Forum » Kaj kupiti » Budget 500 EUR: namizni vs. prenosnik - kaj kupiti
Budget 500 EUR: namizni vs. prenosnik - kaj kupiti
nejcpirc ::
Pozdravljeni
Kolega kupuje mašino za hčerko, ki zaključuje osnovno šolo... Komp se bo rabil za filme, manj zahtevne igre,...nič pretresljivo zahtevnega skratka.
Budgeta je cca. 500 EUR
Kakšno konfiguracijo bi priporočili za ta denar, če bi ta mesec nabavil:
1. Namizni komp (skupaj z monitorjem)
ali
2. Prenosnik
Hvala za pomoč
Kolega kupuje mašino za hčerko, ki zaključuje osnovno šolo... Komp se bo rabil za filme, manj zahtevne igre,...nič pretresljivo zahtevnega skratka.
Budgeta je cca. 500 EUR
Kakšno konfiguracijo bi priporočili za ta denar, če bi ta mesec nabavil:
1. Namizni komp (skupaj z monitorjem)
ali
2. Prenosnik
Hvala za pomoč
technolog ::
Jasno, da namizni računalnik! Sploh ni nobene dileme.
Ogromno več za isto ceno. Pa še zgubit/pozabit ga nima kje.
+ Mam izkušnje z otroci, takoj ko jim kupiš prenosnik, so cele dneve z njim v pojstli. Bolje je, da takrat, ko je otrok na računalniku, da lepo na stolu vzravnano sedi.
+ Mam izkušnje z otroci, takoj ko jim kupiš prenosnik, so cele dneve z njim v pojstli. Bolje je, da takrat, ko je otrok na računalniku, da lepo na stolu vzravnano sedi.
BALAST ::
Če zna taka mladina pazit prenosnik da ne pade s postelje ali z mize bi bil pravi čudež.
Raje vzami mini namiznika, ker je še najcenejša izbira.
Moraš ga pa sam sestavit, ker je tako najmanj 100EUR ceneje kot če kupiš, če sploh kdo za ta denar sestavi.
Mini-PC ZOTAC ZBOX AD02 212EUR
80GB Intel SSD 122EUR
4GB DDR3 RAM 19EUR
AOC 23" LED LCD 138EUR
Skupaj 491EUR
Ker 500GB mini disk pride 120EUR, priporočam SSD, ki je še dokaj ugoden, sploh pa 4x hitrejši po testih od navadnega, pa še garancija je 5let namesto 3.
Če pa vpišeš še kodo
EnaA: SESALCI
do 14.decembra 3% popusta. bi pa lahko pod 500EUR stlačil še brezžično miško in tipkovnico za 26EUR
Raje vzami mini namiznika, ker je še najcenejša izbira.
Moraš ga pa sam sestavit, ker je tako najmanj 100EUR ceneje kot če kupiš, če sploh kdo za ta denar sestavi.
Mini-PC ZOTAC ZBOX AD02 212EUR
80GB Intel SSD 122EUR
4GB DDR3 RAM 19EUR
AOC 23" LED LCD 138EUR
Skupaj 491EUR
Ker 500GB mini disk pride 120EUR, priporočam SSD, ki je še dokaj ugoden, sploh pa 4x hitrejši po testih od navadnega, pa še garancija je 5let namesto 3.
Če pa vpišeš še kodo
EnaA: SESALCI
do 14.decembra 3% popusta. bi pa lahko pod 500EUR stlačil še brezžično miško in tipkovnico za 26EUR
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BALAST ()
Fantje, kaj pa Dinokomp, Funtech? Sestava v lastni režiji ni problem.
ps: technolog in Balast, hvala za predloga
ps: technolog in Balast, hvala za predloga
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejcpirc ()
technolog ::
+ Strokovnjaki odsvetujejo računalnik v svoji sobi, ampak naj bo v dnevni sobi oz. nekem skupnem prostoru...
Reši ogromno težav, sploh pri najstnikih.
Reši ogromno težav, sploh pri najstnikih.
