» »

Abit NF7-S

Abit NF7-S

Veron ::

zanimam me ali obstaja kakšna nadgradnja biosa navedena plošče da lahko naštimam v biosih cpu da piše 3000+ ? dela na 200x10.5 z 1.65V in bi rad imel da tudi piše 3000+ če je možno..

prosim za kakršne koli linke ki bodo uporabni

točni podatki plošče pa na sliki spodaj

in CPU

dxx ::

:\
Izberi tip plošče in upgrejdaj
Neuradni OC BIOS-i>:D
Preden jih uporabljaš, poglej kaj narest v primeru bad flash;)

kaj točno moram lovdat in updajtat (flash) da bom lahko cpu naštimal na 3000+?
mislim da mi piše AMD AthlonXP 3000+ (2.1Ghz)?

Grimlord ::

Jaz sem npr. izbral tam ko maš v soft menu 3. Sem mel na izbiro (proc je 2500+) 2500+, 3200+, pa user define. pa sem dal kr na 3200+, to je pa tak isto kot 200x11 samo da ti pač piše da je 3200+ ne pa 2200Mhz.

Mam pe uradn bios. SIcer nevem kerega... ;)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

pa sej to mam tud jst (cpu je 2500+) možnost pa imam 2500+, 3200+ pa user define..

ampak želim še možnost 3000+ ker cpu dela na default voltaži 1.65V na 200x10.5
za 200x11 pa mi že požre 1.775V kar mi je malo veliko.. tako da bi rad 3000+ še :)

Probaj še kak drug bios, boš mogoče mel to opcijo. Samo dvomim.

hm "dvomim" tud jst sam useeno upam da se da :P

am sam zakaj je pol tak problem cpuja da potrebuje toliko višjo voltažo za 5FSB več al pa za 0.5 množinika več?

možno napajalnik?

Racko ::

pac dobu si tak primerek procesorja, da ti zre za tolk fsbja/mnozilnika tok pa tok voltaze :)

LP

Točno tak kot je Rapy povedal.

Najprej poglej katero revizijo plošče maš.
Prvi link so uradni biosi od abita, rabiš pa še programček za flešat in disketo.

Good Guy ::

ni nujno če ma tako možnost in program alhko flesha tudi iz windowsow
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Verjemi, je bolj varno iz biosa, vemo kakšni so WIN;) Sem že mel probleme s takimi flashi.Lahko pa, če mu paše, jaz rajši počnem vse v čistem DOS-u, drugim pa ne morem priporočiti nečesa s katerim sem mel slabe izkušnje.

Vse sem flashal iz Winsov pa nisem mel probelmov. Sam pa naj naredi tak kot bo njemu pasalo.

kar se tiče flasha raje uporabljam dos.. (9800pro@XT)

ampak zdej sm neki naredu preko programa, ampak me še zanima ali se da kej narediti da tudi bios izpiše

pa plošča je rev.2

Tole si poglej!
AMD Athlon XP Model Numbers
CPU Name
Clock Speed
Athlon XP 3200+ (Barton) 2.200GHz FSB=400 (200MHz)
Athlon XP 3000+ (Barton) 2.167GHz FSB=333 (166MHz)
Athlon XP 2800+ (Barton) 2.083GHz FSB=333 (166MHz)

Če dobro pogledam mislim da vem kje tiči problem. Tvoj procesor teče pri 2.105GHz medtem ko originalni nenavit Barton 3000+ teče pri 2.167GHz. Samo 3200+ model ima že tovarniško 200MHz FSB.
Sepravi ali nastavi FSB na 206MHz x 10,5 ali pa 166 MHz x13
pomoje bo to rešilo problemček:)

ne ne tudi verzije 3000+ majo z 200x10.5 poglej dobro...

pa problem ni nikakrš, gre samo za estetiko :)

oz. bom probal z updajtanjem biosa pa bom videl če bo hotel laufat na 200x11 z minimalno powečano voltažo, ker na 200x10.5 laufa ne da bi dvignil voltažo...

