Forum » Elektrotehnika in elektronika » Hitrost daljjinca (telekomandae, pilota,... )
Hitrost daljjinca (telekomandae, pilota,... )
shock ::
Pozdravljeni,
Enkrat je bilo na slo-tech forumu eno vezje + programček, ki je znal brati kode od daljinca (Grider). Zanima me kako hitro je tisto zaporedje 0 in 1, ki sprejema sprejemnik tisto zaporedje. Vem da je nosilna frekvenca tiste ledice tam okoli 40 kHz, ampak koliko pa je frekvenca modulacije?
Enkrat je bilo na slo-tech forumu eno vezje + programček, ki je znal brati kode od daljinca (Grider). Zanima me kako hitro je tisto zaporedje 0 in 1, ki sprejema sprejemnik tisto zaporedje. Vem da je nosilna frekvenca tiste ledice tam okoli 40 kHz, ampak koliko pa je frekvenca modulacije?
16F84 ::
Lahko ti povem za RC5 protokol - pred časom sem delal z njim eno aplikacijo z mikrokontrolerjem. Malo modificiranega sem uporabil za daljinsko zaklepanje vozila.
Modulacija ledice je običajno 36khz (ali 38Khz)
Paket sestavlja 14 ciklusov dolžine 1.78mS. cel paket traje 25ms.
Najprej sledita dva startna bitia bita, ki služita za sinhronizacijo sprejemnika. Na kar sledi kontrolni bit. Potem sledi 5 adres bitov. Ti povedo za kateri tip naprave gre. Sledi še 6 komandnih bitov.
Vsak bit je sestavljen iz dveh polbitov. Kot sem omenil trajanje 1 bita je 1.78ms. Bit daš na "pol" če ga prebereš kot 0-1 je to 1 1-0 je 0
Toliko na kratko. Mislim, da boš na spletu našel veliko na to temo.
Modulacija ledice je običajno 36khz (ali 38Khz)
Paket sestavlja 14 ciklusov dolžine 1.78mS. cel paket traje 25ms.
Najprej sledita dva startna bitia bita, ki služita za sinhronizacijo sprejemnika. Na kar sledi kontrolni bit. Potem sledi 5 adres bitov. Ti povedo za kateri tip naprave gre. Sledi še 6 komandnih bitov.
Vsak bit je sestavljen iz dveh polbitov. Kot sem omenil trajanje 1 bita je 1.78ms. Bit daš na "pol" če ga prebereš kot 0-1 je to 1 1-0 je 0
Toliko na kratko. Mislim, da boš na spletu našel veliko na to temo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 16F84 ()
16F84 ::
polbit
Žal zedeve nisem znal drugače razožit. Imaš mogoče boljšo idejo?
V glavnem bit je sestavljen iz dveh bitov kakor sem razložil zgoraj.
Google na temo RC5 najde ogromno zadetkov. Eden iz med njih je tukaj kjer je protokol zelo dobro opisan. Tam je tudi opis ostalih protokolov. Enega iz med mojih projektov najdeš tukaj Priloženo je vse za izdelavo od tiskanine do izvorne kode za mikrokontroler...
lp
Silvo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 16F84 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Infrardeče kontroliranje motorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2939 (2370) | SplitCookie |
» | USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 28144 (11388) | eVro |
» | Upravljanje PC-ja preko daljincaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5940 (4513) | kulSMS |
» | Zelo pocasno utripanje LED diode (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8683 (7888) | a13misko |
» | a/d pretvornik -> usbOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2175 (1749) | BluPhenix |