Forum » Pomoč in nasveti » XP-ji in sfižen certifikat za klik
XP-ji in sfižen certifikat za klik
Tomas 33 ::
Situacija je sledeča: na win XP imam dva računa. En je bil zaščiten z geslom in datoteke zasebna, drugi pa ne (oba z administratorskimi pravicami).
Prijavljen z računom brez gesla sem naložil popravke za windows, hkrati pa še v konzoli pobrisal geslo za drug račun.
Sedaj mi ne dela klik na računi, ki je bil prej z geslom (certifikat tudi noče izvoziti privatnega ključa), na drugem računu (drug certifikat) pa dela normalno.
Z virusi in črvi ni težav.
Kater dogodek bi znal biti kritičen?
Prijavljen z računom brez gesla sem naložil popravke za windows, hkrati pa še v konzoli pobrisal geslo za drug račun.
Sedaj mi ne dela klik na računi, ki je bil prej z geslom (certifikat tudi noče izvoziti privatnega ključa), na drugem računu (drug certifikat) pa dela normalno.
Z virusi in črvi ni težav.
Kater dogodek bi znal biti kritičen?
ANGEL_B ::
Ce hoces do tistih fajlov v accountu ki si ga mel zascitenega z passwordom, potem je potopek taksen:
http://support.microsoft.com/?scid=kb%3...
http://support.microsoft.com/?scid=kb%3...
Do fajlov lahko dostopam. Sem tudi opravil prevzem lastništva (za vsak slučaj) a ni bilo uspeha.
Certifikat sam je viden in tudi ko grem na klik mi ga ponudi, ko pa ga izberem, mi ne pokaže prijavne strani.
Z drugim certifikatom v tem računu ni bilo problemov.
Izgleda, kot da bi certifikat ne imel privatnega ključa oz. nekaj blokira dostop do njega.
Certifikat sam je viden in tudi ko grem na klik mi ga ponudi, ko pa ga izberem, mi ne pokaže prijavne strani.
Z drugim certifikatom v tem računu ni bilo problemov.
Izgleda, kot da bi certifikat ne imel privatnega ključa oz. nekaj blokira dostop do njega.
solatko ::
Ponovno vzpostavi račun z geslom (enak, kot tisti katerga si zbrisal, potem pa naredi prenos ključa od klika na ta drugi račun).
Mr.B ::
Privatni ključ, je kriptiran z geslom uporabnika, zato tako kot je bilo rečeno, daj enako geslo, prijavi se in to je to. Seveda pa vedi, da če si importiral certifiakt, da ne moreš exportirati privatnega ključa, pač ne bo šlo.. Pa če imaš napačno geslo, je privatni ključ kriptiran, tako da do njega ne moreš, lahko samo public del exportiraš...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Certifikat je v windows shrambi (private certificate) in ga med drugim uporablja tudi IE (Firefox ima svojo shrambo).
Dela !!!
Hvala vam
Dela !!!
Hvala vam
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje na disku je shranjen certifikat za bankoOddelek: Pomoč in nasveti | 20686 (18722) | technolog |
» | Internetno bančništvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19687 (15373) | Tilen |
» | Preverjanje digitalnega podpisaOddelek: Informacijska varnost | 8403 (6555) | neki4 |
» | cryptane datoteke WINxpOddelek: Pomoč in nasveti | 1384 (1186) | Mr.B |
» | Certifikat na USB ključOddelek: Pomoč in nasveti | 7600 (7331) | StratOS |