» »

Vstop Turčije v EU

Vstop Turčije v EU

NoUse4AName ::

Evropski blagoslov Turčiji
Torej, podpirate vstop Turčije v EU?
Njihova zgodovina kršenja človekovih pravic je katastrofalna, tako kot njihova navezanost na ZDA verjetno gre precej v nos veliko ljudem. Kakšni sploh so pozitivni vidiki njihovega vstopa za samo unijo?
Verjetno se da razbrati, da nisem posebej naklonjen Turčiji...

Tito ::

Sam sem zelo naklonjen za vstop turčije v EU, predvsem zaradi občutlivosti regije in le z gospodarskim razvojem lahko stabiliziramo regijo. Torej za mir bo potrebna blaginja na celem svetu in nacionalistični, rasistični in versko nastrpni predsodki v EUju niso zaželjeni. Saj v nasprotnem primeru se bo EU sesula. 100% podpiram Turičijo pri vstopu v EU, ker si to zasluži, ker je zgledna država v regiji, ker se je v začetku stoletja preoblikovala iz sultanata je edina v regiji dosegla meščansko revolucijo in to so zame dovolj veliki razlogi za vstop. Glede kršenja človekovih pravic pa povem le to: Iz stališča zahodnjakov je kršenje človekovih pravic vse kar ni v skladu z njihovo kulturo. Taka definicija pa nikakor ni opravičena. Se zavedate kolikokrat je slovenija kršila človekove pravice in jih še krši (izbrisani, romi ...) in v tem primeru se pa takoj ves slovenski narod našopiri in preide v defenzivo. Torej ksenofobija nas ne bo pripeljala nikamor. Če želite svet brez teororizma se more "Zahod" širiti in preplaviti ves svet, saj le tako bomo lahko živeli v harmoniji!

Turčija, nova zvezda evrope!:D

NoUse4AName ::

Njihov genocid nad kurdi je rahlo hujši od naših izbrisanih. Tako kot zakon, ki so ga hoteli sprejeti pred kratkim glede prešuštva meni ne kaže kot znak zrele države...

Tito ::

To pa zato, ker si rasel v srednjeevropskem prostoru in kaj takega ne razumeš. Pa saj trnutno je tam desničarska vlada od katere je bilo pričakovati take predloge ... Drugače pa glede kurdov je stvar zakomplicirana in je pač zločin proti človeštvu vendar je nemčija tudi v EU in je naredila mnogo večji masaker, kot Turčija, poleg tega je v EU anglija, ki je pomorila ogromno domačinov v svojih kolonijah. Potem Španija in Franco pa še se bi dalo naštevati. Da bo šlo na bolje, se je potrebno združevati in ustvarjati blaginjo, saj le tako se lahko borimo proti terorizmu in ekstremizmu.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tito ()

Thomas ::

Turčija v EU ne bo prišla. Tudi nova ustava ne bo sprejeta.

2020 se pa spet slišimo. Če bo kej časa.

Caligula ::

Turcijo pac zavirajo pravila. Pridobili bi nadproporcionalni vpliv, kar gre v nos ostalim. Drugace pa bi vstop z stalisca clovekovih pravic,.. le koristil. In to precej, predvsem pa hitro.

cirecire ::

Se strinjam s Thomasom.

Turčija ne bo članica EU vsaj še 20 let. Tudi če ima Turčija status kandidatke, to še ne pomeni nič. To se lahko vleče še desetletja.

Sicer pa bo ta levičarska pravljica o Turčiji kot članici EU splahnela, ko bo na nasledjih volitvah v Nemčiji padla Schroederjeva marionetska socialistična vlada.

Ne vem al nekateri res mislijo, da bodo Nemci pristali na to, da Turški policisti varujejo Evropsko Schengensko mejo z Iranom in Irakom in Sirijo.

Thomas ::

> Ne vem al nekateri res mislijo, da bodo Nemci pristali na to, da Turški policisti varujejo Evropsko Schengensko mejo z Iranom in Irakom in Sirijo.