Lonsarg ::
Hm, leta 2011 se desktop komp kupi za zahtevne igre in za res tok male otroke, ki ne znajo pazt na stvari. Sicer bo avtor teme najlažje precenil kok zna pazit, ampak srednja šola večina ljudi ne meče več stvari po tleh no...
WarpedGone ::
Še en glas za ZOTAC miniPC.
Imam doma za HTPC (le internet zadeve) in je superca. Zraven sm nabavu brezžično tipkovnico od logitecha za Wii (luštna mejhna, super občutek, nizka cena) in eno kvalitetno WiFi miško (da je več kot 2 metra dosega).
Imam doma za HTPC (le internet zadeve) in je superca. Zraven sm nabavu brezžično tipkovnico od logitecha za Wii (luštna mejhna, super občutek, nizka cena) in eno kvalitetno WiFi miško (da je več kot 2 metra dosega).
Zbogom in hvala za vse ribe
IceIceBaby ::
Jaz na drugo kot prenosnik sploh nebi pomislil. Govorimo o 14 let stari punci, ki bo verjetno kdaj zadevo rabila tudi za šolo ali kakšen hobi. To pomeni, da bo prenosljivost prišla precej prav. Poleg tega so prenosniki načeloma tišji, zasedejo manj prostora, zahtevajo samo 1 kabel...
Tisto glede pravilnega sedenja, računalnika v skupnem prostoru itd. je stvar vzgoje. Ne vidim pa nič slabega v tem, če se pogleda kakšna nadaljevanja v postelji npr.
Jaz predlagam nekaj v tem stilu:
http://www.so-doo.si/prenosniki/sony-va... (solidno ohišje + zgleda kul za punco)
http://www.so-doo.si/prenosniki/sony-va... (boljši specsi, črna barva)
http://www.so-doo.si/prenosniki/sony-va... (malo čez 500 eur)
http://www.so-doo.si/prenosniki/dell/de... (17")
Tisto glede pravilnega sedenja, računalnika v skupnem prostoru itd. je stvar vzgoje. Ne vidim pa nič slabega v tem, če se pogleda kakšna nadaljevanja v postelji npr.
Jaz predlagam nekaj v tem stilu:
http://www.so-doo.si/prenosniki/sony-va... (solidno ohišje + zgleda kul za punco)
http://www.so-doo.si/prenosniki/sony-va... (boljši specsi, črna barva)
http://www.so-doo.si/prenosniki/sony-va... (malo čez 500 eur)
http://www.so-doo.si/prenosniki/dell/de... (17")
dzinks63 ::
Najbrž rabi komplet, za osnovnošolko, npr:
1 X LC ohišje Pro-910B, MIDI, 420W (80mm), ATX/mATX, eSATA, črn 35,11€
1 X Matična plošča Asus P8H61-M LX2/SI S1155 55,00€
1 X Procesor Intel Celeron G530 2.4 GHz LGA1155 BOX 44,79€
1 X PATRIOT DDR3 1x 4GB 1600MHz 23,97€
1 X SAMSUNG 320GB SATA2, 16/7200 (HD322HJ) 79,20€
1 X DVD +/- RW LG, SATA GH22NS70 - Črn 18,35€
1 X Miška Gigabyte GM-M6580 (GM-M6580) 8,82€
1 X Tipkovnica Logitech OEM, Deluxe 250, črna, PS/2, SLO 7,36€
1 X ZVOČNIKI LOGITECH Z313, 2.1 35,46€
1 X WLED Monitor AOC E2450SWDA 59,8cm 155,10€
1 X TISKALNIK EPSON STYLUS SX130 (C11CB54303) 53,32€
Skupaj516,47€
1 X LC ohišje Pro-910B, MIDI, 420W (80mm), ATX/mATX, eSATA, črn 35,11€
1 X Matična plošča Asus P8H61-M LX2/SI S1155 55,00€
1 X Procesor Intel Celeron G530 2.4 GHz LGA1155 BOX 44,79€
1 X PATRIOT DDR3 1x 4GB 1600MHz 23,97€
1 X SAMSUNG 320GB SATA2, 16/7200 (HD322HJ) 79,20€
1 X DVD +/- RW LG, SATA GH22NS70 - Črn 18,35€
1 X Miška Gigabyte GM-M6580 (GM-M6580) 8,82€
1 X Tipkovnica Logitech OEM, Deluxe 250, črna, PS/2, SLO 7,36€
1 X ZVOČNIKI LOGITECH Z313, 2.1 35,46€
1 X WLED Monitor AOC E2450SWDA 59,8cm 155,10€
1 X TISKALNIK EPSON STYLUS SX130 (C11CB54303) 53,32€
Skupaj516,47€
fosil ::
Namizni pc je v vseh pogledih boljša izbira.
