Forum » Izdelava spletišč » html tabele
html tabele
mte ::
živjo
glede tega sem kar nekaj googlal pa nič pametnega našel.
Torej imam tabelo, ki ima v prvi vrstici 2 {th>}-ja, potem pa recimo 15 vrstic. Problem je v tem, ker bi rad da se mi ločilne črte med celicami narišejo le 2, ena horizontalna pod {th}-ji in ena vertikalna med stolpcema. Vertikalno ni problem narediti, uporabim lahko {colgroup}. Kaj pa horizontalno? {rowgroup} ne obstaja. Torej kaj lahko uporabim namesto tega?
sem uporabil {} ker mi ne sprejme drugih tagov..
hvala
lp matej
glede tega sem kar nekaj googlal pa nič pametnega našel.
Torej imam tabelo, ki ima v prvi vrstici 2 {th>}-ja, potem pa recimo 15 vrstic. Problem je v tem, ker bi rad da se mi ločilne črte med celicami narišejo le 2, ena horizontalna pod {th}-ji in ena vertikalna med stolpcema. Vertikalno ni problem narediti, uporabim lahko {colgroup}. Kaj pa horizontalno? {rowgroup} ne obstaja. Torej kaj lahko uporabim namesto tega?
sem uporabil {} ker mi ne sprejme drugih tagov..
hvala
lp matej
Baja ::
th -ju das nek id (id='crta') in potem s css-om dolocis da ima samo spodnji rob.
#crta{
border-bottom: 1px solid #000;
}
#crta{
border-bottom: 1px solid #000;
}
njok ::
Saj je ze sam pogruntal, da lahko prvi dve vrstici grupira v thead brez nepotrebnega markupa.
njok ja ampak če sem potem dal le navodilo rules="groups" mi internet explorer ni prikazal pravilno, tako da je vseeno treba na način ki ga je napisal Baja ;)
hvala
lp
hvala
lp
njok: si že prav razumel, ampak internet explorer očitno ne podpira atributa pri table rules="groups", tako da mi tistih črt ne prikaže, medtem ko ff to prikaže brez problema. Ampak recimo da je bolje napisati nekaj dodatnega markupa zavoljo združljivosti.
lp
p.s.
ja je pa res da se je pri branju mojih "razlag" treba precej potruditi da se razume kaj hočem. Pač nimam talenta za to
lp
p.s.
ja je pa res da se je pri branju mojih "razlag" treba precej potruditi da se razume kaj hočem. Pač nimam talenta za to
Road Runner ::
še najmnj se boš jebu če pač nardiš prazno celico 1px široko oz visoko in ji daš ozadje želene barve :>
ja ja saj sem tako naredil kot si rekel..sem samo rekel da je dobra ideja, ker je včasih treba bit precej iznajdljiv, da "napol proti standardom" zagotoviš dober prikaz v večini brskalnikov, podobno kot so css hacki narejeni...
lp
lp
Road Runner ::
čeprav, Baja, tvoja rešitev ni w3 compliant ;) on ima dva th-ja, in če obema da enak id to ni več html ;)
Baja ::
ce mu je do tega, da bo stran w3c compliant bo ze pogruntal kako stvar narediti. jaz sem mu samo povedal kako naj naredi crto samo spodaj.
drugace pa:
1.) das id tr-ju namesto th-ju
2.) das class namesto id
3.) #id1, #id2{ bla bla; }
priznam pa, da sem ga res zavedel na 'ne-compliant' pota.
drugace pa:
1.) das id tr-ju namesto th-ju
2.) das class namesto id
3.) #id1, #id2{ bla bla; }
priznam pa, da sem ga res zavedel na 'ne-compliant' pota.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345022 (4159) | sunniegoldie |
» | Html in CSSOddelek: Izdelava spletišč | 2261 (1814) | mte |
» | Dreamweaver in tabelaOddelek: Izdelava spletišč | 1364 (1251) | veteran |
» | vertikalno centriranje straniOddelek: Izdelava spletišč | 1607 (1296) | rokpok |
» | Kako aktivirati CSS v htm ??Oddelek: Izdelava spletišč | 1521 (1402) | webfreak |