Sej le ne mislijo dost, to je. Če bi se to vprašali, bi jim bil odgovor jasen. Evropa bo kmalu kompletna. Nima smisla delat nadaljne ekspanzije. Kot če bi Indija hotela priključiti še Pakistan ali Kitajska Japonsko. Ne gre.

Jst ::

EU se mora zjasniti kaj hoče. Njen namen. Kje so njene (geografske) meje. Kaj so njeni cilji.

Za vstop Turčije v EU bo morala le-ta postoriti še marsikaj. Vendar sam je ne vidim v EU prostoru.

Kaj bi nam pa Turčija lahko prinesla dobrega v EU?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Thomas ::

Priključitev Bolgarije, Romunije, vse exYuge, Albanije in Moldove - je povsem dovolj, če ni preveč.

Sem zadnjič poslušal Michaela Howarda. Ko pridejo Torijci spet na oblast v Britaniji, se bodo distancirali od EU. Nerealni cilji, kakršen je nabava Turčije, so pa še posebej preveč za EU.

Forget it!

Jst ::

Ha!

EU bo leta 2006 začela finančno podoro Turčiji.

news.xinhuanet.com

A mislijo resno, al kaj?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zheegec ::

Dokler se v Turčiji še vedno da kupiti ženo (predvsem na podeželju) in podobne reči, Turčija nima osnovnih pogojev za kandidatko (IMHO).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Caligula ::

Zseno se da kupit tudi pri nas. Podezlje je cudna rec. Marsikaj se dogaja tudi na nasem.
Kar se tice varovanja meje z Irakom in Sirijo... Tako kot Itlaijani raje vidijo ,da moramo mi skrbet za mejo z jugo, tko bodo Nemci raje dajali denar Turkom da si sami mazejo roke in mucijo.

Je pa itak vedno tko-to je zelo osnovni cloveski mehanizem-Italijani si mislijo ,da mi ne sodimo v EU, Thomas da mi da, da Hrvati ne. Hrvati ,da oni ja pa Srbija ne (po moznosti tudi mi ne)...

Skratka to so malovredna custva.

EU izbira predvsem med tem ali bo imela ob sebi veliko islamsko drzavo, ki bo bolj primitivn in potencialno vzrok tezav ali pa znotraj sebe moderno drzavo z Islamom, ki je zelo kompatibilna z ostalimi clanicami EU.

Za razvite clanice EU smo mi to, kar so Turki za nas. Tisti, ki vas ze tako moti Turcija se potem malo manj oglasajte, ce nas kaka razvita clanica jemlje za Balkance.

Turcija geografsko ne sodi v EU. Najvecje tezave so torej "estetske"

1.Geografska lega
2.Dejstvo, da bi zaradi obstojecih pravil ob vstopu dobili nesorazmerno veliko glasovalno pravico (ta zadeva je sploh moteca)
3.Islam

Turcija je lahko zelo dobrodosla zadeva za EU, ce bo Turcija sama poskrbela za spremembe, ki so nujne. Drugace pac ne. In trenutno to EU dajejo vedet Turciji dokaj konsistentno.

Ce bodo taki, kot bi morali biti za v EU, bodo v EU, drugace pac toliko casa ne.

Ziga Dolhar ::

Meni je pa všeč tale članek ... Why Europe must say yes to Turkey

izvleček:

Poverty is harder. Turkey's GDP per head is only 29% of the EU25 average, way below all existing members. Over a third of its people work on the land. The prospect of having to make huge transfers to Turkey already makes Europe's finance ministers blanch. The risk that waves of poor Turks might migrate westwards does the same to interior ministers. Yet even if entry talks start next year, Turkey is unlikely to join for at least ten years. There will be a long transition period before labour moves freely. For their part, the Turks say they are not looking for copious hand-outs: they want foreign investment.
https://dolhar.si/

NoUse4AName ::

Članek je dostopen samo če plačaš....

