» »

Detecting IDE...

Detecting IDE...

Lucifix ::

Ko človek nima sreče jo pač enostavno nima...

Danes sem dobil nov računalnik:
- osn. pl. EPOX SB + LAN
- Intel celeron 2,6
- hdd maxtor 160 GB
- dvd-rw nec 3500

Ko sem računalnik prižgal (naj opozorim, da sem HDD sam zmontiral), se mi je na začetku pokazalo Detecting IDE...

pa čakam pa čakam pa nič... čakam 30 minut pa še vedno nič. Okey grem v BIOS-a (po nekaj minutah ko sem pritisnil DEL) in pogledam kaj vse najde pod BOOT. Našel je DVD vendar diska pa ne.

Disk sem nastavil na primary in ga probal dati na IDE 1 in IDE 2 (master).

Nič ni pomagalo.

Se res komu sanja kaj bi bilo lahko narobe, ker so prazniki tukaj, servis je zaprt jaz pa ubobožan na starmu računalniku :'(

Good Guy ::

a si prkluču štrom notr >:D
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Sem ja, pol pa sm zravn dal uho, da sm slišu če se res vrti ;) pa se!

mogoče je kabl fuč al ap cel disk

Kabli so vsi novi, disk pa ravno sedaj na starmu računalniku uporabljam.

si našrimu jumperje na primary

Sedaj pa mi nekaj ni jasno. Sprobal sem še stari disk tudi od Maxtorja (40GB) in stvar je delala :\ Potem pa zopet dam noter nov disk (160 GB) in evo, sploh ga več ne zazna, pa čeprav na starmu računalniku nov disk še vedno dela... čudno je tole...

Spajky ::

Probaj (če je WD disk) postavit jumper na Single drive! Lahko da bo kej ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Verjeli ali ne je bil napačen IDE kabel. Probal sem vstaviti tistega iz starga računalnika in sedaj računalnik zazna HDD. Vendar pa se že inštalirani windowsi XP nočejo zagnati.

Ob zagonu (pa naj si bo to safe mode ali normal) se računalnik resetira. Poizkusil sem tudi repair windows pa brez uspeha. Je to možno, da zaradi popolne nove konfiguracije PC-ja?

Han ::

Jep. Format C: in gasa... ;)

Never ever!!! :D Imam že toliko pombembnih stvari gor, da ne morem format c: napisat.

Saj sem našel moj problem že..

http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Ben-us%3B316401&x=10&y=2

Upam samo da mi ga bo uspelo rešiti.

Mislim, da ti format vseeno ne uide. :P

Method 2: Repartition and format your hard disk and reinstall Windows XP

If the new IDE controller detected a different size for your hard disk, you must repartition and format your hard disk, and then reinstall Windows XP.

Method 1: Perform an in-place upgrade of Windows XP :\ :D

Hmmm drugače pa bi lahko particiji naredil, pa vse pomembne podatke dal na D:, particijo C: pa formatiral :\

Še enkrat:

If the new IDE controller detected a different size for your hard disk, you must repartition and format your hard disk, and then reinstall Windows XP. 8-O

Kakorkoli, če ti bo ratal ohranit podatke na tem disku, ne da bi ga priklopil drugam, nas prosim razsvetli s postopkom. 8-)

Saj bi še nekak našel toliko DVD-jev za backup, sam me pa skrbi da tudi potem ne bo delal. Mah so zakomplicirali vse to ;((

Mora delat... Upaj le, da ti ga ne bo zakurl, tako kot že marsikomu. :(

Jackal ::

Zanimivo
Namreč tale "STOP 0x0000007B" error message tudi sam dobivam na čisto novem računalniku s 160GB diskom. Pa sem mislil, da ga kaj lomi vgrajeni firewall v nForce4 čipovju.
Dogaja se mi tudi, da po instalaciji WinXP po prvem ponovnem zagonu ne morem boot-at s tega diska.

Mogoče bi delovala tu spet tista fora z namestitvijo gonilnikov za ide kontroler ob instalaciji WinXP (press F6 ...).
Bom sprobal, pa poročam.

Evo me, na novih računalnikom... stvar sedaj deluje in častim tistega, ki je iznašel DVD (backup namreč) :D

Bravo stari! Še dober, da je praznik, ane?! :D

Aha, prou z veseljem že inštaliram nove programčke, pa zdej bo končno čas za kakšen špil (čeprav bolj malo). Yupi! :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WINDOWS XP - napaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
71179 (1030) sandi125
»

XP-ji in sfižen certifikat za klik

Oddelek: Pomoč in nasveti
61279 (1125) Tomas 33
»

od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...

Oddelek: Strojna oprema
201974 (1650) sirotka
»

trdi disk hitachi

282102 (1737) kerrigh
»

Neprepoznavnost velikosti Maxtorjevega 200Gb diska v Windows Explorerju

15934 (859) Flajšter

Več podobnih tem