Forum » Loža » Nogomet in poškodbe
Nogomet in poškodbe
cortez ::
pozdrav,
zanima me, ali je kdo že zapazu kje kakšen članek o vplivu prekomernega igranja nogometa z glavo. Tle mislim predvsem na odbijanje žoge z glavo, ko žoga pride od vratarja nasprotnega moštva čez celo igrišče. Ali mogoče kdo ve, s kakšno silo prileti taka žoga nogometašu na glavo. Glede, da nogometaši veliko igrajo z glavo (obrambni igralci predvsem prestregajo te kritične žoge) bi blo za predvidevat, da imajo po končani karieri velike probleme z glavoboli in drugimi, z glavo povezanimi, poškodbami.
Hvala za mnenje.
zanima me, ali je kdo že zapazu kje kakšen članek o vplivu prekomernega igranja nogometa z glavo. Tle mislim predvsem na odbijanje žoge z glavo, ko žoga pride od vratarja nasprotnega moštva čez celo igrišče. Ali mogoče kdo ve, s kakšno silo prileti taka žoga nogometašu na glavo. Glede, da nogometaši veliko igrajo z glavo (obrambni igralci predvsem prestregajo te kritične žoge) bi blo za predvidevat, da imajo po končani karieri velike probleme z glavoboli in drugimi, z glavo povezanimi, poškodbami.
Hvala za mnenje.
Alexius Heristalski ::
Jaz sem nekaj let nazaj v Delu zasledil nekaj o raziskavi na to temo. Pogosto odbijanje žoge z glavo menda slabo vpliva na možgane. Žal več ne vem povedati.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
garv ::
Je menda res podobno kot pr boksu, baje povppečn angleški štoper faše na sezono tok udarcu v glavo kot porfi bokser na petih borbah. To sem nekje prebral pa se mi je zdel kr verjetn. Najbol važn je da znaš žogo prav udart z glavo.
c_o_n_d_o_r ::
jst sm na lastne oci dozivu da je na udaru volej, pa zadeu enga u glavo, ta je pa sam se skup padu ... sila je pa precejsnja ..
HP Compaq & Sony VAIO
Sc0ut ::
Možgani v glavi plavajo, zdaj pa pomislite, da te nekdo rukne noter, kako se začnejo zaletavat v lobanjo. Fajn naraste pritisk.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FC Barcelona VS. Real Madrid (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 70710 (59739) | win95<3 |
» | Tajski boksOddelek: Loža | 7702 (4378) | c0dehunter |
» | Nogomet - žoga v glavoOddelek: Loža | 2660 (2141) | ;-) |
» | Napoved izida HR : SLO (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 10476 (8139) | gkovac |
» | Fifa 2002 problemOddelek: Igre | 1077 (862) | rc-car |