» »

Namestitev NetBSD 2.0

Namestitev NetBSD 2.0

matijaz74 ::

Pozdravljeni!
Sem zelo frišen v bsd-ju. Opazil sem da se zbirajo sami BSD-jaši. Zato sem seobrnil po pomoč tu. Zanima kako naj namestim pakete NetBSD? Namreč rad bi si na staro mašino P100 namestil server. Torej Apashe, Php, Ftp ...
Osnovna namestitev se pa mi ne namesti 100%. Na strani semprebral kako naj si naštimam da bo tipkovnica pisal slovensko oz. da bodo tisti znaki, ki so resnično na tipkovnici. In sem naletel na težavo. Ker se distribucija ni namestila popolno mi je manjkal pod direktorij /usr direktorij src/. Vem da sem nekaj zamočil. Sam ne vem kje! Prosim za pomoč.

lp
matijaz
lp
Matijaž

metalc ::

Nisem ravno kakšen ekspert za NetBSD (mmg, mislim, da si si za učenje *BSD izbral ravno najbolj mazohistično izvedbo), ampak se mi zdi, da približno vem, kaj se na podani strani dogaja

Sklepam, da si z njihovih strani snel ISO sliko bootable CDja in inštaliral z njega. Če se prav spomnim, med seti na CDju ni izvorne kode, niti za jedro, zato jo moraš naložiti posebej in namestiti v /usr/src (lahko tudi drugam, če tako hočeš). Kolikor vidim, obstaja varianta, da izvorne kode sploh ne potrebuješ, resda ne boš imel šumnikov, ostale tipke pa bodo na pravih mestih:

Greš na link za PR29648, si copy/pastaš prvi izsek tam v neko datoteko, potem vse, kar se začne na L2_ nadomestiš kot piše pri koncu PR-ja, datoteko (tam pravijo "pckbdsi" naseliš, kamor pač pravijo), malo poeditiraš /etc/wscons.conf in to naj bi bilo to.

Upam, da je razumljivo (pa da bodo NetBSD uvedli sistem tipkvnic s FreeBSD ali Linuxa :D ).

64202 ::

Za dodatne pakete imas tole: pkgsrc

matijaz74 ::

V Netbsd Ftp-jusem potegnil iso file i386live.iso. Ko sem opazil da je direktorij usr/etc prazen sem potegnil še i386pkg.iso Tu notri so paketki ... Sem prav presodil? Če so kak pa naj jih namestim?

lp
matijaz
lp
Matijaž

64202 ::

Ti priporocam da tole enkrat preletis, pa bi moralo it. Vsaj jaz ti ne morem tko do pike tocno povedat vsak detajl, ker sem ze dokaj pozabil netbsd.

metalc ::

Live CD, ki si ga snel, ni (mislim, da ni) namenjen pravi inštalaciji temvec za to, da sprobaš OS še preden kakorkoli packaš po disku in za namene reševanja (da rešiš, kar se rešiti da, ko se disku strga). Za inštalacijo pa si potegni i386cd.iso (ali karkoli že namesto i386), zaženi svojo kišto z njega in inštaliraj. Ko imaš inštaliran osnovni sistem, si lahko z i386pkg nainštaliraš dodatne programe. Na tem CDju so 3rd party programi, ki se ne razvijajo v okviru NetBSD. Verjetno ta CD mountaš, potem pa kakšen pkg_add ali podobno. Pred tem pa obvezno preberi prirocnik, do katerega imaš povezavo v prejšnjem postu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OpenBSD praznuje 20 let

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
138787 (6014) opeter
»

Izšel FreeBSD 7.2

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
72896 (2438) Poldi112
»

Kratek uvod v FreeBSD (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Operacijski sistemi
51463932 (27670) Prospekt
»

linux vs freeBSD

Oddelek: Operacijski sistemi
192917 (2614) 64202
»

Slovenska tipkovnica za konzolo NetBSD

Oddelek: Operacijski sistemi
52877 (2672) 64202

Več podobnih tem