Ampak prenosnik je pa bolj "kul" in pri 14 letih je to daleč najbolj pomembna stvar
Funtech je tudi kul, doslej vedno dobre izkušnje
Ampak prenosnik je pa bolj "kul" in pri 14 letih je to daleč najbolj pomembna stvar
Funtech je tudi kul, doslej vedno dobre izkušnje
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
kul že, ko pa pade po tleh ali pa ga polije kdo s sokom je pa jok in stok.
Namizni pc je v vseh pogledih boljša izbira.
V vseh pogledih? Ga lahko prenašaš? Lahko pogledaš film v postelji? Ga lahko neseš do kolega, ko delaš seminarsko? Imaš čisto mizo brez kablov? Imaš v sobi mir pred glasnimi ventilatorji...?
Desktop je kul za določene stvari. Ampak se strinjam z Azgardom. Leta 2011 se desktop kupi, če točno veš kako boš izkoristil prednosti. Za veliko večino pa je prenosnik bolj priročen in povsem dovolj zmogljiv.
Tisti Vaio na mojem linku je celo hitrejši od desktopa, ki ga je predlagal dzinks63, za zelo podobno ceno.
kul že, ko pa pade po tleh ali pa ga polije kdo s sokom je pa jok in stok.
Jaz ne vem, kaj pri vas doma delate, ampak jaz pri 14 letih nisem metal stvari po tleh nič bolj kot zdaj pri 29.
Huh, hvala, sva kar mal v dilemi kaj zdaj izbrati:)
Gledava prenosnike na so-doo.si... Hude mašine tja do 550 EUR, so pa vse refubished/renew? Sicer z 1 letom garancije, kar je spet OK.
Kaj bi pri njih izbrali(prenosnik), če damo 550 EUR maximum? Pa pomojem 15.5 screen...17ko imam sam, pase mi zdi že kar nepremičnina :)
Gledava prenosnike na so-doo.si... Hude mašine tja do 550 EUR, so pa vse refubished/renew? Sicer z 1 letom garancije, kar je spet OK.
Kaj bi pri njih izbrali(prenosnik), če damo 550 EUR maximum? Pa pomojem 15.5 screen...17ko imam sam, pase mi zdi že kar nepremičnina :)
SO ima praktično vse iz renew programov. Ampak do zdaj še nisem dobil slabega računalnika. Od kakšnih 6, 7 ki sem jih kupil pri njih so bili vsi OK.
Jaz bi vzel Vaiota. HPjev sem imel že nekaj. Solidne specifikacije ampak kvalitetat teh poceni HPjev šepa. Sony se pri low cost modelih bolj potrudi.
Jaz bi vzel Vaiota. HPjev sem imel že nekaj. Solidne specifikacije ampak kvalitetat teh poceni HPjev šepa. Sony se pri low cost modelih bolj potrudi.
IceIceBaby je izjavil:
V vseh pogledih? Ga lahko prenašaš? Lahko pogledaš film v postelji? Ga lahko neseš do kolega, ko delaš seminarsko? Imaš čisto mizo brez kablov? Imaš v sobi mir pred glasnimi ventilatorji...?
Da. Da. Da. Da. Da.
