Forum » Omrežja in internet » Broadband connection na dveh razlicnih lokacijah
Broadband connection na dveh razlicnih lokacijah
delfinus ::
Imam prenosnik, ki ga uporabljam na delu, kjer so dodeljeni v TCP/IP nastavitvah specificni: IP Address, Gateway in DNS. Prav tako ta isti prenosnik uporabljam se na lokaciji, kjer prebivam in kjer je za priklop na internet potrebno v TCP/IP setting od mrezne kartice vpisati tudi specificni IP Address, Gateway in DNS. V nobenem primeru to NI Dial-Up, ampak je to CONNECTION that is ALWAYS ON.
Vprasanje: Muci me, kako nastaviti zadevo, da mi ne bo vedno potrebno vpisovati IP Address, Gateway in DNS, ko prehajam med tema dvema lokacijama?
lp, D.
Vprasanje: Muci me, kako nastaviti zadevo, da mi ne bo vedno potrebno vpisovati IP Address, Gateway in DNS, ko prehajam med tema dvema lokacijama?
lp, D.
- spremenil: delfinus ()
Matri[X] ::
Postavi DHCP streznik na obeh lokacijah ali pa zacni uporabljat mrezne profile ( mobilenetswitch program).
Stvar je taka, da moram to resiti s programom oz. nastavitvijo profilov, poskusil bom z zadevo, ki jo predlaga Matrix.
To Urbybaby: ne ni PPPoE dostop oz dial-up dostop, to je direktna Broadband povezava, ki je vedno ON. UTP kabl v vticnico in gasa. Fora je ,da imam v sluzbi, kot v domu, dve popolnoma razlicni nastavitvi za IP, Gateway in DNS, ki ju moram vedno nastaviti na novo za mrezno kartico, ko prehajam med lokacijami. Avtomaticne nastavitve seveda ne delujejo v nobenem primeru.
To Urbybaby: ne ni PPPoE dostop oz dial-up dostop, to je direktna Broadband povezava, ki je vedno ON. UTP kabl v vticnico in gasa. Fora je ,da imam v sluzbi, kot v domu, dve popolnoma razlicni nastavitvi za IP, Gateway in DNS, ki ju moram vedno nastaviti na novo za mrezno kartico, ko prehajam med lokacijami. Avtomaticne nastavitve seveda ne delujejo v nobenem primeru.
MTm2H37rqt7B ::
Pac za vsako lokacijo nardis network connection, in pol lepo eno disablas drugo pa enablas in vice versa
stefanc ::
Lahko pa poizkusiš z ukazno vrstico: netsh
Narediš si dve bližnjici na namizju in to je to.
Navodila za uporabo netsh so tukaj
Narediš si dve bližnjici na namizju in to je to.
Navodila za uporabo netsh so tukaj
Mobile Net Switch je to kar sem potreboval. Omogoca kreiranje razlicnih profilov in samostojne nastavitve za razlicne lokacije. Vidim, da se lahko tudi bolj enostavno naredi z Netsh, kar bom trudi preiskusil, da vidim, kaj mi bo bol elegantno in enostavneje.
Ne gre mi pa Pux-ov pristop, saj v Windowsih ne morem ustvariti dveh bliznjic do Local Area Connection, kjer v Local Area Connection propertisih za svojo mrezno kartico in TCP/IP protokol nastavim dve razlicni nastavitvi in jih shranim in potem uporabljam kot dva razlicna profila. Mogoce kaksen stavek vec, ker sem mogoce kaj spregledal?!
hvala, lp, D.
Ne gre mi pa Pux-ov pristop, saj v Windowsih ne morem ustvariti dveh bliznjic do Local Area Connection, kjer v Local Area Connection propertisih za svojo mrezno kartico in TCP/IP protokol nastavim dve razlicni nastavitvi in jih shranim in potem uporabljam kot dva razlicna profila. Mogoce kaksen stavek vec, ker sem mogoce kaj spregledal?!
hvala, lp, D.
Asgard ::
al pa če bi si doma omrežje porihtal de bi mel isto kot na šihtu, brihta
We hate Duplicators !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wifi + IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1485 (1103) | SeMiNeSanja |
» | Povezava na statični ip doma in na dhcp v službiOddelek: Omrežja in internet | 1535 (996) | Bizkit45 |
» | Ne dela internet na enem računalnikuOddelek: Omrežja in internet | 3993 (3789) | imagodei |
» | Local Area Connection problem !Oddelek: Omrežja in internet | 1319 (1187) | Light |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2278 (2052) | TribesMan |