Forum » Programska oprema » Kako ugotoviti pravo vrsto datoteke?
Kako ugotoviti pravo vrsto datoteke?
sebas4 ::
Z interneta sem povlekel datoteko 4MB z oznako .jpg. Ko sem datoteko odprl z ACD See se je prikazala slikica neke glasbene skupine. Ker je bilo očitno, da ta slika ne zaseda 4 MB sem .jpg preimenoval v .mp3. Stvar sem odprl še z Winampom. Izkazalo se je, da je datoteka v bistvu kombinirana iz jpg in mp3.
Ali je možno ugotoviti pravi extension (vrsto datoteke), če jo odpremo npr v notepadu. Recimo da je datoteka brez končnice, ali da je preimenovana v napačno končnico ali da je kot prej omanjen primer kombinirana.
Kako pogledati v drobovje datoteke in ugotoviti njeno pravo vrsto brez poznavanja programiranja?
Ali je možno ugotoviti pravi extension (vrsto datoteke), če jo odpremo npr v notepadu. Recimo da je datoteka brez končnice, ali da je preimenovana v napačno končnico ali da je kot prej omanjen primer kombinirana.
Kako pogledati v drobovje datoteke in ugotoviti njeno pravo vrsto brez poznavanja programiranja?
SasoS ::
Poznat morš header datoteke. Včasih se da ugotovit, včasih ne. Wave (in avi) fajli se naprimer začnejo z RIFF, mp3 ima na začetku FF FB byte, etc...
Pa obstja kakšen takšen seznam headerjev in pripadajočih formatov datotek? Imate kakšen namig za iskanje po internetu?
largie ::
ne boš verjel, v mp3 datoteke je dovoljeno oz. možno "stlačiti" tudi slike in recimo besedilo pesmi, vse to pa omogoča ID3v2 tag. mp3 je torej čisto prava vrsta tvoje datoteke.
pecorin ::
v linuxu napises:
file datoteka.blah
pa ti izpise kaksne vrste je ta datoteka. po headerju, ne po koncnici.
file datoteka.blah
pa ti izpise kaksne vrste je ta datoteka. po headerju, ne po koncnici.
jype ::
Ukaz file obstaja tudi na vseh ostalih unixih in podobnih sistemih, ki jih poznam.
Tezko verjamem, da v windows ne obstaja kaj podobnega, nimam pa pojma, kaj bi to bilo.
Tezko verjamem, da v windows ne obstaja kaj podobnega, nimam pa pojma, kaj bi to bilo.
Kaj res ni enega utility programa za Windows, ki bi znal dešifrirati format datoteke, oz. pokazaditi, kaj vse je stlačeno v določeno datoteko?
NPR, analiza datoteke: xy.jpg (5MB)
SESTOJI IZ......200kb JPG + 4.8MB mp3
bf4ed ::
ne boš verjel, v mp3 datoteke je dovoljeno oz. možno "stlačiti" tudi slike in recimo besedilo pesmi, vse to pa omogoča ID3v2 tag. mp3 je torej čisto prava vrsta tvoje datoteke.
kaj je tu nerazumljivega?
(bf4ed) Preberi celotno temo.
Nič ni nerazumljivega, le da moje vprašanje ni tako ozko kot je tvoj odgovor. Sprašujem nasplošno za vse vrste datotek, primer z mp3 datoteko sem navedel le kot ponazoritev.
Kaj res ni enega utility programa za Windows, ki bi znal dešifrirati format datoteke, oz. pokazaditi, kaj vse je stlačeno v določeno datoteko?
Nič ni nerazumljivega, le da moje vprašanje ni tako ozko kot je tvoj odgovor. Sprašujem nasplošno za vse vrste datotek, primer z mp3 datoteko sem navedel le kot ponazoritev.
Bramac ^^ ::
Kako si izvedel to analizo?
Kako si izvedel to analizo?
Gwanaroth ::
Ni izvedel, podal je le primer za program, katerega išče/bi rad.
Lights often keep secret hypnosis..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretvorba mp3 v cd kvalitetoOddelek: Zvok in slika | 9677 (3884) | kuall |
» | konverzija AAC v MP3Oddelek: Pomoč in nasveti | 1544 (1211) | Baja |
» | MP3 kvaliteta in velikostOddelek: Pomoč in nasveti | 2000 (1675) | b3D_950 |
» | Vstavljanje mp3 v PowerPoint prezentacijoOddelek: Pomoč in nasveti | 3799 (3697) | Tea Time |
» | AC3 -> MP3 problemOddelek: Zvok in slika | 1655 (1448) | log2 |