Aha, pa res, sorry, nisem vedel da so vmes tud tako verzijo izdal, OK zdej vem. Tle sem se prepriču :)
Potem pa je problem 100% v tem da plata enostavno nima 200FSB točno pri 200MHz ampak pri 200,5MHz. Ker je pri AMD-ju to x2 teoretično pomeni to 401MHz. In tvoja frekvenca je potem 10,5x200,5=2105,25MHz
Poskusi downclockat mal. Poskusi še 199MHz FSB in mogoče ti bo prav izpisal.

Drugače bi se pa to mogoče res dal rešit z kakšnim BIOS-om, vendar ni nujno da z novejšim. Moral bi poskusiti različne verzije biosov, verjetno bi pri kakšni FSB bil točno na 200MHz.
Abit flash utility
Abit NF7-S Ver2.0 only, BIOS
NF7/NF7-S V2 BIOS 27
Version: 27 Released Date: 2004-12-16
Caution: This BIOS version is for NF7 & NF7-S Revision 2.0 only!
For Revision 1.0 ~ 1.2, please click here.
Updated SATA ROM V4.2.5.0.
Updated CPU micro code.
BIOS compile date: 11/22/2004

Poskusi in poročaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dxx ()

biose sem updajtal in res piše pod FSB 200.5Mhz.. recimo ko sem ga laufal na 3200+ ko je v biosih možnost pa piše FSB 199.5Mhz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

a si poskusil na 199x10,5?
mogoče bo pa potem 199,5x10,5 in bo po možnosti pisal 3000+

žal ne morem ker opcije 199FSB nimam samo 198 ali 200

obstajajo kaki modani biosi za to plato ki FSB piksirajo na 200FSB in ne 200.5mhz?

Verjetno bi moral obstajat taki biosi, sam probavat je treba. Za mojo K7S5A pokojno plato ja tak bios obstajal.

destiny ::

Poizkusi Tic Tac-ov D26 Black Mantaray bios.
Ga uporablja precej userjev z OC abitko...

Update: sem prejle mal gledal forum, pa vidm da so že neke nove verzije vzun (D10, D27...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: destiny ()

dolenc ::

Black mantaray XT je izbolšana verzija tega biosa. Jst ga priporočam ;)

prvo kar sem se odločil je menjava napajalnika... potem pa bom probal z modanimi biosi

sam še tko me zanima kok je kej rizično tole flashat?>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

destiny ::

Jest do zdej nisem mel problemov. Najprej resetiram cmos, flasham iz dos-a pol pa ostane le še konfiguracija bios-a.

Pa če boš navijal, sprobej mal več bios-ov, če boš z enim dosegel bolj porazne rezultate. npr. D26 mantaray xt se pri men ne obnese kej preveč dobr in sem flashal nazaj na D26 black mantaray. Merlinovih biosev zaenkrat še nisem probal ker sem trenutno z 10*230@1.8V čist zadovoljen. Ko bom rabil kaj več si bom pa verjetno že drugo platformo omislil...

yoco ::

Zivjo! Imam Abit NF7-S v2 plato in Barton 2500+ procesor. Kadar dam v biosu na 3200+ mi se sistem resetira večkrat na dan. Če pa nastavim sam množilnik in fsb pa mi ne zazna, ker naj ne bi delovalo s to plato in procesrjem. A bi moral flashat bios? Sem gledal na Abitovi strani, sam mi nekak cudn se zdi, ker je v EXE formatu, povsod pa piše, da mor bit v BIN. Kaj pa ti "neuradni"?

delfinus ::

Voltazu CPUju tudi povecaj. Vcore daj na 1.81V pol pa pocasi zmanjsuj.

Ja sj fora je ta, da sm imel ze na 1.85V pa je isto resetiralo.
Bom se probal kot si ti rekel. Ce se resetira, dam voltažo dol?

