» »

Montiran en, comp vidi dva DVD pogona

Montiran en, comp vidi dva DVD pogona

Igor0 ::

Pozdravljeni !
1. Služben comp, Win XP Pro SP1, 2.8 celeron, 512RAM, 160G disk, Asus P4V8X-X, Radeon 9250, DVD RW NEC-3520A. Zadnji mi povzroča težave. Plata najde dva DVD pogona. Prvi je opisan, drugi pa podoben naziv (ne vem točno, sem doma). Kaj to pomeni? DVD pogon je zelo počasen (piše sicer UDMA2, vendar res zelo počasen). Bere vse, zapisuje vse ampak PREPOČASI. Kako naj ga prepričam, da bo treba pohiteti ?

2. Druga težava na compu doma. WIN XP Pro, P4 3.0, 1G RAM, asrock P4V88. Zakaj otrokovi CD-ji, ki so do pred kratkim delovali ne delujejo (razne zadeve, vse originali, bim-bam, svet živali, in ostale osnovnošolske neumnosti) Pa tudi nekatere igre ne delajo več (take otroške, Mario itd) Lahko jih presnamem na disk, se pa ne zaženejo niti s CDja niti z diska. Enostavno začne se instalacija, potem pa se zadeva konča in normalno lahko nadaljujem delo na compu, kot da sploh ni bila izvedena instalacija.

Očitno me malo tehnika J..e !

Lp Igor

Jan987 ::

1. Al maš nameščen kakšen program za zagon iger brez cd-ja?

2. to men dela isto od kar ma xp-je!!!

1. ne da bi vedel (vsaj jaz nisem kaj takega nalagal), sicer pa kako bi se to lahko imenovalo?

2. Na mojem compu je to (vsaj kolikor se spomnim) delovalo tudi na Xp (lahko da se tudi motim, vendar mislim, da ne)
LP Igor

neoto ::

2. podobne težave sem imel tudi jaz na začetku v win xp. Ugotovil sem, da mi Zone Alarm požarni zid sesuje določene nastavitve windowsev (ampak to samo na eni mašini, na drugi ta kombinacija ni problem!). Zato ti svetujem, da pogledaš, kakšne programe si kaj zadnje čase nameščal!

Lime ::

1. Lahko imaš kakšen navidezni pekač (image recorder), ki ga ustvarijo razni programi za snemanje (npr. Easy cd creator). Če ti najde kakšen SCSI pogon, poglej nastavitve v biosu.
NEC je tovarniško omejen na 4x (se mi zdi) hitrost branja, zato da je pogon tih. Vendar ga to ne upočasni drastično, če ti res deluje zelo zelo počasi, išči težave drugje (npr. mediji, defekten pogon, umazana leča).
Omejitev v hitrosti branja lahko odpraviš z neuradnim firmwarom.
2. Glede na opis vidim, da gre za starejše igre, ki za delovanje potrebujejo DOS, za katerega Windows XP nima oz. ima zelo malo podpore. Morda je to razlog.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lime ()

Bios ne zazna dveh pogonov, kar pomeni da je verjetno res ustvarjen image drive. Bom preveril kaj je s tem.

Bom dodal še star CD pogon, ki je bral hitreje, pri zapisovanju pa mi hitrost tako ni pomembna.

Ja igre so stare, to prinesejo otroci iz šole (1.razred) in so verjetno res za dos. Ali obstaja kak emulator za to ali naj juh otrok kar pozabi? Ker win98 ne bi rad instaliral.
LP Igor

Meamoto ::

Kar se igric tiče, za stare DZS-jeve igrice rabiš patch za delovanje pod WinXP. Uporabi malo iskanje, ker vem da je že nekje na forumu bil link do patch-a.

Kar pa se startih DOS-ovskih tiče, pa lahko probaš z desnim klikom na file, properties/compatibility mode in izbereš poljubni operacijski sistem, če pa ti javlja napake 16-bitnega podsistema, pa potrebuješ autoexec.nt in confi.nt v mapi c:\windows\system32.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC ND-4550A-ne snema dvd-jev!!

Oddelek: Strojna oprema
445466 (2448) hudychk
»

Vista ne bo podpirala starih DVD pogonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
867403 (5287) 64202
»

Počasno prenašanje podatkov med diski

Oddelek: Pomoč in nasveti
8995 (910) ElectricMan
»

Toshiba 1802 ali 1912?

Oddelek: Kaj kupiti
231731 (1434) TheJack

Več podobnih tem