4. Zakaj bi h kolegu nosil prenosnik? Daš zadevo na ključ. 14 letniki nimajo avtov in če si peš kar hitro ugotoviš da so prenosniki kljub vsemu kar precej težki.
IceIceBaby je izjavil:
Tisti Vaio na mojem linku je celo hitrejši od desktopa, ki ga je predlagal dzinks63, za zelo podobno ceno.
Kljub navidezno podobnim specifikacijah so prenosniki počasnejši. Največja cokla je sicer ponavadi počasen disk.
Pa tudi mobilni procesorji so kljub enakemu poimenovanju precej počasnejši od namiznih verzij.
Pa kakor sem slišal so teli "refurbished" prenosniki pri soo-ju v resnici rabljeni.
Tako da če kupuješ laptop raje kupi novega in zraven obvezno vzemi tudi podaljšanje garancije na vsaj 3 leta.
Ker če crkne matična plošča, kar se pri prenosnikih rado zgodi, lahko kar kupiš drugega, ker bo menjava predraga.
In ne pozabit, da ima prenosnik praviloma precej krajšo dobo od desktopa, sploh če se z njim valjaš po postelji, ker to pomeni še dodaten prah in posledično večje pregrevanje.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
Da. Da. Da. Da. Da. Da.
Ne. Ne. Ne...
Kljub navidezno podobnim specifikacijah so prenosniki počasnejši.
Se strinjam. Ampak zgornja konfiguracija ni ravno biser. Poleg tega hitrost nima veze v tem primeru. Za opisano delo bo praktično vsak nov računalnik zadoščal.
Pa kakor sem slišal so teli "refurbished" prenosniki pri soo-ju v resnici rabljeni.
Kje si pa to slišal, če smem vprašati? Kar nekaj robe sem že kupil pri njih in zaenkrat so bili še vsi prenosniki novi. Ne refurbished, ne predstavitveni modeli ampak novi. Slabost je garancija 1 leto, ampak lahko dokupiš.
In ne pozabit, da ima prenosnik praviloma precej krajšo dobo od desktopa, sploh če se z njim valjaš po postelji, ker to pomeni še dodaten prah in posledično večje pregrevanje.
Krajša življenjska doba? Namesto 15 let bo delal samo 13?
dzinks63 ::
Če že primerjate prenosnika z stacionarcem, upoštevajte da sem v konfiguracijo postavil 2.1 zvočnike z wooferjem, 24 inch monitor (v primerjavi z 15inch) in multifunkcijsko napravo (skener+printer). Če namesto tega postavimo cenejše komponete in multifunkcijsko odstranimo, če je ne potrebuje, pridobimo ~120€, kar omogoča nakup I3 ali celo i5 procesorja.
mirancar ::
ker gre za punco bi raje vzel prenosnik
pentium/i3/i5, glavno da so ta novi "sandy bridge"
15 inch + miška + slušalke
izbire je pa preveč :/ najbolj hladni zmaga
pentium/i3/i5, glavno da so ta novi "sandy bridge"
15 inch + miška + slušalke
izbire je pa preveč :/ najbolj hladni zmaga
Pyr0Beast ::
Vpraš punco kaj bi raj. Al prenosnik al pa HTPC stacionarca + en ogromen ekran.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
mikic007 ::
Odvisno, kaj je ze doma, kak ruter imajo, kaj bi naj z njim pocela ...
Prenosnik je fajn, ce imas tudi pc, sam je meni zoprna zadeva za resno delo. V vsakem primeru moras imeti tudi mis in tipkovnico, kar ni strosek sicer.
Sicer pa noben prenosnik ni v resnici laptop (pise v vsakih navodilih, da ga lahko uporabljas samo na trdnih povrsniah) in ce ze je bolje gledati filme na ogromnem monitorju s super zvocniki.
Morajo pa tudi starsi vedeti, koliko avtonomije zelijo dati otroku pri delu z racunalnikom. Jaz pravim, prav dosti ni dobro, ker se hitro zgodi zasvojenost (FB in chati, spletne igre). Sicer pa tudi od otroka odvisno ...
