Forum » Omrežja in internet » [LAN setup] Službeni laptop doma na moj pc?
[LAN setup] Službeni laptop doma na moj pc?
a9753 ::
Oj
Zadeva je taka: dobil sem službeni laptop ki je v službenem omrežju v domeni. Doma imam adsl in pc z dvema mrežnima (seveda brez domene sam workgroup) in adsl modem. Laptop ma nastavitve za službeno omrežje. Sedaj bi pa rad doma priklopil laptopa na drugo mrežno mojega pcja z crossover kablom. Hec je pa da ne želim kaj posebej spreminjat mrežnih nastavitev laptopa da se mi ne bo zgodilo, da ga jutri prinesem v službo in bom takoj moral klicat administratorja da mi ponovno nastavi laptopove omrežne nastavitve ker sem jih jaz doma mal spreminjal . Se da tu nastavit kake profile ali kaj da nebi med katerimi bi šaltal doma in v službi?
...HVALA ZA POMOČ in lp
PS: Rad bi da se pcja vsaj vidita za prenos datotek oz. šeranje internetne povezave bi blo fajn ni pa potrebno.
Zadeva je taka: dobil sem službeni laptop ki je v službenem omrežju v domeni. Doma imam adsl in pc z dvema mrežnima (seveda brez domene sam workgroup) in adsl modem. Laptop ma nastavitve za službeno omrežje. Sedaj bi pa rad doma priklopil laptopa na drugo mrežno mojega pcja z crossover kablom. Hec je pa da ne želim kaj posebej spreminjat mrežnih nastavitev laptopa da se mi ne bo zgodilo, da ga jutri prinesem v službo in bom takoj moral klicat administratorja da mi ponovno nastavi laptopove omrežne nastavitve ker sem jih jaz doma mal spreminjal . Se da tu nastavit kake profile ali kaj da nebi med katerimi bi šaltal doma in v službi?
...HVALA ZA POMOČ in lp
PS: Rad bi da se pcja vsaj vidita za prenos datotek oz. šeranje internetne povezave bi blo fajn ni pa potrebno.
TribesMan ::
Mislim da profilov se ne da stelat... lahko pa dodas v racunalnik se eno mrezno kartico (pcmcia) in tej kartici nastavis IPje in ostalo katere uporabljas doma...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
a9753 ::
...jaz sem probal tako da sem dal moji drugi mrežni kartici na pcju ip "soroden" ipju laptopa pa ni šlo - verjetno ker je laptop v službeni domeni (mal ugibam na te domene se ne spoznam prov velik)
lp
lp
Matri[X] ::
Poskusi s programom na http://www.mobilenetswitch.com ki omogoca tocno to, kar ti zelis. Podpira profile.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matri[X] ()
Tomay ::
Seveda obstajajo.
Obstaja še en program netswitcher, ki tudi omogoča preklapljanje.
Če imaš v službi dhcp potem si lahko za doma nastaviš alternate configuration, in ko ne najde dhcp ti uporabi te ročni vpisane nastavitve.
Obstaja še en program netswitcher, ki tudi omogoča preklapljanje.
Če imaš v službi dhcp potem si lahko za doma nastaviš alternate configuration, in ko ne najde dhcp ti uporabi te ročni vpisane nastavitve.
Voodoo 4Ever
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569824 (6653) | c23po |
» | Težava pri vzpostavitvi povezave lokalnega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1740 (1587) | ABX |
» | Težave z mrežo v službiOddelek: Omrežja in internet | 1457 (906) | Goldee |
» | povezava laptopa s kabelskim internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 2664 (2283) | orangebud |
» | HomenetworkOddelek: Omrežja in internet | 3473 (2749) | MrStein |