» »

Kako ukrotiti Radix?

Kako ukrotiti Radix?

G-man ::

Imam en računalnik, ki ima Radix zaščito podatkov in se prav ne znajdem. Nakaj mi je ratalo inštalirat, sicer pa je nastavljen, da vsakič obnovi prejšnje stanje sistema, namesto, da bi shranjevalo na novo. Poleg tega računalnik ni moj in ga moram naštimat, da bo delal normalno, da se bodo ljudje znašli. Ali ve kdo, kako se nastavi zadevo, da bo normalno shranjevala podatke? Jaz se namreč ne znajdem preveč dobro...

sinko999 ::

Najprej ugasneš RADIX zaščito, zdaj odvisno od kombinacije tipk da prideš v radix bios pa tam izbereš da si zapomni nastavitve, ko si to naredil greš v windowse pa odinstaliraš RADIX, potem vse popraviš/instaliraš programe. In na koncu nazaj instaliraš radix. Pa parkrat še rebootaš da vidiš da dela komp pa potem nazaj vklopiš v radix biosu zaščito.

LP
Ni? ni ve?no !

G-man ::

Em, in kako potem naštimat, da se bodo novi dokumenti vedno shranjevali? Namreč, tiste tajnice ne bodo kapirale in imele časa, kako vedno znova in znova štimat Radixa.

bastadu ::

Mislim da pri radix-u nastaviš, katero particijo naj varuje... Tako da je najbolje da imaš dodatno particijo, na katero shranjuješ datoteke in stuff... Mislim pa da za spremembe na varovani particiji ni potrebno odinštalirati radixa, ampak samo ob zagonu je potrebno priti v radix BIOS in tam nastaviti kao da izklopiš varovanje...

jsmith ::

Radix kartica je namenjena preprečevanju sprememb na zaščiteni particiji, ob ponovnem zagonu računalnika se izničijo vse spremembe. Datoteke, ki se spreminjajo, torej shranjuješ na nezaščiteno particijo ali mrežo.

Ko nameščaš nove programe, greš ob zagonu v Radix nastavitve, izklopiš zaščito, namestiš vse potrebno in ob naslednjem zagonu spet vklopiš zaščito.

Če preprečevanja sprememb na tem računalniku ne potrebuješ, je najbolje kartico vzeti ven in jo uporabiti v kakšnem drugem računalniku.

SavoS ::

Uf torej gre takole
Če gre za RADIX PROTECTOR :
1. Ko se komp zažene pritiskaš tipko HOME, ko se ti odpre en menu kjer moraš vpisati geslo, mislim, da je privzeto geslo : 12345678, odpre se ti novo okno, kjer imaš več možnosti: OPEN MODE, KEEP MODE IN RESTORE MODE!
Označiš open mode ter kateri disk imaš zaščiten, C, D, E Označiš C in ok! pc se zalaufa, in nato lahko naložiš vse programe na C razen ANTIVIRUSA IN VSEH PROGRAMOV KATERI SE POSODABLJAJO! Tiste naložiš na D! Ponovni zagon.

2! ponovnio zagon, tipka HOME, geslo, in menu : sedaj označiš KEEP MODE, DA TI VSE LEPO SHRANI ! pc se zalaufa in preglej če je vredo. Če ni vredi ponovno ponovi postopek 1 in spet naložiš kar pač hočeš!

3. zagon , HOME, GESLO, sedaj označi RESTORE MODE in OK ! Mogoce se ti šele zdaj odprlo novo okno in te vprašalo : SAVE DATA, KEEP DATA, DELETE DATA.....daš SAVE....KOMP SE ZALAUFA IN TI NOBEN NE MORE SFUKAT SISTEMA NA C PARTICIJI!!

Po takšnem principu bi naj delala RADIX KARTICA na PCI vodilu!!

Geslo, bi mogo dobiti zraven kartice, če slučajno tisto ni pravo.....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Jernej L ::

moj sošolc jo je v šolskem računalniku medtem ko je le-ta deloval
kartico preprosto ven izpulil, rač se je sesul a po restartu je
deloval "kr" bolj normalno, no so bile neke napake za checkdisk v
particijskem sistemu etc..

ne to tako delat, izpuli jo ko je rač ugasnjen ;)

G-man ::

Hvala za te izčrpne odgovore, ampak kartice ne morem izpulit ven ker je računalnik od dijaškega doma in je nov, se pravi v garanciji. Se bo pač treba navadit živet z njim. Ampak idioti na Comtronu so naštimali le eno particijo namesto dveh ;((

ABX ::

Sej lahko razdeliš obstoječo particijo na dve brez zgubiti podatke.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Jernej L ::

dejansko imaš tri particije ali celo več, eno uporablja radix za varnostne kopije, eno pa imaš za dokumente.

mtosev ::

Kak ga brez gesla nemogočiti da ga vsakič ven ne jemljem?

Kaki trik?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 hitrejši od Viste (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5910305 (7497) mtosev
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333455 (2143) SasoS
»

Onesposobitev RadX-a

Oddelek: Programska oprema
111281 (1120) eter
»

Zaščita podatkov z PCI kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
131427 (1214) frenk
»

Imate 5 min. časa, da sesujete Win Xp

Oddelek: Operacijski sistemi
343616 (1736) SkIDiver

Več podobnih tem