Prenosnik je fajn, ce imas tudi pc, sam je meni zoprna zadeva za resno delo. V vsakem primeru moras imeti tudi mis in tipkovnico, kar ni strosek sicer.
Sicer pa noben prenosnik ni v resnici laptop (pise v vsakih navodilih, da ga lahko uporabljas samo na trdnih povrsniah) in ce ze je bolje gledati filme na ogromnem monitorju s super zvocniki.
Morajo pa tudi starsi vedeti, koliko avtonomije zelijo dati otroku pri delu z racunalnikom. Jaz pravim, prav dosti ni dobro, ker se hitro zgodi zasvojenost (FB in chati, spletne igre). Sicer pa tudi od otroka odvisno ...
pise v vsakih navodilih, da ga lahko uporabljas samo na trdnih povrsniah
Prvič slišim. Že več kot 10 let furam prenosnike, pa nikoli nisem imel težav z delom na kavču, v postelji, v avtu... Tole z miško in tipkovnico tudi ni res. Če je trackpad kolikor toliko soliden se da čisto udobno delati brez miške.
Ne vem sicer, kaj je za tebe resno delo. Ampak jaz se preživljam z računalnikom, pa imam trenutno 13" Aira kot edini računalnik. Ne rečem, da je prenosnik edina prava izbira, ampak se da marsikaj narediti gor zelo udobno in hitro.
Pyr0Beast ::
Klinca, samo če je pa mala brez facebooka je pa odrezana od socialnega okolja
Some nanoparticles are more equal than others
mikic007 ::
IceIceBaby je izjavil:
pise v vsakih navodilih, da ga lahko uporabljas samo na trdnih povrsniah
Prvič slišim. Že več kot 10 let furam prenosnike, pa nikoli nisem imel težav z delom na kavču, v postelji, v avtu... Tole z miško in tipkovnico tudi ni res. Če je trackpad kolikor toliko soliden se da čisto udobno delati brez miške.
Ne vem sicer, kaj je za tebe resno delo. Ampak jaz se preživljam z računalnikom, pa imam trenutno 13" Aira kot edini računalnik. Ne rečem, da je prenosnik edina prava izbira, ampak se da marsikaj narediti gor zelo udobno in hitro.
Mogoce prvic slisis, ampak kolikokrat pa si ze bral splosna navodila za prenosnike? Jaz tega tudi nisem vedel, dokler pac nisem. Dejstvo je, da ce imas prenosnik na odeji npr. se bistveno bolj greje, pa saj to je dejstvo. Ne recem, da ga ne smes tako uporabljati, ampak lahko ti pac hitreje crkne.
Zdaj resna uporaba je zame pac karkoli, kar ni zezanje po compu, naceloma srfanje in pisanje. Ne vem, zakaj bi nekdo otroka navajal na uporabo racunalnika v nepravilni pozi, kar je pravzaprav vse, kar ni sedenje? Ti si pa verjetno odrasel in sam odgovarjas zase, je razlika.
To, da se bolj greje je dejstvo ja. Ampak ne vem v čem točno je problem, če se ti temp. dvigne za 10 stopinj. Hitreje bo crknil, ampak to nima veze, ker bo zadeva zastarela preden bo prišla blizu svoje življenjske dobe.
A ti filme v sede gledaš? Kul. Večina ljudi se udobno zlekne na kavč, posteljo ali kaj podobnega.
Ne vem, zakaj bi nekdo otroka navajal na uporabo racunalnika v nepravilni pozi,
A ti filme v sede gledaš? Kul. Večina ljudi se udobno zlekne na kavč, posteljo ali kaj podobnega.
Gledat film s prenosnikom v naročju zame ni udobno.
Bolje kupit večji monitor za namizni pc in potem lahko gledaš res udobno.
Otroške sobe ponavadi niso tako velike.
Bolje kupit večji monitor za namizni pc in potem lahko gledaš res udobno.
