.

Poglej da če nimaš naštiman na ruterju, da se ti povezava prekine če je idle 15 min. Ima tm ene nastavitve pa dej da je idle 0 min=skos povezan.

btw .. nimam routerja.. pa če sem npr samo na ircu in brskam v browserju, se mi povezava ne prekine

Good Guy ::

ma telekom ga neki jebe men se tut kr sesuva
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

po mojem je krivo neki z windowsi, ker me je to začelo zajebavat ko sm si jih ponovno naložu, prej pa je delalo use vredu

sile01 ::

To se pač dogaja. Jaz imam enak problem internet mi neha delat potem naredi reboot in zadeva dela. Dela pa pač kakor dela včasih par ur, včasih pa par dni.

EvilDare ::

Jaz imam pa drugačne izkušnje. Imel sem še stari modem, visok siv, in mi je recimo leto nazaj začel crkovat. Vsake toliko časa se je spomnil in crknil. Zgodilo se je tudi za kkšn dan.Vsakič sem poklical na siol in so mi enako svetovali, izakni iz vtičnice da se "resetera" in bi moralo delat. Nekaj časa je vse skupaj delovalo.

Nekako prejšno pozno jeseni, mislim da okoli novembra je pa postalo nemogoče. Stalno prekinjevanje Tudi po dva dni skupaj ni delal, vglavn sem rekel serviserju da naj pridejo zamenjati. Dobil sem nov bel ležeči modem in od takrat se povezava ni niti enkrat prekinila.

To je moja izkušnja in moje mnenje je da ti modem počasi crkuje, tudi recimo če narediš svež instal compa ali karkoli drugega in še vedno prekinja.

PaJo ::

Tudi jaz sem imel probleme pri prekinjanju aDLS povezave, probali so telekomovci narediti vse zivo, drugi modem, manjso hitrost itd. Nic ni pomagalao, dokler niso sli gledati vseh zic na poti do moje hise in ugotovili da je zica v zraku preluknjana in da imam v hisi en kos neuporabljenega kabla. Tako smo naredili akcijo, jaz sem menjal kabel od telekomove doze do spliterja oni pa od droga do hise in od takrat deluje zadeva brez problemov, celo 2Mbit paket, katerega so mi prej zavracali, da ni mozen:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Jackal ::

Zanimivo... ko je že ravno tema o tem.
Imam namreč zelo podoben problem.

Namreč do nedavnega je vse delalo dokaj normalno. Tu pa tam se je včasih zgodilo, da je bilo treba modem izštekat iz napajanja, pa je zadeva delala naprej. Zdaj se mi pa dogaja, da po preteku 24ur, ko siol prekine povezavo, se le ta vzpostavi nazaj (se normalno poveže), le internet ne dela. Pomaga pa ponoven zagon računalnika. Modema pa mi ni treba izklapljat v tem primeru. Potem spet vse deluje. Se je pa začela zadeva pojavljat kak mesec nazaj...

Hm... je pa res, da smo v tem času prebelili hišo odznotraj in je možno, da je kje kakšen kaben neustrezno speljan.
Samo do sedaj je okoli 3 leta delalo čisto vredu. Poleg tega so v bližini naše hiše tudi pred kratkim menjali tiste črne ca. pol metra visoke stebričke (ki naj bi bili baje nekaj za telefon), ker naj bi prihajalo do motenj (po besedah enega od delavcev).

Je možno, da je kriva plata in nič drugega?
Kajti zajebava me že zvočna, vendar je za to kriva plata.
Na lanu, ki je bil pred kratkim me je nekaj zajebavala mrežna, da sem moral izklopiti računalnik....
In poskusil sem tudi z izklopom modema za daljši čas, medtem ko sem gledal tv..
Torej plata je stara že nekaj let in res ne vem kaj vse bi bilo na njej lahko narobe, drugače pa vse dela normalno :\

Pri meni so bili ti problemi tako pri integrirani mrežni karttici (nForce2 + kar pač sodi zraven), kot tudi pri PCI mrežni (Realtek).

vres.ales ::

jah kakšen pa maš ip
statičen ali dinamičen
čisto normalno je da če imaš dimični ip se povezava po 24 urah prekine in ponovno vzpostavi z drugačnim ip-jom
za preklop na statični ip moraš samo poslat dopis na siol in nič ne stane

Ok...da ne bo pomote - Imam dinamičen IP in za povezavo uporabljam RasPPPoE. Nastavljeno imam da se po prekinitvi povezave le ta takoj vzpostavi nazaj. Povezava se pravilno poveže, le internet ne dela.

Nem0 ::

A imaš prikljopljen tudi router? Pri meni se router izklopi na vsake toliko časa pomaga pa samo če ga izklopim ter nazaj priklopim
Am,am brez ideje ;)

Ne, povezava je direkt na računalnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol TV in prekinitev povezave

Oddelek: Omrežja in internet
71460 (1324) lm44
»

Adsl callisto 821 modem

51338 (1221) maxy
»

Prekinjanje ADSL povezave

91965 (1643) cajac
»

ADSL - povezava se po par urah ne odziva več!

71518 (1390) Bass0
»

modem adsl callisto821

Oddelek: Strojna oprema
81348 (1230) Paramedic

Več podobnih tem