» »

Bolgarija in Romunija: Zelena luč za EU v 2007

Bolgarija in Romunija: Zelena luč za EU v 2007

gkovac ::

JEST HOČEM VEN!!!!!

Resno!!! Direkt ven hočem! Je kdo bil tukaj (ja... trenutno sem v Bukarešti)?? Za Bolgarijo ne bom govoril nič, ampak Romunija je pa katastrofa od katastrofe! Tukaj je kot v Bejrutu... vse razbito, umazano, svinjsko, kultura recimo voznikov je na totalni nuli ali pa celo tolče v minus, vse kar kupiš je obupno drago (to je po moje vse kar imajo evropskega). Zjutraj mi je težko iti peš v službo, ker nikol ne veš a boš stopil v luknjo na pločniku, ki je taka, da si z lahkoto zlomimš nogo ali pa mogoče na pasji drek in pa sevede ulice smrdijo po scanju... obstajata pa še dve možnosti, da bo od tebe na poti nekdo prosil denar ali pa da te bo povozil voznik, ki preko prehoda za pešce skozi rdečo luč rine na "glavno" cesto.

Povprečna plača tukaj naj bi bila 170 evrov... uradno.. neuradno naj bi skoraj vsak Romun dobil nekaj več, ampak to ne preseže 300 evrov. Ljudi lahko mirne duše označim za cigane (in ne nisem nestrpnež ali rasist) in to ni edini vtis, ki ga dobiš pri njih, drugi vtis je, da so neverjetno neprijazni in mrkogledi (očitno je Nicolae resnično pustil velik vtis na ta narod).

Bukarešta je groza od mesta... ni ene omembe vredne stvari za ogledat (Parlament oziroma bivša People's Palace je zaprta za javnost oz. moraš imeti vodene oglede, od katerih ti vsak pove nekaj drugega za eno in isto stvar. Na vsakem koraku (po moje pred muzeji - seveda zaprtimi -) stojijo do zob oboroženi vojaki. Cerkvice so uboge in na pol podrte. Park v katerem sem pa bil se pa v primerjavi z našim Tivolijem SKRIJE!!!! Vse je posrano, sprehajalne potke so umazane, popljuvane in polne drekov, o travi rajš nebi...

EU naj bi bila kmalu vodilna svetovna gospodarska velesila... z Romunijo, Bolgarijo in boh ne daj Hrvaško, Bosno, SCG in Albanijo????? Že mi, Čehi in Malta smo "pogojno" v EU.. o ostalih novih članicah tudi nebi zgubljal besed, saj je Slovaška totalna tema, Poljska pa je 336.000 kvadratnih kilometrov veliko polje krompirja. Po moje je najboljš, da se EU razširi še na Uzbekistan, Turkmenistan, Kazahstan in potem bomo res ena velika srečna družina! Meje EU so na Kolpi in Sotli pa tam kje je meja med Češko in Slovaško... ostalo ne bo EU še naslednjih 100 let!

HOČEM REFERENDUM ZA IZSTOP IZ EU!!!
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."
  • spremenil: gkovac ()

kopernik ::

Jaz pa pravim "let 'em come". Še turčija, zaradi mene.

LoneWolf ::

Kar se tice Romunije se cisto strinjam, 9 od 10 stikov, ki jih imam s to drzavo je zrelo za kriminalisticno preiskavo. Kriminal in korupcija so splosno razsirjeni, policija je bolj kot ne simbolicna, etika ne obstaja...
Ampak to ni kriterij za vstop v EU. Ideja, ki jo ima EU s siritvijo je bolj v tem, da taksne drzave vzame pod svoje okrilje, jim ponudi neko vizijo prihodnosti in jih preko pristopnih pogajanj prisili, da se resno vzamejo v roke. Ce smo posteni, je bila Slovenija 10 let nazaj podoben primer, ceprav se zdalec ne tako drasticen kot Romunija.

gkovac ::

Slovenija nikol ni bila podobna (poudarjam tole besedo)... ampak v zadnjih letih samostojnosti smo naredil OGROMEN napredek. Takega napredka države Balkana NIKOL ne bojo naredile.. ker pač niso taki narodi. Komunizem in korupcija sta preveč zasidrana v njih samih.

