» »

html tabele

html tabele

mte ::

živjo
glede tega sem kar nekaj googlal pa nič pametnega našel.
Torej imam tabelo, ki ima v prvi vrstici 2 {th>}-ja, potem pa recimo 15 vrstic. Problem je v tem, ker bi rad da se mi ločilne črte med celicami narišejo le 2, ena horizontalna pod {th}-ji in ena vertikalna med stolpcema. Vertikalno ni problem narediti, uporabim lahko {colgroup}. Kaj pa horizontalno? {rowgroup} ne obstaja. Torej kaj lahko uporabim namesto tega?
sem uporabil {} ker mi ne sprejme drugih tagov..
hvala
lp matej

ahh..kdo se je spomnil na thead in tbody..:8)

Baja ::

th -ju das nek id (id='crta') in potem s css-om dolocis da ima samo spodnji rob.

#crta{
border-bottom: 1px solid #000;
}

njok ::

Saj je ze sam pogruntal, da lahko prvi dve vrstici grupira v thead brez nepotrebnega markupa.

njok ja ampak če sem potem dal le navodilo rules="groups" mi internet explorer ni prikazal pravilno, tako da je vseeno treba na način ki ga je napisal Baja ;)
hvala
lp

Potem se pa opravicujem, ker nisem dobro razumel kaj zelis (in se vedno ne:8) ).

njok: si že prav razumel, ampak internet explorer očitno ne podpira atributa pri table rules="groups", tako da mi tistih črt ne prikaže, medtem ko ff to prikaže brez problema. Ampak recimo da je bolje napisati nekaj dodatnega markupa zavoljo združljivosti.
lp

p.s.
ja je pa res da se je pri branju mojih "razlag" treba precej potruditi da se razume kaj hočem. Pač nimam talenta za to :(

to je to ja ;)

Road Runner ::

še najmnj se boš jebu če pač nardiš prazno celico 1px široko oz visoko in ji daš ozadje želene barve :>

hehe ni slaba ideja ;)

ne delaj tega. obstajajo boljse resitve. eno sem ti napisal.

ja ja saj sem tako naredil kot si rekel..sem samo rekel da je dobra ideja, ker je včasih treba bit precej iznajdljiv, da "napol proti standardom" zagotoviš dober prikaz v večini brskalnikov, podobno kot so css hacki narejeni...
lp

odgovor je bil misljen bolj za druge. ti si itak stvar ze resil.

Road Runner ::

čeprav, Baja, tvoja rešitev ni w3 compliant ;) on ima dva th-ja, in če obema da enak id to ni več html ;)

ce mu je do tega, da bo stran w3c compliant bo ze pogruntal kako stvar narediti. jaz sem mu samo povedal kako naj naredi crto samo spodaj.

drugace pa:
1.) das id tr-ju namesto th-ju
2.) das class namesto id
3.) #id1, #id2{ bla bla; }

priznam pa, da sem ga res zavedel na 'ne-compliant' pota.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1298345022 (4159) sunniegoldie
»

Html in CSS

192261 (1814) mte
»

Dreamweaver in tabela

151364 (1251) veteran
»

vertikalno centriranje strani