Otroške sobe ponavadi niso tako velike.
Tako je!
Sssaga ::
Jasno, da namizni računalnik! Sploh ni nobene dileme.
Bravo!
Najlepša hvala vsem skupaj za nasvete in pomoč. Dobila bo prenosnik, ki si ga tudi sama želi, kar pa se tiče uporabe, pa tukaj ne bi smelo biti težav (stvar vzgoje...).
Kar naj kupijo prenosnik, ko bo enkrat letel po tleh bo pa vprašanje kako popravit in povrnit podatke... kar pa NI POCENI.
Lonsarg ::
Desktop racunalniki se sploh ne bojo vec prodajali cez 10 let, vi pa pluvate cez prenosnjk. Smesni ste res, a ker v mladosti niste mel laptopa ampak desktop in nato v studentskih cajtih, ki zelo prav pride prenosnik, mislite da morajo iti vsi skozi isto obdobje?
Ne mecejo kar vsi laptopov po tleh, doloceni otroci nehajo to ze pri zelo majhnih starostih.
Ne mecejo kar vsi laptopov po tleh, doloceni otroci nehajo to ze pri zelo majhnih starostih.
Tarzan ::
Da bo zletel sloh ni tak problem kot morebitno neprestano visenje za računalnikom in s tem povezani problemi. Že od začetka se fajn pogovorite glede vseh problemov, na katere lahko mlada punca na netu naleti, od pedofilov, do duševno motenih "loverboyev", trgovcev z belim blagom, nesramnih prepotentnih mladcev in podobno. Mlado dekle je precej lahka tarča za vse mogoče deviante, na kar jo je potrebno opozoriti prej, preden s kakim pride v kontakt in ji začne prati možgane.
Pri računalniku, ki je v skupni, delovni sobi, je verjetnost skrivanja, če dekle zabrede precej manjše. S prenosnikom se bo lahko umaknila kamor koli in bo težko kaj posumiti, dokler morda ne bo prepozno. No, z dobro vzgojo in ohranjanjem medsebojnega zaupanja to ne bi smel biti večji problem, je pa pred dekletom najtežji del odraščanja. Računalnik ji bo v tem času precej koristil, predstavlja pa seveda kot vse v življenju tudi nekaj tveganja. V vsakem primeru, pogovarjaj se s hčero o vsem in ne bo nobenih problemov. Najhuje je, če je zaradi pomanjkanja socializacije odrinjena, kar v teh časih brez računalnika prav enostavno lahko postane.
Upam, da ji bo prenosnik všeč. :)
Pri računalniku, ki je v skupni, delovni sobi, je verjetnost skrivanja, če dekle zabrede precej manjše. S prenosnikom se bo lahko umaknila kamor koli in bo težko kaj posumiti, dokler morda ne bo prepozno. No, z dobro vzgojo in ohranjanjem medsebojnega zaupanja to ne bi smel biti večji problem, je pa pred dekletom najtežji del odraščanja. Računalnik ji bo v tem času precej koristil, predstavlja pa seveda kot vse v življenju tudi nekaj tveganja. V vsakem primeru, pogovarjaj se s hčero o vsem in ne bo nobenih problemov. Najhuje je, če je zaradi pomanjkanja socializacije odrinjena, kar v teh časih brez računalnika prav enostavno lahko postane.
Upam, da ji bo prenosnik všeč. :)
dwinxp ::
Včeraj sem videl da bo od ponedeljka Hofer imel prenosnike 15.6 z matt zaslonom, i3 sandy procom, 4GB DDR3 rama, 500gb diska... po 399€ !!!! Če ti ga uspe ujeti mislim, da je super izbira za tak denar...
še link --> HOFER CHILI GREEN AKCIJA!
Lp
Lp
Že od začetka se fajn pogovorite glede vseh problemov, na katere lahko mlada punca na netu naleti, od pedofilov, do duševno motenih "loverboyev", trgovcev z belim blagom, nesramnih prepotentnih mladcev in podobnoto je predmet druge debate, namreč izobraževanje in poznavanje kulture interneta.
