Forum » Strojna oprema » EP-5EPA+ ide problem
EP-5EPA+ ide problem
alexxxx ::
Dobil sem računalnik z matično ploščo EP-5EPA+ dobil sem ga brez trdega diska (prej sata + 2 dvd rw). Disk je bil kot je razvidno priključen na sata konektor, dvd rw ja pa na ide 0 priključek. Jas sem v računalnik vstavil Ide disk ter še en dvd rom (torej 1 ide disk in 3 dvd enote). Disk in en dvd rom sem priklopil na primarni ide 0 (plošča ima 3 ide priključke), ti dve enoti delujeta normalno, nato sem 2 dvd roma priklopil na drugi ide konektor - ide 1, ki ju nato ne zazna, dvd enoti delata na drugih računalnikih normalno, kabel je OK, enoti ne prepozna niti v biosu, tudi če ju priključim na ide 2. Kje tiči problem?? Prosim za pomoč.
lp sandi
lp sandi
Aja da ne pozabim,.. na dvd romih sem nastavlal jumpere tako na master kot na slave,.. posikusil sem tudi cable select.
dejansan ::
kaj se zgodi, če pa samo enega priklopiš?
a ga zazna ali tudi samo eno enoto ne
a ga zazna ali tudi samo eno enoto ne
dejansan
Ne ne zazna je,.. Dvomim da je ide priklop na matični kaput,.. mislim da morem v biosu kaj nastavit samo sem že gledal pa nisem najdel,... al pa novi bios,..
edit
No sedaj sem malo testiral in probaval
V biosu sem nastavil pod opicjami On-chip Serial ata torej sata sem prestavil na disabled,.. sedaj pa mi napiše IDE cannel 0 no 80 conductor cable installed na internetu sem prebral da morem menjati kabel z novejšim,... Kaj pa vaša mnenja?
edit
No sedaj sem malo testiral in probaval
V biosu sem nastavil pod opicjami On-chip Serial ata torej sata sem prestavil na disabled,.. sedaj pa mi napiše IDE cannel 0 no 80 conductor cable installed na internetu sem prebral da morem menjati kabel z novejšim,... Kaj pa vaša mnenja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alexxxx ()
dejansan ::
ti bo še kdo drug bolje razložil verjetno, samo pomoje je stvar v tem, da imaš samo en pravi ide konektor
tista druga dva sta v bistvu, če te prav razumem potem ide raid konektorja, kako pa je s tem, če nanju priklopiš dvd pa ne vem
tista druga dva sta v bistvu, če te prav razumem potem ide raid konektorja, kako pa je s tem, če nanju priklopiš dvd pa ne vem
dejansan
Sem preletel dokumentacijo in res sta raid konektorja,..
Sedaj pa novo vprašanje kako priklopiti ide dvd rom na ide raid konektor?!
Sedaj pa novo vprašanje kako priklopiti ide dvd rom na ide raid konektor?!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IDE SATA adapterOddelek: Kaj kupiti | 5915 (2329) | tv6865 |
» | Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5694 (4968) | T-Mac |
» | PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDEOddelek: Strojna oprema | 1624 (1222) | solatko |
» | 'setup did not find any hard disk drives installed in your computer'Oddelek: Pomoč in nasveti | 4273 (3913) | roko11111 |
» | IDE to SATAOddelek: Kaj kupiti | 1131 (1131) | Maximus |