Kak PSU pa imas? Ce je bolj bogi te lahko tudi to zafrkava. Pa tudi ramom povisaj voltazo. Sem ze malo pozabil koliko je dobro. Ker sem zadevo prodal pred pol leta. Ce je mobilc bi ti moral po vsem pravem delovat na okrog 1.7V. Ampak okey recimo, da je slabsi primerek, pa pac das na Vcore na 1,8V. Jaz sem imel nastavljen 2440MHz na 1,79 z mobilcem AMD 2500+, Geforce 6800GT, Corsair TwinX rami, LC Arkangel 850W, in ostale drobnarije not. lp, D.

Ne nimam mobilca. Gadn je to, da ne morem sam vpisovat mnozilnik, vsaj tako sem prebral na netu, ker imam pac to plato.
PSU, a je to FSB? :8) Ce mislis to, imam na 200x11, voltaza je pa na 1.825 ze skor en dan in mi se ni resetiral.

PSU je napajalnik :). Kateri in koliko watov? Nekoc nekdaj, ko sem jaz to plato nabavil mi je zaradi napajalnika slo samo do 2000MHz. BIl je pac podhranjen. Ko sem nabavil pa mocnejsega, takrat Antec 480W, pa brez omejitev naprej.

Stabilnost pa testiraj tako, da zalaufaj 3DMark pa ga ciklaj cez noc ali pa Orthos Stress Prime pa ga ciklaj cez noc. Ce ti to zdrzi je masina stabilna.

Ke pa lahk pogledam za napajalnik? A moram odpret kisto?

Jap odpres kisto in pise na nalepki ob strani. No sicer pa testiraj s 3Dmarkom in Prime sedaj stabilnost, ce ti drzi s to voltazo mu je lahko skodavalo tako premalo kot prevec voltaze.

Na napajalniku pise, da je LC Power, model: LC6350. Pomoje da piše, da ma max 350W

Lahko bi bil napajalnik vzrok za nestabilnost ob navitju jap.

Bom zvecer probal z 3Dmark.
Kaksn napajalnik pa naj bi bil dobr, ce ta ni?

Vzemi kaksnega novejsega in imej v vidu to, da ce bos kdaj menjaval celotno masino, da ti ne bo vec treba novega napajalnika kupovat takrat. Jaz sem imel na koncu se na NF7 LC Arkangel 850W, ker mi je vmes Antec skripnil. Ga pa imam tudi sedaj na ASUS P5E in Intel E8500, ter HD4870 grafika in se obnese super za navijanje. Sicer pa lahko tudi kak Corsair dober in ga hvalijo tu na forumu. Vzemi najmanj 550W ali vec.

mailer ::

Obujam svoj star računalnik z osnovno ploščo v naslovu teme. Problem je namreč naslednji, da ne dobim slike na zaslon. Poskusil sem že z drugin napajalnikom in različnimi grafičnimi karticami, sicer starimi pa vseeno. Doslej sem pomislil na 3 možnosti in sicer: crknjen procesor, AGP slot ali pa matična plošča. Sem pa odstranil staro pasto na procesorju in ventilatorju na matičmi z novo in vse namestil nazaj, procesorja pa nisem jemal iz slota.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Imaš zvočnik v plati? Oz. če ni v plati, ga posebej vklopi.

Če ti ne da nobenega piska, pomeni da je plata fuč. Če je kaj drugega, bo piskalo.

Če ramov ni not veselo piska, če je vsaj ena palčka pa utihne.

Probal še en drug VGA kabel in... Tada in slika se prikaže. ;(

No, to pojasni, da ni nič piskalo :)

Problem se je danes spet pojavil in ob menjavi na star kabel ponoven prikaz slike. Mogoče je problem tudi v 10 let starem monitorju. V glavnem abitka dela kot nova, tudi dual channel ram.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NF7-S + XP-M (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
665203 (4084) Gajba
»

Barton 2500+@200x10.5 (strani: 1 2 )

574329 (3372) EvilK|NG
»

sempron 3000+ oz 2800+ do kolk (strani: 1 2 )

653966 (3381) AndrewSmith
»

Stabilnost CPUja

121427 (1243) Veron
»

Barton-M (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61133281 (16886) K0K0

Več podobnih tem