» »

polnjenje baterije prenosnika

polnjenje baterije prenosnika

BCSman ::

Nabavil sem prenosnika Toshiba, prodajalc je rekel, da je treba na začetku 3x polnit po 12 ur. (vmes se mora 2x spraznit). To sem naredil. In zdej a mam lahko non-stop priklopljnega na elektriki, ker itak ko sem doma ne rabim da se nuca baterija. Kdaj naj polnim, ko baterija crkne ali ko gre h koncu? Bi blo fajn če bi povedali še par koristnih nasvetov v zvezi s polnjenjem prenosnika. (navodila so bolj boga, poleg tega niso v slo. jeziku)

neoto ::

O tem obstaja več mnenj, kaj je boljše za baterijo.
- Li-Ion baterije nimajo spominskega efekta, zato jih lahko polniš kadarkoli.
- dobro je, da jo sprazniš ter napolniš vsaj enkrat na teden
- imajo omejeno življenjsko dobo. Ta se šteje v ciklih polnjenja/praznenja. Pri tem pa je fora v tem, da če sprazniš baterijo za 40%, jo nazaj nafilaš, ter jo ponovno sprazniš za 60% ter nafilaš, je to vse skupaj 1 cikel!
- za Li-Ion baterije ni dobro, da se segrevajo. Torej če se ti računalnik, kjer so baterije, močno segreva, daj baterije med tem ko si priključen na elektriko ven, drugače pa to ni treba delat.
- začetno polnjenje služi po mojem mnenju bolj za kalibracijo vezja v bateriji, kot aktivaciji le-te

Tomay ::

Jaz sem na mojem laptopu vzel baterijo ven, ko delam na štrom. Mislim pa da ne bi bilo hudega tudi če bi jo not pustil. Vem pa sa so nekateri starejši prenosniki imeli težave s tem, in so baterije polnili non-stop, tudi ko so bile na 100% in jih s tem v kratkem skurli. (tronote, če se prav spomnim)

Sploh pa ne vem v čem je finta, da moraš nove baterije polnit 16 ur če pa so v dveh urah polne, kaj potem pomaga, da še pol dneva visijo na kablu, če pa jih naprava (prenosnik gsm) tako ali tako ne polni več?
Voodoo 4Ever

BCSman ::

aha, kaj pa ko je comp ugasnjen (čez noč), lahko pustim kar v elektriki ali je dobro sklapljat?
če začne crkovati baterija, se lahko kar med delom vključi v elektriko ali kaj skuriš, če delaš tako?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BCSman ()

Te stvari so danes narejene precej 'Stupid user proof', tak da baterije brez da bi karkoli noter šaru ne moreš skuriti. Vklapljanje računalnika med delom na elektriko ti ne bo povzročilo nenadne eksplozije... :D
Šalo na stran, ja, prenosnika lahko tudi med delovanjem priklapljaš/izklapljaš na napajanje.
Čez noč pa je tako: Jaz sem za prenosnika dal precejšnjo vsoto denarja in se mi zdi škoda, da bi kakšna nevihta ponoči karkoli skurla, drugače pa s tem da ga boš pustil priklopljenega ne bi smel imeti težav.

klanjsekII ::

js pa mam eno drugo vprašanje. Mam notesnika IBM r51 centrino i n se mi dogaja ena čudna fora z filanjem baterije. Vsake tolko noče več filat...ko je npr na 30% dam štrom not pa nič....je ne fila? Sem poskusil različne drajverje, pa vse ampak ne gre. Potem pa ko se sprazni čisto do konca potem pa gre...? kakšna ideja? Se mi pa to dogaja odkar sem v ZDA...110v ...ima to mogoče kak efekt?

smolep ::

Jaz sem imel TroNote-a (D610S) priključenega na štrom (med delom doma) pa je šla baterija po petih mesecih. Pri IBM-u jo pa ni skurilo, čeprav sem ga uporabljal zelo podobno. Mislim tudi, da so Li-Ion celice zelo občutljive na toploto in pri TroNote-u je baterija zelo blizu hladilnika za procesor. Mogoče je bil tudi to vzrok. No, to so moje izkušnje. Osebno bi pa raje baterijo ven dal, ko je ne bi rabil.

Tomay ::

Ne samo to, ibm ima gotovo dosti boljšo elektroniko za polnenje/praznenje baterije in izklopi ko je baterija dovolj polna, kar tro-note ne zna oz vsaj kako leto ali dve nazaj še ni znal, ne vem pa kako je pri novih.
Voodoo 4Ever

Imel Tronota 'na preizkušnji' (dokler ga nisem reklamiral). Problem je, da se mi je celotno ohišje grelo tako, da roke nisem mogel držati na tipkovnici. Dvomim, da se na vročino občutljiva baterija dobro počuti v takšnem okolju. Solonote po drugi strani pa ima hladilnik tako speljan, da se ohišje okoli baterije le redko greje (samo kadar dlje časa procesor na polno laufam).

jukoz ::

TomayNe samo to, ibm ima gotovo dosti boljšo elektroniko za polnenje/praznenje baterije in izklopi ko je baterija dovolj polna, kar tro-note ne zna oz vsaj kako leto ali dve nazaj še ni znal, ne vem pa kako je pri novih.

Ce bi kdaj pogledu kaksne baterije so v thinkpadih in kako so zvezane, ne bi govoru tega. V TP600 masinah so baterije tko butast skup zvezane da je kr hudo, vezje je pa se slbsi. Not jih je 6, zvezane pa so v par. Ce odleti ena, odleti se tadruga. Masina dela na 4, jih sprazne cez dovoljeno mejo (se ne spomnem kolk, je pa na netu ena stran sam o tem, kako te baterije crkujejo) in grejo se vse ostale. 2 baterije so mi tko crknle, na servisu so rekl da pac crkne in mi hotl prodat novo za ene 200$. Pol sm pa iz 3 crkjenih pobrav "zdrave" baterije vm in naredu eno delujoco. 6 mescu je drzala 30 min, zdej je pa spet crkjena.
Na IPC n340s8, ki je iste klase kot tro-note mi pa dela ze od leta 2001.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft: baterije niso problem

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4813607 (11524) Bor H
»

Izkušnje z laptopi do max 175.000

Oddelek: Kaj kupiti
192775 (2205) SkIDiver
»

Ugašanje prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
51344 (1283) Zheegec
»

Baterija na prenosnikih

Oddelek: Strojna oprema
81076 (935) neoto
»

NUJNO: Kaj meniš o prenosniku TroNote T95-CWD ?

Oddelek: Kaj kupiti
312809 (2090) Utk

Več podobnih tem