» »

Zaščita podatkov z PCI kartico

Zaščita podatkov z PCI kartico

TomT ::

Obračam se na vas, vseznalce, da bi mi pomagali razumeti delovanje zaščite podatkov s pomočjo strojne opreme.

Obstaja računik z operacijskim sistemom WinXP, ki ima vtaknjeno neko PCI kartico (imena ne vem). Če izbrišem kakšen gonilnik, ali pa odstranim programsko opremo, se vedno boota, kot da se ni nič zgodilo. V bistvu kartica omogoča branje iz nkega drugega vira, kjer se podatke ne da spreminjat in so tudi v winsih nevidni (ali je to drugi disk, ali druga particija, ne vem). Upam, da veste o čem govorim.
Neko tako stvar sem opazil na netu, a nič ne piše, kako stvar deluje. Povezava.

Moj problem je v tem, da bi rad na ta računalnik namestil programsko opremo. Ve kdo, kaj mi je storiti. Ali lahko to storim, ne da bi odpiral računalnik, oz. če ga že moram, ali je dovolj, da samo odstranim to kartico?

mare_ ::

Kolikor vem, ti ta stvar naredi image OS-ja (oz. celega diska - ne vem) in se potem pri vsakem bootu naloži ta image. mislim, da bi delalo, če bi jo vzel ven.
mamo mi take stvari v šoli - Radix kartice

evo:
How Does Radix Protector Work?
Radix protector stores the information needed for recovering the protected HDD (i.e. File allocation table (FAT), Partition table, CMOS Setup data, etc.) in a secured (hidden) area in the HDD.
Radix Protector starts its protection prior to the HDD booting stage so when a failure or unauthorized changes are detected, Radix Protector instantly restores the original HDD content (HDD Image), and the hard disk is immediately restored to its original status.
http://www.virtualteam.co.yu/radix.htm
http://www.radixprotector.com/howitwork...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mare_ ()

pirx ::

Pri vklopu računalnika, po pisku, pritisni Ctrl+Home. (isto kot da bi stisnil Del za dostop do BIOSa) S tem se ti odpre Radixov meni (verjetno bo še prej zahteval geslo), odkljukaš Recovery Mode in izkljukaš Installation Mode. Ponovno zaženeš računalnik, namestiš software zatem ga pa spet zaščitiš tako, kot si ga na začetku odščitil.

TomT ::

Bom probal tako!

Ne vem, Katera firma je izdelala to kartico. A verjetno bi Ctrl+Home moral delati (skoraj) povsod. Prej kot v četrtek ne morem probati. Če pa mi uspe stvar poštimati, vam sporočim rešitev (mogoče ima kdo tudi takšne probleme).

Hvala za vse te informacije.

YenLoWang ::

pri nam najbolj poznana je RADIX kartica ja..

imajo pri COMTRONu neko akcijo..

"ce vam uspe tako zasciten racunalnik blokirati, tako da slovenski OS Win XP Home ne bo vec deloval, vam ta racunalnik podarimo in ga lahko odnesete domov!"

dajmo pobje:)

frenk ::

jap jest sm tud slišal za to akcijo...ampak je ne najdem na njihovi strani:\

iskra ::

tudi jst sm vidu par dni nazaj to zadevščino ... me zelo mika saj imam precej žensk in otrok okrog računalnika >:D

Morda pa se je že našu kak frajer in odpeljal tisti računalnik domov ... hehe >:D

frenk ::

no...a ma kdo mogoče kaj več podatkov?

pirx ::

Za doma je mogoče rahlo mučno uporabljati, ker vsakič, ko misliš kak program inštalirat, moraš najprej rač. odščititi, zadevo namestit in ga nazaj zaščitit. Je pa prednost npr. v tem, da na zaščiteni mašini preizkušaš in delaš vse mogoče in, če nisi zadovoljen z rezultatom, jo enostavno resetneš in kot da se ni nikoli nič zgodilo.

Je pa res kar pravijo. Ni šans, da kaj "pokvariš" pri tako zaščitenem računalniku. Lahko greš Windows mapo pobrisat pa ne bo nič :) (preizkušeno)

YenLoWang ::

taksne resitve so predvsem primerne za racunalnike, ki so javno dostopni (racunalnike ucilnice po solah, knjiznice..etc.), kajti ni potrebno skrbeti da bi kdo kaj unicil, spremenil, etc... racunalnik je ob vsakem zagonu pac popolnoma clean.

morda obstaja kaksna lowlevel varjanta, da bi se unicilo tisti image ki ga ima radix na disku.. ve kdo ? in racunalnik bo tvoj:)

ali3n ::

Če me spomin ne vara sta se dva forumaša poigrala s to kartico na enem od sejmov (Infos?) in so ju (pravočasno) nagnali - ko so videli, da sta na pravi poti... >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

frenk ::

ja dejte kšn link, da vidm kakšna so pravila...potem bomo pa naprej razmišljal:D

YenLoWang ::

Citirano je prepisano iz COMTRONovega kataloga - december 2003:

V trgovinah COMTRON vas cakajo testni racunalniki s slovensko verzijo operacijskega sistema MS Win XP HOME z vgrajenimi RADIX Protector karticami.

Ce vam uspe tako zasciten racunalnik blokirati, tako da slovenski OS Win XP Home ne bo vec deloval, vam ta racunalnik podarimo in ga lahko odnesete domov!

vec o tem na www.comtron.si

- pri testiranju zascitenega racunalnika ni dovoljena uporaba disket, cdjev ali drugih zunanjih naprav(npr. usb disk)
- ce vam uspe razbiti zascito, vam podarimo ta racunalnik brez tipkovnice, miske in monitorja.

frenk ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spet en nov izsiljevalski virus

Oddelek: Programska oprema
92606 (2013) SeMiNeSanja
»

PC za splošno uporabo

Oddelek: Pomoč in nasveti
6656 (619) Hayabusa
»

Deepfreez in radix

Oddelek: Šola
141886 (1754) paliskic
»

Kako ukrotiti Radix?

Oddelek: Strojna oprema
102039 (1728) mtosev
»

Imate 5 min. časa, da sesujete Win Xp

Oddelek: Operacijski sistemi
343606 (1726) SkIDiver

Več podobnih tem