» »

Baterija na prenosnikih

Baterija na prenosnikih

ferkes ::

Te dni sem si ubodel laptop in vem da sem enkrat nazaj čital glede uporabe te baterije, vedndar zdej ne najdem tega linka. Torej: bi mi kdo na hitrco razložu pravila polnjenja/praznjenja teh baterij in pa kaj je bolš če je laptop priključen na elektriko, da se baterija odstrani ali ne??

Lp

Zheegec ::

Ne odstranjevati baterije, tudi če je polna in je laptop priključen na elektriko. Ni dobro za sam prenosnik.
Drugače se pa ravno z njo tako kot z baterijo v mobilnem telefonu - prvič polni vsaj 12ur.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

DjAndy ::

Hmmmm, men so pa lih kontra rekli, da je bolše, da jo daš ven, če je priklopljen na elektriko, ker ji baje škoduje toplota, ki jo oddaja laptop....

Tko da jst jo mam skos zuni, edino enkrat na teden jo dam notr, spraznim do konca, nazaj napolnim in spet vzamem vn ....

BaRtMaN ::

Za dolgotrajno shrambo je baje najbolje, da jo izprazniš na nekje 30-40%.

Simon123 ::

To je ena tistih tem kjer ni konca. Dalec najbolj prakticno je da se s tem ne obremenjujes. Baterija se ne unicuje niti stotino od tega kot se da prebrati po raznih forumih, pa opisih... Prvi prenosnik ki sem ga mel, je bil stalno priklopljen kakih 8 mesecev v elektriko vedno ko sem ga uporabljal, pa se na avtonomiji ni poznalo prakticno mnic.... tako da... pomoje prej zamenjas prenosnika kot baterijo... pa ne mislim da se pokvari ampak da rata zastarel... vsaj pri meni je tako.

Calligula ::

Alien od kje tebo to, da je odstranitev baterija slaba za prenosnik in to o teh sokih...?
Ker to prvic slisim pa sploh se mi ne zdi smiselno,...?

Skratka od kje ta ideja izvira? So bli kaki testi ali kaj takega?

neoto ::

To je odvisno od notebook-a. TroNote-a ki sem ga imel na preizkušnji je imel P4 Multithreading 3 GHz procesor in se je grel kot hudič (na tipkovnici nisem mogel skoraj več držat roke). Tam verjamem, da bi baterija hitro šla, saj je tisto glede občutljivosti baterije na toploto res (še sploh če jo ob segrevanju polneš).
Torej, če je notebook dobro narejen (baterija ločena od virov toplote) je ni treba ven jemat, če pa se segreva kot sem zgoraj omenil, pa je skorajda priporočljivo.

tiborrr ::

'Prenosnik' z desktop procesorjem IMHO ni prenosnik ampak namizni racunalnik v majhnem ohisju. Avtonomija je postranskega pomena. Ce ti je do nje, bi moral biti ob nakupu bolj pozoren na platformo.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

neoto ::

Saj zdaj imam Solonota s Centrino in je velika razlika, baterija pa glede toplote skoraj da ne bi mogla biti na boljšem mestu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvok z laptopa prek HDMI "poklja", kadar je laptop priključen na elektriko

Oddelek: Zvok in slika
91471 (1196) dunker
»

Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6021852 (18479) MrStein
»

Baterije prenosnikov

Oddelek: Strojna oprema
425339 (4325) WyattEarp
»

Nasveti glede baterije za prenosnik HP

166285 (6067) T0RN4D0
»

Prenosnik kot stacionar,baterija notr Yes or No ?

243803 (2772) Pyr0Beast

Več podobnih tem