Citiram enega Hrvata na Euro News: "You know... us Croatians... We don't like to work very hard". In TO naj gre potem v EU??
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

LoneWolf ::

Saj to hocem rect. Sloveniji je bila EU zadnje desetletje vodilo in motivacija, in Slovenija je v tem casu naredila lep napredek - ne dvomim, da bi bil ta brez cilja vstopa v EU bistveno manjsi. EU upa na nekaj podobnega tudi na Balkanu. Se mi pa zdi leto 2007 kot cilj vstopa v EU za Romunijo cisti absurd, 2017 bi bilo bolj realno... Teli bodo rabili vec kot desetletje, da se spravijo v red po zahodnih standardih.

Thomas ::

Nej pridejo. Dobrodošli v EU, Romuni in Bolgari.

Dr Evil ::

Bolše ti kot Turki.

Alexius Heristalski ::

Jaz pravim, Evropska zveza naj bo do tam, kjer je še prisotna evropska kultura. Turčija to gotovo ni, za Romunijo in Bolgarijo pa bi bilo treba raziskati.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

gkovac ::

Evropska Unija naj bi bila razvita a ne? In v njej naj bi bile najmočnejše evropske države? Kaj hudiča tukaj delamo mi, Malta, in ostale bivše komunistične države? Mi smo 50 let za "razvito" Evropo, medtem ko so Romuni, Bolgari in ostali (ja tut Hrvati) 500 let za njimi! Tako po kulturi kot po razvitosti.

Turki? Lepo vas prosim! Že tko so not Grki, ki imajo samo tisto morje in nič drugega, njihova kultura pa je nekje na ravni Romunov. Tole z Združeno Evropo je ena sama farsa!
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Dr Evil ::

Motiš se Sulc.Evropska unija je zveza,kjer močnejši šibkejšim pomagajo.Tako napredujejo vsi.Le zakaj misliš,da so bile sprejete države kot so Španija,Portugalska in Grčija?Te so bile pravtako in so še,nerazvite proti,Nemčiji,Franciji in Angliji,da ne govorim o skandinavskih državah.Sprejete so bile,zaradi ideje enake tej ZDA.Velikanski trg z enakimi pravili in življenskim standardom.Kapitalizem ne more funkcionirat če ni rasti!!In kdo najbolj raste?

Thomas ::

Turčija po moje ne paše v EU. Rusija tudi ne. Moldova in taki pa že.

Če mislimo z EU resno ... jo moramo narest bolj po USA zgledu. Ampak prej se vprašajmo, če smo za ta cilj. Jest sem, če pa večina ni ... bo pač po njihovo.

Daedalus ::

Ker so po tvoje (sulc) trenutno v bolj žalostnem stanju, jih je treba tam pustit, al kako? Bodi brez skrbi - se bojo pod pritiskom pogojev za vstop hitro uštimali. Če bojo le politiki imeli dovolj vizije in volje, da bojo prepričali ljudi...

Turčija - ko (če) bojo izpoljnjevali vse pogoje in se bo pripravljeno tudi prebivalstvo odpovedati kakih tradicionalnim zabluzom in sprejeti temeljne predpostavke zahodne kulture, zakaj ne? Ker so muslimani? Ker imajo drugačno kulturo, kot to pravi Alexius? Sami kvalificirani razlogi, ni kaj. Sej ne rečem, da bo to kmal - če sploh kdaj bo, samo vnaprej nekomu zapret vrata pa tud nima smisla. Sicer se pa gre pri Turčiji itak za željo EU povečati svoj vpliv na Bližnjem vzhodu...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr Evil ::

Daedalus,se s tabo strinjam kar se Turčije tiče.Seveda pa ne verjamem,da bo ta bila sposobna te kriterije izpolnit še vsaj 50 let.Problem Turčije ni v legi,religiji ali gospodarskem stanju.Njen problem je nivo družbenega razvoja,ergo sekularizaija.Pri 99% muslimanih in možnosti vojaškega posega v primeru uvedbe šeriatske ureditve,o tej ni možnosti govorit.