Jst ::

Mogoče je pa ta vstop Turčije v EU alternativa Ameriškim vojaškim posegom, kako stabilizirati pretežno Islamske države.

In sem na strani EU. Lahko se učimo iz napak USA. Okupacija za "demokratizacijo" ne pomeni nič dobrega - treba prvo ljudi pripraviti na miselni preskok. Tako kot Slovenija.

Se strinjam s Thomasom, da je menjava oblasti (pri nas) kvečejmu dobra. Za potrditev demokracijo. Ampak nas - državljane, ljudi, volivce - je bilo prvo potrebno pripraviti.

Tako da je potrebna substilnejša analiza plusov in minusov Turčije v EU.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Olajuwon ::

> Ne vem al nekateri res mislijo, da bodo Nemci pristali na to, da Turški policisti varujejo Evropsko Schengensko mejo z Iranom in Irakom in Sirijo.


Treba se je zavedati, da daljnoročno gledano, bo evropska unija segala do vladivostoka;)
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Tito ::

Dologoročno se bo zadeva preimenovala v mediternasko unijo. Kasneje pa morda še kak bolj eksotičen ime ...:D

Thomas ::

Ne. Turčija ne spada v EU. Ne zdaj in ne v bližnji prihodnosti.

Ima pa veliko boljše šanse od vsake Arabske države. Drastično boljše.

Thomas ::

> Treba se je zavedati, da daljnoročno gledano, bo evropska unija segala do vladivostoka

Še do Volge ne. Euroazijska Unija mogoče. Hvala lepa.

Tito ::

Pa mormo oment, da če bi cel svet vodili konzervativci bi nam ne bilo pomoči ... Še vedno bi bil srednji vek ...

Vsekakor sodi Turčija v evropski prostor, saj ga je soustvarjala ... Drugače pa od meščanske revolucije je turčija daleč pred vsemi sosednimi državami ...:D

Tito ::

Svetovna kolaicijademokratičnih držav :) :D

Drug steber bo pa kitajska ustvarila :)

Komunistična zveza vshodnoazijskih držav :) ... Zaenkrat sta samo dve članici ;) ...:D V ZDA bo pa tak al tak nimajo več prave demokracije, ampak neke vrste korporativistično republiko.:D Vladavina velekapitalcev.:\

Caligula ::

O ti hudic. Unija ne bo po okusu Thomasa 8-O
Ja in?

Mene ne moti, ce moti nekaj bolj skrajno usmerjenih posameznikov ali skupin. Unija se itak ne orientira po teznjah tako usmerjenih. Unija je nastala ravno v nasprotovanju takim skupinam.

Barakuda1 ::

Še do Volge ne. Euroazijska Unija mogoče. Hvala lepa.


:\

Dolgoročno je povsem realno pričakovati Evroazijsko unijo, pa če je to komu všeč ali ne.

Menim, da je bodoči "zemljevid" unije že "jasno zarisan".
V njej bodo skoraj zagotovo vse države, ki se trenutno že udeležujejo tekmovanja Evrosong.

Pa dvomim, da bo potrebno čakati 20 ali več let.
Mislim, da bo do takšne združitve prišlo mnogo prej, kot si nekateri ksenofobi v svojih najhujših morah sploh predstavljajo.

Da bodo temu najbolj nasprotovale ZDA in njeni tukajšnji privrženci in sipatizerji, je pa tudi jasno. Kot je jasno tudi zakaj ;)

Zgodovina sprememb…

Luka Percic ::

Torej tudi Izrael?

Barakuda1 ::

Osebno mislim, da tudi Izrael.
Nenazadnje je to tudi neke vrste "Evropska moralna zaveza".

