Forum » Strojna oprema » Abit KT7-RAID in HD TEŽAVA
Abit KT7-RAID in HD TEŽAVA
qwe ::
Na Abit KT7-RAID sem hotel priklopiti HD WD400 (40 GB), vendar mi ga ne prepozna!!??
Priklopil sem samo HD na IDE1, IDE2, RAID1, RAID 2 pa nič.
Ta HD pa na večih drugih PC dela:), samo na tem pa zanalašč ne??
Ima kdo kake ideje, kako bi plato prisili, da bi prepoznal HD?
LP
Priklopil sem samo HD na IDE1, IDE2, RAID1, RAID 2 pa nič.
Ta HD pa na večih drugih PC dela:), samo na tem pa zanalašč ne??
Ima kdo kake ideje, kako bi plato prisili, da bi prepoznal HD?
LP
Good Guy ::
Z desnim klikn na moj računalnik dej manage al pa upravljane (slo) pa dej storage pa maš tle ta tvoj disk pa dej format al pa omogoči!
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
qwe ::
Disk sploh ni viden v BIOS-u, ga ne prepozna.
Zanimivo pa je, da smo včeraj malo sproabvali. V primeru, ko je bil HD na IDE1 ter disketnik izklopljen-brez napajanja, se je HD pojavil v BIOS-u.
Zanimivo pa je, da smo včeraj malo sproabvali. V primeru, ko je bil HD na IDE1 ter disketnik izklopljen-brez napajanja, se je HD pojavil v BIOS-u.
Jackal ::
Se še jaz pridružim, kot bivši lastnik te plošče...
Čuden problem, pa še bolj čudno obnašanje diska.
Pri odklopu disketnika je pa tudi poteklo kar dolgo časa, da je bios zaznal disk - kar vsekakor ni v navadi te plošče.
Moja ideja bi bila sprobat, kako se obnaša plošča pri priklopu kakšnega drugega WD diska. Namreč naveze Maxtor/IBM/Hitachi delujejo brez vsakih problemov.
Še bolj čudno pa je to, da diska ni zaznal niti Highpointov Raid kontroler - tako da kakšna muhavost viinega čipovja odpade. Zgleda gre dejansko za neko nekompatibilnost dotičnega diska s ploščo. Kabel pa tudi deluje (tako na CD-romu, kot na IBM-u)
qwe - sicer pa tudi tisti disk ni ravno vzoren primer lepega ravnanja, kolikor sem ga imel v rokah včeraj (globoke praske in polomljena plastika)
Čuden problem, pa še bolj čudno obnašanje diska.
Pri odklopu disketnika je pa tudi poteklo kar dolgo časa, da je bios zaznal disk - kar vsekakor ni v navadi te plošče.
Moja ideja bi bila sprobat, kako se obnaša plošča pri priklopu kakšnega drugega WD diska. Namreč naveze Maxtor/IBM/Hitachi delujejo brez vsakih problemov.
Še bolj čudno pa je to, da diska ni zaznal niti Highpointov Raid kontroler - tako da kakšna muhavost viinega čipovja odpade. Zgleda gre dejansko za neko nekompatibilnost dotičnega diska s ploščo. Kabel pa tudi deluje (tako na CD-romu, kot na IBM-u)
qwe - sicer pa tudi tisti disk ni ravno vzoren primer lepega ravnanja, kolikor sem ga imel v rokah včeraj (globoke praske in polomljena plastika)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | EP-5EPA+ ide problemOddelek: Strojna oprema | 1153 (1089) | alexxxx |
» | Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1832 (1476) | mkonci |
» | Win XP ne zazna enega diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1538 (1443) | Marjan |
» | ABIT NF7-S (SATA)Oddelek: Strojna oprema | 1039 (867) | Yohan del Sud |
» | raid problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1475 (1319) | nazz78 |