Forum » Omrežja in internet » WRT54G nastavitve
WRT54G nastavitve
Border ::
Kupil sem ta router in imam nekja vprasanj....
1. Kje se spremeni USER in PASS s katerim dostopam do nastavitev ruterja...
2. In kje se zasciti moje omrezje ter kako, da ne bo nihce drugi preko Wireless dostopil do njega...
hvala
lp uros
1. Kje se spremeni USER in PASS s katerim dostopam do nastavitev ruterja...
2. In kje se zasciti moje omrezje ter kako, da ne bo nihce drugi preko Wireless dostopil do njega...
hvala
lp uros
sinko999 ::
Na SETUP strani imaš nastavitve za dostop do INTERNETA.
Na strani ADMINISTRACIJA pa imaš geslo za dostop do ROUTERJA. In pa user je pa vedno admin geslo pa je poljubno.
Odvisno od firmwar.eja pa imaš možnosti/vrste dostopa telnet/https .
LP
Na strani ADMINISTRACIJA pa imaš geslo za dostop do ROUTERJA. In pa user je pa vedno admin geslo pa je poljubno.
Odvisno od firmwar.eja pa imaš možnosti/vrste dostopa telnet/https .
LP
Ni? ni ve?no !
Tiger ::
Za zaščito dostopa do wireless omrežja sta po mojem najboljši spodnji dve opciji, lahko uporabiš obe lahko pa samo eno:
1. WPA zaščita (trenutno ena najboljših)
Kako: Pod Wireless -> Wireless Security
Določiš Security Mode: WPA (Preshared Key) , WPA Algoritm: TKIP Security ter pameten shared key
Opomba: imeti moraš wireless klienta, ki podpira WPA ter Windows XP SP2
2. Dostop do wireless dovoliš samo znanim klientom (vnaprej poznaš njihove MAC naslove)
Kako: Pod Wireless -> Wireless MAC Filter
Enable, Permit Only, klikneš na Edit MAC Filter list, vpišeš MAC številke wireless kartic na klientih, Save Settings.
Opomba: MAC naslov je fizični (Physical address) vsake mrežne/wireless kartice, routerja itd...
1. WPA zaščita (trenutno ena najboljših)
Kako: Pod Wireless -> Wireless Security
Določiš Security Mode: WPA (Preshared Key) , WPA Algoritm: TKIP Security ter pameten shared key
Opomba: imeti moraš wireless klienta, ki podpira WPA ter Windows XP SP2
2. Dostop do wireless dovoliš samo znanim klientom (vnaprej poznaš njihove MAC naslove)
Kako: Pod Wireless -> Wireless MAC Filter
Enable, Permit Only, klikneš na Edit MAC Filter list, vpišeš MAC številke wireless kartic na klientih, Save Settings.
Opomba: MAC naslov je fizični (Physical address) vsake mrežne/wireless kartice, routerja itd...
NA vseh compih imam XP pro SP2.
Kako dobim MAC addrese (Physical address)?
Kje se da to prebrati?
hvala
lp uros
Kako dobim MAC addrese (Physical address)?
Kje se da to prebrati?
hvala
lp uros
OK... zdej sm si spremenil "admin" dostop do routerja in WiFi zascitu z z izbranimi MAC addresami....
Zdej se je pa en problem... mlajsi sestri bi rad onemogocil dostop do omrezja ( zarad IRCa ) z USER in PASS. Tko, da bi ji lohka oce ali mama, ce mene ni doma omogocila dostop in potem zopet omejila dostop. Kje se to nastavi v routerju?
Zdej se je pa en problem... mlajsi sestri bi rad onemogocil dostop do omrezja ( zarad IRCa ) z USER in PASS. Tko, da bi ji lohka oce ali mama, ce mene ni doma omogocila dostop in potem zopet omejila dostop. Kje se to nastavi v routerju?
Taras_Bulba ::
na enmu zavihku (security mogoče) so pravila in tam nastaljvaš kdaj in koliko časa im adoločen računalnik dostop.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačanje zaščite domačega omrežja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11240 (9567) | Yacked2 |
» | prenosnik in povezava z internetom preko routerja - nekaj vprašanjOddelek: Pomoč in nasveti | 2474 (1958) | Miro-Slav |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52149 (23899) | simone |
» | Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17700 (15194) | Vanadium |
» | Router in Wireless system?Oddelek: Omrežja in internet | 3699 (3459) | ToJo |