Izrael je vendarle (predvsem)posledica dogajanj II. svetovne vojene (če se omejimo na polpreteklo zgodovino)

Caligula ::

Jah, ce Izrael in Turcija nehata krsiti clovekove pravice potem, ko se to zgodi zaradi mene lahko vstopita.

cirecire ::

Dolgoročno je povsem realno pričakovati Evroazijsko unijo, pa če je to komu všeč ali ne.

Da bodo temu najbolj nasprotovale ZDA in njeni tukajšnji privrženci in sipatizerji, je pa tudi jasno. Kot je jasno tudi zakaj



In takšno Evroazijsko unijo bo varoval Kazahstanski carinik na meji s Kitajsko?
In v takšni Evroazijski uniji bo imela Francija kakšnih 3% od vsega prebivalstva?
Kje pa bo glavno mesto te Evroazijske unije? Mogoče v Uzbekistanu?


In kaj naj bi bila ta Frankensteinska Evroazijska unija?
Protiutež ZDA? Nov Varšavski pakt?
Zaveznik Kitajske v boju proti Ameriškim imperialistom?


Džizus, sem resno misli, da bo EU obstajala vsaj kakšnih 20 let. Pa je očitno ta tvorba že vnaprej obsojena na propad. Na žalost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

Black Dragon ::

Še en glas da Turčija NE spada v EU in to velja tudi za BIH in Albanijo....
Nisem katolik samp
muslimanov pa nebi gledal v EU ker za zdaj še tega ne zaslužijo... mybe čez par desetletij...
Konec koncev pa so vsem muslimanske države prenizki bruto z primerjavo EU članicami....

Next please....

Jst bi predlagu 2 EU-iji ena naj bi bila vzhodna druga zahodna kot rimsko cesarstvo.... pa bi bili problemi rešeni... seveda bi pa bili uniji gospodarsko zelo povezani samo kar se pa tiče priseljevanja pa ni šans....
Time will tell.

BigWhale ::

A tko kot zahodna in vzhodna nemcija? :P

Thomas ::

Ideja, da zdej nenadoma pa moramo vsi živeti ravno v EU, je precej silly. Za kaj takega ni nobene potrebe. Sploh je vprašanje, če je potreba za veliko EU integracijo med 30 državami Evrope. Območje proste trgovine, ki se lahko tudi širi na Zahod in Vzhod, je povsem dovolj.

No, sej vas bodo streznili referendumi po Evropi o tem, če naj priključimo še Uzbekistan in Butan.

Heh, kot da bi občinarji v Metliki dobili navdih, da sčasoma priključijo Borovlje in Kalesijo.

TheJack ::

Tudi jaz sem čedalje bolj proti ideji, da je treba v EU sprejeti čisto vsakega tja do Izraela. Ne rečem dolgoročno (torej 30-50 let), ampak sedaj pa ne. Tudi Turčije ne.
Naj se najprej dodobra integrira 10 novih članic, naj se zadeve malce umirijo in utrdijo. Naj gre zadeva še naprej proti federaciji, pospešeno naj se uvaja skupna zunanja politika in vojska.
Ko bo to fertik, potem naj bo pa zaradi mene še ena širitev.

drejc ::

Zakaj ne Izrael v EU?

Phil ::

Sem proti vstopu Turčije v EU. Preveč različna (da ne rečem slaba) kultura pač + oslabilo bi trenutno unijo. Naj raje ustavovijo Arabsko unijo pa začnejo tudi sami rihtati zadeve, ne pa da čakajo da jim jih bo EU.
Bi pa priključil vso bivšo Jugo.
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Vrhovno sodišče: v Sloveniji begunci ne morejo dobiti mednarodne zaščite

Oddelek: Problemi človeštva
445044 (851) Velki

Zakaj Turčija nima kaj delati v EU? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9718148 (15206) Heavy

Propad EU?

Oddelek: Problemi človeštva
454539 (3907) jype
»

Francoski NON

Oddelek: Problemi človeštva
312408 (1672) Thomas

Turki v Evropski uniji?

Oddelek: Problemi človeštva
282329 (1940) BigWhale

Več podobnih tem