gkovac ::

Ja točno tako... pustit tam! Sevede pomagat, ne pa jih sprejemat kot polnopravno članico v EU. Italija ima deficit v proračunu, nemčija se lih tko bori s tem in sta "kregani" s strani EU... kaj pa zdejšnje novo sprejete članice?? Poglejta si mal tole:
Slovenski BDP je $ 36,820,000,000 (po oceni leta 2003)
Hrvaški je $ 47,050,000,000 (s tem, da je naših preljubih pridnih in sevede zaslužnih sosedov za vstop v EU dvakrat več!!!)
Romunski je $ 155,000,000,000 (Romunov je 11 krat več kot nas!! 22 miljonov!)
Bolgarski je $ 57,130,000,000 (pa jih je 9 miljonov)
še za primerjavo pa Italija $ 1,550,000,000,000 (z približno 60 miljoni prebivalcev)

Kako bojo torej oni (čeprav jih je veliko) že sedaj vplivali na to, da bo Evropsko gospodarstvo močnejše?? Kot sem reku na začetku.. .pomagat pri razvoju, vlaganju, protikorupciji... in sevede držat na distanci in NIKAKOR ne sprejet v EU in dovolit 15 miljonom romov, da se nekontrolirano selijo po evropi.

Dej mi pa vidva (Evil in Deadalus) povejta v čem je taka preklemana razlika med Turčijo in Romunijo?? Razen seveda tega, da so Turki muslimani... se prav tut Bosna ne bo nikol v EU?? Zato ker so muslimani?
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Ziga Dolhar ::

> .pomagat pri razvoju, vlaganju, protikorupciji... in sevede držat na distanci

Fino.

Naučit froce osnove jezika in matematike že doma,

šele nato pa naj pridejo v osnovno šolo, neizobraženci.

Morda ne razumeš osnov gospodarstva in ugodnosti, ki jih prinese enotnejše tržišče in lažji prehod blaga. Če ti to uspe, pa lahko počasi vpeljeva v pogovor "naprednejše" pojme. Recimo primerjalne prednosti. Ampak naj ti o tem raje kak ekonomist razlaga.
https://dolhar.si/

gkovac ::

Ziggga brez zajedljivosti in pokroviteljstva prosim.
Vse to o čemer govoriš se da zrihtat brez vstopa v EU.. sevede če bi blo to tolk preklet pomembno.

Kaj pa neto plačnice v EU proračun? Nemčija ječi pod bremenom... Slovenija bo kmalu ratala neto plačnica .. in komu bomo plačevali? Tko kot NEmci zdej nam in Poljakom bomo mi plačevali Romunom in Albancem.

Kar se pa tiče tistega z osnovami matematike... kaj pa potem celotna Afrika? Bi potem tudi njih lahko sprejeli v EU in jim pomagali?
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Daedalus ::

>Kaj pa neto plačnice v EU proračun? Nemčija ječi pod bremenom... Slovenija bo kmalu ratala neto plačnica .. in komu bomo plačevali? Tko kot NEmci zdej nam in Poljakom bomo mi plačevali Romunom in Albancem.

In kaj te tu moti? Al bi raje, da nam še malo plačujejo, mi pa pol nobenemu več? Mislim, da imaš resne težave pri razumevanju EU - zakaj sploh obstaja in kakšni so nameni... Jaz preprosto ne vem, zakaj se ne bi EU še malo razširila in s tem spravila v red še ene par držav. Enim pa gre to očitno zelo v nos:\

Pa od kje si zdaj Afriko privlekel...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gkovac ::

Moj point EU je v tem, da šele ko si dost razvit pejdi v EU in tam živi, delaj in bodi uspešen. Dokler pa NISI dost dober pa se trudi da boš!