Najhuje je, če je zaradi pomanjkanja socializacije odrinjena, kar v teh časih brez računalnika prav enostavno lahko postane.
Tole mi ni jasno. Računalnik je danes v veliki meri sredstvo za komuniciranje. Kako točno postaneš bolj odrinjen, če si z računalnikom več v stiku s prijatelji?
Sicer pa imho močno pretiravate, pa še off topic je.
Ontopic: tale chilli green ni napačen. Cheap, verjetno ni ravno biser kar se tiče kvalitete, ampak za tak denar s 3 letno garancijo težko zgrešiš.
mirancar ::
eni ste res živčni
jp, posilil bodo vašega "otroka" in prodali organe če boste kar tako dal laptop brez kontrole
jp, posilil bodo vašega "otroka" in prodali organe če boste kar tako dal laptop brez kontrole
echoman ::
Včeraj sem videl da bo od ponedeljka Hofer imel prenosnike 15.6 z matt zaslonom, i3 sandy procom, 4GB DDR3 rama, 500gb diska... po 399€ !!!! Če ti ga uspe ujeti mislim, da je super izbira za tak denar...
Lp
Se strinjam, da se splača tak laptop za ta denar, vendar je na drugi strani še ena opcija. Sam bi iz lastnih izkušenj raje vzel desktop pc z nekim prilagodljivim monitorjem (v smislu, da se ga lahko poljubno obrača, nastavlja višino, ipd.), saj je občasno potrebno narediti kakšno seminarsko ali podoben projekt in to zahteva kar nekaj ur za računalnikom. Po nekaj urah to nastane težava pri sedenju in gledanju navzdol v ekran prenosnika in ni lahko nadaljevati, je pa za to še vedno rešitev dodatni monitor ali stojalo.
Torej je najlažje izbrati desktop + monitor, če pa bo računalnik namenjen tudi delu v šoli, potem pa je seveda izbira prenosnik. Glede ostalega pa mislim, da so dovolj povedali že predhodniki.
Tarzan ::
eni ste res živčni
Zakaj si dal otroka v narekovaje ne vem, vem pa, da se tudi take zadeve dogajajo. Ne rečem, da se z normalnim odnosom staršev z mladostniki tega ne bi dalo popolnoma preprečiti, pravim samo, da vedno je tveganje, da nekdo izkoristi otrokovo naivnost. Preko računalnika nepredstavljivo dosti lažje, kot v živo.
Kar se tiče pa socializacije preko spleta v primerjavi s tisto staro, analogno v živo... Postajata vse bolj enakovredni, pa če se ti to zdi prav ali ne. Prijatelji, spoznani preko spleta lahko v končni fazi začnejo hodit skupaj tudi na dopust, lahko se tudi iščejo med seboj sorodne duše za skupno življenje. Zadeva je pač prerasla v en bolj zmogljivih medijev komunikacije, s prav tako močjo, kot jo je včasih imel obisk gasilske veselice ali pa diskoteke. Tudi nevarnosti so ostale podobne, ampak te ne smejo vplivati na odločanje ali otroka odrezati od sveta, tako dobrega, kot slabega, ali pa ga seznaniti s pastmi in pripraviti na to, da se bo samostojno lahko podal v svet. Z odrekanjem katere koli oblike socializacije v teh časih lahko sprodiciramo pač "kripla", ki je v tem pogledu precej šibkejši od "konkurence".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laptop za povprečnega uporabnikaOddelek: Kaj kupiti | 4715 (3193) | rini |
» | Izbira laptopa - i5 ali i7Oddelek: Kaj kupiti | 5773 (4924) | turbolenca |
» | pomoč pri nakupu prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 3124 (2618) | SLO_Matej |
» | Prenosnik za do 500eurOddelek: Kaj kupiti | 1760 (1666) | leptop |
» | Prenosnik do 500 €Oddelek: Kaj kupiti | 1786 (1528) | ns92 |