» »

[LAN setup] Službeni laptop doma na moj pc?

[LAN setup] Službeni laptop doma na moj pc?

a9753 ::

Oj :D

Zadeva je taka: dobil sem službeni laptop ki je v službenem omrežju v domeni. Doma imam adsl in pc z dvema mrežnima (seveda brez domene sam workgroup) in adsl modem. Laptop ma nastavitve za službeno omrežje. Sedaj bi pa rad doma priklopil laptopa na drugo mrežno mojega pcja z crossover kablom. Hec je pa da ne želim kaj posebej spreminjat mrežnih nastavitev laptopa da se mi ne bo zgodilo, da ga jutri prinesem v službo in bom takoj moral klicat administratorja da mi ponovno nastavi laptopove omrežne nastavitve ker sem jih jaz doma mal spreminjal ;(( :\ . Se da tu nastavit kake profile ali kaj da nebi med katerimi bi šaltal doma in v službi?

...HVALA ZA POMOČ in lp :)

PS: Rad bi da se pcja vsaj vidita za prenos datotek oz. šeranje internetne povezave bi blo fajn ni pa potrebno.

TribesMan ::

Mislim da profilov se ne da stelat... lahko pa dodas v racunalnik se eno mrezno kartico (pcmcia) in tej kartici nastavis IPje in ostalo katere uporabljas doma...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

a9753 ::

...jaz sem probal tako da sem dal moji drugi mrežni kartici na pcju ip "soroden" ipju laptopa pa ni šlo - verjetno ker je laptop v službeni domeni (mal ugibam na te domene se ne spoznam prov velik)

lp

Matri[X] ::

Poskusi s programom na http://www.mobilenetswitch.com ki omogoca tocno to, kar ti zelis. Podpira profile.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matri[X] ()

64202 ::

A v praksi sploh se obstajajo (sluzbene) mreze brez DHCP? :\

Tomay ::

Seveda obstajajo.

Obstaja še en program netswitcher, ki tudi omogoča preklapljanje.

Če imaš v službi dhcp potem si lahko za doma nastaviš alternate configuration, in ko ne najde dhcp ti uporabi te ročni vpisane nastavitve.
Voodoo 4Ever

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569824 (6653) c23po
»

Težava pri vzpostavitvi povezave lokalnega omrežja

101740 (1587) ABX
»

Težave z mrežo v službi

221457 (906) Goldee
»

povezava laptopa s kabelskim internetom