» »

java in zapis v podatkovno bazo

java in zapis v podatkovno bazo

rapvirus ::

prosim ce bi mi kdo lahko pomagal s podatkovnimi bazami. problem: shraniti uporabnike(oz. njihove zaporedne stevilke), in se 2 njim lastne vrednosti (tudi integer znacaja) v bazo. recimo uporabnik: 0001 vrednost 1: 8 vrednost2: 100000/uporabnik: 0008 vrednost 1: 16 vrednost2: 305600
Hvala.pri kodi bi prosu za cimvec komentarjev

BigFoot ::

Malo pogooglaj za "JDBC tutorial". Bos nasel en kup uporabnih strani ala tale. Ce bos imel pa kaksno bolj specificno vprasanja, ga pa vprasaj v tej temi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigFoot ()

Tr0n ::

jogurtTM ::

Ali imaš v mislih kakšno konkretno bazo?

Nerdor ::

Zdej sta v modi Hibernate in JDO (Java DataBase Object analogno ADO.Net). :)
... for lifetime!

]Fusion[ ::

Na w3schools si lahko malo pogledaš kaki so ukazi za bazo. Potem pa samo odpreš povezavo pa je :)

moj primer ko smo ga meli v šoli:

BancniRacun trenutni = new BancniRacun(stanje, ime, pin);
Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver"); //zaženeš driver
Connection con = DriverManager.getConnection("jdbc:odbc:MojaBaza"); //ustvariš povezavo
Statement s = con.createStatement();
s.execute("INSERT INTO BancniRacuni VALUES (" + Integer.toString(pin) + ", '" + ime + "', " + Integer.toString(stanje) + ", " + Boolean.toString(trenutni.getAdmin()) + ")" ); //pošlješ nek ukaz bazi
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

jogurtTM ::

Jap. V grobem je to kar je napisal Fusion kr kul. Še kakšen try - catch blok vmes pa bo. Se pa koda v malenkostih razlikuje, glede na to, ker drajvr uporabljaš za bazo.

jogurtTM ::

Za MySql bi povezava zgledala nekak tkole (JDBC)....

import java.sql.*;

Connection connection;

//metode

/**nalaganje drajvrja (JDBC)*/
public naloziDriver(){
try{
Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance();
}catch(SQLException e){
System.err.println("Ne morem najti in naloziti drajvrja");
System.exit(1);
}
}

/**vzpostavitev povezave na bazo*/
public void poveziNaBazo(SQLException e){
try{
connection = DriverManager.getConnection(
"jdbc:mysql://localhost/accounts?user=&password="
}catch(SQLException e){
System.err.println("Povezava na bazo ni uspela");
}
}

/**primer poizvedbe*/
public void poizvedbaSQL(SQLException e){
try{
Statement statement = connection.createStatement();

//Tuki pol napises query
ResultSet rs = statement.executeQuery( "SELECT * FROM tabela");

//naprimer hoces izpis vseh vrstic
while (rs.next()){
System.out.println()rs.getString(1));
}
rs.close();
statement.close();
connection.close();

}catch(SQLException e){
System.err.println();
}
}


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netbeans + Access

Oddelek: Programiranje
5575 (504) Napoleon II
»

tomcat in datasource

Oddelek: Programiranje
131581 (1338) infiniteLoop
»

[java] uporaba baze .mdb z javo

Oddelek: Programiranje
51419 (1334) gtu
»

java - povezava z bazo

Oddelek: Pomoč in nasveti
5935 (852) devilicious
»

[JAVA] mysql-connector-java in povezava z Mysql

Oddelek: Programiranje
91583 (1465) Sergio

Več podobnih tem