Afrika.... not sem jo potegnu zato ker je to najslabše razviti svet... dejmo še njim pomagat.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Daedalus ::

In kje se boš hitreje razvijal, znotraj ali zunaj EU? Vprašaj se malo - kaj je boljš - pustiti države zunaj (kjer sljekoprej zaradi carinskih ovir, ipd.. ne bojo mogle več držati tempa razvoja) al pa jih vključit v EU (kjer bojo prisiljene držat tempo in tudi deležne pomoči)?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

LoneWolf ::

Stvar je samo v tem, da se zna na dolgi rok izkazat kot slabse in drazje, ce se drzave kot je Romunija prepusti same sebi, in EU to ve. Ce jih ne bo nekdo zbrcal v rit in spravil k sebi, bodo leglo kriminala in rakava rana ob EU se naslednjih 100 let. Ne mores dvignit 3m visok zid okoli njihove meje in postavit strazo na zunanjo stran, niti ne mores znukat ozmelja Romunije do sterilnosti. Ce se uspejo postavit na svoje noge, bo to najbolje za vse.

Scorpia ::

Sulc: Slovenija nikol ni bila podobna (poudarjam tole besedo)... ampak v zadnjih letih samostojnosti smo naredil OGROMEN napredek. Takega napredka države Balkana NIKOL ne bojo naredile.. ker pač niso taki narodi. Komunizem in korupcija sta preveč zasidrana v njih samih.

Slovenija nikol ni bila v vojni, ostale so bile. Če bi v sloveniji bila vojna, misliš da bi bilo tako kot je zdej? Bilo bi isto kot je zdej na hrvaškem in mogoče celo kot bosna.Ostale države so imeli OGROMEN napredek umrlih in to je ljudi ful prizadelo.
Men je čuden da bo že 2007 v EU, raje vidim da 2010 ali pa kasneje. Vendar če jim vspe do 2007 in da sebe vredijo pol pa OK.

Scorpia ::

Še to naj omenim, Eu zanima države kot sta romunija in hrvaška, zaradi Turističnih mest. Poglejte sam grčijo, nekateri deli države so res take brez besed in ceste itd...Pa ko so šli v EU jim je plača bila nizka. Slovenija pa je, kolikor se mi zdi prehitela njihov standard. Edino obmorska mesta so mi vredu. Zgleda da EU gleda sam za turistične kraje.

OwcA ::

Še to naj omenim, Eu zanima države kot sta romunija in hrvaška, zaradi Turističnih mest. Poglejte sam grčijo, nekateri deli države so res take brez besed in ceste itd...Pa ko so šli v EU jim je plača bila nizka. Slovenija pa je, kolikor se mi zdi prehitela njihov standard. Edino obmorska mesta so mi vredu. Zgleda da EU gleda sam za turistične kraje.

Od turističnih krajev v tuji državi pa res nihče nič nima.
Mislim, da je poanta bojl v večjem (in predvsem še nenasičenem) trgu in morda še poceni delovni sili ter surovinah.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

2tiLen ::

Owca: točno tko...

Scorpia ::

Sam ko je država v EU ni več poceni delovne sile, ker so spet standardi za v EU, to že veste ker smo lansko leto vsak dan brali, kaj nam manjka za vstop.. Pred 10 leti se spomnite kakšne so bile plače in kakšne so zdej. Vsen bi se še nekak splačal dat kakšne tovarne not v te države, sam vsen se bolj nagibajo na vzhod, kitajska in še kera, ker tam bo še kr dolg časa poceni del. sila, ker jih je malo morje. Čez neki časa mislim da bo tko tudi v bosni(v srbiji pa ne) ko bodo firme propadle in oblast bolj drugačna, bodo avstrijci in nemci, slovenija(ne sam mercator>:D ) , pa še kdo,vlagali v firme in tovarne, mal že vidim da odpirajo in da gre, prešnje firme pa so že čist v sranju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zakaj Turčija nima kaj delati v EU? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9718160 (15218) Heavy

Evropske meje se šibijo, ljudje pa mirno živijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11019361 (16707) zee
»

Brezvizni režim BIH

Oddelek: Problemi človeštva
316122 (5340) guest #44
»

Vstop Turčije v EU

Oddelek: Problemi človeštva
332897 (2407) Phil

Turki v Evropski uniji?

Oddelek: Problemi človeštva
282332 (1943) BigWhale

Več podobnih tem